Author |
Message |
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 24, 2008 7:29 am |
|
Derslerim iyi Hocam beni sevmiyor diyenlerin yeri hadi muhabbete .... |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Dec 24, 2008 7:38 am |
|
Yıllardır karÅ?ılaÅ?tıÄ?ım bir problem bu. Derslerimi her zaman ne kadar kötü baÅ?lasamda döneme hep iyi yapmıÅ?ımdır. Ama nedense o ilk tembel oÄ?uz onları aklına yerleÅ?tiÄ?i zaman öyle kalıyor gibime geliyordu hep. Yeni okulumda bu sefer baÅ?tan sıkı tuttum gözlerine girmeye çalıÅ?tım. Ama haksızlıÄ?a dayanamamam ve onlara karÅ?ı çıkmam beni yine eski halime geri çevirdi. Sonra haliyle hocalara tavır aldım ve derse olan ilgim düÅ?tü. Ondan sonrada dersleri dinlememeye ve ödevleri takmamak peÅ?inden geldi. Nedense bu konularda hep bir terslik oluyor ve ben hocalarımın gözünde hep kötü olarak biliniyorum. Müdürün odasına çaÄ?ırıp benle konuÅ?masından bıkmıÅ?tım bir ara. Herkes gibi benimde gidip hocalara tabiri caizse yavÅ?amam mı gerekiyor. İçimden sevmediÄ?im bir hocaya yakın gibi davranmak söylediklerini tasdiklemek hiç gelmiyor. Yüzüme baktıÄ?ında gülümsemek yerine somurtuyorum ve haliyle göze batıyorum ama ben ne yapayım huy olmuÅ? bende. Bir kiÅ?iyi sevmediÄ?im zaman sevmiyorum iÅ?te.
Hocaların gözünde durumum böyle olunca kanaatlar düÅ?üyor tabi. Hele birde bir arkadaÅ?ınla derste seni konusurken gördüler mi iÅ?te ayvayı asıl o zaman yedin. OÄ?uz her zaman konuÅ?ur Å?ımarıktır gibi bir tavır ediniyorlar kendilerine. Tamam suçu hep onlarda da aramamak gerekir ama genelde nedese hep onlardan kaynaklanıyor. Geçen seneki sözlü ve yazılı notlarıma baktım gülmekten yere yattım. Derslerin bir kısmı 5 ve 4 bir tane 3 vardı. Kanaatların ise çoÄ?u 3 ve altıydı. Ã?Ä?rencilere karÅ?ı tavır almıÅ? hocalara karÅ?ı milli eÄ?itimin birÅ?ey düÅ?ünmesi lazım bence.
Firble sen bu konularda iyi olabilirsin. Bununla ilgili olarak sence ne yapabilirim. Bana bir büyük oalrak tavsiye verirsen sevinirim. Belki bu dönem olmasada ikinci dönem kanaatları kurtarırım senin sayende. |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 1:22 am |
|
bizde kanaat notları yaptıÄ?ın quizlere göre ve ödevlere göre veriliyor, azcıkta ucundan kendi içinden geçeni veriyor, al sana 70-80, güzel oluyor açıkçası. |
|
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 1:40 am |
|
Bizde yazılıların o kadar da önemi yok.Yani var ama, geçen sene 60 düÅ?ecek olan karne notum, derslerde aÅ?ırı parlak olduÄ?um için 80 düÅ?tü.
Bir arkadaÅ?ın ise 84.9'da kaldı.DediÄ?im gibi, derslerdeki parlaklıÄ?a önem veriyor öÄ?retmenler bizde.E hâliyle benim için iyi.Fakat tabiî bazı hocalar var ki nefret ediyorum.Ã?ok deÄ?il ve önemli hocalar deÄ?iller.Ama yine de kötü oluyor benim için.
Ha bir de karne notlarım çok kötü |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 2:33 am |
|
Bizde de bazı derslerde ufak sınavÅ?lar(quizler) etkili oluyor ama birde eski kafalaı hocalar var iÅ?te onalrdan kurtulmak zor. Adam tutturmuÅ? 10 soru kalasik bune ya. Geçen bir ing sınavı olduk(Bu kadın ) tam tamına 120 dk sürdü. Deneme çözmüÅ? kadar oldum valla ya. Birde herÅ?ey ingilizce kafam sulandı ya. DıÅ?arı çıkıp elimi yüzümü yıkadım anca kendime geldim
*Kazık olmasından kaynaklanıyor olabilir |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 2:34 am |
|
Ha bu arada Edmond dersler nasıl kotu ya senin dersler iyiydi ya ne olduki?
*Benmkiler allaha Å?ükür iyi ya 16 dersten 12 si 5 diÄ?erleride 4 bir tane üç var galiba o da son sınavlara baÄ?lı iÅ?te ya |
|
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 3:57 am |
|
Benden size tavsiye:
Ã?Ä?retmen masasının önündeki sıra vardır ya. Evet! o inek diye tabir edilenlerin kullandıÄ?ı sıra. Yalan! inekler deÄ?il akıllı adamlar kullanır orayı (kendimden biliyorum)
Å?imdi o sıra öyle bir Å?eydir ki. Tüm masayı öÄ?retmenle birlikte kullanırsın birebir diyaloglara girersin. Hepsinden önemlisi o masada ne yaparsan yap öÄ?retmen görmezden gelir. Niye bilmiyorum ama tecrübe ile sabittir.
Ayrıca o sırada öyle bi kopya çekilir ki eÄ?er yanında öss de türkiye 57. si arkanda 300. oturuyorsa. Ne sınav kalır ne hoca kalır. Ä°stinasız kopya çekmek için en kötü yer arka sıralardır çünkü tüm dikkat o sıralarda toplanır ama ön sırada temiz çocuklar oturur Eee... Artık gerisi size kalmıÅ?. Ne sınav kalıyo ne baÅ?ka biÅ?i hem sözlü notlarıda yaÄ?mur gibi yaÄ?ar.
Size kısa bir örnek benim lise 2nin ilk döneminde 5 tane 1im vardı evet vardı. Ama ön sırada oturmuyodum neyse onları bi Å?ekilde toparladım. Ardından kafaya dank etti. Lise 3 oldu. O sıraya oturdum iÅ?te sonra. Dünya varmıÅ? lan dedim. Deneyin faydasını görün |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 4:19 am |
|
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 4:40 am |
|
Ä°yi iÅ?te bak benim kafadanmıÅ? Sizin fizikçi |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 4:45 am |
|
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 4:52 am |
|
Starfell wrote: |
Size kısa bir örnek benim lise 2nin ilk döneminde 5 tane 1im vardı evet vardı. Ama ön sırada oturmuyodum neyse onları bi Å?ekilde toparladım. |
Ben niye bunu anlattıysam Å?imdi durup durduk yere. Ama açıklayayım:
Bizim okul istanbulun önde gelen okulları arasındaydı ve sınavlarımız o kadar kazıktı ki anlatılmaz yaÅ?anır. Hele matematik yazılıları zorluk derecelerine göre sıralanırdı sorular. Ã?nde ilk 3 soruyu cevaplar. 4. soruda tökezlemeye baÅ?lar arka sayfaya hiç kalem oynatamazdınız. Neyse açıklama ihtiyacı hissettim birden |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Dec 25, 2008 4:57 am |
|
Ay öyle okullar var ya. Bizimde bir hocamız var kimyacı sırf görevlerndirme olduÄ?u ve geldiÄ?i okul süper bir yer olduÄ?u için (orada son sınıflara giriyormuÅ?) Bizim sınavlaıda çok zor hazılıyor ve kalıyorsun oyle.
*Starfell bende neden açıkladım bilmiyorum ama maksat paylaÅ?mak deÄ?il mi yani |
|
|
Back to top |
|
|
|
|