Author |
Message |
scythe
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Tue Nov 11, 2003 8:10 pm |
|
bi cleric nasıl büyü yapar
alır eline players hand booku seçer seçer yapar mı
yoksa ne biliyim deÄ?iÅ?ik bi Å?ekli var mı |
_________________ you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea |
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Nov 18, 2003 10:59 am |
|
Bir önceki gece Tanrısına ettiÄ?i dualara göre istediÄ?i büyüleri seçer. Kendi karar verdiÄ?i belli bir saatte (sabah gece ya da öÄ?len olabilir) büyüleri onun ruhuna gelir.
Bundan sonra dualarını aksatmadıÄ?ı sürece her 24 saatte bir aynı zamanda o gece ettiÄ?i dualar gelecektir... Ä°yi ve bazı nötr Tanrılara tapan clericler büyülerini cure büyülerine dönüÅ?türebilirler...
Kötü ve bazı nötr Tanrılara tapanlar da bütün büyülerini çeÅ?itli güçlerdeki harm büyülerine dönüÅ?türebilirler. |
_________________ That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power |
|
Back to top |
|
|
yeorda
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Nov 18, 2003 5:38 pm |
|
Diyarlarda bildiÄ?im kadarı ile players handbook diye bir kitap yok... Yıllar süren eÄ?itimi sonucunda zaten kendi seviyesinde bir rahibin yapacaÄ?ı büyüyü biliyordur.. Ve ertesi gün bu büyülerden mkul bir miktarını coraxın dediÄ?i gibi kendisine vermesi için tanrısına dua eder... |
|
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sun Dec 07, 2003 7:28 am |
|
Bende oyuncunun el kitabı demedim zaten
Mesela yatmadan önce süphaneke ve fatiha dualarını okuyup insanların yaralarını iyileÅ?tiren ve kutsayan 2 büyü yapmak için Tanrına yalvarırsın |
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 10, 2003 10:38 pm |
|
yalvar dur abi. bu iÅ? bana göre deÄ?il. |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Thu Dec 11, 2003 12:05 am |
|
Sen de bütün gece büyü kitapları hatim ediyosun be yeminer.
O kadar güçlü büyülerin sözcüklerini ezberleyene kadar kafayı tırlatırsın zaten herhale.
Ama Arcane büyünün bazı konularda müthiÅ? mücizelere kadir olduÄ?unu da kabul ediyorum. Divine büyüler çok daha muhteÅ?em o ayrı da... |
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 11, 2003 10:22 pm |
|
haklısın ama abi ben yalvarmaktan hoÅ?lanmam demek istedim çalıÅ?maktan deÄ?il.
harbiden de yüksek büyülerin sözlerini ezberlemek oldukça zor ama ne demiÅ? Å?air: herÅ?eyin bedeli var
nereye kadar
mesele budur |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
WarlorD
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 03, 2004 11:09 am |
|
ben her zaman arcane büyünün divine büyüden yüksek olduÄ?una inanmıÅ?ımdır... tanrılar gibi bencil warlıklara yalwararak edinilen gücün bi önemi olamaz bence... Her warlık kendi gücünü ve becerisini kullanmalı büyüyü Å?ekillendirmek için, ve "sanat"ı yüceltmeli... |
_________________ In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark- |
|
Back to top |
|
|
yeorda
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 03, 2004 6:05 pm |
|
Tanrılar gibi varlıklara yalvarmak mı? Rahip kavramını pek tanımadıÄ?ın ortada. Biz tanrımıza yalvarmayız. Onun varlıÄ?ı ile bütünleÅ?iriz. Ve o da bize kendi özünü oluÅ?turan kavramın gücünü aktarır. Aramızdaki iliÅ?ki bir köle iliÅ?kisi deÄ?ildir. Büyüyü yaparken dua etmemizin nedeni ise böyle büyük bir kavramın (her rahip için bu deÄ?iÅ?ir) parçası olmamıza izin veridÄ?i için tanrımıza Å?ükan duymamızdır. Büyücüler gücü sadece bir araç olarak kullanır biz ise onun doÄ?asını anlarız. Sonuçta da bizim yaptıÄ?ımızın çok daha saÄ?lıklı olduÄ?unu düÅ?ünüyorum. |
_________________ Ormanın gücü sizi kutsasın
|
|
Back to top |
|
|
WarlorD
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 03, 2004 11:26 pm |
|
izin wermek mi? sanmıyorum, çünkü bi güce ulaÅ?mak için bi warlıÄ?ın bana izin wermesi gerekmemeli bence. ama bunun ötesinde divine büyünün daha saÄ?lıklı olduÄ?u gerçeÄ?ine de karÅ?ı çıkamam çünkü arcane büyü gerçekten fazla tehlikeli (ve bazı durularda dengesiz) olabiliyor... Ve büyü her zaman bi araç olmamalıdır büyücüler için, zaten çoÄ?u hayatlarını ona adarlar we sürekli yeteneklerini geliÅ?tirmek için çalıÅ?ırlar... |
_________________ In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark- |
|
Back to top |
|
|
pyros
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 04, 2004 2:08 am |
|
ah clericler konusuna hiç bulaÅ?mamaya çalıÅ?ıyorum ama olmuyor
ama Å?u kadarını söylemeliyim
tanrı ötede bir yerdeyse ona yalvarırsın
yok onu kendi özünde bulabilirsen o zaman "duan" kabul olmuÅ?tur
zira dua, bir söz öbeÄ?i deÄ?il bir "hal"den ibarettir |
|
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sun Jan 04, 2004 4:34 am |
|
Rahip = Tanrının kölesi demek çok yanlıÅ? bir yargı olur.
Ayrıca rahipler güç elde etmek için bir Tanrı'ya baÄ?lanmazlar. Bir Tanrı'ya baÄ?landıkları için Tanrı onların bu imanını ve gücünü ödüllendirir bence. Ayrıca bir Tanrı bir ölümlüyü yalnızca cleric'i yaparak ödüllendirmez çok daha farklı yollar seçebilir. Bir savaÅ?ın kaderini bile deÄ?iÅ?tirebilir (Benim Tanrım yapabilir örneÄ?in: Tempus ) |
|
Back to top |
|
|
pyros
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 04, 2004 7:47 am |
|
aslında insanın bazen felsefi ve düÅ?ünsel noktalara kayası geliyor
ama D&D dünyası bunun için doÄ?ru bir zemin deÄ?il
o yüzden
evet, tanrılar var, clericleri var, tanrılar UZAKTAN clericlerine hönde diye güç yolluyor, clericler de edindikleri bu güç için tanrılara dua ediyorlar,
tanrılar da takipçileri arttıkça diÄ?er tanrılar arasında daha fazla güç kazanıyorlar, hatta bazıları güçlerini duadan alıyorlar
yani sevgi, özüne kavuÅ?mak, ne olduÄ?unu anlamak falan yok
karÅ?ılıklı çıkar iliÅ?lkisi var |
|
|
Back to top |
|
|
WarlorD
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 04, 2004 8:48 am |
|
eh bence özünde bi tanrıyı bulmak mantıksız... ben tanrıları da kendimi de birer kiÅ?ilik olarak görüyorum we ben bi warlık olarak baÅ?ka bi warlıın gücüne dayanmayı reddediorum ve herÅ?ey sanatım için diorum... |
|
Back to top |
|
|
WarlorD
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 04, 2004 8:52 am |
|
ama iÅ? ao ya gelince iÅ? deiÅ?ir tabi onu saygımız sonsuz... |
|
Back to top |
|
|
|
|