Tanıtım baÅ?lıkları açmak geliyor içimden niyeyse Ã?oÄ?u kiÅ?i bilir herhalde nu settingi ama ben mutlu oluyorum anlattıkça Bilmeyen olursa kazandıralım onu da.
WOD'un bir diÄ?er Å?aheseri kendisi. Oyuncular; tanrıya isyan ederek "düÅ?müÅ?" melekleri oynatır. BU iblisler Elohim'dir; Abyss denilen yeraltı dünyasında varlıklarını sürdürürler...
Yıllar geçtikçe piÅ?manlık ve acı duyguları onları deforme etmiÅ?tir.
Zaman gelir; Abyss'de büyük fırtınalar kopar... Yukarıda açılan çatlaklar ve deliklerde tırmanan Elohim; yeryüzü dünyasına eriÅ?ir.
Fakat ölümlülerin dünyasında barınmalarının tek yolu bir bedene sıÄ?ınmaktır.
Zayıf ruhlu ölümlüleri seçerek onu domine ederler. Ä°Å?lem sırasında beden deforme olabilir.
Ã?lümlü bedenine eriÅ?en Elohimler, onların duygularına, anılarına eriÅ?irler. Ã?ok nadir olarak; bazı iblisler barındıkları ruhların aÅ?k, sevgi, merak, cesaret gibi insani özlliklerini anlayarak, kendi melek günlerini hatrlarlar... Böylece ortaya "melek iblis" gibi kavramlar çıkar Fakat bu etki çoÄ?u Elohim'e iÅ?lemez; yıkım, ölüm, nefret duyguları kaybolmaz.
Ä°Å?te oyuncu, bu noktada baÅ?lar oyuna. Bir bedene girerek, ikinci bir Å?ansı olduÄ?unu farkeder.
Bunun dıÅ?ında iblisler, ölümlü müritler bularak tarikatlar meydana getirebilirler.
Vampirler, kurtadamlarla sık sık mücadele ederler. Ayrıca "iblis avcıları" da onları Abyss e yollamak için hazırda beklerler.
İblislerin bir çok faction/house ları vardır.
Posted:
Sat May 30, 2009 12:22 am
Tanıtımın için teÅ?ekkür ederim. Wod'u da hep merak etmiÅ?imdir. Ama kimse wod ile ilgilenmiyor -yani tanıdıÄ?ım ve bu sitedekiler falan.
_________________ Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir.
Posted:
Sat May 30, 2009 12:26 am
Aa Mark beni unutuyorsun Ama hiç Demon oynama fırsatım olmadı, ne yazıkki buna benzer bambaÅ?ka bir sistem oynamıÅ?tım bir kaç kez, melekler ve Å?eytanların yaÅ?adıÄ?ı bir alternatif dünyamızda. Ama bu sisteme çok da benzemiyor düÅ?ündüm de
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
türkiye'de kitapları satanizm içeriyor diye engellenmiÅ?ti wod'un hatta, türkiye'de çok yaygın deÄ?il o yüzden. Ben daha çok vampire, hunter ve werewolf settinglerini seviyorum.
Posted:
Sat May 30, 2009 6:32 pm
Dört kiÅ?i olduk, bilmem anlatabildim mi?
_________________ Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir.
Dün 2 kısa oyun oynadım onca zamandan sonra. Biri D&D diÄ?eri ise WoD oldu.
D&D evreninde ortalama, bildik bir performans ile oynayan WoD oyun efendisi, WoD oyununu oynatırken adeta döktürdü. D&D'de ortalama br perfromas ve hatta ortam sebebiyle altında bir performans sergileyen D&D oyun efendisi ise, WoD'da adeta kendini bulmuÅ?çasına gözleri parlayarak oynadı. Bilmem aradaki farkı anlatabildim mi?
Tabii bunda oyunun zar ve savaÅ? aÄ?ırlıÄ?ı da oldukça etkiliydi. WoD'da kendini atmosfere katmak o kadar kolayken, D&D'de o kadar havada kalıyor ortam. D&D ile iyi bir hazırlıkla çok saÄ?lam oyunlar çıkartılabileceÄ?ini de biliyorum. Laf etmiÅ? olmayayım sisteme.
Bunların konuyla alakası ise Å?u. Dün WW oyunları ile ilk tanıÅ?mamada duydum Demon the fallen'ı. Oyun efendisnin dediÄ?ine göre en zoruymuÅ?. SavaÅ?lar dahi rol içerirken, hikaye gereÄ?i rollerde inasanın açık etmemesi gerekiyormuÅ?.
Hani dün duyduÄ?um ve hatırladıÄ?ım kadarını sizinle paylaÅ?ayım. Arkadan yüksek sesle müzik geldiÄ?inde bazı Å?eyleri kaçırmıÅ? ya da yanlıÅ? anlamıÅ? olabilirim.
.....
Ä°lk baÅ?ta Tanrı ve melekler vardı. Tüm meleklerin en üstünde ise ıÅ?ıÄ?ın meleÄ?i ve Tanrı'nın sesi olarak bilinen Lucifer'dı.
Tanrı Adem ve Havvayı yarattı. Melekler insanların geleceÄ?inin karanlık olduÄ?unu ve yaptıkları hatalar ile sonunda kendilerini yok edeceklerini gördüler. Buna önlem alınması gerektiÄ?ini düÅ?ünen Lucifer melekleri ikna etmeye çalıÅ?tı.
Bir kısmını ikna ederek Adem ve Havvanın yanına indiler ve Lucifer onlarla bir anlaÅ?ma yaptı. AnlaÅ?maya göre Lucifer yaratılıÅ?tan, sona kadar herÅ?eyi insanlara anlatacaktı, karÅ?ılıÄ?ında ise insanlar onu gösterdiÄ?i yoldan ilerleyeceklerdi. Bu Tanrı tarafından fark edildi ve Lucifer'ın kendine sormadan insanlar ile konuÅ?masına kızan Tanrı Lucifer'ı bir kereliÄ?ine olsun affetti.
Ancak insanlar Lucifer'ın dediklerini anlamıyorlar ve zamanla Lucifer'ın gösterdiÄ?i yönden saparak saçma sapan Å?eyler yapmaya baÅ?lıyorlar. Lucifer gizlice tekrar insaların arasına iniyor ve tekrar onlarla konuÅ?urken bu sefer Gabriel aÅ?aÄ?ıya Å?eytanı uyarmaya iniyor. Lucifer onun neden burada olduÄ?unu sorduÄ?unda, Gabriel artık Lucifer'ın yerinin cehennem, görevinin ise kendisinin olduÄ?unu söylüyor. EÄ?er onunla gelirse Tanrının ona merhamet edeceÄ?ini ve cehennemde daha az kalacaÄ?ını söyler ve Lucifer bunu dinlemiyor ve yandaÅ? melekleri ile buna karÅ?ı direniyor.
Melekler arasında bir savaÅ? oluyor ve ikinci çarpıÅ?mada Lucifer ve yandaÅ?ları cehnneme kapatılıyor. Bir yırtılma sonrasında tekrar kurtulmayı baÅ?aran melekler Lucifer ile cehennemden çıkıyorlar. Ancak cehennemin kapıları tekrar kapatıldıÄ?ında Lucifer'ın yanlarında olmadÄ?ını fark ediyorlar. Kimse Lucifer'a ne olduÄ?unu bilmiyor.
Kurtulmayı baÅ?aran melekler ölmek üzere olan insanların bedenlerine girerek Tanrı ve meleklerinden saklanıyorlar. Tabii fark edilmemek için kendilerinden ödün vermek zorunundalar. En büyük ödünleri ise her Å?eyi bilmeleri durumunda hemen fark edileceklerinden girdikleri bedenlerin zihninin alabileceÄ?i kadarını bilmek oluyor. Bir insan aklı tüm biilgileri alamaz. Bu sebeple melekler her Å?eyi bilmek ile hiç bir Å?eyi bilmemek arasında kalıyorlar.
Bu insan bedenine girmiÅ? melekler hala avlanmakta. Bu melekleri cezalandırmak isteyen melekler, cehenneme geri götürmek isteyen iblisler ve Tanrı adına insan bedenlerinden onları ayırmak isteyen dindar insanlar.
DüÅ?müÅ? melekler ise hala insanlıÄ?ın o karanlık günlere gidiÅ?ini engellemek için çalıÅ?ıyorlar. SavaÅ?ları engellemeye ve durdurmaya, kıtlıkları ve büyük felaketleri önlemeye çalıÅ?ıyorlar. Tabii bunları yaparken olabildiÄ?ince fark edilmemek zorunundalar.
.....
Ä°nÅ?allah bir yanlıÅ? anlatım ile sizi yanlıÅ? bilgilendirmemiÅ?imdir. arkadan yüksek sesle müzik gelirken bir kere duydum sadece hikayeyi.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Güzel bir anlatım olmuÅ?. Elohim'in neden dünyaya geldiÄ?ini anlatmıÅ?sın.
Fakat anladıÄ?ım kadarıyla; bizi ilgilendirenler; Lucifer ile dünyaya yayılan, saklanan iblisler deÄ?il mi? Ã?ünkü WW oyununu o yönde anlatmıÅ??
Bilmem. DediÄ?im gibi ben sadece 1 kere ve kötü koÅ?ullarda dinlediÄ?imi yazdım buraya. Yani kitaplardan bakmadım, yada oyununu hiç oynamadım. Dersen ki, oynatayım o zaman yertim kalmayın...
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Å?imdi baktı konusuna. KeÅ?ke yazmadan çnce de kontrol etsedim.
Fallenlar daha baÅ?ından kötülüÄ?e düÅ?müÅ?ler. Cane'in (En sevdiÄ?i olan kardeÅ?ini Tanrıya kurban ederek onun kabulünü almak isteyen ama bunun yerine vampirliÄ?e doÄ?ru ilk adımını atan, Adem ve Havvanın oÄ?lu.) cinayeti sonrasında öldürme kavramını öÄ?reniyorlar ve içlerine ilk o zman kötülüÄ?ün tohumları serpiliyor.
Bazı fallenlar tekrar tanrıya dönmek için günahlarından arınmaya çalıÅ?ırken, bazıları ise insanların zayıflıkları yüzünden bu hale düÅ?tüklerinden onlardan intikam almak istiyorlarmıÅ?.
Ä°lk inen fallenlardan biri Lucifer olmuÅ? ve kendisi pek çok eski kavim tarafından tanrı olarak adlandırılmıÅ?.
Fallenlar'ın hatırlamak istememesinin bir sebebi de, cehennemde çektikleri azaplarmıÅ?. O zamnalrı hatırlamak dahi büyük acılar çekmelerine neden oluyormuÅ?.
Eskisi ka
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum