O zamanlar Pyros da yazmıÅ? zaten öykünün çoÄ?unun tuttuÄ?unu ne diyelim... Eh Salvadore a öneride bulunabilirmiÅ?iz sanırım...
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Promise of the witch-king yada road of the patriarch,ikisinden birinde Jarlaxle ile ilgili büyük bir Å?ey ortaya çıkıyor.Å?aÅ?ıranlar olucak yada Å?aÅ?ırmayıp tahmin etmiÅ?tim diyenler
Bu iki kitabın Türkçelerini nereden bulabiliriz acaba? Kiralık Kılıçlar serisini birkaç yere sordum ama bulamadım. Ä°nternettende araÅ?tırmadım daha pek ama Türkçeleri yoktur gibi bir his var içimde.
_________________ Ve sonbahar gelmeden topraÄ?a düÅ?tü yeÅ?il renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Promise of the witch-king yada road of the patriarch,ikisinden birinde Jarlaxle ile ilgili büyük bir Å?ey ortaya çıkıyor.Å?aÅ?ıranlar olucak yada Å?aÅ?ırmayıp tahmin etmiÅ?tim diyenler
Å?imdi burda cevabını yazamayacaÄ?ın ama benim de öÄ?renmezsem ömrümden ömür gidecek olan soruyu soruyorum:
Lugtarias Türkçesi yok suan maalesf ve ben en az üç yıla kadar çevrilmeyeceÄ?ini düÅ?ünüyorum.
Night madem meraklısın;
Spoiler:
Jarlaxle'nin bizzat Lloth'un seçilmiÅ?i olduÄ?u ortaya cıkıyor.Hatta Jarlaxle Baenre evinin üçüncü oÄ?lu olarak doÄ?uyr matron baenre karnına bıçak saplıyor bıçak saplanmıyor.Bi iki defa daha bunu deniyor yine olmuyor.En sonunda Jarlaxle'yi yüksekten postalıyor ama o fakir ama gururlu bebek Bregan Dearthe'nin lideri oluyor :D Zaten kitapları dikkatle takip edenlerde anlarlar.Lloth'u en iyi tanıyan Jarlaxle.Ne zaman ne yapacaÄ?ını bile cok iyi biliyor akıllı adam vesselam :-P
Drizzt, Zaknafein, Enteri ve Jarlaxle dörtlüsü hep ilgi çekici olmuÅ?tur, iki güç delisi ve iki prensiplerini herÅ?eyin önünde tutan adam (gerçi entreri'de prensiplerine çok baÄ?lı ama daha çok güç peÅ?inde koÅ?an bir adam genelde). Yeni kitaplarda da çok iyi olmuÅ? Jarlaxle, geçmiÅ?le ilgili baÄ?lantılar ve yaptıÄ?ı seçimler ortaya çıktıkça "yok artık" diyorsunuz, ayrıca "yok artık" derken Entreri ve Jarlaxle'ın yaptıÄ?ı diÄ?er iÅ?lerde sizi Å?oka sokabiliyor. Salvatore'un Kara Elf serisinden sonra yazabildiÄ?i ki en iyi serilerden bence son kitapları. Zaten Avcı'nın Kılıçları'yla da tekrar helal olsun adama diyebildim, çünkü o aradaki Drizzt Do'Urden'in Maceraları serisi falan çok kötüydü, Sessiz Kılıç'ın Enteri bölümleri çok iyiydi, Kristalin Hizmetkarı iyiydi birde ama zaten sonra Kristalin Hizmetkarı bu dediÄ?im serinin baÅ?langıcı olarak alındı. Buzyeli Vadisi seriside fena deÄ?ildi ama sonra çok bozmuÅ?tu bir ara, yine Entreri ve özellikle Jarlaxle ile topladı. Ã?ok ilgi çekici bir karaker bence, tahmin edilebilir deÄ?il bir kere.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum