Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - rogue ilk featleri ne olmalı?
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

rogue ilk featleri ne olmalı? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 5:52 am Reply with quoteBack to top

Quarion wrote:
    sen beni yanlıÅ? anladın Smile yani hangisine ne kadar vermeliyim anlamında söyledim

Bu iÅ? keyfine baÄ?lı olarak deÄ?iÅ?ir.

�ünkü misal bir Monk'ta Wis bonusu AC bonusudur.Yani Wis'e 14 verirsen AC'ne iki daha eklenir.

Ya da istersen Weapon Finesse alırsın, Dex'e verirsin.Hem AC'ni artırırsın, hem Ref'ini artırırsın, hem de Unarmed Strike Light olduÄ?u için Atak bonusun yüksek olur.STR'ye yalnızca kaç vuracaÄ?ını belirlerken gerek olur.

Ya da bırak bunları dersin.STR'yi 18 yaparsın, Flurry of Blows sayesinde zaten vurduÄ?un her vuruÅ?a STR Bonusunun yarısı ekleniyor, ayrıca bir de unarmed damage melee olduÄ?u için ona eklenir.Güç manyaÄ?ı yaparsın.Yanına da biraz CON koyarsın.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 5:56 am Reply with quoteBack to top

ya sen olsan napardın bana onu yazabilirmisin bide featlere baktım flurry of blows featlerde yok bide hangi featlere verirdin
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 5:59 am Reply with quoteBack to top

Quarion wrote:
    ya sen olsan napardın bana onu yazabilirmisin bide featlere baktım flurry of blows featlerde yok bide hangi featlere verirdin

Flurry of Blows 1. seviye Monk özelliÄ?idir.Ä°lk 5 seviyede bir turda -2 penaltıyla fazladan bir saldırı hakkı kazandırır.5. turda bu penatlı -1'e iner.9. seviyede fazladan bir saldırı daha kazanırsın. gibi uzuyor iÅ?te Very Happy

Bu arada sayılar doÄ?ru olmayabilir Smile Ama ilk seviyede olduÄ?u doÄ?ru.

Ben olsamı yok bu iÅ?in.EÄ?er ben olsaydım diyecek olsaydım, oyunda kendime de yer ayırırdım.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 6:07 am Reply with quoteBack to top

ben en iyisi str yi 18 yapam arkasından birazda con veririm güç manyaÄ?ı olsun Smile saol yardımların için monklarla ilgili baÅ?ka bildiÄ?in Å?eyler varsa yazarsan sevinirim
    Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 6:16 am Reply with quoteBack to top

monk'a yetenek olarak ne vermeliyim? bi tek bu kaldı merak ettiÄ?im
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 6:19 am Reply with quoteBack to top

Quarion wrote:
    ben en iyisi str yi 18 yapam arkasından birazda con veririm güç manyaÄ?ı olsun Smile saol yardımların için monklarla ilgili baÅ?ka bildiÄ?in Å?eyler varsa yazarsan sevinirim

Monk'lar ile ilgili bildiÄ?im pek bir Å?ey yok, fakat belirteyim, AC'ne önem ver, çünkü ilk seviyelerde beleÅ? hedef gibi olacaksın, AC'yi Wis yoluyla artırabilirsin, her 5 seviyede bir kendiliÄ?inden artacak, eÄ?er 13000 gold'un olursa -ki olur- Monk's Belt al ve Ac'ni de bir artır, Unarmed Damage'ini de bir seviye artır.

Monk'lar seviyelerine göre Unarmed Damage vurur.Ä°lk seviye Monk 1d6 vururken, 4. seviye 1d8 vurabilir, bu böyle uzar gider.Monk's Belt karakterini 5 seviye fazlaymıÅ? gibi gösterdiÄ?inden, sen 1d8 vuruyorsan 1d10 olur, 1d10 ise 2d6 olur, sen arttıkça o da artar vs.Ã?ok severim kendisini Very Happy

Bir de, asla öne çıkma, düÅ?manın iki elli iki ayaklıysa önce adamların dalsın, dikkati kendine çekme Smile

-Freddie Mercury
    Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 6:31 am Reply with quoteBack to top

Ozaman stryi 18 yapmayım ben wisdom a aÄ?ırlık vereyim ve ilk feat olarak direk dodge vereyim
    Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 6:34 am Reply with quoteBack to top

mesela stryi 14 yaptım +2 alıyor dimi yada örneÄ?in charismayı 10 yaptım + alırmıyım?
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 7:26 am Reply with quoteBack to top

Quarion wrote:
    mesela stryi 14 yaptım +2 alıyor dimi yada örneÄ?in charismayı 10 yaptım + alırmıyım?

Karizma 10 yapmıÅ?san, +0 olur, 8 yapsaydın, -1 olurdu.

Ozaman stryi 18 yapmayım ben wisdom a aÄ?ırlık vereyim ve ilk feat olarak direk dodge vereyim

DemiÅ?sin de, zaten ilk seviyeden hiçbir statı 16'dan fazla yapmamaya özen göster.Ama Wis'in ise 14 yap.

STR ile DEX'e aynı anda verme, yani STR 16 ise, Dex 12-13 gibi olsun derim.STR'ye vereceksen, Con'a da ver.

STR:16
    DEX:12
    CON:15
    INT:10
    WIS:14
    CHA:10

gibi bir Å?ey yaparsan eÄ?er, 4. seviyede CON'a verip CON'u da +3 yapabilirsin, bence güzel olabilir Smile Fakat WÄ°S yerine DEX'e aÄ?ırlık verip, öteki yoldan AC'ye katkı saÄ?larsın (dex de ac'yi artırır fakat Flat-flooted hâlindeyken DEX AC, AC'den silinir ama WÄ°S AC silinmez.

Fakat eÄ?er DEX'e verirsen Reflex puanın artar.

WIS'a verirsen Will puanın artar.

Seç iÅ?te Smile

-Freddie Mercury
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 2:57 pm Reply with quoteBack to top

Hırsız karakter için tavsiyem savaÅ?tan önce hinlik üstüne ilerlemesi. SavaÅ? üstüne alacaksa da menzilli silahlar üstüne marifetler alması. Sneak attack olayını bir düÅ?manın etrafını sardıÄ?ınızda ve düÅ?man sana bakmıyoprsa da kullanabilirsin. Bunun için de tumble ile girmen tavsiyemdir.

Deadeye shot' denilen bir marifet sayesinde o turda tek bir saldırı yapman kaydıyla, yandaÅ?larından biri rakibine hasar verdiÄ?i anda sen o rakibe menzilli dahi olsa sneak attack yapabilirsin. Ä°lk seviyelerde çok iÅ?e yarar bir özellk. Ä°leriki seviyelerde etkinliÄ?ini yitirebilir.

KeÅ?iÅ? çin tavsiyem ise hiç bir özelliÄ?i çok öne çıkartmamaları. Ancak mesela wıs. yerine dex. yüksek olursa daha çok iÅ?lerine yarayacaktır. Tumble tarzı marifetler sayesinde bir karaktere yaklaÅ?ırken yada uzaklaÅ?ırken Aoo almaları engellenebilir. Zaten az olan HP leri düÅ?ü AC sebebiyle daha da düÅ?mesin bari.

Dodge----Mobility----Spring attack: Spring attack sayesinde monk yüksek hızını kullanarak etkili saldırılar da yapabilir. Aynı durum düzenbaz için de geçerli. Düzenbaz karakter bu sayede karkaterin arkasına geçip sneak attack yapabilir de. Ancak baÅ?ka bir karakterin de diÄ?er taraftan saldırması gerekli yine.

Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 31, 2008 4:28 pm Reply with quoteBack to top

çok teÅ?Å?ekkürler iyice bilgim oldu
    mathius
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 13, 2008 4:00 am Reply with quoteBack to top

3e de var mıydı hatırlamıyorum ama backstab var çok güzel,
    normalde combata girdiÄ?imizde ben sneak attack yaptıÄ?ımda 16dan 1d8 e kayıyor fln gibi Å?eylerim vardı backstab de ama ilk olarak hep tercihim backstabsonra weapon finese idi. Ama mesela brawny rouge olcaksanız tabi weapon finese yalan oluyor...
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Dec 10, 2008 9:35 am Reply with quoteBack to top

lightning reflexes ve weapon finesse, zor durumlar için bire bir ama kiÅ?iye göre deÄ?iÅ?ir, ve rouge'un olmak istediÄ?i prestij sınıfına göre.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum