Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Zar Kullanımı (Yardım)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Zar Kullanımı (Yardım) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    kolodor
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 7:44 am Reply with quoteBack to top

Ben Ä°zmircon'da dmlik yapacaÄ?ım ama hayatımda ilk defa zarlı ve character shhet li frp oynatacaÄ?ım. Zarları nasıl kullanacaÄ?ımı analatırmısınız!!!!!!!!!!!
    Bide dielim str: +2
    adam vurunca zar attı 7 geldi. 9 mu oluyo. [/b]

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 7:55 am Reply with quoteBack to top

kolodor wrote:
    Ben Ä°zmircon'da dmlik yapacaÄ?ım ama hayatımda ilk defa zarlı ve character shhet li frp oynatacaÄ?ım. Zarları nasıl kullanacaÄ?ımı analatırmısınız!!!!!!!!!!!
    Bide dielim str: +2
    adam vurunca zar attı 7 geldi. 9 mu oluyo. [/b]

Bu çok ayrıntılı ve zor bir soru oldu sanki.Yani tam anlamıyla zar nedir diye sormuÅ?sun.

Her Å?ey için zar atılabilir. Bir güreÅ?ten tut da, birisinin diÄ?erine vurmasından, bir okun hedefini bulmasından, bir zehire dayanmaya kadar her Å?eye zar atılır.Fakat bunların hepsinde de STR kullanılmaz.Ã?rneÄ?in bir zehire dayanma konusunda STR deÄ?il CON önemlidir, ya da bir ok atmada DEX kullanılır.Birisinin diÄ?erine kılıçla vurması konusunda ise STR kullanılır, ama bunları deÄ?iÅ?tirebilen özel durumlar da olabilir.Mesela Weapon Finesse feat'ini alırsan vuruÅ?larında STR deÄ?il DEX'i kullanabilirsin.Ama sadece hafif silahlarda geçerli o da.Yani çok ince hesaplar var.

Å?imdi zarlar belirli bir Å?eye karÅ?ı atılır.

Mesela birisine vurmaya çalıÅ?tın.Adamın AC'si, yani vurmak için aÅ?man gereken sayısı (Armor Class) 15, senin vurmaya çalıÅ?tıÄ?ın silahla Attack Bonus'un 3 (Attack Bonus'unu STR ve Base Attack Bonus adı verilen (BAB) her levelde ve her sınıfta deÄ?iÅ?en deÄ?erin belirler) . AttıÄ?ın zara 3 eklersin, sonuç eÄ?er rakibinin AC'sinden büyük veya eÅ?itse ona vurursun.EÄ?er vurursan kaç vuracaÄ?ını da hesaplarsın.Kaç vuracaÄ?ını yine zarla belirlersin.Her silahın vereceÄ?i hasar farklıdır.Mesela bir Longsword 1d8 vurabilir.Bir Short Sword ise 1d6.Bir Greatsword 2d6 vurur vs. vs. EÄ?er attıÄ?ın zara 3 ekleyince 15'e ulaÅ?amıyorsan rakibe vuramazsın.

Daha ayrıntılı mı anlatmamızı istiyorsun?

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Dragon_Knight
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 8:44 am Reply with quoteBack to top

Sanki dmlik yapmak için biraz yetersizsin. Bence bu iÅ?lerden biraz anlayan birinin dmlik yapması daha doÄ?ru olur.

Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 4:05 pm Reply with quoteBack to top

Dragon_Knight wrote:
    Sanki dmlik yapmak için biraz yetersizsin. Bence bu iÅ?lerden biraz anlayan birinin dmlik yapması daha doÄ?ru olur.

Aynen katılıyorum. BaÅ?ka birinin yapması daha iyi olur....
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 7:34 pm Reply with quoteBack to top

EÄ?er oyun oynatmanız gerekiyorsa bunu bir sistem dahilinde yapacaksanız o sistemi tanımanız gereklidir. Oyuncuların fazla kural bilmesi gerektiÄ?ine inanmam fakat oyunu yöneten kiÅ?i kulandıÄ?ı sistemi bilmelidir.

Fakat oyunları oynatmak için illa ki kullanılması zorunlu bir kural sistemi yoktur. Bu noktada matematik ve zar olayını minimumda tutan bir oyun sistemi de geliÅ?tirebilir oynatan kiÅ?i. Genellikle daha deneyimli kiÅ?iler tarafından oynatılan oyunlarda tercih edilse de herhangi bir kiÅ?inin yapamaması için bir neden yok.

Daha önceden oyun yöneticilik yapmamıÅ?sanız bir convensionda oyun oynatmak bÅ?raz sıkıntılı olabilir ama kararlıysanız bir sistemi öÄ?renmekten çok basit bir mekanik yaratarak oyunun senaryosuna odaklanmanızı tavsiye ederim.

Bir de son olarak birÅ?ey eklemek istiyorum. Normalde açılan baÅ?lıklar konu hakkında fikir vermelidir. Lütfen yardım edin tarzı baÅ?lıkları kaldırıyoruz ama durumunuzdan dolayı bu seferlik böyle bir uygulama yapmadık. BaülıÄ?ın adını deÄ?iÅ?tiriyorum.

occultsearcher
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 7:54 pm Reply with quoteBack to top

Ã?mründe hiç oyun yöneticiliÄ?i yapmadıysan, conventionlar buna baÅ?layabileceÄ?in en kötü yerlerdir.
    Tabii burada bir baÅ?ka soru daha var: Ne kadar masaüstü oynadın? Uzun süredir oynuyorsan zaten yapabilirsin ama ben sorduÄ?un sorudan senin oyun tecrübenin de olmadıÄ?ını çıkardım.

AlabileceÄ?in en iyi tavsiye, oyununu iptal et ve oyun deneyimine oyunculuktan baÅ?la. Sonra arkadaÅ?larına oyun oynat. Bir sene sonraki Ä°zmirCON'a en azından bir senedir oyun yöneticiliÄ?i yapan biri olarak katılabilirsin en azından.
    Ã?ünkü Å?u halde (a) kendini hırpalayacaksın ve (b) oraya oyun oynamak için para verip gelen insanların zevkini baltalayacaksın.
    Ä°nan, hayatında yapabileceÄ?in büyük hatalardan biridir.

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 8:13 pm Reply with quoteBack to top

Edmond wrote:
    Daha ayrıntılı mı anlatmamızı istiyorsun?

E tabii ki, sonuçta sadece combat yok ki. Anlat anlat bitmez.

En iyisi iptal et derim.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum