Author |
Message |
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Sep 28, 2007 11:38 pm |
|
Bütün rogue'lar hırsızmıdır arkadaÅ?lar?
En azından D&D ye göre söylersek bunu? sınıfın adını 3 ed. da deiÅ?tridler yanılmıyorsam, 2' deyken direk thief diye geçiyordu. Adamlarda bu yüzden isim deÄ?iÅ?iliÄ?ine gittiler heralde.
Rogue diyince hemen hemen herkesin aklına ille simsiyah giyinmiÅ?, sessizce gölge gibi rakibinie arkadan yaklaÅ?an birini geliyor, yada daha büyük çoÄ?unluÄ?ununda aklına 'hırsızlar' geliyor. Ä°traf etmelymki ilk zamanlarda bende böle düÅ?ünürdüm .. ama bence çok sıÄ? bir düÅ?ünce. Ã?ylede olucaklar tabi hatta çoÄ?unun hırsız katil olduÄ?u dogru ama baÅ?ka birsürü Å?ey olabilirler.
Rogueların ( Düzenbaz) geniÅ? skill yelpazeleri nedenyle, en esnek karakterler oldukları bariz görülüyor bence. Bu kadar esnek bir karakter sınıfnı tek bir sıfatla tanımlamak büyük bi hata gibi görünüyor. Yeri geldiÄ?inde rogue ların diplomat, casus, kalpazan, dolandırıcı belki kendi çapında bi ödül avcısı, ve daha aklıma gelemycek çok sayıda baÅ?ka karakterlere bürünebilcegini düÅ?ünyorum. Zaten aslında sadece hırsız olmadıklarıda orda burda genelde yazıyor ama ya kimse onları görmüyor yada kafalarındaki rogue imajını zedeledÄ?i için görmemiÅ? gibi davranıyor.
Bunları yazma amacım öncelikle rogue ları sadece hırsız&katil olarak görenlerin gözlerini açmayı saglamaktı. Birde diyelimki bunlardan olmayan bir rogue un sneak attack, evasion vs. gibi yenteneklere nasıl olupta sahip olabilcegini tartÅ?mak istedm. Yoksa bu yeteneklere sahip olmaması gerektigin düÅ?ünüp daha önce adı geçen kalpazan, dolandırcı vs. gibi tipleri expert sınıfndanmı saymalyız ? Peki Dolandırıcı bir insan karakter oynatıcak adamı Expert yaparsak diger oyunculara göre ne kadar dezavanatjı olucak, sonuçta expert NPC ler için düÅ?ünülmüÅ? bir sınfıtr.
Fikirlerinizi, görüÅ?lerinizi bekliyorum. |
|
|
Back to top |
|
|
Squan
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sat Sep 29, 2007 5:40 am |
|
2. editionda rogue u 2 ye bölmüÅ?lerdi yanlıÅ? hatırlamıyorsam. Thief ve bard bulunuyordu.
Å?imdiki sistemde ise bard ayrı bir yerde. Rogue ise dediÄ?in gibi düzenbaz. ister yan kesicilik yapsın ister dolandırıcılık her zaman bir sinsilik var sonuçta.
Bence sneak attack muhabbeti olması lazım her durumda. |
_________________ Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliÄ?ini ölçmek ve kendini o boÅ?luÄ?a bırakmaktır. |
|
Back to top |
|
|
Anchorite
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Oct 03, 2007 12:24 am |
|
Rogue'un öyle bir skill listesi varki.. toplumda yapılan bir çok iÅ?i, yüksek seviye yapanların olabilecekleri bir sınıf.
Hırsız = Rogue demek cidden çok yalnız.
Burglar (ev soyguncusu), pickpocket(daha çok kiÅ?iden eÅ?ya çalan) diye prestij classlar yok mu? Kesin vardır dimi benzerleri. |
_________________ (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(") |
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Thu Oct 04, 2007 10:00 am |
|
Aslında düzenbaz diye genellendirmelerinin sebebi o teker teker saydıÄ?ınız olayların hepsinde birden baÅ?arılı olmaları. Hani yeri geldiÄ?inde iyi bir diplomat falan diyorsunuz ya, sadece diplomat deÄ?il ayrıyetten çok iyi bir yalancı, çok iyi bir suikastçi, çok iyi bir casus, çok iyi birtuzak ustası oldukları için genel olarak düzenbaz deniyor. Bence böyle demeleri uygun. Yani açkçası bir çok özelliÄ?i bir anda barındırdıkları için ve geneli sinsilik gizlilik ya da açıklardan yararlanmaya saÄ?layan özellikler olduÄ?u için düzenbaz isminden baÅ?ka bir Å?ey gelmiyor aklıma. Mesela Skillman diyebiliriz |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
thundil
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 02, 2007 7:34 am |
|
rouge diyince benim aklıma böyle hafif bir savaÅ?çı geliyor.kısa kılıç kullanan genellikle buçukluklardan oluÅ?an yaktakımı gibi bir Å?ey |
|
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 03, 2007 1:36 am |
|
Thundil Knight Online mı oynuyorsun?
Bir de Knight Online'deki gibi bir sistem var.Rogue, yani Assassin diyince akla, çok saÄ?lam asılan bir karakter geliyor O da ayrı bir mesele
Tabi sıradan bir hırsız, bir suikastçının yaptıÄ?ı iÅ?i yapamaz.Ne kadar sinsi de olsa!Ama bir suikastçı bir hırsızın yaptıÄ?ı bir iÅ?i hayli hayli yapabilir.Yani LWL'le ilgili bir mevzu bence |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
SacoKhan
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Dec 03, 2007 2:55 am |
|
Bir suikastçi de bir düzenbazın yaptıÄ?ı iÅ?leri yapamaz, ki Å?öyle yapamaz;
- Yeteneklerde(skiller) daha az puan ve daha az daÄ?arcıÄ?a sahip, bu da onu bir hırsız kadar her iÅ?e meyilli yapamıyor.
-Rogue'a gelen special ability'lerden yararlanamıyor.
O yüzden birisi sukastçi birisi düzenbaz. Bir de sıradan bir hırsız diyip geçme |
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!... |
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 7:29 am |
|
niye suikastcileri bi kalemde silip atiyonuz sonucta 2sindede sessizlik ve zeka ana etmen ve bence suikastci bir duzembazdan daha iyidir.(Kendi fikrimce) |
|
|
Back to top |
|
|
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 12:16 pm |
|
Starfell wrote: |
niye suikastcileri bi kalemde silip atiyonuz sonucta 2sindede sessizlik ve zeka ana etmen ve bence suikastci bir duzembazdan daha iyidir.(Kendi fikrimce) |
Bir kalemde silip atmak deÄ?ilde, ikiside iyidir. Senin kendi fikrince suikastçi daha iyi olabilir. Ama sorulması gereken ne anlamda iyi olduÄ?udur bence ?
SacoKhanda demiÅ? zaten bi suikastçide bi hırsızın yaptıklarını yapamaz tamamen, ha hırsızda onun yapabildiÄ?i herÅ?eyi yapamaz. Ya da DAHA iyi yapamaz diyelim, ikisi farklı yollarda ilerliyor gibi daha çok..
Ve Edmond'un dedÄ?ine dönersek, yani Level'a baÄ?larsan olayı deÄ?iÅ?ir tabi.. Ama level 10 Rog mu daha güçlü Rog5/Assassin5 mi daha güçlü diyince nelerine bakarak söliyceksiniz merak ediyorum.. |
|
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 4:30 pm |
|
ya zaten is ustalikta ama ben rogue dan assa degil ranger dan assa isterim
bide shadowdancer olayi varki tadindan yenmez.
Kendini rog10 - rog5/assa5 diye kısıtlamamalısın sonucta her karakterin zayıf yanları var degil mi? Buna en basit ornek büyücüler deÄ?il midir ? |
|
|
Back to top |
|
|
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 7:31 pm |
|
Rog10, rog5/asn5 le sınırlamıyorum zaten en son onun üzerinde konuÅ?tunuz diye bende bunu yazdım yoksa tabiki baÅ?ka birsürü alternatif var, eksileri var artıları var vs. büyücüleride örnek gösterebilrsin tabiki, yalnız konumuz hırsızlar olduÄ?u için gerek olduÄ?unu sanmıyorum
Ama AYNI leveldaki bir suikaÅ?tçi bir hırsızın yapabildiklerini HAYLÄ° HAYLÄ° mi yapar, yoksa sadece YAPABÄ°LiR demek dahamı doÄ?ru olur. Ä°kisinede sessiz yürüme üzerine skilleri verirsin aynı oranda yapabiliyolar olur, ikisinede kilit açmayı verirsin.. vs. Ama sonunda nolur assassin'in skilleri biter rog vermeye devam eder. Sonra Rog10 un base attasck bonusu daha fazla olur. Rog5/asn5'in Sneak Attack'ı daha fazla olur. assassinin death attack'ı varken Rog10 da 10. levelda gelen bi speacial ability seçer. Falan filan yani sonuçta.. Biri bi yerde iyiken öbürü orda biraz daha kötü, diÄ?erinin iyi olduÄ?u konudaysa öbürü daha kötü olabilir.
Yalnız biÅ?eyler yapabilmekten kasıt skiller'se eÄ?er hırsız arkadaÅ? suikasçtnin yapabildiklerini hayli hayli yapar |
|
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 8:04 pm |
|
ya tabi bide sans unsuru var bunu unutmamak gerek rog10 sallar 1 gelir assa5 sallar 20 gelir o zaman ne diceksin merak ettim (göt olma ihtimalimi saklı tutmak istiyorum) |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 8:10 pm |
|
rogue deyince aklınıza hırsız, suikastçi, cepçi, yalancı, dolandırıcı bir tip gelicek. Kendi prensipleri olan ya da olmayan bir kiÅ?i, ama herhangi bir featinde diÄ?erlerine göre daha fazla ustalaÅ?ınca ismi deÄ?iÅ?iyor yoksa rogue hep rogue |
|
|
Back to top |
|
|
NocturnaL_Soul
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 8:16 pm |
|
Tabiki Å?ans unsuru hep var zaten ne diycem yani o zaman Rog "kısmet" der ve silahını yere atıp darbeyi bekler
En iyisi Å?ansa dokunmayalım biz hiç, Tymora yada Beshaba gelip kafamızada yazı tura atmasın sonra |
|
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jun 20, 2008 8:22 pm |
|
zaten iÅ? ustalaÅ?makta ama bana karizma gelen suikastçidir.Thief diye bir oyun vardı bilenler bilir belki ordan kalmıstir ama rogue denince kafamdan kaypak tasslehoff imajını atamıyorum nedense |
|
|
Back to top |
|
|
|
|