Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Paladin mi Fighter mı?
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Paladin mi Fighter mı? View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 9:23 am Reply with quoteBack to top

aegron17 wrote:
    Herkes olayı kendi açısından deÄ?erlendiriyor pkei soruyu Å?öyle sorayım ilk baslayanlar için hangisi daha iyi

söyle bir sorun var ki, sitede yeni baÅ?lamıÅ? olup foruma yazı yazan insan yok galiba Sad
    Back to top View user's profileSend private message
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 9:38 am Reply with quoteBack to top

lightflarer wrote:
    söyle bir sorun var ki, sitede yeni baÅ?lamıÅ? olup foruma yazı yazan insan yok galiba Sad

Olsun ben kendi açımdan da soruyorum. Rplerde pek iyi deÄ?ilim de Very Happy

lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 9:39 am Reply with quoteBack to top

aegron17 wrote:
    lightflarer wrote:

Olsun ben kendi açımdan da soruyorum. Rplerde pek iyi deÄ?ilim de Very Happy

Very Happy olsun yapıcak bir Å?ey yok Razz
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 13, 2008 9:31 pm Reply with quoteBack to top

Biraz saçmalamdın mı?
    Cevap vermek istemiyorsan vermeyebilirsin ama konuyu boÅ? Å?eylerle doldurmayalım bence Very Happy

lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 14, 2008 6:28 am Reply with quoteBack to top

evet farkına vardım, konu saptı Smile neyse yapacak bir Å?ey yok Very Happy
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Dec 14, 2008 7:25 am Reply with quoteBack to top

lightflarer wrote:
    evet farkına vardım, konu saptı Smile neyse yapacak bir Å?ey yok Very Happy

AnlayıÅ?ın için gerçekten saÄ?ol Very Happy

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 4:07 am Reply with quoteBack to top

İçeriÄ?indeki az kuralı sbebiyle aslında bir fighter iyi gibi olsa da hareketlerini kısıtlaması sebebiyle yeni baÅ?layan birinin rolünü yaparken kısıtlamaları sebebiyle karakterine daha fazla derinlik katmasının kolaylıÄ?ı sebebiyle paladin de olabilir.

PaladinliÄ?in genel kurallarını bildikten sonra oynaması aslında daha kolaydır çünkü ne zaman ne yapacaÄ?ı daha kolay kestirilebilir ve üstüne büyülü güöleri sayesinde yeni baÅ?layanı daha fazla doyuma ulaÅ?tırabilir.

Ne olursa olsun, eÄ?er oyuncu kendisini yeterli olgunlukta görmüyorsa, bence büyüsel olarak daha geride olan bir fighter, thief veya ona benzer bir sınıf ile baÅ?lamak en iyisidir.

lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 15, 2008 5:53 am Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:
    İçeriÄ?indeki az kuralı sbebiyle aslında bir fighter iyi gibi olsa da hareketlerini kısıtlaması sebebiyle yeni baÅ?layan birinin rolünü yaparken kısıtlamaları sebebiyle karakterine daha fazla derinlik katmasının kolaylıÄ?ı sebebiyle paladin de olabilir.

PaladinliÄ?in genel kurallarını bildikten sonra oynaması aslında daha kolaydır çünkü ne zaman ne yapacaÄ?ı daha kolay kestirilebilir ve üstüne büyülü güöleri sayesinde yeni baÅ?layanı daha fazla doyuma ulaÅ?tırabilir.

Ne olursa olsun, eÄ?er oyuncu kendisini yeterli olgunlukta görmüyorsa, bence büyüsel olarak daha geride olan bir fighter, thief veya ona benzer bir sınıf ile baÅ?lamak en iyisidir.

duygularımı dile getirdin Smile ben bir türlü böyle anlatamadım
    Calengil
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Oct 28, 2009 8:41 am Reply with quoteBack to top

Yazılanları okumadım, bilerek yaptım tabi bunu en saf düÅ?üncelerimi etkilenmeden söyleyebilmek adına.

Paladin mi? Fighter mı?

Bence ucu çok açık bir soru. Mekanik açısından cevaplayacaÄ?ım.

Bence Paladin, keza Fighter feat alır. Paladin ise Special Ability... Bu gibi Special Ability'lerin önemi çok büyük. Bilhassa, karakteri güçlendirecek tiptelerse. Nedir ? Dark Blessing veyahut Divine Grace... Ben bu özelliÄ?i aldıÄ?ım zaman Karizma bonusumu tüm save'lerime ekliyorum demektir.

Bir fighter'ın bir büyücü tarafından alı konulması ya da çeÅ?itli mind effect spell'lerle daÄ?ıtılması gayet kolay. Ama benim "HER" Save'im yüksek. Bana dokunmaz...

Fighter Feat mi alıyor? E bende alıyorum? Evet, belki bir Fighter kadar almıyorum ama alıyorum. Peki Fighter benim Special ability'lerimi alabiliyor mu? Yooo hayır alamıyor.

Ben hasar aldıÄ?ımda kendimi free action iyileÅ?tirebiliyorum. Fighter bunu yapabilir mi? Hiç sanmıyorum. (Bknz: Lay on Hands)

Ben hasımlarıma bir Fighter kadar hasar vurabiliyorum, belki de daha fazla, üstüne üstlük belirgin hasımlarıma daha fazla hasar veriyorum. (Smite) Hatta bu hasımları daha önceden farkedebiliyorum ve faka basmıyorum. (Detect)

Fighter bunu yapabiliyor mu? Yo hayır hiç sanmam. Benim Fighter kadar HP'm var. Ben onun kadar zırh kuÅ?anabiliyorum. Kalkan taÅ?ıyabiliyor ve silah kullanabiliyorum.

Ben hastalıklardan etkilenmiyorum (Divine Health) ve Ben Asla korkmam! (Immune Fear) Peki Fighter bunları yapabiliyor mu? Hayır.

Benim kendime özel bineÄ?im var ve onunla birlikte savaÅ?ta mükemmel oluyorum. Onun bineÄ?i benim ki kadar özel deÄ?il.

Ben ayrıca Divine Büyüler yapabiliyorum. Bununla birlikte lanetleri kaldırabiliyorum. Bunu o yapabiliyor mu? Hayır...

--------------------------------------

Bunlar mekaniklerin bazıları, Rpsel açıdan Paladin zorlar diyebilirsiniz ama onunda çözümü var. Neredeyse artık istediÄ?iniz yönelimden Paladin olabiliyorsunuz. Hatta, yönelimlere özgün Variant Paladin'ler mevcut. Yani, ben Rp'mi yaparken dilediÄ?im gibi yapabilirim. Bana koymaz...

Kısacası; Paladin. Fighter kadar var ve daha fazlası da var... Wink

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 10:53 pm Reply with quoteBack to top

Eskiden olsa ,SavaÅ?çı derdim her halde.Ancak eskiden bile,daha renkli;maceracı karakterli bir savaÅ?çıyı;hatta bellirli beir seviye sonrasında sınıf deÄ?iÅ?tiren savaÅ?çıyı tercih etmiÅ?tim.

Macera peÅ?inde koÅ?an soylu savaÅ?çı(Å?övalye);diger adıyla kahraman(Paladin),çok yönlü bir sınıf.

İster istemez,oyun tarzını da etkiliyor.Renkli karakter oynamayı ve rol yaparken biraz 'kasmaktan' zevk alanlar için birebir.

Ne kadar renkli bir karakteri canlandırırsanız canladırın,savaÅ?çı maceralarda oyuncuyu hayli kısıtlıyor.

Ancak,Paladin oynarken de,Tanrısı,doÄ?ayla veya Bilgiyle/Erdemle ilgili bir paladini tercih ederdim.Bu tip bir Paladin karakteri,Hem iç dünyasında;hem de dıÅ? dünyayla etkileÅ?iminde oyuncuya bir çok yeni seÅ?çenek sunuyor.

Sadece halk için yaÅ?ayan(ki Paladin illa ki halka hizmeti görev biliyor) veya sürekli olarak dinin gereklerinden bahseden;daha fanatik;ruhban klılklı(cleric)bir paladin oynamak,berbat bir olay.(Tanrı seçimine göre,o da olabiliyor)

Ã?ok yönlü karakter oyununu,katı kurallarla(yabancı dilde dogmalarla)yaÅ?ayan bir Paladin,benim için oyunun zevkini alıp götürüyor.

Uzun lafın kısası,Paladin,Kolcu(Ranger)veya Ozan(Bard)gibi çok yönlü ve renkli bir karakter.Ufku çok geniÅ?.Ancak öneml olani,oyunculuÄ?unuza en uygun Tanrı'yı seçmek.

Ã?te yandan;genel olarak,rol oyununda,SavaÅ?çı(ki eÄ?er fantik bir dindar deÄ?ilse),çoÄ?unlukla,çok rahat oynanbilen;kasmayan bir karakter.

Bunlar benim naçizane düÅ?üncelerim.

Last edited by KUTBILTUNGA on Sat Oct 31, 2009 1:06 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    KUTBILTUNGA
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 11:05 pm Reply with quoteBack to top

Söz konusu olan,Frp içerikli dünyalarda;yalnız baÅ?ına daha uzun süre ayakta kalmaksa;kendini çok zor durumlarda iyileÅ?tirebilmekte ve yoldaÅ? edindiÄ?i özel bineÄ?iyle;kuvvetli karakteriyle,ölülerle ve kötülerde savaÅ?ta,büyüye karÅ?ı savunmada ve gerektiÄ?inde oyuncu veya oyuncu olmayan(Npc)yoldaÅ? edinmekete Paladin,SavaÅ?çı sınıfını solda sıfır bırakıyor.(SavaÅ?çının, savaÅ? becerilerinin hemen hemen aynısı;pek çok diÄ?er sınıfa kıyasla; zaten yan cebe konmuÅ? durumda;hazır ve nazır bekliyor)

Paladin karakteriyle oynamanın en aÄ?ır kısmı;her daim ne oyunculara,ne de oyuncu olmayan karakterlere kayıtsız kalamamanız ve herzaman görüntü ve karakter itibarıyla tüm ilgiyi üzerine çekmeniz.Yükek karizma(hem karakter hem dıÅ? görünüÅ? açısından),özellikle kötü karakterlere karÅ?ı oyuncuyu boy hedefi haline getiriyor.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Nov 26, 2010 1:23 am Reply with quoteBack to top

Fighterla paladin teke tek çıksa fighter alır. Lakin bir undead ordusu varsa karsında vah fighterın haline Very Happy
    Neverwinter da fighterda dev kılıc vardı. 2d6 yanlıs hatırlamıosam. ileri seviyede 3 tane vuruodu bir elde. düsün o hayvani silahla bide üç kere vuruosun. paladin iki kez filan vurur heralde üc bile vursa fighter hep str güce veriyor puanlarını -genelde- paladin wisdom. dövüste fighter kısacası.
    Ama dersen monk mu fighter mı die... tabikide monk yener. fighterın elinde en cok ataga sahip olan silah var 22 filan vuruo en fazla monksa 25 mi ne. hemde 4 kere vuruodu bi elde.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum