Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Cadılar Bayramı (Gelenek ve Kostümler)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Cadılar Bayramı (Gelenek ve Kostümler) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Oct 23, 2008 10:38 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar öncelikle bildiÄ?im kadarı ile bunun nereden geldiÄ?ini yazayım. AnladıÄ?ım kadarı ile eski bir Hiristiyan Bayramı adı Azizler günü... Ä°nanca göre Azizler Gününde öbür Dünya ile yaÅ?adıÄ?ımız Dünyanın kapıları açılıyormuÅ?. O nedenle öbür Dünyadaki sevdiklerimizle konuÅ?abiliyoruz. Ancak ABD de bayram öncelikle ölüler zombiler vesaire ile ilgili bir güne dönüÅ?müÅ? sonra da yine ölüm baÅ?ta olmak üzere her türlü tema iÅ?in içine girmiÅ?...

Amerikadaki sokaklar dev kostüm maÄ?azaları ile dolu... Hele bu aralar Cadılar Günü 1 2 kasım gibi olduÄ?undan tüm dükkanlar camlarına örümcek aÄ?ları kurukafalar ve benzeri dekorasyonlar yapmıÅ?lar..

Aslında aklıma bir fikir de geldi ama hem bir ev lazım hem de iÅ?i üstlenecek birkaç kiÅ?i lazım... Belki biz de bir kostüm ve dekor üretme çalıÅ?ması yapabiliriz diye düÅ?ündüm. Ocak ayında.

Kostümlerle ilgili bir adresi vereyim. www.halloweenscene.com... İçlerinde çok kötüleri de var ama belki özellikle tiyatro ile uÄ?raÅ?anlarımızın esinlenecekleri de çıkabilir.

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Oct 23, 2008 9:58 pm Reply with quoteBack to top

.
    New Orleans da bir cadılar bayramına denk gelmiÅ?tim (selden önceki zamanda) Süperdi doÄ?rusu. Sokaklarda çeÅ?itli kılıklara bürünmüÅ? binlerce insanın arasında günlük kıyafetlerle kendimi tuhaf hissetmiÅ?tim. Razz Bir de bir alıÅ?veriÅ? merkezine giriyordum akÅ?amüstü filan henüz kostümlüler piyasaya tam çıkmamıÅ?tı o yüzden beklenmedik bir olay oldu benim için; birden içerden bir cadı çıktı. Ama çok güzel bir cadıydı. Elinde süpürgesi bile vardı. Aklımdan çıkmayan bir anıdır o.

.

Last edited by dwaxer on Fri Oct 24, 2008 3:22 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 12:26 am Reply with quoteBack to top

Yahuu kostüm maÄ?zaları inanılmaz ben Å?u ana kadar sadece maÄ?azaları gördüm. Kendi zombini bile alabiliyorsun... Ã?stelik de en azından ilk baÅ?ta benim aklıma gelenden daha düÅ?ük fiyata... Evinin önüne kurmak için örümcek aÄ?ı satıyorlar mesela... Akla gelecek her türlü büyü cadı malzemesi var. : ) ) ) ) Hani Türkiye de olsa birisi muhtemelen insanlar büyücü maÄ?azası der bu maÄ?azalara... Durun gerçi ben insanın kendi kostümünü kendisinin yapmasından yanayım ama bu defalık sizin için bir tane alıp deneyebilirim.

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Nov 01, 2008 1:59 am Reply with quoteBack to top

Ä°lk cadılar günü bugün bakalım.. Bugün eski bir inanıÅ?a göre Ruhlar Dünyası ile yaÅ?adıÄ?ımız Dünya arasındaki kapılar açılıyor ve ruhlar serbestçe bu Dünyada geziyormuÅ?... Hadi bakalım. Siz de dikkat edin. Bakarsınız iki üç tanesi oraya da uÄ?rar. : ) ) )

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Nov 01, 2008 3:23 am Reply with quoteBack to top

Hayır, cadılar bayramı Hristiyan günü deÄ?ildi en baÅ?ında.

Asıl adı Samhain'dir.Hristiyan Katolik Kilisesi'nin yaptıÄ?ı Pagan katliamlarından kalma bir gelenektir.Aslı Spiritual ve Pagan inançlarına aittir.Kilise bayramları yok edememiÅ?tir.Hristiyan kültüründeki bir çok bayram Keltlerden çalınmıÅ?tır.Samhain bunlara en büyük örnektir.Günümüzde aslına uygun biçimde Spiritual Satanist ve Paganlar tarafından kutlanmaktadır.

Alıntı yaptım ama maksat bilgilendirmek Smile

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Nov 01, 2008 5:37 am Reply with quoteBack to top

Dogru kardes... Eskiden hiristiyan bayrami da degildi.... Ancak su anda ABD de artik bir Hiristiyan Bayramindan ziyade bir cesit milli eglence gibi kutlaniyor. O nedenle Hiristiyan Bayrami oldugu donemler bile eskide kalmis. Aslinda Hiristiyan dini bayramlarinin cogunun Kelt geleneklerinden devsirildigini duymustum. Bu onlardan sadece birisiymis.

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Nov 01, 2008 6:15 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Dogru kardes... Eskiden hiristiyan bayrami da degildi.... Ancak su anda ABD de artik bir Hiristiyan Bayramindan ziyade bir cesit milli eglence gibi kutlaniyor. O nedenle Hiristiyan Bayrami oldugu donemler bile eskide kalmis. Aslinda Hiristiyan dini bayramlarinin cogunun Kelt geleneklerinden devsirildigini duymustum. Bu onlardan sadece birisiymis.

Yazımı okumadın galiba Very Happy İyi bak istersen Very Happy

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Nov 01, 2008 6:18 am Reply with quoteBack to top

Neyse iste kardes sonucta dikkat edin bu gece ruhlara... Ben de dikkat edecegim.. : { { { {

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum