Author |
Message |
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 03, 2008 6:45 am |
|
ArkadaÅ?lar bu aksam Cine5 de büyücülük okulu diye bir film izledim. Ordada Dragonlance deki gibi cehennemin kapılarını açmaya çalıÅ?an tipler vardı. Bir büyücü dünyayı kurtarmaya çalıÅ?ıyordu vs.
Olay: Cehennem kapısı bir tapınaÄ?ın altında bulunuyordu ve kapıyı büyücü deÄ?il rahibe açıyordu.
Soru: Bu iÅ?ler böylemi yürüyo. Yani bir büyücünün karanlık ruhları serbest bırakması için saf bir rahibeyemi ihtiyac vardır yoksa film dragonlance çakması mı ? Ben zaten büyücü çocuÄ?u Raistline benzettim hafiften ama yinede merak ediyorum. Kapıları açmak için mistik büyü yetmiyor mu diye ? |
|
|
Back to top |
|
|
Mark
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 03, 2008 6:53 am |
|
Filmin adı neydi? |
_________________ Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir. |
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Wed Dec 03, 2008 7:04 am |
|
o filmin reklamını cine5te görmüÅ?tüm de izlemek istemiÅ?tim, ama kaçırdım filmi. nasıldı film peki, izlenecek bir film mi yoksa izlenmese de olur mu starfell? |
|
|
Back to top |
|
|
Lugtarias
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Thu Dec 04, 2008 2:40 am |
|
Starfell bahsettiÄ?in film, Usta Ursula'nın Yerdeniz Büyücüsünden esinlenmedir. Ejderha MızraÄ?ı ile bir ilgisi yok bildiÄ?im kadarıyla. Ayrıca rpg çerçevesinde bakarsan olaya, bir büyücünün karanlık ruhları serbest bırakması için herzaman bir ruhbana, ya da tanrısal büyü kullanan herhangi birine gereksinimi yoktur. |
_________________ Ve sonbahar gelmeden topraÄ?a düÅ?tü yeÅ?il renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte. |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Thu Dec 04, 2008 2:58 am |
|
Frp hayal gücünü ön plana çıkartanbir hobi olduÄ?u içim ben genellemelere karÅ?ıyım. Yani hiçbiÅ?eye her zaman diyemeyiz bence...
Bu olayı filmlerin, oyunların, filmlerin, romanların, neyse artık... iç mantıklarıve dıÅ? mantıklarıyla incelemek gerek.
DıÅ?arıdan bakıldıÄ?ında senaryoyu daha etkili kılmak için.anlayıÅ?ları ve yetenekelri farklı iki karakter tipini bir arada çalıÅ?makta zorlamak her zaman ilgi çekici bir olgu olabilir. Ejderha mızraÄ?ından o kadar etkilenmemeizin sebeplerinden biri de belki bu olgudur. DüÅ?ünsenize raitlin gidip kendisi kapıları açabilecek güçte olsaydı. Asıl ilgi çekici nokta gelen kiÅ?inin iyi bir din adamı(adam deÄ?ildi ama ) ve kendi iradesiyle gelmiÅ? olmasıydı. Bu senaryonun akıÅ?ını tamamen deÄ?iÅ?tirmiÅ?ti. Ayrıca rahibe olması durumu da bence senaryoyla alakalı. James bodda hep bayan karakterlerin olmasıyla benzer bir durum. Bütün karakterlerin erkek olduÄ?u yerde çok ilgi toplanmayabilir =)
Diyarların iç dnamikleriyle bkıldıÄ?ında ise. Belki teorikte imkansız deÄ?ildir. Ama Å?imdiye akdar hiçbir büyücü o kadar büyük bir güce yeryüzünde eriÅ?ebilecek kadar yaÅ?amamıÅ?tır diye düÅ?ünülebilir. Yani yeryüzünde bir Å?ekilde tanrısal güçlere ulaÅ?abilseyi belki açacaktı. Ama Bu durumda limitlerden dolayı Raistlinin bile böyle bir olayı gerçekleÅ?tirmek için (ki bu olayın ilahi bir boyutu olduÄ?unu da düÅ?ünürsek) ilahi bir katalizöre ihtiyaç duyduÄ?unu düÅ?ünebiliriz. Neticede evet bashi geçen filmlerde romanlarda vesaire bir büyücüyle din adamının beraber çalıÅ?ması gerekli omuÅ? olur.
Ama baÅ?ta dediÄ?im gibi bunlar o diyarın önceden kurulmuÅ? iç dinamiklerine ya da tamamen yazarın senaristin olayı ilgi çekici yapma isteÄ?iyle alakalı. Yani ben bir dünya yaratmak istesem pekala bu iÅ?birliÄ?i olmadan iki dünya arasında kapı açılmasını mümkün kılabilirdim belki... Genellemeyelim bence yine de... |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 06, 2008 2:34 am |
|
Mark wrote: |
Filmin adı neydi? |
Ã?sttede belirtiÄ?im gibi filmin adı "Büyücülük Okulu"
Catboy wrote: |
o filmin reklamını cine5te görmüÅ?tüm de izlemek istemiÅ?tim, ama kaçırdım filmi. nasıldı film peki, izlenecek bir film mi yoksa izlenmese de olur mu starfell? |
Yüzüklerin efendisiyle yada ejderler ve zindanlarla kıyaslanamaz tabiki ama hayal gücünü geliÅ?tirmek için izlenebilicek bir film.
-Spoiler-
Kısaca bir demircinin oÄ?lunun -büyüyle hiç ilgisi olmayan bir- çok güçlü bir büyücü sayesinde yeniden hayata dönmesi ve oÄ?lanın bu adama heveslenip birazda yaÅ?adıÄ?ı hayattan kurtulmaya çalıÅ?masının bir sonucu büyüye yönelimi anlatıyor. Sonradan oÄ?lan güçlü bir büyücü oluyor ve içindeki karanlıkla savaÅ?ıyor.
-Spoiler-
Lugtarias wrote: |
Starfell bahsettiÄ?in film, Usta Ursula'nın Yerdeniz Büyücüsünden esinlenmedir. Ejderha MızraÄ?ı ile bir ilgisi yok bildiÄ?im kadarıyla... |
Evet haklısın ama ben hani raistlinle rahibenin kapıyı açma olayına benzettim o açıdan ejderha mızragı dedim. Filmi yarı uyukluyarak izledigim için Cast bölümünü okuyamadım.
Efla wrote: |
Ayrıca rahibe olması durumu da bence senaryoyla alakalı. James bodda hep bayan karakterlerin olmasıyla benzer bir durum. Bütün karakterlerin erkek olduÄ?u yerde çok ilgi toplanmayabilir =)
Diyarların iç dnamikleriyle bkıldıÄ?ında ise. Belki teorikte imkansız deÄ?ildir. Ama Å?imdiye akdar hiçbir büyücü o kadar büyük bir güce yeryüzünde eriÅ?ebilecek kadar yaÅ?amamıÅ?tır diye düÅ?ünülebilir. Yani yeryüzünde bir Å?ekilde tanrısal güçlere ulaÅ?abilseyi belki açacaktı... |
Aslına bakarsan bende olayın senaryoyla ilgili olabileceÄ?ini düÅ?ünüyorum. Ancak yinede RP açısından bazı sıkıntılarım var. Yada eksikler...
Bu kapılardan bahsederken gözümde canlandırmakta zorluk çekiyorum. Nasıl bir yer olabileceÄ?i ve büyücünün nasıl bir güce sahip olması gerektiÄ?i konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim... |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 06, 2008 7:43 am |
|
güzel bir film deÄ?il açıkçası, d&d'nin filmlerinden bir tanesi güzel onun dıÅ?ında adam gibi dragonlance, forgotten realms gibi dünyaları anlatan film yok zaten. Halbüki çok güzel konulu filmler çıkar yani mesela kara elf serisi'ni yapsalar ama onu da adam gibi çekmek zor hep yeraltında geçiyor, bide çok görkemli Å?ehirler, öyle pek yapılacak gibi deÄ?il, ayrıca underdark'ta yaÅ?ayanların hepsi kızılötesi görüÅ?e sahipler falan... aslında o tarz bir film için çok iyi fikirlerim var ama yapımcıların onları bulması zor gibi geliyor bana. |
|
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 06, 2008 7:52 am |
|
Kapı olayına dönersek eÄ?er büyücünün nasıl bir güce sahip olması gerekir ben bu olayı düÅ?ünürken zorlanıyorum açıkcası bu basit bi kilit açma büyüsünden çok daha öte bi kavram olması gerekir diye düÅ?ünüyorum. |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 06, 2008 8:25 am |
|
Starfell wrote: |
Kapı olayına dönersek eÄ?er büyücünün nasıl bir güce sahip olması gerekir ben bu olayı düÅ?ünürken zorlanıyorum açıkcası bu basit bi kilit açma büyüsünden çok daha öte bi kavram olması gerekir diye düÅ?ünüyorum. |
bazen senaryolarda Å?açmalanabiliyor. |
|
|
Back to top |
|
|
|
|