Author |
Message |
Possessed
Site Ã?izeri
|
Posted:
Wed Dec 31, 2008 8:52 pm |
|
lightflarer wrote: |
ayrıca eleÅ?iren kiÅ?iler konu hakkında bilgili/bilgisiz olsun çok aÄ?ır eleÅ?tiriler geldiÄ?i için moral bozuyor. |
Bilen adamın eleÅ?tirisi baÅ?ka oluyor, aÄ?ır da olsa bir bilenden eleÅ?tiri almak seni gerçekten geliÅ?tirir. Ama bilmeden aÄ?ır eleÅ?tiri yapmaya çalıÅ?anı pek takmayacaksınız. Herkesin aÄ?zı var, herkes konuÅ?uyor. Zaten en iyi eleÅ?tiri seni geliÅ?tiren eleÅ?tiridir, yapıcı deÄ?il de yıkıcı olan iyi bir eleÅ?tiri deÄ?ildir. |
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus.. |
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jan 02, 2009 6:42 am |
|
Possessed wrote: |
lightflarer wrote: |
ayrıca eleÅ?iren kiÅ?iler konu hakkında bilgili/bilgisiz olsun çok aÄ?ır eleÅ?tiriler geldiÄ?i için moral bozuyor. |
Bilen adamın eleÅ?tirisi baÅ?ka oluyor, aÄ?ır da olsa bir bilenden eleÅ?tiri almak seni gerçekten geliÅ?tirir. Ama bilmeden aÄ?ır eleÅ?tiri yapmaya çalıÅ?anı pek takmayacaksınız. Herkesin aÄ?zı var, herkes konuÅ?uyor. Zaten en iyi eleÅ?tiri seni geliÅ?tiren eleÅ?tiridir, yapıcı deÄ?il de yıkıcı olan iyi bir eleÅ?tiri deÄ?ildir. |
anlamak zor oluyor ama birde aÄ?zı olan konuÅ?uyor tarzı insanların sayısı arttıkça göz ardı etmekte zorlaÅ?ıyor, açıkçası insanların fikirlerini pek önemsemeyen bir insan olmak lazım. |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Fri Jan 02, 2009 7:12 am |
|
Hayır ben bu konuda katılmıyorum. BaÅ?kalarının fikirlerine tamamen kendini soyutlaÅ?tırırsan kendini geliÅ?tiremezsin, eksiklerini fark edemezsin. Bu yüzden senin yapman gereken Å?ey, iÅ?e yarar yorumla, gevezelik içeren yorumu ayırt etmek! |
|
|
Back to top |
|
|
Possessed
Site Ã?izeri
|
Posted:
Fri Jan 02, 2009 12:57 pm |
|
Evet, lightflarer, son dediÄ?in hiç olmadı. Tam yanıtlayacaktım seni ki, catboy çok iyi yazmıÅ?. Catboy'un söylediÄ?ini söylemek istemiÅ?tim. Yapıcı ile yıkıcı arasındaki farkı ayırt edebilmek gerek. Yoksa kendini eleÅ?tirilere kapatırsan olduÄ?un yerde sayarsın, ilerleyemezsin. |
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus.. |
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 03, 2009 4:02 am |
|
evet Å?imdi okuyunca bende fark ettim, ama mesela dünyadaki en büyük sanatçıların çoÄ?u kendi içlerinden gelen sesten baÅ?kasınıda pek tınlamamıÅ?tır o da ince bir ayrıntı tabii , eleÅ?tirinin iyisine mutlaka kulak verilmeli zaten ama tam yazmak istediÄ?imi yazamamıÅ?ım. Gerçi "pek" ekini kullanmıÅ?ım ama |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Wed Jan 07, 2009 8:23 am |
|
: / // DoÄ?rusu çok emin deÄ?ilim... Sanki iyi sanatçılar farklı bakıÅ? açılarına alabildiÄ?ine açık ancak bir yolun doÄ?ru olduÄ?una ikna olduklarında da tüm Dünyanın o yoldan kendilerini döndüremediÄ?i insanlardan çıkıyor gibi geliyor bana... |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
entreri2
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Jan 21, 2009 10:19 pm |
|
Ã?ykü yazmada pek baÅ?arılı olamayan biri olarak yine de görüÅ?lerimi belirtmek isterim.
Bana kalırsa öykü yazarken en önemli Å?ey kullandıÄ?ınız dil,yaptÄ?ınız tasvirden ziyade gidiÅ?atı etkileyece yan karakterleri ve öyküyü derinden etkileyecek yan yolları oluÅ?turabilmek.
Bir karakter sokarsınız ana karakterin en yakın arkadaÅ?ıdır.Ama onun öyküye neler katabileceÄ?ini düÅ?ünmek lazım.
Birde benim nedense aklıma gece yatarken gelirdi öyküyü etkileyecek asıl unsurlar.Gece yataÄ?ımdan kalkıp yazardım bir Å?eyler..
Bir de en önemlisi azim lazım.Bitirmeye kararlı olmak lazım.
Tabi bunlar benim görüÅ?lerim.Ben bir Å?ey yapamadım |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Thu Jan 22, 2009 11:01 pm |
|
De iÅ?ye Entreri öyküye karakter sokmak... Okuyucunun gözünden olan bir Å?ey... Sence öykü yazma sürecinden tam olarak tanımlanmamıÅ? bir karakter öyküye sokulup da öykünün içerisinde Å?ekillendirilemeli mi? Yoksa tüm ana karakterler en baÅ?tan tanımlanmalı mı? |
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
entreri2
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 24, 2009 10:46 pm |
|
Firble,bence tüm karakterleri öyküye sokmaden bir Å?ekilde tanımlamalı..Hikâyeyi yazarken aklana bir karakter gelirse onu hikâyeye neresinden sokarsak sokalım doÄ?al olmayacaÄ?ı görüÅ?ündeyim.Biri inandırıcı olsa baÅ?ka diÄ?eri inandırıcı olmaz.
Ã?te yandan en baÅ?ından öyküyü iyi tahlil edip onu geliÅ?tirebilcek karakterleri kendi kafamızdan bir geçirip düÅ?ündükçe karakteri öyküye en doÄ?al halinden sokarız.
Hatta yan karakterlerin hikâyeye katacaÄ?ı havadan ziyade o karakterle ilgili var olabilcek her Å?eyi baÅ?tan not alınması gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum.Ã?ünkü hikâye geliÅ?ip olgunlaÅ?tıkça o karakter hakkında hatalarda yapılabilir ve bunların okuyucuyu çok etkilediÄ?ini düÅ?ünüyorum.Å?ahsen ben okuduÄ?um bir çok sevilen seride,hata yakaldıktan sonra o serilere bakıÅ?ım deÄ?iÅ?miÅ?ti.
Karakterleri inandırıcı kılmak,doÄ?al kılmak ve öyküde her zaman bir rolü olduÄ?unu ve olacaÄ?ını hissettirmenin çok önemli olduÄ?unu düÅ?ünüyorum.
Birde tabi Å?u var;özgün karakter yaratabilmek...Onca yazılmıÅ? çizilmiÅ? hikâye varken onuda yapabilmek ayrı bir zorluk ama hayal gücü sınır tanımaz...
Bunlar benim görüÅ?lerim elbette .. |
|
|
Back to top |
|
|
Dragon_Knight
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 25, 2009 8:46 am |
|
entreri2 wrote: |
Birde benim nedense aklıma gece yatarken gelirdi öyküyü etkileyecek asıl unsurlar.Gece yataÄ?ımdan kalkıp yazardım bir Å?eyler.. |
Bende öykülerimi gece yazarım. YataÄ?ımdan kalkmak zor geldiÄ?i için telefonuma Word yükledim. Artık yatakta yazıyorum
entreri2 wrote: |
Bir de en önemlisi azim lazım.Bitirmeye kararlı olmak lazım| |
Å?imdiye kadar bitirdiÄ?im 1 tane öykü var :S
Ben öykülerimi yazarken tersten giderim. Bir son belirlerim kafamda. Sona gelirken neler olmuÅ?tur diye düÅ?ünerek geriye doÄ?ru giderim. Biraz tuhaf ama böyle yazabiliyorum. |
_________________ Neden insanlar bu kadar acımasız ? Neden dostum düÃ…?manımdan farksız ? Neden kaybedilince deÄ?erler anlaÃ…?ılır ? Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Wed Jan 28, 2009 6:37 am |
|
Ã?ykü konusu cidden zorlandıÄ?ım... ayaklarım üzerine basamayıp bir yandan bir yana savrulduÄ?um ya da dengemi saÄ?lamak üzere zorluk çektiÄ?im bir yer... O nedenle iki adım geriye atıyor ve daha rahat yürüdüÄ?üm alana dönüyorum izninizle arkadaÅ?lar... Bir de Å?iir yazmaya zor derler... : ) |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Jan 28, 2009 1:18 pm |
|
Firble yazar ruhun yine kabardı
Bu heyecan ve çoku ile bir öykü veya Å?iir yazarsın artık bizlere |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Wed Feb 04, 2009 3:24 pm |
|
Å?iir her zaman yazarım Aegron... Ancak öykü.... Bu biraz daha zor.... |
|
|
Back to top |
|
|
|
|