Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Call of Cthulhu (Sorular ve Yorumlar)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Call of Cthulhu (Sorular ve Yorumlar) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Jun 11, 2008 6:35 am Reply with quoteBack to top

Bu yazı dizisinde tek bir amacım var.

Okuyanların Call of Cthulhu oyununu tanımaları, ve oynayabilecek düzeye gelmeleri. İlerki amacım da sitemizin takipçilerini bu oyunu oynatabilecek düzeye getirmek.

Bu amaç doÄ?rultusunda yakında (Temmuz-AÄ?ustos gibi) oyunun neye benzediÄ?ini anlamanızı saÄ?layacak, site üzerinden oynanabilen bir oyun da açacaÄ?ım.

Umarım istekli bir oyuncu kadrosu bulabilirim. �ünkü içimden oynamak isteyen hiç kimseyi geri çevirmek gelmiyor Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Jun 11, 2008 8:15 am Reply with quoteBack to top

Ben oynamak isterim. Yazı dizisinin ilk bölümünü okudum. Yazar ve oluÅ?turduÄ?u mitoloji hakkında kabataslak birÅ?eyler belirdi kafamda. Umarım yakın zamanda oyunumuza baÅ?larız Smile Å?u ana kadar hiç korku rol yapma oyunu oynamadım, merak ediyorum çok Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 1:11 am Reply with quoteBack to top

Å?imdiden beni ilk sıraya yaz. Oyunu kaçırmak istemiyorum. Smile
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Tersyuz
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 1:24 am Reply with quoteBack to top

Bende oynarım ama daha önce hiç oynamadım Cthulhu. Very Happy

Con:26
    Pençe:
    Saldırı, +16/+16
    Hasar, 1d6+12
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 2:04 am Reply with quoteBack to top

Ben de istiyorum!

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 3:18 am Reply with quoteBack to top

Bu kadar hevesli bir kadro görmek çok güzel ama oyun temmuzdan önce baÅ?lamayacak, önce bilmeyenlere oyunu öÄ?retmem gerekiyor, çünkü Call of Cthulhu bir HRP (Horror Role Play) oyunu ve bu oyunu D&D veya WoD mantıÄ?ında oynamak mümkün deÄ?il. Yazı dizisini okudukça ne demek istediÄ?imi daha iyi anlayacaksınız.

Site üzerinden oynatacaÄ?ım oyunlar kısa soluklu tanıtım oyunları olacak. DeÄ?im yerindeyse önce iÅ?tahınızı kabartıp oyuna ilginizi çekmek istiyorum. Belki sonra masa baÅ?ında da oyunlar oynarız çünkü bu oyunu diÄ?er oyunlardan farklı kılan bir diÄ?er yanı da en baÅ?arılı ve zevkli oyunların tek sectionlık oyunlar olması...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 3:50 am Reply with quoteBack to top

Bu lovercraft'ın kitapları beni gerçekten sıkmıÅ?tı. Sonuna kadar okumuÅ?tum ama oldukça zorlanmıÅ?tım. Ancak ilginçtir kitapları okuduktan sonra pek çok sahnesi aklımda kaldı. Bu bana çok olan bir Å?ey deÄ?ildir.

Ctulhu'da anlamadıÄ?ıım bazı olaylar vardır. Mesela o kadar büyük olduÄ?u söylenen ctulhu nasıl oluyorda bir teknenin pervanesi tarafından yok edilebiliyor. Yoksa oradaki ctulhu deÄ?il mi? Yada nasıl oluyorda o kadar yaratık hala insanlar tarafından fark edilmemiÅ?.

En sevdiÄ?im sahnesi arkadaÅ?ından haber bekleyen adamın onca baÄ?ırıÅ?ından sonra gelen cevap. "Seni aptal o öldü!". Bence Ctulhu'nun gerçek korkunçluÄ?u burada yatıyor. Ne kadar yakın ve ne kadar doÄ?al korkunçluklar.

Stephan King tarz olarak çok farklı bence H.P. Lovercrafttan. Lovercraft daha çok olayları anlatırken ortamı betimleme konusunda çok yetersiz kalıyor. Stephen King ise asıl olarak betimlemeleri ile ön plana çıkıyor bence (En azından olayları hayalimde gerçekten canlandırabiliyorum). Hikaye olarakta 1-2 gömlek daha üstü. Belki de Lovercraft'ın korkunçluÄ?u aslında zamanına göreydi.

Lovercraft'ta elbetteki etkileyi düÅ?ünceler var. Bu sebeple üniversite 1 zamanında kuralları yada baÅ?ka hiç bir Å?eyi bilmeden sadece kitaplarda okuduklarımdan öÄ?rendiklerimle tek kiÅ?ilik bir oyun oynatmıÅ?tım. Aslında oynatamamıÅ?tım çünkü herÅ?eyin ortaya çıkacaÄ?ı büyülü aynanın oyuncu tarafından kırılacaÄ?ını hiç aklıma getirmemiÅ?tim. Very Happy

İçinde bir ukde olarak kalmıÅ?tı bu oyun ve senin anlatacaklarını gerçekten merak ediyorum. Bu oyunu anlatırken acaba kaç adet kural kitabı olduÄ?unu yada gerçek anlamda bir canavarlar el kitabı olup olmadıÄ?ı gibi bilgileri de verebilir misin?

Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 4:56 am Reply with quoteBack to top

Darkgnome o ukala ve her kokuyu alan uzun gnome burnunu buraya da sokman çok hoÅ?uma gitti! Ã?ünkü Cthulhu konusunda bana sorabileceÄ?in her soruya bir cevap verebilirim.

Ã?nce ilk soruna cevap vereyim. Cthulhu orada yok edilmiyor, sadece yaralanıyor ve Alert (ingilizce'de geminin ismi buydu) uzaklaÅ?ırken orjinal formunda tekrar bir araya geliyor. Oradaki Cthulhu.

Bu tanrılar pasifiÄ?in dibinde, topraÄ?ın derinlerinde, kutuplarda antik çaÄ?larda oluÅ?muÅ? buzulların içinde uyuyorlar. Bu yüzden insanlar bu tanrıları fark etmediler. (Ama elbette 1920'leri ve o zamanın bilimini düÅ?ün. Bir gün burnumuzu pasifiÄ?in dibine, arzın merkezine, antik buzulların içine ve uzayın derinliklerine de sokacaÄ?ız ve her Å?eyi bildiÄ?imiz zaman korkacak hiç bir Å?ey kalmayacak... Belki o zamana kadar birileri bizi tanrıları olarak adlandıracaklar. Garip deÄ?il mi?)

Lovecraft ve Stephan King' e gelince. Lovecraft nereden bakarsan bak baÅ?arısız bir edebiyatçı. Ä°yi bir anlatıcı olduÄ?u bile tartıÅ?ılabilir. (Fanları seni dövmezlerse bu konuyu tartıÅ?abilirsin.) Lovecraft çok fazla sıfat kullanır ve kullandıÄ?ı sıfatlar insan zihninde net bir imge belirtmezler. Kakafonik, Ã?klid dıÅ?ı, Tiksinç, Ä°Ä?renç, DehÅ?ete düÅ?ürücü, tasavvuf dıÅ?ı, Dünya dıÅ?ı, insan algı kapasitesinin ötesinde...

Lovecraft'ın sıfatları aslında hiç bir Å?ey anlatamayan beÅ? para etmez sıfatlardır. Ama bir de Å?öyle düÅ?ün.

Lovecraft aÅ?ırı düÅ?kün bir annenin tek oÄ?ludur. Anne hep bir kız çocuk istediÄ?i için kız gibi giydirilmiÅ? ve kendisine sürekli olarak annesi tarafından çirkin olduÄ?u söylenmiÅ?tir. Mesela bakıcısı oÄ?lunu kolundan tutarken kolunu koparmaması için oÄ?lunun yanından bir saniye için bile ayrılmaz. Bu sevgili anne tıpkı kocası, Lovecraft'ın babası gibi aynı akıl hastanesinde ölmüÅ?tür. Lovecraft bütün eÄ?itimini evde almıÅ?tır ve evin mobilyaları dıÅ?ında bulabildiÄ?i tek dünya amcasının kütüphanesi olmuÅ?tur. Poe ile burada tanıÅ?mıÅ?tır ve ilk hikayelerini de bu dünyanın bir parçası olabilmek için yazmıÅ?tır. ArkadaÅ?lıklarını evinden, onlara mektuplar yazarak kurmuÅ?tur. 100.000'den fazla mektup yazmıÅ?tır ve bunlar tek sayfalık mektuplar deÄ?ildir!

Bir konuda haklısın. L. olayları betimlerken yetersiz kalıyor. Ã?ünkü yukarıda belirttiÄ?im gibi sıfatları yetersiz. Sana bir soru:

Sen gerçekten çok korktuÄ?un bir Å?eyi ne kadar anlatabilirsin?

Gelelim King'e... King korkutmayı bilen bir yazar. Daha fazlası deÄ?il. Lovecraft ise gerçekten korkularını ve felsefesini bu korku ile anlatan bir yazar. O da daha fazlası deÄ?il.

Ben Lovecraft'da dünyada hala heyecan verici bir kaç açıklanamayan olay varken bunları hayal gücü ile yoÄ?uran maceraperest insan ruhunu görüyorum ve bunu yüceltiyorum.

S.King'i de çok severim. Ama o insanların temel korkularını kullanır ve temel korkuları fantastik öÄ?eler ile birleÅ?tirir. Lovecraft ise daha farklıdır. Onun için açıklayamadıÄ?ı her Å?ey korku kaynaÄ?ıdır ve hiç bir Å?eyi de açıklamaya çalıÅ?maz.

Lovecraft zamanında iyi deÄ?ildi... Hiç bir ciddi yayımcı yüzüne bile bakmadı. Lovecraft'ın çaÄ?ı Amerikan Patent Ofisinin genel müdürünün artık icad edilecek bir Å?ey kalmadı diyebildiÄ?i, kibir dolu teknolojik geliÅ?meler çaÄ?ıydı. Ä°nsanların doÄ?aya, tanrılara hükmetmeye baÅ?ladıklarını fark ettikleri bir çaÄ?dı. Bu yüzden Lovecraft kendi çaÄ?ında bir romantik, antikacı! olarak deÄ?erlendirildi.

DeÄ?eri günümüzde, daha çok Å?ey bilmemize raÄ?men eskiye göre açıklayamadıÄ?ımız daha çok Å?ey olduÄ?unu fark ettiÄ?imiz günlerde anlaÅ?ıldı... [/b]

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 6:10 am Reply with quoteBack to top

Burnum iyi koku almaz ama harbiden de büyüktür. Ancak bir insanın burnu ile alay etmek çok ayıp bir Å?ey. Yaradan beni böyle yapmıÅ?. Very Happy

Ev arkadaÅ?ımda çok sevmiÅ?ti bu H.P.L.'yi. Hikaye derken aslında yazım biçimi demek istemiÅ?tim ama sanki hikaye oluÅ?turma gibi durmuÅ?. Hikaye konusunda H.P.L. kısa hikayeler olarak çok güzel Å?eyler bulmuÅ?. Orjinal Å?eyler yapıyor. Ancak hikayeleri uzadıkça sıkmaya baÅ?lıyor çünkü hikayenin özgünlüÄ?ü deÄ?erini kaybederken bu kayıpları tasvirler karÅ?ılamaya baÅ?lmıyor. En azından benim kitap okurken gördüÄ?üm budur. Ancak kısa hikayelerin her birinde çok güzel süprizli sonlar oluyor. Ki bu sonlar bence onun asıl belirtmek istediÄ?i kısımlar.

Bu arada en önemli tasvirini unutmuÅ?sun. "Bir kere görmek bile insanı delirtebilir!" Ä°Å?te asıl tasvirlere o kadar deÄ?inmemesinin sebebi bu. korkununda ötesinde delirtecek derecede güçlü bir duyguyu tasvirlere dökmenin o duygunun aslını yok edeceÄ?ini düÅ?ünmüÅ? bence. Yada belkide bu sözün arkasına saklanmıÅ?, herhalde bunu sen benden daha iyi bilirsin.

MOnsters manuel yoksa dahi en azından canavarları nereden esinlenilmiÅ? o konu hakkında bir bilgin var mı?

Sacreneous
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 4:14 pm Reply with quoteBack to top

Lovecraft'ın o Å?ekilde yazması daha ürkütücü oluyor. Onu diÄ?er yazarlardan ayıran en önemli özelliklerden biri bu bence.

Last edited by Sacreneous on Sat Aug 07, 2010 8:53 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 6:39 pm Reply with quoteBack to top

Aslında sorularının cevaplarını diÄ?er baÃ…?lık altında sırası geldiÄ?inde anlatacaktım ama sana Ã…?imdi özet bir cevap verebilirim. Oyunun bir Monsters Manual’ı yok, bütün yaratıklar (tanrılar ve onların tanrısal takipçileri demek daha doÄ?ru olur.) oyunun tek kural kitabının içinde toplanmıÅ? durumda. Yani oyun sadece bir adet kitaptan ibaret.

Lovecraft’ın bu tanrıları yaratırken esin kaynaÄ?ının ne olduÄ?una gelince bu sorunun kesin bir cevabı yok ama hikayelerini bir karıÅ?ıma benzetirsek belli baÃ…?lı malzemelerin ne olduÄ?u belli.

Karanlık bir atmosfere sahip fantastik korku (O zamanlar henüz bu isimle adlandırılmıyordu) türüne olan ilgisini Edgar Allan Poe’ya borçlu. Ã?zellikle anlatım tarzında da Poe’nun etkilerini görmek zor deÄ?il.

Mektuplarında özellikle iki yazardan esinlendiÄ?ini gizlememiÃ…?. Bu yazarlar Edward Plunkett (Lord Dunsay olarak tanınır) ve Arthur Machen. Plunkett’dan rüya benzeri dıÅ? dünyalarda yaÃ…?ayan tanrıları, Machen’ den de tüm gerçekliÄ?in altında insandan çok daha önceki zamanlardan bugüne kadar uzanan kötücül ve kadim mistik güçlerin olabileceÄ?i fikrini almıÅ?tır.

Bir diÄ?er deÄ?iÃ…?le dünyanın içinde ve diÄ?er gezegenlerde, uzayın derinliklerinde hatta baÃ…?ka boyutlarda çok daha büyük güçlerin olabileceÄ?i ve insanların onları tanıdıkları anda delilikle yüzleÃ…?mek zorunda kalacakları fikri Lovecraft’a ait deÄ?il.

Ancak Lovecraft’ın kendisinden kattıÄ?ı hiç bir Ã…?eyin olmadıÄ?ını söylemek de doÄ?ru olmaz. YarattıÄ?ı tanrılarda en büyük esin kaynaÄ?ının pavor nocturnus hastalıÄ?ı olduÄ?unu söyleyebiliriz. Bizim halk arasında karabasan olarak bilinen, uyku sırasında beynin tam olarak uyanmadan, yarı bilinçli bir durumda korku ve panik nöbetleri geçirmesi. Ã?oÄ?u zaman kiÃ…?i bu nöbetleri geçirdikten sonra tam anlamda uyanmıyor ve uykusuna kaldıÄ?ı yerden devam ediyor. Uyandıklarında ise gördüklerini hatırlamıyorlar, yarı bilinç durumunda gördükleri için, ama korktuklarını ve panik olduklarını unutmuyorlar. Yani uyandıklarında geriye sadece korku ve panik kalıyor.

Lovecraft’ın bu durumu çocukluÄ?undan beri olan bir Ã…?ey ve çoÄ?u insan bu psikolojik rahatsızlıÄ?ın nedenini annesinin oÄ?luna olan davranıÅ?ına baÄ?lıyor.

Ã?zetle Lovecraft’ın eserleri gerçekten korkan bir adamın yazıları. Sıfatlardaki belirsizlikler ve yetersizlikler de hastalıÄ?ının ona sadece korkuyu yaÃ…?atması ama ne olduÄ?unu göstermemesinden kaynaklanıyor. Lovecraft elindeki korkuyu bahsettiÄ?im yazarların fikirleri ile harmanlıyor ve sonunda ortaya kadim zamanlardan kalma, dünyada ve dünyanın dıÅ?ında uyuyan, uyanık olan ve bekleyen, insanlara rüyalarında fısıldayan, tekrar serbest kalacakları günü bekleyen kozmik güçler çıkartıyor. Bu güçleri 18.yy’dan kalma antik bir dil ve insanın kaderi ve etrafını sarmalayan güçler karÃ…?ısında ne kadar teknolojik olarak geliÃ…?irse geliÃ…?sin sürekli aciz kalacaÄ?ına olan inancı ile birleÃ…?tirip özgün eserlerini ortaya çıkartıyor.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 6:58 pm Reply with quoteBack to top

Tek kitap olması ne kadar geniÅ? bir alanı olduÄ?unun göstergesi. Hayal gücünün sonuna kadar faydalanılabilir. Yaratıklar tamamen bilinmez gizemli ve bu onların hak ettikelri korkuya kapılmalarını saÄ?ladıÄ?ı gibi oyun efendisinin de (Oyunda ne olarak adlandırıldıÄ?ını bilemiyorum bu sebeple en geniÅ? halini yazdım) hem süprizler hemde hava katma konusunda sonuna kadar hür olmasını saÄ?lıyor sanırım.

Kara basan konusunu duyunca gerçekten merakım daha da cezbedildi. Lovercraft'ın kendi rüyaları dıÅ?ında çok da fazla malzemeye ihtiyacı yok ama yönlendirecek bir esin kaynaÄ?ına ihtiyacı varmıÅ? demek. Aslında, düÅ?ünüce yeni kültürün sinemasındaki korku filimlerine bakında Lowercraft tarzı görüyoruz sanırım. Tabii senin görüÅ?ün daha doÄ?rudur ama, mesela "They" yada "Blair cadısı" sanırım bu tarza giriyor (mu?).

Yazı dizisinin devamını bekliyorum. Acaba ıÅ?ıktan korkma gibi Å?eyler koymuÅ?lar mı diye merak ediyorum ama sakın cevap verme. aklımda çok soru var ama yazı dizisiyle takip edeceÄ?im. Oraya yazacaÄ?ı zamanı buraya harcatmıÅ?ım zaten.

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 6:50 am Reply with quoteBack to top

Peki bu hikayede SilahÅ?örler ne derece büyük yer kaplıyor?Az evvel Stephen King'in Karanlık Ã?yküler kitabını okuyordum ve onda Kara Kule diyarında geçen bir silahÅ?ör var (Kara Kule'yi okumadım, en kısa zamanda alacaÄ?ım), ve sanırım baÅ?karakter, Bu CaC'da ne derece büyük bir yer, silahÅ?ör???

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 4:02 pm Reply with quoteBack to top

Ã…?imdi Edmond sana Ã…?öyle anlatayım. Oyunun hem sistemi, hem de kural kitabında verdiÄ?i kaynaklar silahÃ…?ör olmayı destekliyor. 1890’lardan 2000’lere pek çok ateÃ…?li silah oyunun sistemine tanıtılmıÅ?. Hem de kullanıldıkları dönemdeki fiyatları ile birlikte.

EÄ?er istersen bir silahÅ?ör yaratabilirsin. Ancak oyunda silahların varlıÄ?ı yokluklarından daha tehlikeli. Oyun kural kitabında oynatıcıya açık açık Å?öyle diyor:

“EÄ?er oyuncular problemleri silah ile çözmeye yönelmiÃ…?lerse siz de onlara silahlanıÅ? düÅ?manlar ile karÃ…?ılık verin.”

D&D ve WoD’da silahlar oyunun bir parçası ve karakterler bir iki kere yaralanmakla ölmeyeceklerini biliyorlar. Ã?ünkü her iki oyunda da silahların açtıÄ?ı yaralar kolayca iyileÃ…?tirilebiliyor. Ancak Cthulhu’da durum böyle deÄ?il. Gerçek dünyanın aynısı, karnından vurulduÄ?un zaman tıbbi yardım almazsan istersen alami cihan ol zaman içinde ölüyorsun. Yaralandıktan sonra hastenede yatman ve gerçek dünyada gerçek insanlar ne kadar sürede iyileÃ…?iyorlarsa o kadar sürede iyileÃ…?men gerekiyor. 1 hp’in kalana kadar canavar gibi ortalarda gezemiyorsun. Yaralanmanın roleplay’ini yapman gerekiyor.

Oyunda asıl uÄ?raÅ?tıÄ?ın, hesabını tuttuÄ?un Å?ey HP deÄ?il Sanity Point. Yani akıl saÄ?lıÄ?ının sayısı. Bunu sırası gelince sistemi anlatırken uzun uzun anlatacaÄ?ım. Demek istediÄ?im aklını yitirmeden uÄ?raÅ?man gereken bir sürü Å?ey varken bir de mermilerden kaçmak hayatta kalma Å?ansını sıfıra düÅ?ürüyor.

Bir de Å?öyle bir durum var. Oyunda özellikle ateÅ?li silahları kullanmayı öÄ?renmek hiç de zor deÄ?il. Herkes bir kaç kere kullandıktan sonra öÄ?renmeye baÅ?lıyor. (Bunun sistemini de öÄ?reteceÄ?im.) EÄ?er yakınınızda ve saklanmıyorsa, hareket halinde deÄ?ilse birisini vurmak hiç de zor deÄ?il. DiÄ?er oyunlardaki gibi AC, Dodge, 5 foot step, Soak gibi Å?eyler yok. Mermiyi yiyip ölüyorsun. Bu yüzden oyundaki en ölümcül Å?ey aslında silahlar.

Ã…?imdi asıl soruna geleyim. Oyunda silahlar ne kadar var. Ne kadar olduÄ?u tamamen senaryoya baÄ?lı. Diyelim I. Dünya SavaÃ…?ında Ã?anakkale cephesinde geçen bir senaryo hazırladın. O zaman elbette silahlar oyunun içinde olur ve oyuncuların silah kullanmayı bilmeleri gerekir, veya günümüzde Kuzey Irak’da geçiyorsa yine silah kullanmayı bilmen gerekebilir.

Grupta bir kiÅ?inin biraz olsun silahlardan anlaması da kötü bir Å?ey deÄ?il. Bazı yerlerde oldukça iÅ?e yarar.

Oyunun en çok dikkat çekmeye çalıÅ?tıÄ?ı nokta bu oyunun silahlarla deÄ?il, araÅ?tırma ile bilgi ile ve muhakeme ile ilerlediÄ?i. Yoksa oyun silahlara sırtını dönmüyor.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jun 13, 2008 5:32 pm Reply with quoteBack to top

Bogus senin oynatacaÄ?ın oyun hangi tarihlerde geçecek?

Con:26
    Pençe:
    Saldırı, +16/+16
    Hasar, 1d6+12
    Back to top View user's profileSend private message
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum