Author |
Message |
pyros
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jan 06, 2004 5:18 am |
  |
bence raistlinin en güçlü anı
bir hata yaptıÄ?ını anlayıp, bunu kabul edecek kadar akıllı davrandıÄ?ı ve vazgeçtiÄ?i andı
iÅ?te gerçek güç oydu
ayrıca güçten kastı ne
die deyip ejder öldürmek mi? |
|
|
Back to top |
  |
 |
Azalin
Kullanıcı

|
Posted:
Tue Jan 06, 2004 6:02 am |
  |
lord soth gibi bildiÄ?im en corrupt adamın bile önünde eÄ?ilirim dediÄ?i adam için ne denilebilir... güç konusuna gelince "kaos tan sonra gelen" ibaresi bile bunu anlatmaya yetiyor... ha Å?u çok doÄ?ru adamın ihtirasını yenip bazı Å?eylerden vaz geçmesi en güçlü davranıÅ?ı.... ... orda zaten karizması pik yapıyor |
_________________ Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boÅ?luktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiÄ?i çaresizliÄ?e tanık olun... |
|
Back to top |
  |
 |
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

|
Posted:
Tue Jan 06, 2004 9:38 am |
  |
Kitabı okurken en son Platin Ejderha'yı da gökyüzünden sildiÄ?i an hissettiklerimi anlatmam nasıl mümkün olabilir. Ayrıca dünya üzerinde bakterilerden baÅ?ka kalan tek canlılık faaliyetinin Caramon ve Tasslehoff'un çamur ve pislik içinde gezmeleri olduÄ?unu da eklemek istiyorum.
A Raistlin bunlardan vazgeçip Karanlık Kraliçe tarafından sonsuza dek her sabah diriltilip yeniden iÅ?kence ile katledilmeye mahkum edildi mi? Evet ama bunu aynı zamanda haketti. Bir ölümlünün Tanrılara meydan okuyup onları yoketmeye cesaret etmesine verilecek en iyi ceza da buydu belki de. BildiÄ?imiz gibi Ejderha MızraÄ?ında Tanrılar Kaos'un çocukları ve hiç biri sonradan Tanrı olan ölümlüler deÄ?illler.
(FR SUX) |
_________________ That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power |
|
Back to top |
   |
 |
pyros
Kullanıcı

|
Posted:
Wed Jan 07, 2004 6:11 am |
  |
ama kendisinin söylediÄ?ine göre
yaptıÄ?ı bu fedakarlık için Paladine onu affediyor ve ona sonsuz huzur dolu bir uyku bahÅ?ediyor
bunu hatırladın mı?
yani bildiÄ?im kadarıyla Takhisis'in her sabah onun baÄ?ırsaklarını sökmesi karnını yarması fln hepsi Palin'in Test'inin bir parçası
Dalamar'ın yarattıÄ?ı bir illüzyondan ibaret |
|
|
Back to top |
  |
 |
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

|
Posted:
Wed Jan 07, 2004 11:16 pm |
  |
Hayır Raistlin belli bir süre Karanlık Kraliçe'ye esir düÅ?üyor ve gerçekten her sabah yeniden yeniden öldürülüyor. Palin'in testi denilen Å?eyin içinde Raistlin'in olmasının sebebi de aynı Fistandantilus'un Raistlin'in testine girmesi gibi Raistlin de Kaos savaÅ?ından yararlanıp Palin'e sesleniyor ve onun sayesinde serbest kalıyor yani Palin'in yaptıÄ?ı Å?eylerden bazıları gerçek.
Yoksa geçmiÅ?in ve Å?imdinin efendisi olmadan Palin laboratuara giremezdi. Giremeseydi de magius'un asasını alamazdı. Nasıl Raistlin'in sınavında bütün baÅ?büyücüler Fistandantilus'un orada aslında var "olmadıÄ?ını" zannettilerse, Dalamar da Raistlin gerçekten "var olmadıÄ?ını" zannetti ya da öyle olduÄ?una inanmak istedi. Sonuç olarak Raistlin ve Caramon yeniden biraraya geldiler mi? Evet... O zamana kadar Raist nerdeydi peki bunun mantıklı bir açıklaması var mı? Hayır yok tek açıklama cehennemdeydi ve onu Palin kurtardı ve bu tek açıklama aynı zamanda.
Tabii Raistlin'in kurtulmasının bedeli de büyü gücüydü ama zaten cehennemde hergün iÅ?kence çekerken büyü gücü bir iÅ?e yaramıyordu Raistlin için. Bu yüzden Paladine ile anlaÅ?tı ve Palin tarafından kurtarıldı. Sonradan delirmesinin nedenini ise öc almak isteyen Karanlık Kraliçe'den Raistlin'i korumanın bir tür yolu olduÄ?unu düÅ?ünüyorum (bu benim yorumum). Bence Paladine bunun özellikle yaptı böylece Raist ölünce yeniden Abyss'te Karanlık Kraliçe'nin bir eÄ?lencesi olmayacaktı en azından huzur içinde her nereye gidecekse oraya gidecekti. |
|
Back to top |
   |
 |
pyros
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Jan 08, 2004 12:06 am |
  |
çok saol
bak yeni biÅ?ii öörenmiÅ? olduk
bana da saçma gelmiÅ?ti, tamam sen fedakarlık yaptın al sana uyku!
yani birkaç ceza çeksin di mi bu adam, hadi Paladine affetti, Takhisis bu boru mu? affeder mi hört diye! |
|
|
Back to top |
  |
 |
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

|
Posted:
Thu Jan 08, 2004 12:48 am |
  |
Zaten Karanlık Kraliçe affediciliÄ?i olmayan bir Tanrı olduÄ?u için cüretkarlıÄ?ı için ve kendisine meydan okuduÄ?u için Raistlin'den öc alıyor. Paladine ise geleceÄ?i gördürdüÄ?ü Caraman ve Tas sayesinde Raistlin'in insanları kurtarmak için yaptıÄ?ı kendini feda etmesine (ya da istediÄ?i hayale kavuÅ?amayacak olmanın verdiÄ?i hayalkırıklıÄ?ı ile yaptıÄ?ı feda mı demeliydim? ) .... yani sonuçta bir anlamda kendini feda edip sevdasından vazgeçmesine ödül olarak onu affediyor.
Bu arada Raistlin ile ilgili bende kafamda soru iÅ?aretleri bırakan baÅ?ka bir konu da Karanlık Kraliçe'nin oÄ?lu Kara Ay ve Kara Büyü'nün Tanrısı Nuitarı'nin nasıl olur da Raistlin'e cehennem'e geçiÅ? kapısını açmasını saÄ?layacak büyü gücünü verdiÄ?idir. Karanlık Kraliçe Nuitari'ye Raistlin'in gücünü azaltmasını ya da kara büyü gücünü vermemesini isteyemez miydi?
Ya da Nuitari annesinin öldürülmesine göz yumar mıydı?
Ya da ne bileyim Raistlin'in aydan büyü çekmesini engelleyebilecek bir diety yok mudur acep?
Bence bunun alternatif bir açıklaması büyünün Tanrılar tarafından kontrol edilemediÄ?idir. Onu biçimlendiren kiÅ?i Tanrılar olsa da olmasa da onu bir Å?ekilde alabiliyor bir yerlerden bir Å?ekilde?
DoÄ?ru mu düÅ?ünüyorum? Bilgisi olan? |
|
Back to top |
   |
 |
Azalin
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Jan 08, 2004 1:07 am |
  |
benim bildiÄ?im kadarıyla... nuitari ne kadar takhisis in kızı olsada ... onu hiç umursamıyor.... yani onun anne olup olamaması.. hiç önemli deÄ?il....
sanırım bunun hakkında bilgi... summer flame de var... irdaların usha ya bıraktıÄ?ı mektubun anlatıldıÄ?ı en baÅ?taki bölümde.... oan bi bakmak lazım..... |
_________________ Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boÅ?luktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiÄ?i çaresizliÄ?e tanık olun... |
|
Back to top |
  |
 |
pyros
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Jan 08, 2004 2:13 am |
  |
aslında diÄ?er tüm tanrılar, kızı olsun, kocası olsun
ondan nefret ediyor
ve bi de Å?undan eminim Raistlin hiçbir tanrıya hizmet etmedi
her Å?eyim dediÄ?i büyüsü bile aslında edinmek istediÄ?i gücün bir "yöntemiydi" o kadar |
|
|
Back to top |
  |
 |
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

|
Posted:
Thu Jan 08, 2004 10:15 am |
  |
Zaten Krynn'de büyücülerin yaptıkları için büyünün Tanrılarıyla "anlaÅ?ma" olarak geçiyor, bir hizmet anlayıÅ?ı yok aralarında. |
|
Back to top |
   |
 |
pyros
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Jan 08, 2004 6:12 pm |
  |
ewt hatta soulforge'daraistlin bana güç verin hep "büyüyüe" hizmet edeceÄ?im diyor
asla size hizmet edeceÄ?im demiyor |
|
|
Back to top |
  |
 |
Anchorite
Kullanıcı

|
Posted:
Thu Jan 08, 2004 9:49 pm |
  |
Raistlin'in büyüde çok güçlü olmasının nedeni büyüyü tanrılarından alıp sekillendirip kullanmaması diye biliyorum ben. Yani daha önce de yüzyıllarca baska büyücülerde Raistlin kadar güçlü olabilirdi ama olamamıs. Zaten, Kaos tanrıları alırken onuda yanına alma sebebi bu, dragonlance'de büyüyü sekillendirmek tanrısal bir olgu.. Raistlin büyüyü "kendi" Å?ekillendiriyor. Bildigimiz D&D büyücüleri gibi... Mystra falan büyüyü düzenliyor, wave'i kontrol ediyor, Kyrnn'de tanrılar büyü veriyorlar... |
|
|
Back to top |
   |
 |
fistandantilus
Kullanıcı

|
Posted:
Sat Jan 24, 2004 8:51 am |
  |
yerim ben raistlini gerçi daha önce kapıÅ?tık ama sallayın onları siz dayanıksız veletin teki iÅ?te
gerçekten iyi karakter aslında yani hırs mırs fena deÄ?ildi oralarda tabii ama fazla abartılıp fazla yok edildi gibi bence önce yükselt sonra süründür gibi birÅ?ey oldu ortalarda |
_________________ karanlıklar içinde kaybolurum...The chaos can begin |
|
Back to top |
   |
 |
pelinpel
Kullanıcı

|
Posted:
Sun Feb 01, 2004 5:12 am |
  |
Raistlin bence Å?imdiye kadar yaratılmıÅ? en mükemmel karakter. Neredeyse gerçek olduÄ?unu düÅ?ündürecek kadar detaylı iÅ?lenmiÅ?. Pek çok Raistlin fanı gibi ben de kendimi ona çok yakın hissediyorum ve son olarak Hepimiz birer Raistli deÄ?il miyiz? diyerek bitiriyorum. |
_________________ Gittikçe uzaklaÅ?ıyorum, her Å?ey bulanık gözüküyor, bir Å?ey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluÄ?un içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ? |
|
Back to top |
   |
 |
fistandantilus
Kullanıcı

|
Posted:
Sun Feb 01, 2004 8:39 pm |
  |
sana katlıyorum gerçekten bence de hepimizde birer raislinlik var diye düÅ?ünüyorum ve herkese olmasa bile bir çok kiÅ?iye yakın bir karakter |
_________________ karanlıklar içinde kaybolurum...The chaos can begin |
|
Back to top |
   |
 |
|
|