Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Oyku Yazmak Uzerine
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Oyku Yazmak Uzerine View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Wed Dec 31, 2008 8:52 pm Reply with quoteBack to top

lightflarer wrote:
    ayrıca eleÅ?iren kiÅ?iler konu hakkında bilgili/bilgisiz olsun çok aÄ?ır eleÅ?tiriler geldiÄ?i için moral bozuyor.

Bilen adamın eleÅ?tirisi baÅ?ka oluyor, aÄ?ır da olsa bir bilenden eleÅ?tiri almak seni gerçekten geliÅ?tirir. Ama bilmeden aÄ?ır eleÅ?tiri yapmaya çalıÅ?anı pek takmayacaksınız. Herkesin aÄ?zı var, herkes konuÅ?uyor. Zaten en iyi eleÅ?tiri seni geliÅ?tiren eleÅ?tiridir, yapıcı deÄ?il de yıkıcı olan iyi bir eleÅ?tiri deÄ?ildir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 02, 2009 6:42 am Reply with quoteBack to top

Possessed wrote:
    lightflarer wrote:
    ayrıca eleÅ?iren kiÅ?iler konu hakkında bilgili/bilgisiz olsun çok aÄ?ır eleÅ?tiriler geldiÄ?i için moral bozuyor.

Bilen adamın eleÅ?tirisi baÅ?ka oluyor, aÄ?ır da olsa bir bilenden eleÅ?tiri almak seni gerçekten geliÅ?tirir. Ama bilmeden aÄ?ır eleÅ?tiri yapmaya çalıÅ?anı pek takmayacaksınız. Herkesin aÄ?zı var, herkes konuÅ?uyor. Zaten en iyi eleÅ?tiri seni geliÅ?tiren eleÅ?tiridir, yapıcı deÄ?il de yıkıcı olan iyi bir eleÅ?tiri deÄ?ildir.

anlamak zor oluyor ama birde aÄ?zı olan konuÅ?uyor tarzı insanların sayısı arttıkça göz ardı etmekte zorlaÅ?ıyor, açıkçası insanların fikirlerini pek önemsemeyen bir insan olmak lazım.
    Back to top View user's profileSend private message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Jan 02, 2009 7:12 am Reply with quoteBack to top

Hayır ben bu konuda katılmıyorum. BaÅ?kalarının fikirlerine tamamen kendini soyutlaÅ?tırırsan kendini geliÅ?tiremezsin, eksiklerini fark edemezsin. Bu yüzden senin yapman gereken Å?ey, iÅ?e yarar yorumla, gevezelik içeren yorumu ayırt etmek!
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Fri Jan 02, 2009 12:57 pm Reply with quoteBack to top

Evet, lightflarer, son dediÄ?in hiç olmadı. Tam yanıtlayacaktım seni ki, catboy çok iyi yazmıÅ?. Catboy'un söylediÄ?ini söylemek istemiÅ?tim. Yapıcı ile yıkıcı arasındaki farkı ayırt edebilmek gerek. Yoksa kendini eleÅ?tirilere kapatırsan olduÄ?un yerde sayarsın, ilerleyemezsin.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 03, 2009 4:02 am Reply with quoteBack to top

evet Å?imdi okuyunca bende fark ettim, ama mesela dünyadaki en büyük sanatçıların çoÄ?u kendi içlerinden gelen sesten baÅ?kasınıda pek tınlamamıÅ?tır o da ince bir ayrıntı tabii Smile , eleÅ?tirinin iyisine mutlaka kulak verilmeli zaten ama tam yazmak istediÄ?imi yazamamıÅ?ım. Gerçi "pek" ekini kullanmıÅ?ım ama Very Happy Very Happy
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Jan 07, 2009 8:23 am Reply with quoteBack to top

: / // DoÄ?rusu çok emin deÄ?ilim... Sanki iyi sanatçılar farklı bakıÅ? açılarına alabildiÄ?ine açık ancak bir yolun doÄ?ru olduÄ?una ikna olduklarında da tüm Dünyanın o yoldan kendilerini döndüremediÄ?i insanlardan çıkıyor gibi geliyor bana...

entreri2
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 21, 2009 10:19 pm Reply with quoteBack to top

Ã?ykü yazmada pek baÅ?arılı olamayan biri olarak yine de görüÅ?lerimi belirtmek isterim.

Bana kalırsa öykü yazarken en önemli Å?ey kullandıÄ?ınız dil,yaptÄ?ınız tasvirden ziyade gidiÅ?atı etkileyece yan karakterleri ve öyküyü derinden etkileyecek yan yolları oluÅ?turabilmek.

Bir karakter sokarsınız ana karakterin en yakın arkadaÅ?ıdır.Ama onun öyküye neler katabileceÄ?ini düÅ?ünmek lazım.

Birde benim nedense aklıma gece yatarken gelirdi öyküyü etkileyecek asıl unsurlar.Gece yataÄ?ımdan kalkıp yazardım bir Å?eyler..

Bir de en önemlisi azim lazım.Bitirmeye kararlı olmak lazım.

Tabi bunlar benim görüÅ?lerim.Ben bir Å?ey yapamadım Neutral
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Jan 22, 2009 11:01 pm Reply with quoteBack to top

De iÅ?ye Entreri öyküye karakter sokmak... Okuyucunun gözünden olan bir Å?ey... Sence öykü yazma sürecinden tam olarak tanımlanmamıÅ? bir karakter öyküye sokulup da öykünün içerisinde Å?ekillendirilemeli mi? Yoksa tüm ana karakterler en baÅ?tan tanımlanmalı mı?

entreri2
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jan 24, 2009 10:46 pm Reply with quoteBack to top

Firble,bence tüm karakterleri öyküye sokmaden bir Å?ekilde tanımlamalı..Hikâyeyi yazarken aklana bir karakter gelirse onu hikâyeye neresinden sokarsak sokalım doÄ?al olmayacaÄ?ı görüÅ?ündeyim.Biri inandırıcı olsa baÅ?ka diÄ?eri inandırıcı olmaz.

Ã?te yandan en baÅ?ından öyküyü iyi tahlil edip onu geliÅ?tirebilcek karakterleri kendi kafamızdan bir geçirip düÅ?ündükçe karakteri öyküye en doÄ?al halinden sokarız.

Hatta yan karakterlerin hikâyeye katacaÄ?ı havadan ziyade o karakterle ilgili var olabilcek her Å?eyi baÅ?tan not alınması gerektiÄ?ini düÅ?ünüyorum.Ã?ünkü hikâye geliÅ?ip olgunlaÅ?tıkça o karakter hakkında hatalarda yapılabilir ve bunların okuyucuyu çok etkilediÄ?ini düÅ?ünüyorum.Å?ahsen ben okuduÄ?um bir çok sevilen seride,hata yakaldıktan sonra o serilere bakıÅ?ım deÄ?iÅ?miÅ?ti.

Karakterleri inandırıcı kılmak,doÄ?al kılmak ve öyküde her zaman bir rolü olduÄ?unu ve olacaÄ?ını hissettirmenin çok önemli olduÄ?unu düÅ?ünüyorum.

Birde tabi Å?u var;özgün karakter yaratabilmek...Onca yazılmıÅ? çizilmiÅ? hikâye varken onuda yapabilmek ayrı bir zorluk ama hayal gücü sınır tanımaz...

Bunlar benim görüÅ?lerim elbette ..
    Dragon_Knight
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jan 25, 2009 8:46 am Reply with quoteBack to top

entreri2 wrote:

Birde benim nedense aklıma gece yatarken gelirdi öyküyü etkileyecek asıl unsurlar.Gece yataÄ?ımdan kalkıp yazardım bir Å?eyler..

Bende öykülerimi gece yazarım. YataÄ?ımdan kalkmak zor geldiÄ?i için telefonuma Word yükledim. Artık yatakta yazıyorum Very Happy

entreri2 wrote:

Bir de en önemlisi azim lazım.Bitirmeye kararlı olmak lazım|

Å?imdiye kadar bitirdiÄ?im 1 tane öykü var :S

Ben öykülerimi yazarken tersten giderim. Bir son belirlerim kafamda. Sona gelirken neler olmuÅ?tur diye düÅ?ünerek geriye doÄ?ru giderim. Biraz tuhaf ama böyle yazabiliyorum. Very Happy

Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Jan 28, 2009 6:37 am Reply with quoteBack to top

Ã?ykü konusu cidden zorlandıÄ?ım... ayaklarım üzerine basamayıp bir yandan bir yana savrulduÄ?um ya da dengemi saÄ?lamak üzere zorluk çektiÄ?im bir yer... O nedenle iki adım geriye atıyor ve daha rahat yürüdüÄ?üm alana dönüyorum izninizle arkadaÅ?lar... Bir de Å?iir yazmaya zor derler... : )

Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 28, 2009 1:18 pm Reply with quoteBack to top

Firble yazar ruhun yine kabardı Razz

Bu heyecan ve çoku ile bir öykü veya Å?iir yazarsın artık bizlere Very Happy

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Feb 04, 2009 3:24 pm Reply with quoteBack to top

Å?iir her zaman yazarım Aegron... Ancak öykü.... Bu biraz daha zor....

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum