Darkgnome güzel düÅ?ünmüÅ?sün ama A.o.O'da gine sorun var. Aranızda 10 ft. olduÄ?una göre bu sefer karakter A.o.O. almadan rahatlıkla Charge edebilir.
Tabii varsayım olarak, yoksa bende kimsenin o kadar yara aldıktan sonra yumrukla saldıracaÄ?ını zannetmiyorum.
Charge eden karakter Aoo ya sebep olacak bir hareket yaptıÄ?ında Aoo alır. 5 adım kuralının dıÅ?ında bir uzun harekt sonrası saldırı olduÄ?u için charge da alınmaz deniyor ama eÄ?er 10 feet uzaklıktan 5 feet uzaklıÄ?a uzanan kareyi 5 feet hareketi ile terk etmez isen o zaman Aoo yersin. PHB de buna benzer bir örnek vardı biraz ezberden söylüyorum ama
Tordek adındaki cüce trole doÄ?ru chahrge ile giriÅ?iyordu ve troll kendinden 2 uzaktaki karedendibindeki kareye geçtiÄ?i için tordek'e bir Aoo yapıyordu.
Reach silah olmasaydı dahi Aoo yapardı çünkü silahsız saldırı bir Aoo ya sebep olur.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Thu May 29, 2008 6:41 pm
Tersyuz güzel karakter yapmıÅ?. Zaten melee bir karakterle çok hasar vereceksen 2 seçenek var :
1 - Frenzied Berserker
2 - Duskblade
BaÅ?ka karakerlerin hasar konusunda bunlarla uzaktan yakından alakası olamaz.
Onların dıÅ?ında spesifik bir ırka çok hasar vermek için Foe Hunter, Knight of Chalice gibi belli bir ırka gaza gelen amcalar yapılır.
Tersyuz güzel karakter yapmıÅ?. Zaten melee bir karakterle çok hasar vereceksen 2 seçenek var :
1 - Frenzied Berserker
2 - Duskblade
BaÅ?ka karakerlerin hasar konusunda bunlarla uzaktan yakından alakası olamaz.
Onların dıÅ?ında spesifik bir ırka çok hasar vermek için Foe Hunter, Knight of Chalice gibi belli bir ırka gaza gelen amcalar yapılır.
SaÄ?ol Shevarash.
Duskblade karakterini pek bilmiyorum, örnek versene burdan.
Bir de Tersyuz Å?imdi aklıma geldi, Complete Warrior`dan Combat Brute ve Complete Adventurer`den Leap Attack alırsan charge edince çift elli silahtan strx3 yapılabilir. (Kombinasyonunu tam halini hatırlamıyorum gerçi). Exotic Weapon Master için level harcamana gerek kalmayabilir belki. Onunla fighter alıp gelen bonus featle leap attack karÅ?ılanabilir. Neyse olasılıklar çok fazla anlamıÅ?sındır demek istediÄ?imi.
Ama 4d8`de iyi hasar bu arada
Sanırım alınabilem marifetleri karıÅ?tırdın. Ä°ki marifette öyle bir Å?ey vermiyor. Ancak combat brute saldırıdan sonra x3 power attack veriyor.
Combat Brute
You may use the following 3 tactical maneuvers:
Advancing Blows – If you successfully Bull Rush an opponent, you receive a +1 bonus per 5’ you moved the opponent on attack & damage rolls against that opponent on the next round only.
Sundering Cleave – If you destroy an opponent’s weapon or shield with a Sunder action, you receive an immediate melee attack on the opponent at the same attack bonus which the Sunder used.
Momentum Swing – If you successfully Charge an opponent, and then on the following round use Power Attack with at least a –5 penalty, the bonus damage for the power attack is x1½ for a One-Handed weapon or x3 for a Two-Handed weapon.
Leap Attack
You can combine a jump with a charge against an opponent. If your jump covers at least 10’ of horizontal distance and end in a square which threatens your opponent, you deal +100% Power Attack damage.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Sana inanmadım, bilmeyecek birine benzemiyorsun
Yani kitapta gördüm ama okumadım.
Ã?ok hasar vuran bir sınıf yazmıÅ?sın, hiç tahmin etmiyordum doÄ?rusu fırsat bulunca bakacaÄ?ım o zaman.
Charge buildini Darkgnome yapmıÅ?tı, Frenzied berzerker yüzünden bir sürü saçma sapan feat almak zorunda kaldım ben.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum