Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - YurtdıÅ?ı Bilgileri
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

YurtdıÅ?ı Bilgileri View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Oct 11, 2008 6:59 pm Reply with quoteBack to top

Starfell wrote:

Ã?zellikle 2. Dünya Å?avaÅ?ı kalıntıları ve anıları için gitmiÅ?tim ama... Heralde Hitler döneminin izlerini mümkün olduÄ?unca iyi silmeye çalıÅ?ıyorlar ki sovyetler ve müttefik kuvvetlerin eÅ?yaları gamalı haç pazu bantlarından daha fazla. Hatta gamalı haç yok. Å?ok olmuÅ?tum.

mümkündeür Å?oka girilcek biÅ?i yok bunda sonuçta dünyayı ve almanyayı kaosa ve karanlıÄ?a sürükleyen bir manyaktan bahsediyoruz burdan, 2. dünya savaÅ?ından sonra yaklaÅ?ık bi 30-40 sene her gün 3 öÄ?ün patates yemek ve bir düÅ?ünce savaÅ?ına dahil olmak dıÅ?ında bir Å?ey yapamamıÅ? bir halk hitler'i gözden silmeye çalıÅ?maları çok doÄ?al bence. olaylara farklı açılardanda bakman lazım
    Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 1:52 am Reply with quoteBack to top

Ä°kinci Dünya savaÅ?ına iliÅ?kin bazı bilgiler ve savaÅ? sonrasındaki Almanya nın tarihi hakkında bilgi edinmek istiyorsan Bonn da bir müza vardı onu öneririm çok ilginç eÅ?yalar da var orada... Ã?rneÄ?in savaÅ? sonrasında el bombasından yapılan yumurta kapları var...

Aslında Ä°kinci Dünya SavaÅ?ı Almanya için bir çeÅ?it travma savaÅ? ve hala onun etkisinden tam olarak kurtulamıyorlar. Dünya'nın kalanı da savaÅ?ın tüm sorumluluÄ?unu Almanya ve Hitler'e atma konusunda çok kararlı olduÄ?u için bu onlar için daha zor oluyor.

Pek çok Alman'la bu konuda konuÅ?mak bile çok zor. Hele esprisini falan sakın yapmayın. Bizim okulda yapanlar olmuÅ?tu zamanında liseliliÄ?in verdiÄ?i boÅ?vermiÅ?likle biraz. Ä°ki olay biliyorum ikisinde de baÅ?ımız ciddi belaya gitmiÅ?ti. ( espriyi yapmayanların da) En makul Almanlar bile böyle durumlarda soÄ?ukkanlılıklarını kaybediyorlar.

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Oct 13, 2008 2:43 pm Reply with quoteBack to top

Starfell wrote:
    Macaristana gitmek isterim aslında efsaneli bir ırk benim için Slav+Türk karması Evil or Very Mad

Pekte efsanevi deÄ?iller inanki. TanıdıÄ?ım Macarlar, ya Å?iÅ?man, ya ince kambur, ya da iÅ?te acaip çıktı. Adamlar çok iyi ama "Siz Türk'lerden gelmesiniz..." gibi bir cümleyer sadece gülüyorlar. Haksız da deÄ?iller. Ruslara bu kadar benzeyen bir millet olabilir mi? Very Happy

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Oct 15, 2008 2:49 pm Reply with quoteBack to top

Vallahi Macarlar en soÄ?uk bulduÄ?um insanlardı benim... Ã?lkenin tarihi ve Osmanlı Devleti geldi cümlesi ile bitiyor. Bir daha kendilerini tam anlamı ile hissettikleri tarih SoÄ?uk SavaÅ?ın bitiminden sonrası. Bizleri çok fazla sevmiyorlar gibi bir izlenim edindim. Ancak bunun ötesinde bana bütün BudapeÅ?te sanki birileri gelip gezsin diye yaratılmıÅ? bir sahte kent gibi geldi. KoÅ?up oynayan çocuklar iÅ?lerine yetiÅ?meye çalıÅ?an insanlar kısacası onu gezen turistlerden baÄ?ımsız bir hayatı ancak çok çok sönük düzeyde görebildim. Vallahi gittiÄ?im ülkelerden tekrar dönmek istemediÄ?im tek ülke...

Sitedeki arkadaÅ?ların ilginç bulacaÄ?ı bir yer Romanya... Drakulanın diyarı. Ã?stelik drakula bizim tarihimize de çok yakın bir isim. Vlad 3 ( sayıda yanılıyor olabilirim) Fatih Sultan Mehmete karÅ?ı bir süre savaÅ?mıÅ? sonunda kaybedip ülkesi iÅ?gal edilmiÅ? bir derebeyi... Kesinlikle görmenizi öneririm ülkeyi.

Starfell
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 19, 2008 7:27 am Reply with quoteBack to top

Firble wrote:
    Sitedeki arkadaÅ?ların ilginç bulacaÄ?ı bir yer Romanya... Drakulanın diyarı. Ã?stelik drakula bizim tarihimize de çok yakın bir isim. Vlad 3 ( sayıda yanılıyor olabilirim) Fatih Sultan Mehmete karÅ?ı bir süre savaÅ?mıÅ? sonunda kaybedip ülkesi iÅ?gal edilmiÅ? bir derebeyi... Kesinlikle görmenizi öneririm ülkeyi.

Bize tarih derslerinden öÄ?retilen Kazıklı Voyvoda'nın ta kendisi olur drakula. Ben gidip görmedim ama duyduÄ?uma göre esrarengiz Å?atolar varmıÅ?. Pek çok gizli geçit fln...

Darkgnome wrote:
    Adamlar çok iyi ama "Siz Türk'lerden gelmesiniz..." gibi bir cümleyer sadece gülüyorlar. Haksız da deÄ?iller.

Eee... Bizde gidip adamlara öyle demicez tabi. Gidip bi görelim bi bakınalım diye Å?ey ettirdim ama iÅ?tahımda kaçmadı deÄ?il. Yinede yaptıÄ?ın gibi bir genellemeye katılmıyorum. Arayan aradıÄ?ını bulur Very Happy
    Starfell
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Oct 19, 2008 7:37 am Reply with quoteBack to top

lightflarer wrote:
    mümkündeür Å?oka girilcek biÅ?i yok bunda sonuçta dünyayı ve almanyayı kaosa ve karanlıÄ?a sürükleyen bir manyaktan bahsediyoruz burdan, 2. dünya savaÅ?ından sonra yaklaÅ?ık bi 30-40 sene her gün 3 öÄ?ün patates yemek ve bir düÅ?ünce savaÅ?ına dahil olmak dıÅ?ında bir Å?ey yapamamıÅ? bir halk hitler'i gözden silmeye çalıÅ?maları çok doÄ?al bence. olaylara farklı açılardanda bakman lazım

Tabiki bi manyak pek tutarlı bir yanı olmayabilir ancak Alman halkının 1. dünya savaÅ?ından sonraki Å?artlarınıda göz önünde bulundurursak bir baÅ? kaldırı hareketi Å?art ve bunu yapan hitler oluyor.BaÅ?langıçta güçlü bir Almanya yaratıyor.BırakacaÄ?ı noktada devam etmesi yanlıÅ?tır.Belkide savaÅ?a girmeden iktidardayken bırakmalıydı. Ama eminki o zaman Almanya bi sömürgeden pek ileri gidemezdi.

Bu demek deÄ?ildirki ben bir kafa tasçıyım, Hitler yandaÅ?ıyım... Nazi Almanyasında insanlık suçu iÅ?lenmiÅ?tir bu doÄ?rudur. Pek çok insan ölmüÅ?tür. Hitler iktidara farklı yollardan ulaÅ?mıÅ?tır SavaÅ? kötü birÅ?eydir falan filan... Konuyu daÄ?ıtmak istemiyorum.

Ama tüm bunlara raÄ?men yaÅ?ananlar insanlık tarihinin bir parçasıdır ve tarihten ders alınması için korunması Å?arttır.
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Oct 20, 2008 11:41 pm Reply with quoteBack to top

Almanlar arasında durum hakkikaten karmaÅ?ık.. Ben Hitlerin Avrupanın çoÄ?u liderinden çok farklı olduÄ?unu düÅ?ünmüyorum. Akıl saÄ?lıÄ?ı daha bozuk tabii ( Bu bildiÄ?im kadarıyla tescilli) bu da onun daha fazla göze batmasına neden oluyor. Ancak batının Almanyanın ve Avrupanın böyle bir duruma gelmesine neden olan etkenleri saÄ?lıklı deÄ?erlendirmek yerine kendince bir Å?eytan yaratması bana hep ters gelmiÅ?tir.

Neyse Almanya da çok fazla kalıntı göremeyeceksiniz. Aslında Hitler Avusturya da Salzburg da doÄ?muÅ?tur. O nedenle bir nostalji yaÅ?amak isteseniz oraya gidebilirsiniz.

Starfell
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 29, 2009 6:50 pm Reply with quoteBack to top

Firble ben amerika günlüklerini iÅ?tahla bekliyorum ama yazmaktan vazgeçtin galiba ?? Abi New Yorkta neler yapıyon mesela kaç paraya geçiniyon bunu söylemek zorunda deÄ?ilsinde bi bilgi olsun diye deÄ?inirsen sevinirim.

Gece hayatı nasıl, eÄ?itim nasıl fln ???
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Feb 02, 2009 7:02 am Reply with quoteBack to top

Hoca madem öyle Å?u elimdeki iÅ?ler bitsin. New York GünlüÄ?ü diye bir baÅ?lık açar ve uzun uzun anlatırım New Yorku.. : )

Starfell
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 02, 2009 7:22 am Reply with quoteBack to top

Beklerim firble Smile çabuk bitsin iÅ?lerin
    Starfell
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 7:15 am Reply with quoteBack to top

Bekliyoruz firble ...
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 7:31 am Reply with quoteBack to top

Starfell, gel New York a misafir edeyim seni istersen... Neyse... Bakalım baÅ?lıÄ?ı açıyorum... Gerçi sanki sadece sen bekliyorsun gibi bir izlenim uyandı bende ama... : ) ) )

Starfell
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Feb 09, 2009 5:51 pm Reply with quoteBack to top

TeÅ?ekkür ederim abi çok sevindim teklifin için bakarsın bi ara oda olur Wink
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum