Author |
Message |
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 21, 2008 8:43 pm |
|
Sizce Cleric iyi mi ne gibi faydaları var ve genellikle arkda duran bir ırk mı destek amaçlı mı yani sadece? |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
|
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 21, 2008 8:55 pm |
|
Cleric çok iyi bir classtır. Yaralanan arkadaÅ?larını iyileÅ?tirebilmenin zevkini yaÅ?adıÄ?ı gibi; kutsal büyüler yapabilir ve üstelik zırh giyerek savaÅ?abilir. Tek Å?art fantastik diyarlarda çok sayıda olan tanrılardan birinin adını takip etmektir. Takip ettiÄ?i ilahın kutsal sembolünü havaya kaldırıp kutsal enerji yayarak undeadleri yakabilir vs... Aslında yukarda saydıÄ?ım ve saymadıÄ?ım baÅ?ka sebeplerden ötürü, bakıyorum da cleric en güçlü class herhâlde.
. |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sun Dec 21, 2008 9:02 pm |
|
En güçlüsü mü bilmem ama fazla seçeneÄ?e sahip olduÄ?u doÄ?ru 3rd 3.5 için konuÅ?uyorum. Yüksek seviye bi clerice yeterince zaman verilse savaÅ?tan önce üzerine büyüleri saydırır sonrakendi seviyesindeki bir adamı yumrukla döve döve öldürebilir.
Bi grubun normalde ok zorlanacaÄ?ı baÅ?aramayacaÄ?ı Å?eyleri biriki büyü takviyesiyle kolaylaÅ?tırabilir.
Ä°yileÅ?time dediÄ?in zaten en önemli özelliklerden biribir bakıyorsun ölüyorsun bir bakıyorsun dipdirisin sonra. Adam bile diriltiyor yani=)
Ama benim en sevdiÄ?im cleric rpleri büyülerine son çare baÅ?vurandır. Yani genellikle bilge oldukları için öngörüyle durumu analiz edebilirlerse ne ala. Yoksa büyücü gibi oynandıÄ?ında pek de hazzetmiyorum ona Å?unu attım buna bunu attım. SıkıÅ?tıÄ?ı zamanlarda tanrısının gücünü çaÄ?ırabilmek bunun için de ona dua etmek gibi birÅ?ey olarak deÄ?erlendrilmeli.
Mesela biz site rplerinde eskiden clericlerin birÅ?ey yapmak istediÄ?i zaman tanrısına uygun bir dua yazmasını beklerdik. EÄ?er duanın sözleri gerçekten güzel olursa büyünün etkisini bile kuvvetlendirebiliyordu. |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 21, 2008 9:33 pm |
|
Bir arkadaÅ?ım cleric oynamak allaha Å?irk koÅ?mak gibi demiÅ?ti ve Cleric oynamıyordu.Galiba (Å?irk=Bir Å?eyi Allah'la bir tutmak)
Ben bilmem ne kadar doÄ?rudur deÄ?ildir ama bizde çekindik galiba o zaman. Henüz daha cleric oynamıÅ?lıÄ?ım yok. |
|
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 21, 2008 9:47 pm |
|
Starfell wrote: |
Bir arkadaÅ?ım cleric oynamak allaha Å?irk koÅ?mak gibi demiÅ?ti ve Cleric oynamıyordu.Galiba (Å?irk=Bir Å?eyi Allah'la bir tutmak)
Ben bilmem ne kadar doÄ?rudur deÄ?ildir ama bizde çekindik galiba o zaman. Henüz daha cleric oynamıÅ?lıÄ?ım yok. |
Bu nasıl bir sebeptir FRP oynarken iÅ?in içine neden din karıÅ?tırılır ki? Zaten oyunda bilmem kaç tane tanrı var, o oyunu oynamak da Å?irk???Lütfen ama yahu, ayıp. |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 21, 2008 10:53 pm |
|
hacı benim için hiç bi sebeb yok. Sadece söyleyim dedim. Ben mistik classları sevmem zaten çok fazla detay vardır. Ben barbar olurum savaÅ?çı olurum ben oyunun zevkini burdan alıyorum. Ama adamın kendine göre bi sebebi varmıÅ? demekki. Bu uzun bi tartıÅ?ma konusu ve bu konuda konuÅ?maya istekli deÄ?ilim. |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 22, 2008 12:09 am |
|
cleric güçlü bir sınıf, her takıma da lazım ama ben oynamak için fighter/mage'i tercih ederim, mistik büyüler yapıtÄ?ı için erken seviyelerde de agresif büyüleri oluyor ayrıca fighter'in silah kullanma yeteneklerinin hepsi neredeyse geçiyor, sadece zırh kullanamıyorsun ama çok güçlü robelar var zaten, bulması zor ama (robe of vecna mesela, her dnd senaryosunda vardır ) |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 22, 2008 12:58 am |
|
OkuduÄ?um kadarıylada cidden kapsamlı bir sınıf bir daha ki Dnd 4 ed. de cleric olmayı düÅ?ünüyorum. Millete arkadan takviye heal vermek ve büyülerden yararlanmak undead leri yakmak felan güzel gözüküyor. Ã?ılgınca ve eÄ?lenceli olabilir. |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
|
|
Back to top |
|
|
|
|