WOD'un bence en iyi settingidir kendisi. Ã?zücü birÅ?ekilde fazla popüler olamadı.
Character sheetleri diÄ?er WOD oyunlarınkine çok benzer; ama hikayesi daha karmaÅ?ıktır. BaÅ?ta söyleyelim : Oyuncular ölüdür efendim. Bedeninden ayrılmıÅ?; ama huzura kavuÅ?amamıÅ? wraithleri oynatırız. Underworld denilen devasa yeraltı Å?ehirlerinde barınırlar. Ã?eÅ?itli klan/guild/factionları vardır. Temel özellikleri birbirine benzer. 'Pathos' denilen "duygu enerjileri" ile beslenirler; ölümlülere çok gerekmedikçe varlılarını göstermezler. Her wraith'in Psyhe ve Shadow olmak üzere iiki kiÅ?iliÄ?i/ruhu mevcuttur. Psyche bilinç, mantık, kiÅ?iliÄ?i temsil ederken; Shadow yıkım, ölüm, kaosu amaçlar ve Psyche kiÅ?iliÄ?i ile sürekli bir savaÅ? halindedir. Her wraith'in en büyük düÅ?manı, yine kendi içindeki Shadow'dur. Shadow, Psyche'ı alt ederek wraithi ele geçirebilir, böylece mutlak yıkım ve kaosa hizmet etmesini saÄ?lar. Bu sonsuzluk "Oblivion" dır. Zayıf iradeli ruhlar, Oblivion a hapsolmaya mahkumdur.
Oyun sırasında bir karakteri oluÅ?turmak için iki oyuncu gerekir
Her kıtanın altında büyük Å?ehirler mevcuttur; örneÄ?in Avrupa bölgesinde "Stygia" Å?ehri vardır. Bu Å?ehirde"The Hierarchy" denilen wraith legionları oluÅ?mıÅ?tur.
Emerald Legion
Legion of Fate
Grim Legion
Iron Legion
Legion of Paupers
Penitent Legion
Silent Legion
Skeletal Legion
Bu oyunu gerçekten merak ederdim. Pek çoÄ?undan daha da çok. Gerçekten kurkulum olarsk diÄ?erleirnden çok daha farklı olması gereken bir oyun. GeçtiÄ?i dünya dolaysıyla benim hayal gücümün ilerisinde, herkesten bir Å?eyler kapılabilecek bir oyun hayal ederdim.
Mümkünse bana oyunun nasıl oynandıÄ?ı, havasının nasıl olduÄ?u, dünyaların birbirine nasıl birlÅ?etiÄ?i, yaÅ?ayanlar ile nasıl iletiÅ?imler halinde olunması gerektiÄ?i ve kurt adamlar, vampirler, periler ve büyücüler ile kurulumsal ve karaktersel baÄ?larının nasıl yapılandırıldıÄ?ını da anlatabilir misin?
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Her WOD oyunu gibi karanlık bir atmosfere sahiptir efendim. Ama oyuncu diÄ?erlerinden bile daha rahatsız hissetmelidir kendini. Sonuç olarak oyunda sayısız "necropolis" var.
Ã?lümlülerin hayal bile edemediÄ?i, ruhların yönettiÄ?i uygarlıklarla dolu heryer.
Å?ehirlerde ruhların köle tüccarları bile mevcuttur
VAmpirler, kurtadamlar ile karÅ?ılaÅ?abilirler herhalde; ama neler olacaÄ?ını bilemem
DediÄ?im gibi, her wraithin çift kiÅ?iliÄ?i olduÄ?u için oynatmak için iki oyuncu gerekir. Dolayısıyla, eÄ?er Shadow kiÅ?iliÄ?ini oynatan oyuncu daha tecrübeliyse, Psyche'ı alt ederek wraithi kaosa sürükler. Obilivon tarafından hapsedilmiÅ? wraithler, "shade" gibi yaratıklara dönerler. Ama bir wraithin asıl amacı "Transcendence", yani varolmak ve dünyaya tutunmaktır.
Bir de her wraithin içinde bulunduÄ?u bedene "Corpus" diyorlar. Bu bedenler wraithin hayattayken, ölüm anında vücudunun aldıÄ?ı haldir.
�ok oynamadım; sadec temel kuralları biliyorum.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum