İçeriÄ?indeki az kuralı sbebiyle aslında bir fighter iyi gibi olsa da hareketlerini kısıtlaması sebebiyle yeni baÅ?layan birinin rolünü yaparken kısıtlamaları sebebiyle karakterine daha fazla derinlik katmasının kolaylıÄ?ı sebebiyle paladin de olabilir.
PaladinliÄ?in genel kurallarını bildikten sonra oynaması aslında daha kolaydır çünkü ne zaman ne yapacaÄ?ı daha kolay kestirilebilir ve üstüne büyülü güöleri sayesinde yeni baÅ?layanı daha fazla doyuma ulaÅ?tırabilir.
Ne olursa olsun, eÄ?er oyuncu kendisini yeterli olgunlukta görmüyorsa, bence büyüsel olarak daha geride olan bir fighter, thief veya ona benzer bir sınıf ile baÅ?lamak en iyisidir.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
İçeriÄ?indeki az kuralı sbebiyle aslında bir fighter iyi gibi olsa da hareketlerini kısıtlaması sebebiyle yeni baÅ?layan birinin rolünü yaparken kısıtlamaları sebebiyle karakterine daha fazla derinlik katmasının kolaylıÄ?ı sebebiyle paladin de olabilir.
PaladinliÄ?in genel kurallarını bildikten sonra oynaması aslında daha kolaydır çünkü ne zaman ne yapacaÄ?ı daha kolay kestirilebilir ve üstüne büyülü güöleri sayesinde yeni baÅ?layanı daha fazla doyuma ulaÅ?tırabilir.
Ne olursa olsun, eÄ?er oyuncu kendisini yeterli olgunlukta görmüyorsa, bence büyüsel olarak daha geride olan bir fighter, thief veya ona benzer bir sınıf ile baÅ?lamak en iyisidir.
duygularımı dile getirdin ben bir türlü böyle anlatamadım
Posted:
Wed Oct 28, 2009 8:41 am
Yazılanları okumadım, bilerek yaptım tabi bunu en saf düÅ?üncelerimi etkilenmeden söyleyebilmek adına.
Paladin mi? Fighter mı?
Bence ucu çok açık bir soru. Mekanik açısından cevaplayacaÄ?ım.
Bence Paladin, keza Fighter feat alır. Paladin ise Special Ability... Bu gibi Special Ability'lerin önemi çok büyük. Bilhassa, karakteri güçlendirecek tiptelerse. Nedir ? Dark Blessing veyahut Divine Grace... Ben bu özelliÄ?i aldıÄ?ım zaman Karizma bonusumu tüm save'lerime ekliyorum demektir.
Bir fighter'ın bir büyücü tarafından alı konulması ya da çeÅ?itli mind effect spell'lerle daÄ?ıtılması gayet kolay. Ama benim "HER" Save'im yüksek. Bana dokunmaz...
Fighter Feat mi alıyor? E bende alıyorum? Evet, belki bir Fighter kadar almıyorum ama alıyorum. Peki Fighter benim Special ability'lerimi alabiliyor mu? Yooo hayır alamıyor.
Ben hasar aldıÄ?ımda kendimi free action iyileÅ?tirebiliyorum. Fighter bunu yapabilir mi? Hiç sanmıyorum. (Bknz: Lay on Hands)
Ben hasımlarıma bir Fighter kadar hasar vurabiliyorum, belki de daha fazla, üstüne üstlük belirgin hasımlarıma daha fazla hasar veriyorum. (Smite) Hatta bu hasımları daha önceden farkedebiliyorum ve faka basmıyorum. (Detect)
Fighter bunu yapabiliyor mu? Yo hayır hiç sanmam. Benim Fighter kadar HP'm var. Ben onun kadar zırh kuÅ?anabiliyorum. Kalkan taÅ?ıyabiliyor ve silah kullanabiliyorum.
Ben hastalıklardan etkilenmiyorum (Divine Health) ve Ben Asla korkmam! (Immune Fear) Peki Fighter bunları yapabiliyor mu? Hayır.
Benim kendime özel bineÄ?im var ve onunla birlikte savaÅ?ta mükemmel oluyorum. Onun bineÄ?i benim ki kadar özel deÄ?il.
Ben ayrıca Divine Büyüler yapabiliyorum. Bununla birlikte lanetleri kaldırabiliyorum. Bunu o yapabiliyor mu? Hayır...
--------------------------------------
Bunlar mekaniklerin bazıları, Rpsel açıdan Paladin zorlar diyebilirsiniz ama onunda çözümü var. Neredeyse artık istediÄ?iniz yönelimden Paladin olabiliyorsunuz. Hatta, yönelimlere özgün Variant Paladin'ler mevcut. Yani, ben Rp'mi yaparken dilediÄ?im gibi yapabilirim. Bana koymaz...
Kısacası; Paladin. Fighter kadar var ve daha fazlası da var...
Posted:
Fri Oct 30, 2009 10:53 pm
Eskiden olsa ,SavaÅ?çı derdim her halde.Ancak eskiden bile,daha renkli;maceracı karakterli bir savaÅ?çıyı;hatta bellirli beir seviye sonrasında sınıf deÄ?iÅ?tiren savaÅ?çıyı tercih etmiÅ?tim.
Macera peÅ?inde koÅ?an soylu savaÅ?çı(Å?övalye);diger adıyla kahraman(Paladin),çok yönlü bir sınıf.
İster istemez,oyun tarzını da etkiliyor.Renkli karakter oynamayı ve rol yaparken biraz 'kasmaktan' zevk alanlar için birebir.
Ne kadar renkli bir karakteri canlandırırsanız canladırın,savaÅ?çı maceralarda oyuncuyu hayli kısıtlıyor.
Ancak,Paladin oynarken de,Tanrısı,doÄ?ayla veya Bilgiyle/Erdemle ilgili bir paladini tercih ederdim.Bu tip bir Paladin karakteri,Hem iç dünyasında;hem de dıÅ? dünyayla etkileÅ?iminde oyuncuya bir çok yeni seÅ?çenek sunuyor.
Sadece halk için yaÅ?ayan(ki Paladin illa ki halka hizmeti görev biliyor) veya sürekli olarak dinin gereklerinden bahseden;daha fanatik;ruhban klılklı(cleric)bir paladin oynamak,berbat bir olay.(Tanrı seçimine göre,o da olabiliyor)
Ã?ok yönlü karakter oyununu,katı kurallarla(yabancı dilde dogmalarla)yaÅ?ayan bir Paladin,benim için oyunun zevkini alıp götürüyor.
Uzun lafın kısası,Paladin,Kolcu(Ranger)veya Ozan(Bard)gibi çok yönlü ve renkli bir karakter.Ufku çok geniÅ?.Ancak öneml olani,oyunculuÄ?unuza en uygun Tanrı'yı seçmek.
Ã?te yandan;genel olarak,rol oyununda,SavaÅ?çı(ki eÄ?er fantik bir dindar deÄ?ilse),çoÄ?unlukla,çok rahat oynanbilen;kasmayan bir karakter.
Posted:
Fri Oct 30, 2009 11:05 pm
Söz konusu olan,Frp içerikli dünyalarda;yalnız baÅ?ına daha uzun süre ayakta kalmaksa;kendini çok zor durumlarda iyileÅ?tirebilmekte ve yoldaÅ? edindiÄ?i özel bineÄ?iyle;kuvvetli karakteriyle,ölülerle ve kötülerde savaÅ?ta,büyüye karÅ?ı savunmada ve gerektiÄ?inde oyuncu veya oyuncu olmayan(Npc)yoldaÅ? edinmekete Paladin,SavaÅ?çı sınıfını solda sıfır bırakıyor.(SavaÅ?çının, savaÅ? becerilerinin hemen hemen aynısı;pek çok diÄ?er sınıfa kıyasla; zaten yan cebe konmuÅ? durumda;hazır ve nazır bekliyor)
Paladin karakteriyle oynamanın en aÄ?ır kısmı;her daim ne oyunculara,ne de oyuncu olmayan karakterlere kayıtsız kalamamanız ve herzaman görüntü ve karakter itibarıyla tüm ilgiyi üzerine çekmeniz.Yükek karizma(hem karakter hem dıÅ? görünüÅ? açısından),özellikle kötü karakterlere karÅ?ı oyuncuyu boy hedefi haline getiriyor.
Posted:
Fri Nov 26, 2010 1:23 am
Fighterla paladin teke tek çıksa fighter alır. Lakin bir undead ordusu varsa karsında vah fighterın haline
Neverwinter da fighterda dev kılıc vardı. 2d6 yanlıs hatırlamıosam. ileri seviyede 3 tane vuruodu bir elde. düsün o hayvani silahla bide üç kere vuruosun. paladin iki kez filan vurur heralde üc bile vursa fighter hep str güce veriyor puanlarını -genelde- paladin wisdom. dövüste fighter kısacası.
Ama dersen monk mu fighter mı die... tabikide monk yener. fighterın elinde en cok ataga sahip olan silah var 22 filan vuruo en fazla monksa 25 mi ne. hemde 4 kere vuruodu bi elde.
_________________ Puslu gecede yalnız bir kurt... -
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum