Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - site acıkları
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

site acıkları View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    occultsearcher
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 31, 2009 12:25 am Reply with quoteBack to top

Ya esasen basit bir php query'si yazılabilir sanıyorum o iÅ? için. PHP bilgisi olana zor olmasa gerek. Forum mesaj sayısı 0, yorum sayısı 1'den yüksek olan kullanıcı listesi istense otomatikman hallolur iÅ?. En azından Å?u anki dert olan botlar yakalanabilir.

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sun May 31, 2009 2:41 am Reply with quoteBack to top

occultsearcher wrote:
    Ya esasen basit bir php query'si yazılabilir sanıyorum o iÅ? için. PHP bilgisi olana zor olmasa gerek. Forum mesaj sayısı 0, yorum sayısı 1'den yüksek olan kullanıcı listesi istense otomatikman hallolur iÅ?. En azından Å?u anki dert olan botlar yakalanabilir.

sql sorgusunu kastettiniz herhalde. Evet yazılabiliyor. Zaten yapılacak iÅ?lem de o ama birçok yerde birçok verinin deÄ?iÅ?tirilmesi gerekiyor. Sotguyu karmaÅ?ık hale getiriyor o da. Bir örnek vereyim:

Yorum tablosundan falanca kiÅ?iye ait oyumları sil diyebiliyoruz. Fakat bu durumda mesela ana sayfada bu baÅ?lıÄ?a ait 10 yorum var diyorsa bu tablodan silmek oradaki sayıyı düÅ?ürmek için yeterli olmayacaktır. Bu tutarlılıÄ?ı pek de fazla bozmayan basit bir örnek. Sistemi ben de sonradan devraldıÄ?ım için hangi tablodaki hangi veriler nereleri referans gösteriyor iyice incelenmesi gerekiyor. Ã?ünkü bir sorun çıksa bile muhtemelen uzun zaman sonra anlaÅ?ılacak ve yedek almıÅ? olmak da bir iÅ?e yaramayacak.

Sistemin kendisi silindiÄ?inde gerekli bütün tabloları da güncelliyor. Malesef mevcut yazılmıÅ? bir kodu deÄ?iÅ?tirmek ya da anlamak bazı noktalarda baÅ?tan yazmaktan daha zor. O yüzden hemen yapılabilir demiyorum. Hayati önem taÅ?ımadıkça çok öncelik veremiyorum ben de malesef.

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Sun May 31, 2009 3:57 am Reply with quoteBack to top

occultsearcher wrote:
    Forum mesaj sayısı 0, yorum sayısı 1'den yüksek olan kullanıcı listesi istense otomatikman hallolur iÅ?. En azından Å?u anki dert olan botlar yakalanabilir.

Ben de bunu kastetmiÅ?tim. Benim dediÄ?im iÅ?te bu iÅ?i biz deÄ?il, bizim sisteme saldıÄ?ımız botlar yapsın. UÄ?raÅ?mayalım, çünkü karÅ?ıdaki de yazılım olduÄ?u için sıkılmaz, yorulmaz, tükenmez. KonudıÅ?ı merak ettiÄ?im, bu botlar acaba neden foruma yazı atamıyor?

Efla wrote:
    Yazılımlardan az buçuk anlıyorum ben de. Biilgisayar mühendisliÄ?i 4. sınıf öÄ?rencisiyim.

yazılım olunca yapılamazmı sorusunun cevabı nadiren hayır olur. Ama ne kadar kolay olduÄ?u ayrı bir tartıÅ?ma tabi.

Yorumları silmek de kullanıcıları silmek de esasında çok kolay. Ama asıl sorun veritabanının bütünlüÄ?ünü bozmadan silmek. Yani veritabanında birsürü tablo var bütünlüÄ?ü korumak için bir üye silinince diÄ?er tablolarda da o üyeye ait veri olan satırların silinmesi gerekir.

Bunu da bota yaptırmaya gerek yok yapılırsa zaten bot gibi her zaman çalıÅ?an bir yazılıma da ihtiyaç yok. Ä°stediÄ?imiz zaman çalıÅ?tırır temizleriz. Ama daha önce de belirtitÄ?im gibi biz phpnuke'un biraz modifiye edilmiÅ? bir halini kullanıyoruz. Malesef veri tabanında da ekler var.

Phpnuke geliÅ?tirilmesi durmuÅ? bir sistem malesef. Standart Å?ekilde güncelleyebileceÄ?imiz bir sistem kullanıyor oslaydık her Å?ey zaten daha kolay olurdu. DiÄ?er sitelerin standartlarına göre düÅ?ündüÄ?ümüzde çok gerçekçi olmayabilir o yüzden.

Yani normal Å?artlar altında daha kolay yapılabilecek Å?eyler biraz daha sıkıntılı. Å?imdilik üye temizleme olayını dediÄ?im gibi biraz bekletebiliriz. Toplu bir temizlik yapılabilir. Ama Å?öyle botların saÄ?lam bir listesini hazırlayabilecek olan varsa iÅ?e yarayabilir. Å?u Å?u kullanıcılar bottur diye. teker teker yolandıÄ?ında pek iÅ?e yaramıyor ama Å?öyle birkaç yüz kiÅ?ilik bir liste olsa bir çırpıda kurtulmanın yoluna bakabiliriz. efla@frpworld.com adresine yollayabilirsiniz.

Yorumları silmek için de birÅ?eyler ayarlamaya çalıÅ?ıcam.

Bilgisayar mühendisliÄ?i 4.sınıfta okuduÄ?unu bilmiyordum, çok iyi o zaman. Bilen adama rastladıÄ?ıma göre gönül rahatlıÄ?ıyla sorabilirim. Peki biz bu phpnuke yazılımını geliÅ?tiremez miyiz? Yazılım bize ait olmadıÄ?ı için geliÅ?tirmesi karmaÅ?ıksa, yeni ve kendimize ait bir sistem yazamaz mıyız? Hiç uÄ?raÅ?mak istemiyorsak veya uÄ?raÅ?ması çok yoracaksa; yeni bir sisteme geçmek ne kadar zor olur? Olmadı ben yeni sisteme geçelim diyorum.

Bir "temizlik timi" kurup bu botlara savaÅ?mak isteyen olursa ben varım. Bir aralar rastladıÄ?ım botları Efla'ya bildiriyordum, o da siliyordu. Gene uÄ?raÅ?abilirim. Ama benim önerim canımızı çıkarmadan bu iÅ?e çözüm bulmamız. Yeni bir sistem veya yazılımla bu iÅ?i halletmek sanırım daha kökten olacaktır.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum