ArkadaÅ?lar önce haberi olmayanlar için açıklayayım; MeÅ?e KovuÄ?u TopluluÄ?u, Fantastik Edebiyat aÄ?ırlıklı olmak üzere yapacaÄ?ı çalıÅ?malarla adını Türkiye genelinde duyurmayı ve Türk Fantastik Kurgu camiasında kendine saygın bir yer edinip, okuma alıÅ?kanlıÄ?ı olan ve olmayan tüm insanlara fantastik edebiyatı duyurmayı, mümkünse sevdirmeyi amaçlayan bir oluÅ?umdur. Ã?ok mu resmi oldu Ä°lk baÅ?ta isteyen herkesin katılabileceÄ?i düÅ?ünülmüÅ?tü fakat belirli bir seviye yakalamak için bu konuyu hepbirlikte yeniden ölçüp biçmeliyiz kanımca...
Ã?alıÅ?malar öykü odaklı olacak. Bireysel olsun, toplu olsun, az denemeycek kadar çok ve nitelikli öykü çıkarmak var Å?u an için aklımda. Yazılacak öykülerin türleri yalnızca Fantastik Kurgu mu olacak? Bence olmamalı. Mitolojik Ã?yküler(örneÄ?in eski Ä°skandinavyada geçer, akıÅ?ına savaÅ?çıların, ejderhaların, büyücülerin yanında Tanrılar da katılır veya Altaylar'da geçer Å?amanlar, ruhlar, savaÅ?çılar iÅ?lenir, bunun yanında Tanrılar da öykü içinde yer alırlar. Yani sanki öyküye dahil bir karakter gibi olur Tanrılar ve mitolojik varlıklar) Tarihi Ã?yküler(örneÄ?in Malazgirt SavaÅ?ına katılmıÅ? bir savaÅ?çının gözünden o dönemi anlatan bir öykü olabilir ya da azılı bir Orta Ã?aÄ? korsanının yakalanıÅ? ve idam ediliÅ? öyküsü olabilir ama günümüze çok yakın olmamalı) Korku Ã?yküleri(Açıklamaya gerek yok), Bilim Kurgu Ã?yküleri(Buna hiç yok:)) de yazabileceÄ?imizi düÅ?ünüyorum. Yazılabilcek öykü türleri konusunda düÅ?üncesi olanlar söyleyebilirler. Bir de toplu öykü yazılırken senaryoyu tüm yazar kadrosu birlikte belirlemeli ve öykü buna göre yazılmalı.
Yazılan öykülere, yazarın dıÅ?ındaki herhangi bir topluluk üyesi ya da birkaç topluluk üyesi tarafından editörlük yapılmalı. TopluluÄ?a dahil olan herkes yazılan öyküleri pür dikkat okumalı, yazara eleÅ?tirilerini önerilerini bildirmeli.
Å?iirsiz olur mu Å?iirde olacak tabi. Sevgili Firble eÄ?er kurulabilirsek bizi destekleyeceÄ?ini söylemiÅ?ti. EÄ?er bu topluluk içinde Å?iir yazmayı kabul edip bizi Å?ereflendirirse çok mutlu olurum Å?iirleri Å?u konuyla ilgili olmalı diyip kısıtlamak saçmalıÄ?ın daniskası olur. Bu yüzden yazmak isteyenler tarafından her konuda Å?iir yazılabilinecek...
EÄ?er çizer bulunabilirse çizgi roman da yazılabilir. Yapmak isteyen olursa ayrı olarak sadece çizim de yapılabilir.
Bunların yanında sinema, müzik, edebiyat, felsefe, okültizm, mitolojiler, kültürler, frp, bilinmezlikler gibi konularda yazılar yazılabilir.
Å?imdi bütün bunları yapacaÄ?ız hazırlayacaÄ?ız ama insanlar varlıÄ?ımızdan nasıl haberdar olacaklar, çıkardıÄ?ımız iÅ?leri nasıl yayınlayacaÄ?ız, ne yapacaÄ?ız da bizimle ilgilenecekler.
Ã?ncelikle bizi bilen birilerinin olması gerek ama böyle birilerini oluÅ?turmak epey zorlu olacak. Toplu e-posta yoluyla biÅ?eyler yapmak geldi ilk önce benim aklıma. Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama dile getireyim dedim. Bu konu üzerine çok yol, yöntem düÅ?ünebiliriz. Bundan baÅ?ka ne olabilir... Benim bildiÄ?im iki tane Fantastik Edebiyat Dergisi var çalıÅ?malarına düzenli devam eden. Gölge ile Xasiork. Xasiork'u bilmiyorum ama Gölge'de yazara ve çizere her zaman ihtiyaç oluyor. Sonuçta aylık yayın yapıyorlar ve doÄ?al olarak birÅ?eyler gerekiyor. Bu dergilerle irtibata geçip kendimizi tanıtıp, MeÅ?e KovuÄ?u TopluluÄ?u adı altında çalıÅ?malarımıza yer verip veremeyeceklerini sorabiliriz. Ya da Å?öyle yapabiliriz: kendimiz dergi çıkarırız? Ã?ünkü eÄ?er iyi çalıÅ?ırsak bütün ortaya çıkardıklarımıza diÄ?er dergilerde yer bulamayabiliriz.
Ã?nemli birÅ?ey daha, olabildiÄ?ince çok öykü yarıÅ?masına katılmalı ve kendimizi göstermeliyiz. Ã?zellikle Xasiork'un yarıÅ?maları çok ciddi oluyor ve dereceye girenler gerçekten birÅ?eyler kanıtlamıÅ? ve kendini göstermiÅ? oluyorlar. Bir yarıÅ?mada derece yaptıÄ?ımız zaman Å?öyle olmalı mesela: Abcçdefg 5. Ã?ykü YarıÅ?ması Birincisi, MeÅ?e KovuÄ?u TopluluÄ?undan ........ ......
Sanırım, 'hayır diyemeyeceÄ?im tek lezzet'! Yani oluÅ?um. Yaz tatiline girip, okulları kapattıÄ?ımıza ve her ne kadar beni doÄ?rudan etkliemese de Ã?SS'ye iki gün kaldıÄ?ına göre sanırım yeteri kadar zamanım olacak. Haziran deÄ?il belki ama temmuz, aÄ?utos falan yeterince boÅ? olacak adıma. Sonrası hakkında Å?imdiden bir Å?ey söylemek yalnıÅ? olur. Sanırım katılacaÄ?ım MeÅ?e KovuÄ?u'na.
Å?imdi, pek yardımı dokunur mu bilimiyorum da teyzem Ä°nklâp'ta çalıÅ?ıyor, satın alama müdürü olarak. Bir yardımı dokunabilir. Toplu posta çalıÅ?masını ise pek önermiyorum: kendimden bilirim, bir postadaki isim sayısı beÅ?i geçiyorsa ve benden bir rica varsa yazıda, genelde kayda deÄ?er deÄ?ildir
Aslına baklırsa amaçlar frpworldün amaçlarıyla da epey kesiÅ?iyor. Bu iki anlama geliyor. Ã?ncelikle bu iÅ?le uÄ?raÅ?an arkadaÅ?lar olduÄ?u için geyet güzel bir olay. Ä°kincisi ise aynı amaca hizmet eden kuruluÅ? sayısının artmasının insan kaynakları açısından sıkıntı getirebileceÄ?i kaygısı. Açık konuÅ?mak gerekirse MeÅ?e KovuÄ?u TopluluÄ?u yazarları Frpword'e daha az öykü ile katılım yapmaya baÅ?larlarsa site için üzücü olur bu..
Dilerseniz Å?imdi frpworld Å?öyle bir katkıda bulunabilir. Bir çalıÅ?ma grubu oluÅ?turulur forumda grup üyelerinin görebileceÄ?i bir bölüm ayarlayıp siteden talep edilen baÅ?ka imkanlar karÅ?ılanabilir.
EÄ?er baÅ?ka türlü çalıÅ?mak isterseniz birkaç tavsiye verebilirm.
Bir site gerekecek baÅ?langıç olarak bir blog iÅ? görür. Ä°letiÅ?im içinse bir de e-posta listesi kurulabilir.
Å?u aÅ?amad katılımcı toplamak için reklam epey önemli gözüküyor...
Kendi adıma da elimden geldiÄ?ince desteklemek, ilerde daha çok vaktim olursa hikaye ve Å?iirle destek olmak da isterim
BaÅ?arılar arkadaÅ?lar =)
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Benim daha dönemimin bitmesine bir hafta gibi bir süre var. Benim önerim bu sitenin altında önce toplanmamız.
Sitenin edebiyat bölümü bence böyle bir organizasyonu kaldıracak kadar güçlü... Bu bölümün altında organize olmak sanırım daha iyi olur. FRPworld aynı zamanda öykülerimizi yayınlayabileceÄ?imiz bir güçlü bir veri tabına da sahip...
Frpworld ün vereceÄ?i bir alanda topluluÄ?umuzun tanıtımını da yapabiliriz. Aklımda iÅ?e yarayabileceÄ?ini düÅ?ündüÄ?üm pek çok fikir var....
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Xasiork Dergi olarak çalıÅ?malarınız içimize sindiÄ?i takdirde seve yayınlarız. Biz de aynı Gölge gibi (üç ayda bir yayınlanıyoruz ama ikinci sayımız toplamda yüz yetmiÅ? sayfaya yakındı) elbette dıÅ?arıdan katılıma açıÄ?ız ve yeni yazarlara, çizerlere, tasarımcılara ihtiyaç duyuyoruz.
DıÅ?arından katılıma açık olmanız gerçekten çok güzel bir haber. Ortaya birÅ?eyler çıkar çıkmaz sizinle irtibata geçeceÄ?im. Bu arada size bu üyeliÄ?iniz üzerinden ulaÅ?abilir miyim?
_________________ Ve sonbahar gelmeden topraÄ?a düÅ?tü yeÅ?il renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Uzun bir zaman geçti. Hele benim için apayrı uzun bir zaman...
Belli alanlarda fikirlerimi açıklayayım öncelikle... Bence kuracaÄ?ımız öykü klubü sadece fantastik öykülerle sınırlı olmalı. Kendimize sınır getirmeyip her türlü öyküye açık olmanın doÄ?ru bir adım olacaÄ?ını düÅ?ünüyorum.
Ä°kincisi sanırım öncelikle bu öykü klubü ile ne yapmak istediÄ?imizi tam olarak tanımlamamız gerekiyor. Böyle bir amacın zihnimizde de net hale gelmesi klubun geliÅ?imini oldukça hızlandırır. Sonuçta böyle bir klubun edinebileceÄ?i bir çok bir birinden çok farklı ve hepsi de oldukça güzel iÅ?levler olabilir ama biz bizim belirlediÄ?imiz iÅ?levi tam olarak aklımızda netleÅ?tirmeliyiz sanırım...
Bunun dıÅ?ında ilk etkinlikleri ve bu etkinlikleri gerçekleÅ?tireceÄ?imiz çatıyı da sanıyorum düÅ?ünmek ve bu konuda karar vermek gerek. Ben frpword ün uygun bir çatı olduÄ?unu düÅ?ünüyorum. Gerekirse sitenin içinde ayrı bir bölüm de oluÅ?abilir.
Bunun için belki de Å?unu belirlemek lazım. Ã?ncelikle böyle bir klüp kurulursa kimler üye olarak destek verir.
Ä°kincisi organizasyona kimler destek verir. Lugritas öyküyü kurma fikrini ortaya attıÄ?ı için liderimiz olarak onu görüyorum.
Daha önce daha ayrıntılı olarak bu konu ile ilgilenmek isterdim ama her zaman her Å?ey insanın istediÄ?i gibi olmuyor.
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Uzun süren sessizliÄ?in ardından birÅ?eyler yazmaya baÅ?layalım mı ne dersiniz?
Kule Sakinleri yakın zamanda e-dergi türünde birÅ?ey çıkaracak. Ã?ykü, Å?iir, deneme gibi yazılar da yayınlayacaklar. MeÅ?e KovuÄ?u olarak ortak birÅ?ey çıkarıp dergide yer alması için Å?ansımızı deneyelim diyorum ben.
Bu ilk çalıÅ?mamız olacak. Ve yer almak isteyenler, bu baÅ?lık altında belirtirlerse isteklerini, bir liste yapıp MeÅ?e KovuÄ?u'nun kimlerden oluÅ?tuÄ?unu çıkarmak istiyorum...
_________________ Ve sonbahar gelmeden topraÄ?a düÅ?tü yeÅ?il renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Ben Å?u an için emin deÄ?ilim ama katılmak istiyorum. Yani meÅ?gul olabilirim belki okul baÅ?layınca, ama hikaye yazacak vaktim de kalabilir. Yani iÅ?te, ama kesinlikle katılmak isterim.
Fantastik Kısa Ã?ykü düÅ?ünüyorum ben, bölümler halinde. Senaryoyu ortak kurarız. Sonra herkes yazmak istediÄ?i kısmı belirtir, herkese uyacak Å?ekilde bir daÄ?ılım yapıp baÅ?larız. Fakat temanın ne olacaÄ?ına karar vermedim. Ona da birlikte karar verebiliriz.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum