Bir sorum olucak. Å?imdi dökümanlarda böyle fantastik ırkların yanında, ırkın özelliklerini verirken 'xHD Monstrous Humanoid, which grants skill points, feats, BAB and base saves' diye cümleler kurulmuÅ? oluyor. Tam olarak ırkın 5HD, 8HD, 3HD olması neyi deÄ?iÅ?tiriyor, burda ne denmek isteniyor.
he bu arada benim düÅ?üncem Å?u, söylemeyi unuttum, bence bu ırklar o HD kadar bab alıyorlar ve can zarı atıyorlar, tabiki yanlıÅ? düÅ?ünüyo olabilirim ama en azından ne olduÄ?unu bilen çıkmazsa beraber fikir yürütebiliriz diye yazıyım dedim:)
Irkın fazladan HD'si kadar ırkın türüne göre seviye atlamıÅ? gibi oluyorlar. Mesela constructlar her 3 HD'de; 2 BAB, 1Save alırken skill almazlar. Magical beastler Her 3 HD'de; 3 BAB, fortitude ve reflex savelerine 2+1/2, will savelerine 1 alırken 2+int kadar skill alırlar.
Bu HD aynı zamanda seviye gibi çalıÅ?ır. HD kadar seviye buraya harcanması gerektiÄ?inden 5. seviyeler arasında "HD+seviyesi=5" yaratık olurlarsa eÅ?itlenirler. Ayrıca "HD+seviye=20" olduÄ?u taktirde epic seviyelere geçerler.
Genel olarak bir dez avantaj. Ã?zelini ise hiç daha görmedim ama açık pencere bırakayım dedim. 3HD yerine 3herhangi bir sınıf'ı terci ederim Å?ahsen.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Bir iki Å?ey sormak istiyorum. Konumuz tam olarak ne? MM'de yaratıkların HDleri mi, yoksa oynanabilen yaratıkların HDleri mi? Bir de sistemimiz, 3.5 mi, 4 mü? Bilmek lazım. Hani yardımım dokunacaÄ?ından deÄ?il ama
sistem 3,5/3 edit. zira 4'th dah deÄ?iÅ?iyor bu deÄ?erler. Bunun dıÅ?ında oynanabilir class derken enyı kastettın?
ECL ve Level Adjustment ile her ırk oynanabilir oldu. DM insiyatifinde yani.
Player class cap atıyorum 20 ise ırkın racial level adjustmenti + class leveli 20yi geçmemelidir.
_________________ "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Tamam, 4th editiondan son derece uzak, sakin bir yaÅ?am sürüyorum, bilmiyordum HD diye bir Å?eyin olmadıÄ?ını
Kafam karıÅ?tı da benim. Darkgnome'un lafları yüzünden biraz! Asmalıyız onu Benim bildiÄ?im HD hani yaratıklarda kullanılan. HD'nin diÄ?er biçimlerini bilmiyorum. sınıf ve HD karÅ?ılaÅ?tırması yapıncaa, ben düÅ?ündüm ki DM için çok uÄ?raÅ?tırıcı olmaz mı o? O zaman sanırım oynanabilir yaratıklardan bahsediliyor! Tabii oynanabilir yaratık kurallarını çok az biliyorum. Bir o senin dediÄ?in sistemi 'duymuÅ?tum' bir de MM'de yazan, yaratıkların oyuncu karakter olarak kullanılmasına yarıyan kuralları biliyorum. Onları da hiç okumadım
Yani cehaletim bir kargaÅ?aya itti bizi sanırım
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum