Posted:
Sun Feb 01, 2009 1:42 pm
sient hill
silent hill 2 - restless dreams
silent hill 3
silent hill 4 - the room
silent hill origins
silent hill IV - homecoming
silent hill serisi üzerine Å?u ana kadar 6 oyun çıkartıldı, hatta çoÄ?u deÄ?iÅ?ik versiyonlar içeriyordu ve en azından dört farklı bitiÅ?i vardı. ama the room dan sonra konami de ki silent team daÄ?ıldıÄ?ı için beÅ?inci ve altıncı oyunu farklı firamalar yaptı, hatta öyle ki double helix bunu tamamen aksiyonlu ve bol vahÅ?etli amerikan korku oyununa çevirdi. herneyse. ilk baÅ?langıç hikayesi origins tir, en baÅ?ta neler olduÄ?unu anlatır. bundan sonra ilk oyun gelir. sonra ikinci oyun. sonra üçüncü oyun gelir. the room a gelince, o daha uzun bir konudur ve konusu olayların baÅ?langıcından önceye kadar daÄ?ılıp uzanır, ama en son noktası 3 ten sonra yaÅ?anır. double helix in dediÄ?ine göre, homecoming bizim tarihimize en yakın olanıdır...
sonuçta evet, silent hill için altı oyun yapılmıÅ?tır. ama filmi ilk ve ikinci oyunların rezalet bir karıÅ?ımıdır. bir yandan silent hill in karakteri henry mason yerine ölmüÅ? olması gereken karısı kasabada dolaÅ?ırken, alakasız bir Å?ekilde pyramid head tarafından kovalanır. bana saçma geliyor çünkü, silent hill insanların en derinlerindeki korkulara göre onların karÅ?ısında düÅ?man - veya dost - çıkartır ki pyramid head in henry mason veya rose ile alakası yoktur, zira ikinci oyunu karakter james sunderland in içindeki kiÅ?iliÄ?e göre onun karÅ?ısına çıkmıÅ? bir "boss" tur. ayrıca konu çok berbat iÅ?lenmiÅ?ti. serinin çok iyi bir takipçisi olarak filmi izlediÄ?imde büyük hayal kırıklıÄ?ına uÄ?ramıÅ?tım...
ama benim söylediklerim "çok kötü bu filmi izlemeyin sakın!" olarak algılanmasın. silent hill eÄ?er oyunlarınla karıÅ?tırmazsanız gayet güzel bir korku filmi, hatta insanı evde tek baÅ?ına izlerken yan odaya dahi göndermeyecek kadar iyi bir kokru filmi. eÄ?er gerilime merak duyuyorsanız bence izleyin, ama oyunu oynayanlar bu filmden beklediklerini alamadı zaten. eÄ?er filmi izler de sh nin konusunu merak ederseniz, oyunu oynadıÄ?nızda da hayal kırıklıÄ?ına uÄ?rayabilirsiniz.
bu arada silent hill in ikici filminin çekildiÄ?i dedikoduları çevrede dolaÅ?ıyor. bunun kısa bir trailer ini izlemÅ?itim. bu sefer dediklerine göre ikinci filmi ikinci oyunun tamamen ayısı olacakmıÅ?. adınıda meÅ?hur hasteneden "brookhaven" olarak alacakmıÅ?. yine de çekimlei 2010 a ertelenmiÅ?....
çok mu sert eleÅ?tirdim filmi ne
siz yine de izleyin.. eÄ?er konusunda anlamadıÄ?ınız, merak ettiÄ?iniz bir Å?ey olursa, bana sorun ben anlatırım
bu arada illa da korkmak istiyorsanız, haute tension, final destination filan izleyin, bu filmler insanın psikolojisini haÅ?at ediyor çünkü
Posted:
Sun Feb 01, 2009 11:03 pm
Oo, bir Silent Hill dedim, baya yazılan çizilen olmuÅ?
Illyra çok detaylı bir açıklama yazmıÅ?sın. Silent Hill meÅ?hur bir seri, oyununu oynamayı düÅ?ünmüÅ?tüm. Ama bazı imkansızlıklardan oyunu da oynayamadım Seriyi tam oynadıÄ?ına göre Playstation2in var. Benim de kardeÅ?imde var; ama ben bir türlü alıÅ?amadım.. Bilgisayar bana daha rahat geliyor. Ä°leride en azından Silent Hill 2yi oynamayı düÅ?ünüyorum, ilk PC versiyonu olan SH yani.
Gene de, filmi de fırsatını bulduÄ?umda izleyeceÄ?im. Yani Å?imdi önce filmi izle, sonra oyunu oyna mı dersin?
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Posted:
Mon Feb 02, 2009 12:35 am
evet önce filmi izle sonra da oyunu oyna o zaman senin için daha rahat olacaktır, yoksa filme büyük önyargı ile yaklaÅ?abilirsin ( benim gibi )
ArkdaÅ?lar bununla ilgili bir yazı geçen senenin cnbc dergisinde okumuÅ?tum ve bedne Å?aÅ?ırmıÅ?tım ama silent hillin yaklaÅ?ık 5 farklı türde çekilmiÅ? hali var ve bunların hepsinin konusu aynı fakat adları farklı ve bu yüzden bazı film Å?irketleri arasında tatsız Å?eyler olmuÅ? hatta...
O dergide veriyordu hangi filmler olduÄ?unu ve ben bunlardan üçünü izledim
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum