MüÅ?teriler karanlıklar içinde oturdukları masalardan ona baktılar.
"Hancı! Bira getir!"
Å?iÅ?man adam koÅ?arak devasa savaÅ?çının masasına sıcak bira getirdi.
Haldhur ciddiyetle içerdekileri süzdü. Koca çift taraflı savaÅ? baltası ve tüm vücudunu dolduran dövmeleriyle, barbar; heybetli bir insandı.
Fakat tüm müÅ?terilerin arasında, kara cüppeli bir suret ayaÄ?a kalktı ve ona doÄ?ru ilerledi.
Barbar istifini bozmadan birasını içti.
Adam, oldukça yavaÅ? ve aksayarak yürüyordu; sık sık öksürerek, dayandıÄ?ı asasından destek alıyordu. YaklaÅ?tıkça sanılanın aksine genç bir adam olduÄ?u ortaya çıktı.
Barbar durdu ve dinlemeye karak verdi. Adam fısıltıyla anlattı. MüÅ?teriler iÅ?lerine devam ettiler.
"BahsettiÄ?im yerde tehlikeli biri yaÅ?ıyor...Bir büyücü..."
Barbar öfkeyle baktı : "Benimle bunun ne ilgisi var?"
"AnlatacaÄ?ım. Bu kiÅ?inin ismi Xenas'tır. Yıllardan beri civar kasabalara dehÅ?et saçıyor, masumları öldürüyor." Bunları anlatırken acıklı bir ifade takındı.
"Sahi mi? Ne amaçla?"
"Bilemiyorum. Onun varlıÄ?ı çok büyük bir tehdit Haldhor. Durdurulmalı. SöylediÄ?im gibi cömertçe ödeyeceÄ?im."
"Neden bu sorunu bu kadar umursuyorsun?" Dedi, kuÃ…?kuyla.
Adamın sırıtıÅ?ı geri geldi.
"Xenas... Eski bir düÅ?manımdır...Onun ortadan kalkması benim güvenliÄ?im için de önemli olacak... Parayı kabül et..."
"Paran sende kalsın köpek. Gidiyorum ve sorununu halledeceÄ?im." Kalktı ve girdiÄ?i hıÅ?ımla handan çıkıverdi. DıÅ?arıdaki soÄ?uk rüzgarı içine çekerek ilerlerdi.
Greysprit açıklamalar ve yorumlar için ayrı baÅ?lık açsan daha güzel olur. Ã?ykü devam ederken araya gereksiz mesajlar girmez.
Ã?rnek : Rüzgar Å?arkısı - Açıklama ve Yorumlar
_________________ Neden insanlar bu kadar acımasız ? Neden dostum düÃ…?manımdan farksız ? Neden kaybedilince deÄ?erler anlaÃ…?ılır ? Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
Rüzgarın fısıltısını dinledi Haldhor; bir yandan da batıya ilerledi.
"Neden gidiyorum ki? O köpek buna deÄ?mez... Ama hayır, onuruma leke sürüldü; bu artık benim de sorunum."
İlerledikçe, bir kule gözüktü ufukta.
"Xenas öyle mi? Büyücü köpek burada olmalı..."
Kulenin duvarına iyice yaklaÅ?mıÅ?tı; koca kapılara sertçe vurdu.
"Xenas!" Dedi, sesi rüzgarda daÄ?ıldı.
Birkaç dakika sonra dev kapılar iki taraftan da açıldı. İçerisi zifiri karanlıktı; fakat kızıl cüppeli bir suret seçilebiliyordu.
"Ne var barbar? Beni neden rahatsız ettin?" Dedi, sesi hastalıklıydı.
Büyücü durdu ve düÅ?ündü. Biraz sonra gülümseyerek konuÅ?tu.
"Ah...Anladım...Seni Rweros yolladı."
"Beni kimse yollamadı! Ondan haberini aldım sadece."
"Pekala, içeri gel; konuÅ?alım"
Barbar içeri temkinle girdi; büyücüyü yakından icelediÄ?inde yaÅ?lı ve uzun sakallı olduÄ?unu gördü. Fakat insan olup olmadıÄ?ı anlaÅ?ılamıyordu.
"Beni izle barbar." Kulenin merdivenlerini tırmandılar; az sonra aynalarla dolu bir odaya çıkmıÅ?lardı.
"Bunlar nedir büyücü?" Dedi Haldhor, bu karanlık yer onu rahatsız etmiÅ?ti.
"Onları boÅ?ver... Kötülük saldıÄ?ımı düÅ?ünüyorsun öyle mi? Buraya dikketlice bak."
Xenas, aynalardan birini iÅ?aret etmiÅ?ti. Haldhor, aynaya doÄ?ru kilitledi gözlerini.
Biraz sonra yansıma içinde gümüÅ? bir kurt belirdi.
Barbar afallamıÅ?tı : "Bu...bu..."
"Evet barbar, Å?u an totem hayvanınızı görmektesin" dedi sırıtarak.
"Bunun anlamı ne köpek?" dedi, sinirlenmiÅ?ti.
"GörüdüÄ?ün Å?ekil..."Ã?lüm Aynasına" ait." Dedi ve ekledi:
"Ã?lüm aynasına giren her Å?ekil, ölmüÅ? demektir..."
"Ne demekistiyorsun?" dedi Haldhor.
"Buradan gördüÄ?üm kadarıyla...Kabilenizin ruhu olan kutsal Å?ekil...ölmüÅ?."
Last edited by Greyspirit on Fri May 22, 2009 2:51 am; edited 1 time in total
"Benimle oyun oynama lanet büyücü! Kabilem yaÅ?ıyor ve hâlâ güçlü!"
"Kabilen hakkında birÅ?ey diyen oldu mu?" Dedi Xenas, gülüyordu. "Kutsal toteminiz yok oldu. Yetimsiniz dostum. Bu tehlikeli dünyada yalnız kaldınız."
Barbar, hıÅ?ımla kızıl büyücünün üzerine yürüdü. Onu susturmak istiyordu; koca baltasını ellerine aldı ve baÄ?ırarak bir hamle yaptı.
Fakat, darbesi adamın "içinden" geçerek yere çarptı.
Haldhor'un kafası karıÅ?mıÅ?tı. Ä°llüzyonun görüntüsü, hâlâ srııtımaya devam ediyordu.
"Benimle yüzleÅ? korkak herif!" Diye gürledi Haldhor illüzyona doÄ?ru.
"Ben buradayım barbar. Ve seni uyardım. Beni dinlemiyorsun. Rweros bir konuda haklıymıÅ?; bu topraklar tehlike içinde. Fakat nedeni benden kaynaklı deÄ?il. Rweros sana eski düÅ?man olduÄ?umuzu anlatmıÅ?tır. Bu doÄ?ru, uzun zaman önce onunla dövüÅ?tüm. Tüm gücünü ve sanatını aldım ondan."
"Benim kabilemin bununla ne ilgisi var? Neden GümüÅ?kurdun ölümünü bana gösterdin?"
"Rweros Å?u anki haliyle sefil bir yaratık. Fakat geçimiÅ?inde bazı karanlık ittifaklar kurdu. Tüm topraÄ?ın dengesini deÄ?iÅ?tirecek Å?eyler. Ruhunu sattı, tüm hayatını bu uÄ?urda feda etti. Aynadaki ölüm bunların bir getirisi. Kuzey kabileleri yokolmakta, hem de teker teker."
Å?eytani bir Å?ekilde güldü. "Sanırım tek istisna sen kaldın barbar.Henüz gerçekleri göremiyorsun. Kuleme girdiÄ?ine göre çoÄ?u Å?eyi öÄ?rendin demektir. Kendimi tehllikeye atamam. Bu eski düÅ?manlıÄ?ın arasında kalman kötü olmuÅ?..."
İllüzyon bir anda kayboldu ve aynalardan içeri onlarca yaratık akın etti.
Kara Å?ekilli, pençelere sahip, bu insansı yaratıklar, barbarı görür görmez saldırıya geçmiÅ?lerdi.
Haldhor ellerinde tuttuÄ?u baltasını, hortum gibi etrafında çeviriyordu; baltaya çarpma telihsizliÄ?ine düÅ?enler, ikiye ayrılıyor ya da derin yaralar alıyordu.
"Xenas!" diye haykırdı barbar, dövüÅ?ürken. "Bunu ödeteceÄ?im!"
Yaratıklar ölmeye, barbar hiddetlenmeye devam etti.
"Yeni bir düÅ?man edindin Xenas!" Diye haykırdı Haldhor, savaÅ? bitmiÅ?ti.
Barbar tüm kuleyi aradı ama kızıl büyücünün tek bir izine rastlamadı.
"Kuzeye gitmeliyim. Kabilem..." Dedi kendÅ? kendine. Fakat öönce Rweros köpeÄ?ini ziyaret etmeliydi.
GeldiÄ?i yolu geri dönerken kar yaÄ?maya baÅ?lamıÅ?tı. Rüzgarın tanıdık uÄ?ultusunu dinledi yürürken.
Hana tekrar girdiÄ?inde hiç ummadıÄ?ı iÄ?renç bir manzarayla karÅ?ılaÅ?tı. Tüm müÅ?teriler ve hancı kılıçtan geçirilmiÅ?çesine, kan evan içinde inliyor, ölüyordu. Haldhor bunun bir tesadüf olamayacaÄ?ını getirdi aklına. Cesetlerin ve yaralıların yanında yürüdü, ta ki hancının iniltili henüz ölmemiÅ? sesini duyana dek...
"Innh..."
"Neler oldu dostum? Rweros mu yaptı bunu?"
Hancı onu gördüÄ?ünde afalladı ama korkmadı. "Hayır...Birkaç adam içeri girdi. Dev gibi kara savaÅ?çılar..."
"Kara savaÅ?çılar mı?"
"Yüzlerini görmedim. Kimse görmedi... Kara zırhları vardı, merhametsiz...Ahh!"
"iyileÅ?eceksin cömert dostum. Rweros'a ne oldu? Onu görmüyorum."
"Onlarla birlikte gitti..."
"Demek öyle."
Hancı ölmüÅ?tü. Barbar, ona baktı; tüm bu ölüm ve yıkıma sebep olanlar ödeyecekti. Onuru üzerine yemin etti.
Birkaç gün içinde diyarına varacak; kardeÅ?lerini gelen tehlike karÅ?ısında uyaracaktı.
Barbar halkları ne lord ne efendi tanırlardı; sadece Å?amanlarını kadim bilgilerine güvenirlerdi. Ortak bir tehlikede tüm kabileler sınırlarını kaldırır; gelen tehdide korkusuzca birlikte karÅ?ı koyarladı. Haldhor cesur geleneklerini tekrar aklına getirerek umudunu yükseltmiÅ?ti.
"Lanetler, kötü büyüler bizi yıldırmaz. Ã?lene kadara savaÅ?acaÄ?ıma yemin ediyorum!" AyaÄ?ını kara sertçe bastı. Gözü pek barbarın kararlılıÄ?ının verdiÄ?i kuvvet, diyarının lanetlenmiÅ? topraklarını bile rahatlatmıÅ? gibiydi...
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum