Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Dungeon yaratmak?
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Dungeon yaratmak? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    jarlaxle93
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Aug 19, 2008 5:51 am Reply with quoteBack to top

Evet sorum bu nasıl dungeon yaratılır (tasarlanır) ? ne gibi canavarlar koyarsınız ne gibi tuzaklar ne gibi hazineler ? ve bunları oyunu kurmadan önce oyuna hazırlanırken(oynamadan önce hazırlıklarda) nasıl tasarlarsınız..tek dungeon deÄ?il mesela ormanda karÅ?ılaÅ?ılan yaratıkları falan..aslında tam olarak bi oyun nasıl kurulur oyuna nasıl hazırlanır adım adım onu öÄ?renmek istiyorum dm olarak..senaryo , dungeonlar , maceralar , NPC ler ..sizden aldıÄ?ım örneklerle kendimi dm oalrak geliÅ?tirebilceÄ?imi düÅ?ünüyorum..çok Å?ey istiyorum özür dilerim Sad
    Back to top View user's profileSend private message
    jarlaxle93
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Aug 19, 2008 11:41 pm Reply with quoteBack to top

yardımcı olcak olan var mı acaba?
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 1:40 am Reply with quoteBack to top

Benim oyunlarımın %80'inde düÅ?manların neredeyse tamamı insanlardan oluÅ?ur.Yani insan derken, humanoid mi ne iÅ?te.Elf Ä°nsan vs.

Ve oyunlar zindanlardan ziyade Å?ehir ortasında geçer.

Fakat zindanlarda geçenlerde:

Tuzaklar:

Klasik ateÅ? tuzaÄ?ı vs. Gruplarımda Rogue oynatmadıÄ?ı için kimse, tuzakları aÅ?ırı büyük yapıp kurtulmalarını imkansızlaÅ?tırmam.Ama grupta Rogue varsa, tuzakların DC:25 vs. olur Evil or Very Mad Evil or Very Mad

DüÅ?manlar:Girdikleri her yeni odada düÅ?man sayısı bir artar VEYA düÅ?manlardan birisi bir seviye daha güçlenir.Bazen iki olur bu sayı. (en baÅ?ta ise 3 düÅ?man vs.)

Zindanları 7-8 odadan ve 5-6 koridordan ibaret yaparım.Büyük yapmam.Ã?ünkü genelde oynattıÄ?ım gruplar küçüktü, hâliyle savaÅ?ta bütün ihtiyaçlar karÅ?ılanamıyordu.

Mesela eÄ?er grupta Cleric varsa, 7-8 oda yerine 13-14 oda yapabilirsin.

Ya da grupta Paladin varsa, odalardan birisini zombilere ayır.

Grupta Rogue varsa, tuzakları çok zor yap.Ä°Å? çıksın Very Happy Ve bol kıvrımlı yap, sneak attack yapsın Very Happy

Grupta Fighter varsa, düÅ?manları güçlendir.

Ranger varsa, koridorları uzun yap ki etkisi artsın oklarının.

Ben bizimkilere göre düÅ?man çıkartırım, fakat 10. seviyeden itibaren kura ile düÅ?man çekerim Very Happy Tabiî bu iÅ?in Å?akası ama artık grubu önemsemem.KarÅ?ılarına iblis bile çıkartabilirim Very Happy

Fakat bütün Dungeon gruba göre düzenlenir.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 1:54 am Reply with quoteBack to top

Gayet güzel bilgiler fakat benim bütün oyunlarda karÅ?ı olduÄ?um bir durum. Mesela bir kaç odaya ork koyarsın sonra gider bir odaya vampir koyarsan bu tam anlamıyla bir mmorpg oyununa benzer. Vampirin orada ne iÅ?i var ki? Ben derim ki eÄ?er canavar koyacaksan canavarların orada olmasının bir sebebi olsun. Her odadaki canavar sayısı aynı olmasın, hatta her odada canavar olması bile gerekmiyor. Mesela eÄ?er o canavarın o odada bir iÅ?i varsa oraya gitsin. Ve canavarlar "aha pcler Å?u kapının ardında, hazır olun içeri girecekler birazdan" demesinler. Hatta mümkünse oyuncular bir odaya girdiÄ?inde canavar bir iÅ?le uÄ?raÅ?ıyor olsun.

Dungeon hazırlarken koyduÄ?un düÅ?manların orada olmasının bir sebebi olsun yani.

Site Ã?izeri

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 3:26 am Reply with quoteBack to top

AlenthasLeasess wrote:
    Gayet güzel bilgiler fakat benim bütün oyunlarda karÅ?ı olduÄ?um bir durum. Mesela bir kaç odaya ork koyarsın sonra gider bir odaya vampir koyarsan bu tam anlamıyla bir mmorpg oyununa benzer. Vampirin orada ne iÅ?i var ki? Ben derim ki eÄ?er canavar koyacaksan canavarların orada olmasının bir sebebi olsun. Her odadaki canavar sayısı aynı olmasın, hatta her odada canavar olması bile gerekmiyor. Mesela eÄ?er o canavarın o odada bir iÅ?i varsa oraya gitsin. Ve canavarlar "aha pcler Å?u kapının ardında, hazır olun içeri girecekler birazdan" demesinler. Hatta mümkünse oyuncular bir odaya girdiÄ?inde canavar bir iÅ?le uÄ?raÅ?ıyor olsun.

Dungeon hazırlarken koyduÄ?un düÅ?manların orada olmasının bir sebebi olsun yani.

Ä°Å?te benim gibi düÅ?ünen biri!! Very Happy Zindan olayını hiç sevmem, hiçbir zaman da anlamamıÅ?ımdır zindanın tam olarak ne olduÄ?unu. "Biri gelse de dalsak; ama levellarımıza göre dizilelim ki, gelen maceraperestler(!) bizi sırayla indirsinler." mantıÄ?ıyla kapının açılmasını bekleyen yaratıkları hiçbir zaman anlamadım. O yaratıklar orda boÅ? boÅ? naparlar, ne yerler ne içerler?! Ama onlara bir mantık uydurarak oralara yerleÅ?tirmeye kabul derim.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 3:48 am Reply with quoteBack to top

benim zindan kastımda mesela bi büyücü size görev veriyo iÅ?te Å?u kolyeyi bul diye o kolye de bir zindan gibi mezarda..iÅ?te o kolyeyi yapanın mezarı falan cesedin üstünde adam da oraya gömülmüÅ?..yani mantıklı bi nedeni olan zindanlardan bahsediyorum tabi Smile bencede AlenthasLeasess haklı..ya bi dungeon da hep aynı canavarlar olmalı yada benzer ırklar yada birlikte olmalarının bir nedeni olan canavarlar olmalı..evet baÅ?ka dungeon tasarlama yöntemi söylemek isteyen var mı ?
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 5:54 am Reply with quoteBack to top

jarlaxle93 wrote:
    benim zindan kastımda mesela bi büyücü size görev veriyo iÅ?te Å?u kolyeyi bul diye o kolye de bir zindan gibi mezarda..iÅ?te o kolyeyi yapanın mezarı falan cesedin üstünde adam da oraya gömülmüÅ?..yani mantıklı bi nedeni olan zindanlardan bahsediyorum tabi Smile bencede AlenthasLeasess haklı..ya bi dungeon da hep aynı canavarlar olmalı yada benzer ırklar yada birlikte olmalarının bir nedeni olan canavarlar olmalı..evet baÅ?ka dungeon tasarlama yöntemi söylemek isteyen var mı ?

Benim dediÄ?ime çıkıyor iÅ?te, zindanları insanlardan yapacaksın.Mezarlıkta zombi olması zaten normal.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    jarlaxle93
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 10:04 pm Reply with quoteBack to top

zindanlara yerleÅ?miÅ? bir goblin grubu da olabilir yani..zindan derken mezarları falan içine alan bi kategoriden bahsediyorum..baÅ?ka yöntemleri olan var mı ?
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Aug 20, 2008 11:02 pm Reply with quoteBack to top

Mesela zindanın içerisine zamanında yerleÅ?miÅ? bir goblin kabilesi olabilir. Fakat bu zindan aslında bir mezarlıktır, çok eskiden yıkılmıÅ? adı bile duyulmayan bir imparatorluÄ?un kralları yatıyordur. Bu krallar canlanır, goblinler zombilerle savaÅ?ıp büyük kayıplar verirler. İçeri girdiklerinde karakterlerin iki seçeneÄ?i olur: goblinleri ve zombileri öldürmek ya da zombileri öldürüp goblinlere yardım edip bilgi elde etmek.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 29, 2008 1:17 am Reply with quoteBack to top

evet baÅ?ka dungeon yaratma yöntemini paylaÅ?ıcak olan var mı acaba?
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum