3 yıl önce baÅ?lamıÅ?tı her Å?ey. Tam 3 yıl geçmiÅ?ti büyük savaÅ?tan. Orklarla ölümlüler bir taraf olmuÅ?, insanlar,elfler ve cüceler bir taraf olmuÅ?tur. Dünyanın dengeleri birkez deÄ?iÅ?miÅ?ti ve yine deÄ?iÅ?ecekti. SoÄ?uk savaÅ? devam ediyordu. Ama ne zaman patlak verecekti.
Orklar geçimsiz yaratıklardı. Ã?ıkarları doÄ?rultusunda yapamayacakları Å?ey yoktu. Gülmek eÄ?lenmek Å?arap içmek onların hayat felsefesiydi. Bir de savaÅ?mak tabiî ki.
Leguvas Rihoin ve Vordini teke tek mücadelede meydan okumuÃ…?tu ve yenmiÃ…?ti. Bu yüzden ona göre orrklar dünyanın tek hakimi olmalıydılar. Bu yüzden baÃ…?ladı tüm savaÃ…?lar.Ã?lümsüzleride saflarına katmayı baÃ…?ardı Leguvas. Serugor’un tek isteÄ?i bir ejderhası olmasıydı. Leguvvas bunun karÃ…?ılıÄ?ında ortaklık teklif edince kabul etti.
Ã?lümsüzler bilinmeyen zamanlardan beri yaÅ?ayan iÄ?renç yaratıklardır. Sadece saf gümüÅ? bir kılıc onları yaralayabilir ve ya öldürebilirdi. Sayıları azdı. Hava, toprak, su ve ateÅ?i kontrol edebilen yaratıklardı. Bu yüzden de sayıları çok onemli deÄ?ildi..
Elfler, insanlar ve cüceler iyi yönelimlilerdi. Dostcul bir Å?ekilde yaÅ?ıyorlardı. Gizemliler gibi dünyanın dengesini saÄ?lamayı kendilerine görev edinmiÅ?lerdi. 3 yıl once olan büyük savaÅ?ta orklar ve ölümsüzler güçlerin çok iyi deÄ?erlendirdiler. Ä°nsanlar, Elfler ve Cüceler büyük bir yenilgiye uÄ?radı.
Bunun tek nedeni ölümyıldızıydı. Ejderhaların ölümsüz kralı. Leguvas ejderhaları severdi. Ã?lümyıldızını gafil avladı ve Å?u anda dahi tutsaÄ?ı. Bu yüzden tüm ejderhalar emrinde. Bu savaÅ?ın dengesini büyük ölçüde etkilerdi. Alevlerin göÄ?ü kapladıÄ?ı, baÄ?ırıÅ? haykırıÅ? ve ölü cesetleriyle dolu bir dünya kaldı savaÅ?ın sonunda. Leguvas geri çekilmiÅ?ti sanki. Ama büyük planları vardı. İçten içe daha geliÅ?iyor ve yeni savaÅ?a hazırlanıyordu Bu sefer her Å?ey deÄ?iÅ?ecekti ona göre.
2.Bölüm: Gizemlilerden Biri
Yine sabahın keskin ıÅ?ıkları odasın camından içeri giriyor ve Merimac’ı rahatsız ediyordu. Yerinden kalkmadan Eliyle bir sihir yaparak perdeyi kapattı. AyaÄ?a kalkmak için doÄ?rulduÄ?unda acı bir ciyaklama sesi duydu.
‘Lanet olası köpek. Senin orda iÃ…?in ne’ diye haykırdı.Köpek korkmuÃ…?tu ve hızlı bir Ã…?ekilde evden dıÅ?arı çıktı. OturduÄ?u ev tek odadan oluÃ…?uyordu ve ev demek garip kaçardı burası için.Daha çok bir baraka gibiydi. Merimac böyle yerlerde oturmayı hep severdi. Onun için büyük evler veya Ã…?atolar sıkıcıydı. Her Ã…?eyinin elinin altında olmasını isterdi. Rahatlık onun içinde vardı. DıÅ?arı çıkmak için kapıyı açtı ve kapının onundeki çeÃ…?meye doÄ?ru yöneldi. Ä°ki avucunu suyla doldurup yüzünde vurdu. Az da olsa kendine gelmiÃ…?ti. Tam bu sırada at arabasını sesi geliyordu ve birden o yöne yöneldi. At arabası mahkumları götürüyordu. Merimac gülümseyerek :
‘Yeni mahkumları götürüyorum. Bu seferkinler tehliklei bir ork grubu. Rugas yakınlarında yakalandılar’ dedi. Merimac:
‘Cezalarını çeksinler o zaman’ dedi ve Rieble ye el salladı. Tam arkasını dönecektiki biri:
‘Naber Merimac’ diye seslendi.Bu Karasus du.. Gizemlilerden biriydi ve telaÃ…?lı bir Ã…?ekilde Mermac’ın yanına geldi.Merimac Ã…?aÃ…?kın Ã…?aÃ…?kın bakınırken adam kimseye görünmemek için hızlı hareket ediyordu. Merimac onun bir gizemli olduÄ?unu anlamıÅ?tı. Ã?zerinde cüppede iki ejeder arasında bir asa olan bir sembol vardı.Ã…?aÃ…?kınlıÄ?ıda bu yüzdendi.Adam Merimac’ı tuttuÄ?u gibi evin içine soktu ve soluklanmaya çalıÅ?ırcasına ellerini dizlerine koydu ve nefes alıp vermeye baÃ…?ladı hızlıca.Merimac hala ne olduÄ?unu anlamamıÅ?tı. Uykusu daha açılmamıÅ?tı bile. Son görevinden sonra bir daha bir gizemli görebileceÄ?ini sanmıyordu. Karasus Merimac a baktı ve:
‘Uyan artık kendine gel’ diyerek Merimac’ı dürttü. Merimac Karasus’a bakıp:
‘Siz bir gi…’demeye kalmadan Karasus:
‘Evet. Ben bir gizemliyim ve seninle onemli bir konuda konuÃ…?mam gerekiyor. 3 yıldır seni bizzat ben takip ediyorum. Gün gün…’ Merimac üzerindeki Ã…?aÃ…?kınlıÄ?ı hala atamamıÅ?tı ve adamı dinlemeye devam etti:
‘Son görevimden sonra bu teklifin bana gelmesi garip’ dedi. Karasus gözlerini Mermac a dikti ve:
‘Günlerdir konseye senin affın için demediÄ?im kalmadı. Sonunda seni affedebileceklerini söylediler. Ama bir de Ã…?artları var’ dedi. Merimac duyduklarının gerçek olduÄ?una inanamıyordu. Sonunda eski onuruna kavuÃ…?ma fırsatı ayaÄ?ına gelmiÃ…?ti ve heyecanlı bir Ã…?ekilde Karasusu dinledi:
‘Lasibradan üç ejderha. Rugasın kuzeyinde görüldü. Sencede gair deÄ?imli bu. Bu orkların saldırısıyla alakalı olabilir. Düzenli olarak hergün akÃ…?am vakti geliyorlar.Artık ejderhalardan kurtulmalıyız. Bunu is tek yolu var ‘ dedi. Merimac sessiz bir Ã…?ekilde:
‘Ã?lümyıldızını kurtarmak’ dedi. Karasus onaylarcasına ona baktı ve:
‘Evet dedi. Senden isteÄ?imiz Ã?lümyıldızının serbest kalmasını saÄ?lamak. Böylece ejderhaları kendi saflarımıza çekmek bizim için daha kolay olur. EÄ?er teklifimiz kabul ediyorsan bir hafta sonra Rugasın kuzey çıkıÅ?ında seni bir elf bekleyecek. Yetenekli ve azimli biri sana yardımı dokunacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. EÃ…?yalarını ve gerekli olan malzemeleri hazırlamaya baÃ…?lasan iyi olur’ dedi ve birden yok oldu. Merimac’ın içinde eski onurunu geri kazanacaÄ?ı için bir sevinç vardı ama bu yolda ölebilirdide. Ejderhalar tekin yaratıklar deÄ?illerdi. Ama onurunun korkusundan daha önemli olduÄ?unu biliyordu ve kararını vermiÃ…?ti. EÃ…?yalarını toplamaya baÃ…?lamıÅ?tı bile. Acaba baÃ…?ına neler gelecekti. Bunlardan habersiz onurunu kazanma yoluna ilk adımını atmıÅ?tı.
3.Bölüm: Rugas'a GidiÅ?
Merimac kararını vermiÃ…?ti. Onuru için her Ã…?eyi yapmaya hazırdı. Bir büyücü için onuru her Ã…?eyiydi.Böyle bir teklifi kabul etmek bazıları için salaklık gibi gelsede onun için onur verici bir görevdi. Bir haftası vardı ve gerekli mazlzemeleri bulması gerekiyordu. Bunları temin edebileceÄ?i tek yer Rugastı. OturduÄ?u yer Rugas’a iki gün uzaklıktaydı. Ama o vakit kaybetmek istemiyordu. Siyah saçlarının arasına elini sokup kafasını kaÃ…?ımaya baÃ…?ladı. Daha kısa zamanda oraya nasıl gidebilirdi.birden aklına Reivar geldi. Evet evet onu oraya en hızlı o götürebilirdi. Aslında Karieps de onu oraya daha hızlı götürebilirdi ama bu civardaki insanların bir ejderhanın buraya geldiÄ?ini anlaması zor olmazdı. Ona kıyasla bir grifonun geldiÄ?ini kimse anlayamazdı. OturduÄ?u yerden kalktı ve dıÅ?arı çıktı. Havaya bakarak o civarda kimsenin bilmediÄ?i bir dil kullandı. Bu grifon binicilerinin diliydi ve yardıma muhtaç oldukları zaman kullanırlardı. Bir dakika bekledikten sonra eski dostu Reivar grifonuyla birlikte havada gözükmüÅ?tü. Merimac Reivarın hızlı iniÃ…?lerini biliyordu ve bu yüzden geri çekildi. Reivar sanki durmayacakmıÅ? gibi bir hızla aÃ…?aÄ?ıya doÄ?ru yöneldi. Yere 3 4 metre kala grifonun ipini çekti ve aniden kayarak durdular. Reivar gülümseyerek:
''Bende iyiyim ejderhalar felan iÅ?te ne olsun. Acil durum nedir. ejderhalarla karÅ?ılÅ?ıcaÄ?ımı zannetmiÅ?tim'' diyerek güldü.
''Hayır. Aslında benim acil olarak Rugas'a gitmem lazım. Bana yardımcı olabilecek kiÅ?ininde sen olduÄ?unu düÅ?ündüm. Beni oraya götürebilirmisn?''
Reivar gülümsedi ve:
'' Elbette'' dedi. '' Peki bu aralar seni göremiyoruz. 3 yıldır cezalsını diye Rugas'a gitmiyordun. Ne oldu da gitmen gerekti.'' diye sordu. Merimac sevinçli bir Å?ekilde:
''Onurumu kazanmak için bir görev aldım.'' Sesini biraz daha kısarak:
''Bu delice. Yani bunu senden tek baÅ?ına yapmalarını istemeleri.'' Merimac gülümsedi:
''Kaybedicek birÅ?eyleri yok. Kurtarırsam onurumu kazanacaÄ?ım. Kurtaramaz bu yolda ölürsem onlar benden kurtulmuÅ? olucak.''
Reivar gülümsedi ve:
''Haklsın aslında. Ama sana oraya kadar kim yol göstericek. Morgon'a tek baÅ?ına gidebileceÄ?ini hiç sanmıyorum.''
Merimac:
''Tek baÅ?ıma deÄ?ilim Rugas'ın kuzeyinde bir korucu beni götürecek. EÅ?yalarımı tamamladıktan sonra bir hafta içinde onunlan buluÅ?mak zorundayım.''
''Ama zaten ölümyıldızı orklara kızgın durumda. En azından bize saldırmayacaÄ?ından eminim Å?u anda. Bu yüzden onu kendi saflarımıza çekmek bizim için daha kolay olucak''
Reivar:
'' O bizim tarafa geçerse grifonlarla ejderhalarla aynı safda yan yana savaÅ?acaklar ve bunun mümkün olması cidden çok zor. Grifonlaralar ejderhalar yaklaÅ?ık 20 yıldır birbirlerinden nefret etmektedirler.Bunun kolay olacaÄ?ını cidden düÅ?ünmüyorum.''
Merimac:
''Bencede kolay olmayacak ama daha fazla grifonun yaralanmasını ve binicilerini kaybetmelerini istemiyoruz.Senin de istediÄ?ini sanmıyorum. EÄ?er onlar bizim tarafımıza geçerse sana garanti veriyorum hiç bir grifon ve binicisi zarar görmeyecek.'' dedi ve biraz duraksadı. Sonra gülerek:
''Ama aynı garantiyi ölümsüzler veya orklar için veremeyeceÄ?im.'' dedi.
Reivar:
''Haklısn'' dedi gülümseyerek.''Ama ork kralının yine de barıÅ? yapacaÄ?ını sanmıyorum. O çok gururlu ve hırslı biri.Bunu kabul etmesi imkansız. Ne olursa olsun savaÅ?mak zorunda kalacaÄ?ız ve yine kayıplar vereceÄ?iz''
Merimac:
''Haklsın ama Å?imdiki kadar çok kayıp vermeyeceÄ?imize emin ol.'' dedi ve gözlerini aÅ?aÄ?ıya dikti.
'' Bak Rugas. Geldik.Ã?zlemiÅ?im burayı. KuÅ?bakıÅ?ı görünüÅ?üde çok güzel'' dedi.
Reivar endiÃ…?eli bir Ã…?ekilde:
'' Bu keyfin tadını fazla çıkaramıyacaÄ?ız galiba'' dedi ve aÅ?Å?aÄ?ıyı gösterdi.
Merimac:
''Lanet olası salak herifler. Bizi düÅ?man felen zannettiler.Herhalde arbeletlilerden kurtulmak zor olacak gibi.'' dedi ve aÅ?aÄ?ıya tekra baktı arbeletlerin okları fırlattıÄ?ını görünce:
''Siz delirdinizmi soyu tehlikede olan bir hayvana yani grifona saldırdınız. Onun ölümü sizinde ölümünüz olurdu'' dedi.
Askerler özürlerini belirtti ve Merimacı içeriye kadar eÅ?lik ettiler. Merimac arkadaÅ?ıyla vedalÅ?ıp içeri doÄ?ru aÄ?ır aÄ?ır adımlarla ilerledi.Uzun bir süre sonra tekrar Rugasda bulunmak ve serbestce dolaÅ?mak çok iyidi onun için. Bir hafta once bunu hayalini bile kuramazdı.
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum