Yoda'nın normal hareketleri bildiÄ?im kadarıyla o asasıyla yürüyen yaÅ?lı yaratıÄ?ınki gibi. Fakat Force kullanımı konusundaki ustalıÄ?ını dövüÅ?te de gösteriyor. Sadece nesneleri hareket ettirmek için kullanmıyor dövüÅ?ürken bu kadar çevik olmasını saÄ?laan da sanırım force.
Bir yerden sonra muhabbetin kim kimi yenere dönmesi kaçınılmaz oluyor sanırım. =) Kim yener bilemem ama Mace Windu'nun palpatine karÅ?ı yoda'dan daha baÅ?arılı olduÄ?u bir gerçek. EÄ?er Müdahale olmasaydı kazanıyordu. Hatırlatırım.
Konu yıldız savaÅ?ları gibi çok bilindik bir konu olunca spoiler uyarısına pek gerek kalmıyor. Büyüüük bir çoÄ?unluk zaten izlemiÅ? durumda. Zaten izlemeyip de bir Å?eyler merak edenler de sanırım baÅ?lıÄ?a bakmazlar. Yıldız savaÅ?larının ne olduÄ?unu merak edip baÅ?lıkları takip edeceklerini sanmam ne olduÄ?unu az buçuk herkes bilir. (Bilmeli ya da :p )
Ben Palpatine'in o savaÅ?ı Anakin'i karanlık tarafa çekmek için kaybettiÄ?ine inanıyorum.Aynı General Duko'yu Anakin'e bilerek öldürtmesi gibi.Aynı Anakin'i Luke'a bilerek öldürtmesi gibi (öldürtememesi) . Adam kahin sonuçta, her Å?eyinde ince bir hesap var.
Ayrıca Yoda'nın Klon SavaÅ?ları'nda ilk bölümde mükemmel bir Å?ekilde gücünü görebiliyoruz.OlduÄ?u yerde oturup dev robotlardan birisini düÅ?manlara karÅ?ı kullanıyor.Ayrıca o bölümde yaptıÄ?ı mükemmel konuÅ?maları da saymadım bile."Siz yardım edeceÄ?iniz zamanı bileceksiniz." diyor ve gerçekten de biliyorlar.
O "Kehanet yanlıÅ? yorumlanmıÅ? olabilir." olayına gelince, orada kasıt Anakin'in kötü tarafa geçerek deÄ?iÅ?ik bir denge getirmesi deÄ?il bence.Bence oradaki kasıt ANAKÄ°N'in OÄ?LU.Luke Skywalker.Ama tabiî tam emin deÄ?ilim
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
George Lucas star wars'un 3. filminin dvdsindeki bir ekstrada yaptıÄ?ı açıklamada güce dengeyi getiren kehanetteki kiÅ?imin anakin olduÄ?unu açıklıyordu, yani fanlar istediÄ?ini düÅ?ünebilir ama benim dediÄ?im doÄ?ru sonuçta gibisinden laflar ediyordu.
Hatta bazı fanlar kelle avcısı Boba Fett veya Kont Dooku'nun asıl güce dengeyi getiren kiÅ?i olduÄ?unu iddia etmiÅ?ler de lucas kıs kıs gülüyordu sadece bu yorumlara
Posted:
Thu Feb 19, 2009 4:57 am
Boba Fett Yıldız SavaÅ?ları evreninde en sevdiÄ?im karakterlerden biridir; ama güce denge getirme olayına gülerim
Edmond wrote:
Ben Palpatine'in o savaÅ?ı Anakin'i karanlık tarafa çekmek için kaybettiÄ?ine inanıyorum.
Aynen Edmond gibi düÅ?ünüyorum. Windu'nun yanındaki jedi ustalarının hazin sonlarını hatırlatırım, Windu'yu da öyle harcayabilirdi; ama Windu ona lazımdı!
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Vader kehaneti iki kere gerçekleÅ?tiriyor aslına bakarsanız. Birincisinde binlerce Jedi'yı katlederek geriye sadece 2 adet kocaman bir orduya sahip sith ve bir kaç yüz kaçak jedi bırakıyor. Ä°kincisinde de Palpatine'i kendini feda ederek öldürerek Sith düzenini yok ediyor ve sadece 5-6 tane kalmıÅ? Jedi'ların karÅ?ısında daha varlıkları bile bilinmeyen bir kaç Dark Jedi tarikatı bırakıyor.
Bu arada dediÄ?im gibi Star Wars'un kitaplarını, çizgi romanlarını ve oyun senaryolarını takip edenler varsa, Palpatine ve Yoda'nın bile Luke Skywalker, Darth Krayt ve Galen Marek gibileriyle boy ölçüÅ?emeyeceklerini bilirler. En güçlü Force User Yoda falan diyenler filme göre deÄ?erlendirmezlerse çok süper olur
Bilemiyorum ama George Lucas (ben adamın röportajlarını tekip ederdim bir zamanlar, hiç kaçırmazdım da.) benim için star wars, 6 tane film, clone wars anime serisi, clone wars animasyın filmi ve Å?u anda devam eden animasyon dizisi ve Force Unleashed isimli oyundan ibaret demiÅ?ti. DiÄ?er oyunlar, çizgi romanlar ve kitapları ben senaryosuna katkıda bulunmadıÄ?ımdan dolayı canon (yani kesin bilgi) adı altında geçmiyor diyor. Kotor serisi bile Lucas'a göre star wars serisi için canon deÄ?il ve jedi academy serisi.
Yani o kitaplar ve oyunları pek göz önüne almamak gerekli bazı konularda.
Normalde kitaplar yazılır ondan sonra filmi çekilir o zaman lightflarerın dediÄ?i gerçekten doÄ?ru oluyor. Kitaplar daha net bilgi saÄ?lar.
Fakat george Lucas Star wars dünyasını beyaz perdede kurdu. Å?imdi ise televizynda devam ediyor. Kitaplar ikincil kaynak. Yani filmlere bakarak konuÅ?mak yanlıÅ? olmaz bence.
Bir de Å?öyle bir durum var. Herkesi tabi ki kendi zaman diliminde deÄ?erlendiriyoruz. Yodaya en büyük force kullanıcısı demek doÄ?ru olur mu bilmiyorum ama haksızlık olmayacaÄ?ı kesin. KEndi yaÅ?adıÄ?ı dönem içerisinde tek rakibi palpatine bence.
Ama gariptir ki Palpatine de Yoda da doÄ?rudan bir yenilgi almıyor gibi. Darth VAder'ın da imparatordan korktuÄ?u bir gerçek yani imparatrn hala daha güçlü olduÄ?unu söyleyebiliriz o dönemde darth vaderdan ama gafil avlanıyor birazcık imparator.
Luke skywalker sonradan özellikle diÄ?er eserlerde epey güçlü yapılmıÅ?. O zaman yodadan daha güçlü olduÄ?unu belki savunabiliriz ama bu fatih sultan mehmetle oÄ?uz kaanı karÅ?ılaÅ?tırmak gibi olur. Farklı dönemler...
Hem diÄ?er bir yandan Quigon jin de bence yuk yüce bir insandır Zira bir dönem (öldükten sonra) yodaya bile hocalık yapıyor. Sonra luke'u kabul etmesi için yodayı ikna ediyor. Yani adamın forcu baÅ?ka dünyadan bile çalıÅ?ıyor buna ne diyeceksiniz
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Posted:
Mon Feb 23, 2009 9:05 pm
Evet; kitaplara ve çizgi romanlara bakarak deÄ?erlendirme yapmak biraz yanlıÅ? olur... Bu eserler kendi aralarında, hatta orjinal filmlerle bile çeliÅ?ebiliyor. Bir çizgi roman kendi kapaÄ?ıyla çeliÅ?iyordu :S KapaÄ?ın çizeri söylemiÅ?ti Gerçi Lucas denetliyor ama her Å?ey de Lucas'ın tam kafasındaki gibi olmuyor. Her noktayı da denetleyemiyor. Bu kitapların büyük bir çoÄ?unluÄ?unu okuyan bir arkadaÅ?ım vardı, o aralardaki ufak çeliÅ?kileri bulup söylüyordu bana.
Bana sorarsanız, ben asıl referans olarak filmleri alırım. Sonra kitaplar ve çizgi romanlar. Bence de öyle olmalıdır, çoÄ?u filmin aksine Yıldız SavaÅ?ları filmlerden kitaplara uyarlanmıÅ?tır. Aralarda kopmaların olması da doÄ?al.
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum