Posted:
Tue Mar 31, 2009 7:06 pm
iyi de adam savaÅ?ta öldürüyor
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
Posted:
Tue Mar 31, 2009 7:09 pm
Ben good biri olsam, savaÅ?ın haklılıÄ?ını sorgulardım. SavaÅ?ta yaptıÄ?ım herÅ?ey mübah mıdır? YanlıÅ? bir düÅ?ünceye kapılmıÅ?sın bence.
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
Posted:
Tue Mar 31, 2009 7:14 pm
adamımız lawful veya neutral lar kadar good deÄ?il maalesef sonuçta chaotic good çevrenizdeki insanların en az %60 ının dahil olduÄ?u gruptur.. aÅ?il in de bunlardan biri olması doÄ?al bencil ve savaÅ?tan zevk alan biri ama kötü deÄ?il..
Posted:
Tue Mar 31, 2009 7:19 pm
Tamam kötü deÄ?il bunda hem fikiriz ama iyi de deÄ?il. Ä°yi olan bir karakter zorda kalmadıkça savaÅ?maz haksız mıyım? cidden kan döküleceÄ?i zaman tek çözümün kan dökülmesi olduÄ?una ikna olmalıdır.
Ama abimiz, düÅ?ünüyor taÅ?ınıyor, kendi savaÅ?ı olmayan bir savaÅ?a giriyor. Bu bir iyilik göstergesi deÄ?ildir.
adamımız lawful veya neutral lar kadar good deÄ?il maalesef sonuçta chaotic good çevrenizdeki insanların en az %60 ının dahil olduÄ?u gruptur.. aÅ?il in de bunlardan biri olması doÄ?al bencil ve savaÅ?tan zevk alan biri ama kötü deÄ?il..
Lawful'luk, Neutral'lık ya da Chaotic'lik, Good'luÄ?u deÄ?iÅ?tirmez, deÄ?iÅ?tiremez bence.
Mesela ben Chaotic Good bir insanım Å?ahsen.Ama bana "Git Ä°srail'in yanında Filistin'e dal, oradaki insanlara barıÅ?ı götür (!), sana katrilyonlar vereceÄ?iz, Dünya'daki en meÅ?hur insan olacaksın" deseler, gitmem.Ama AÅ?il abimiz "Vallaha mı lan?!" diyerek koÅ?ar.Sanırım onunla aramızdaki fark bu.
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Posted:
Wed Apr 01, 2009 3:31 am
Edmond wrote:
Lord_Feanor wrote:
Lawful'luk, Neutral'lık ya da Chaotic'lik, Good'luÄ?u deÄ?iÅ?tirmez, deÄ?iÅ?tiremez bence.
Mesela ben Chaotic Good bir insanım Å?ahsen.Ama bana "Git Ä°srail'in yanında Filistin'e dal, oradaki insanlara barıÅ?ı götür (!), sana katrilyonlar vereceÄ?iz, Dünya'daki en meÅ?hur insan olacaksın" deseler, gitmem.Ama AÅ?il abimiz "Vallaha mı lan?!" diyerek koÅ?ar.Sanırım onunla aramızdaki fark bu.
o para için en kral lawful good bile gider eÄ?er öyle diyorsanız öyledir ben iyiliÄ?in de dereceleri olduÄ?u, sadece kalıptan çıkma 8 tip insan olmadıÄ?ı düÅ?üncesindeyim. belki aÅ?il good luÄ?un en alt seviyesinde olsa da önceden yazdıklarımda da defalarca belirttiÄ?im gibi chaotic neutral bir karakterin yapabileceÄ?i ileri derece kötülükleri yapmayacaÄ?ı ve sözünün eri biri olduÄ?u için bana göre chaotic good dur.
önceden yazdıklarımda da defalarca belirttiÄ?im gibi chaotic neutral bir karakterin yapabileceÄ?i ileri derece kötülükleri yapmayacaÄ?ı ve sözünün eri biri olduÄ?u için bana göre chaotic good dur.
Mesele de bu zaten, eÄ?er iÅ?ine geliyorsa, ileri derece kötülükleri yapabilecek birisi AÅ?il, zaten bu yüzden Neutral.Ayrıca AÅ?il sözünün eri diyorsan baÅ?ına bir Lawful ekle.Lawful Neutral diyorsun yani
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
Posted:
Wed Apr 01, 2009 5:28 am
Edmond wrote:
Lord_Feanor wrote:
önceden yazdıklarımda da defalarca belirttiÄ?im gibi chaotic neutral bir karakterin yapabileceÄ?i ileri derece kötülükleri yapmayacaÄ?ı ve sözünün eri biri olduÄ?u için bana göre chaotic good dur.
Mesele de bu zaten, eÄ?er iÅ?ine geliyorsa, ileri derece kötülükleri yapabilecek birisi AÅ?il, zaten bu yüzden Neutral.Ayrıca AÅ?il sözünün eri diyorsan baÅ?ına bir Lawful ekle.Lawful Neutral diyorsun yani
hayır ileri derece kötülük yapmaz ayrıca sözünün eri olmasının nedeni kurallara uyması deÄ?il.. tam tersine baÅ?kasının koyduÄ?u kuralları hiç sallamaz ama onurlu biri olduÄ?u için dediÄ?ini yapar, mükemmel bir chaotic neutral örneÄ?i olan gollum gibi adam kazıklamaz. eÄ?er sizinle bir derdi varsa düello teklif edip sizi öyle halleder mesela sawyer da aÅ?il le birebir aynıdır ve chaotic good dur. senin monte cristo ysa lawful neutral ve chaotic good arasında gidip gelir
hayır ileri derece kötülük yapmaz ayrıca sözünün eri olmasının nedeni kurallara uyması deÄ?il.. tam tersine baÅ?kasının koyduÄ?u kuralları hiç sallamaz ama onurlu biri olduÄ?u için dediÄ?ini yapar, mükemmel bir chaotic neutral örneÄ?i olan gollum gibi adam kazıklamaz. eÄ?er sizinle bir derdi varsa düello teklif edip sizi öyle halleder mesela sawyer da aÅ?il le birebir aynıdır ve chaotic good dur. senin monte cristo ysa lawful neutral ve chaotic good arasında gidip gelir
Hop! Monte Kristo her daim Neutral Good idi. İsteyene kitaptan ispatlarıyla sunabilirim Kendisi ASLA ve ASLA kötülük yapmazdı.Kötülük yaparsa, hakedene yapardı.
Spoiler:
Kölesi ve cariyesi olan Heidi'nin kendisine âÅ?ık olması, Edmond Dantes'in onu özgür bırakmasına raÄ?men onun gitmek istememesi Edmond'un Good olduÄ?unu gösterir. (aynısı bütün köleleri için geçerli)
Ve Edmond Lawful olamaz çünkü bütün iÅ?leri elinin altından yürütüyor.Chaotic olabilir mi, sanmıyorum, çünkü eÄ?er Chaotic Good olsaydı kesinlikle Danglar'ı parasını aldıktan sonra öldürürdü.Ama o biraz daha kurallara baÄ?lı kalmayı tercih ederek, Danglar'ın bütün parasını, asıl sahibine geri baÄ?ıÅ?ladı.Ve Danglar'ı anadan doÄ?ma sokaÄ?a yolladı.Bu bir Chaotic Good özelliÄ?i olamaz bence.
Ya tabiî Ä°ntikam almanın Good'luÄ?a bir zararı yok bence :D Avenging Paladin olayı :D
Posted:
Wed Apr 01, 2009 7:40 am
Achilleus'u deÄ?erlendirirken aÅ?ırı derecede kötülük yapmazdı denmiÅ?, peki aÅ?ırı derecede iyilik yaparmıydı? bir insan kötülük yapmıyor diye iyi mi sayılmalıdır? Ã?ekimser oy kullanmak olumlu oy kullanmakla eÅ?deÄ?er midir? teÅ?ekkür ediyorum
Bir kaç örnekle konuyu açayım. Her zaman problemdir bu yönelimler farkına varıp son versiyonda azaltmıÅ?lar zaten.
Lawful Good: Dürüst iyi
Ä°yiliÄ?in tarafındadır ve kanunlara sıkı sıkıya baÄ?lıdır. El altından iÅ? yapmaz gizli iÅ? çevirmez.
Süpermen buna en iyi örnektir. Süper dinleme gücüyle yada x ıÅ?ınlı bakıÅ?larıyla istediÄ?i delili toplamaya kadirdir fakat bunu Lex Luthor'a karÅ?ı kullanmaz çünkü yasal deÄ?ildir.
Chaotic Good: Cesur iyi
Ä°yilik ve doÄ?ruluk kanundan daha önemlidir. Gerekirse kanun koyucuya baÅ? kaldırılabilir taa ki iÅ?ler düzelene dek.
Buna örnek Robin Hood, zenginden alıp fakire vermesi bir nevi hırsızlık sayılabilir fakat parayı kendisi kullanmamaktadır.
Neutral Good: Uyanık iyi
Algılaması en zor yönelim çünkü örnek vermesi zor. Kanunlar iÅ?ine yararsa kanunları kullanır yaramıyorsa kullanmaz. Yukarıdaki iki örneÄ?in de yollarını benimseyebilir.
Ã?rnek: Batman tam karÅ?ılamadı gerçi fakat Bruce Wayne karakteriyle de maddi ve kanunsal olarak düÅ?manlarını çökertmeye çalıÅ?tıÄ?ı için aklıma geldi.
Chaotic Neutral: Deli
Açıklamaya gerek yok ne yapacaÄ?ı belli olmaz uzak durun.
Ã?rnek: Deli Ziya
True Neutral: Tarafsız
Hiç bir Å?eye karıÅ?maz karıÅ?ırsa eÄ?er bu sadece dengeyi düzeltmek için olabilir. Genelde hikayelerdeki çok güçlü karakterlerdir bunlar. Müdahale ettiklerinde büyük olaylar ve sonuçları olacaÄ?ından tarafsız kalmayı yeÄ?lerler.
Silver Surfer
Chaotic Evil: Cesur Kötü
Kötülük yapmaktan çekinmez, iÅ?ine gelirse iÅ?birliÄ?i yapabilir fakat en kritik anda arkanıza bıçak saplayabilir.
Carnage
Neutral Evil: Uyanık Kötü
Kanunlar iÅ?ine gelirse kullanır, iÅ?ine gelmezse kullanmaz. Evet hemen birileri çaÄ?rıÅ?mıÅ?tır kafanızda. Ben hayal dünyasından örnek vermeye devam edeyim.
Lex Luthor
Lawful Evil: Dürüst Kötü
Kartlarını açık oynar, söz verirse tutar o yüzden söz vermeye yanaÅ?maz.
Lord Soth
chaotic neutral ve chaotic evil'in tanımlarını karıÅ?tırmıÅ?sın. Chaotic neutral iÅ?ine geleni yapar, sırf kendine oynar gerekirse arkadan bıçaklar gerekirse ortak olur, tıpkı Jarlaxle gibi, Chaotic Evil ise tam bir manyaktır kafasına göre önüne geleni öldüredebilir.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum