Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Bag of Holding
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Bag of Holding View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    soulforged
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 08, 2004 6:52 am Reply with quoteBack to top

Dilbao wrote:
    Bag of Holding içindeki her materyal bir diÄ?eri ile iletiÅ?imde deÄ?ildir. Yani içine bi adamı atıp, arkasından da yemek atarsak adam yemeklere asla eriÅ?emez.

Bunu tam olarak anlamadım; içerisi çok büyük o açıdan desem belirli bir sınırı var sonuçta boh' in, yoksa içeri koydukların bir çeÅ?it "suspended animation" olarak mı kalıyor, yani zaman falan durma noktasına mı geliyo o kiÅ?i için?

Wizard ın familiar ını niye koymak istediÄ?ini tam hatırlamıyorum ama kurtulmak deÄ?il saklamak içindi sanırım; ama dediÄ?im gibi nedenini tam hatırlayamıyorum.

the one we have in common with the Gods,
    the other with the brutes.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN MessengerICQ Number
    ulmara
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 22, 2009 12:07 am Reply with quoteBack to top

Biz oyunlarda bag of holding e living creaturelar giremez diye kullanıyoruz kuralı.O yüzden itemleri,ellerimizi falan steril ediyoruz bakterilerin de living olduÄ?undan yola çıkarak:D
    Back to top View user's profileSend private message
    Logan
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 22, 2009 12:30 am Reply with quoteBack to top

Bu çantaya yaÅ?ıyan canlılar giremz diye biliyordum ben

Yani bir ardamı bırakı nbir hayvan bile koyamasınız diye hatırlıyorum..

koysanızada ölü bir Å?ekilde cıkar... yani Å?unu düÅ?ünsenize..
    Ele geçirilemeyen bir kralık..

içine ordu koyup kalenin ortasında dökersini baÅ? aÅ?a çeviripp çantayı... Wink

Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 22, 2009 5:18 am Reply with quoteBack to top

Kural olarak 10 dakika süresince normal yaÅ?ayabiliyorlar, sonrasında iÅ?kence baÅ?lıyor, ne kadar dayanırsa...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 22, 2009 9:10 am Reply with quoteBack to top

Peki diyelim birini bag of holding'in içine attık ve 9 dakika sonra çıkarttık. Ardından baÅ?ka birini dha attık. Ä°kinci atılan kiÅ?i kaç dakika dayanabilir?

Ã?stüne bag of holding içine ne zaman elimizi atsak hep istediÄ?imiz Å?ey çıkar. Bunun olması sanırım extra dimension olayını kuvvetlendiriyor.

Benim bir baÅ?ka merak ettiÄ?im olayda, Bag of holding uzun bir süre el deÄ?iÅ?tirir ise içinde olduÄ?u bilinmeyen Å?eylerin yok olması ve bag of holding'in eski tam kapasitesine dönmesi. Aksi taktirde içine bir Å?ey alamayan bag of holding'ler etrafta dolaÅ?ırdı. Ama bunu mantıklı açıklaması nedir?

Neyse...

Bag of holding için gerekenler,
    CL 9th: Craft Wondrous Item, secret chest. (Tanım dıÅ?ı eÅ?ya yapımı (Marifeti), gizli sandık (büyüsü))

Secret chest: ...You hide a chest on the Ethereal Plane ... after sixty days, there is a cumulative chance of 5% per day that the chest is irretrievably lost... an extraplanar expedition might be mounted to find it. Living things in the chest eat, sleep, and age normally, and they die if they run out of food, air, water, or whatever they need to survive.

Türkçe meali...

Gizli sandık: ...SandıÄ?ı ruhani dünyaya saklarsınız... 60 gün sonunda her gün için sandıÄ?ın %5 kaybolma riski vardır... Ruhani dünyada bir macera ile tekrar bulunabilir. SandıÄ?ın içindekiler yemek, içecek ve havaya sahip oldukları sürece yaÅ?ayabilirler.

Ethereal plane: ...coexistent with the Material Plane...The Material Plane itself is visible from the Ethereal Plane... the Ethereal Plane is usually invisible to those on the Material Plane...
    No gravity.
    Alterable morphic. The plane contains little to alter, however.
    Mildly neutral-aligned.
    Normal magic. Spells function normally on the Ethereal Plane, though they do not cross into the Material Plane.

Türkçe meali: ... Maddesel düzlemin karÅ?ıt oluÅ?umudur... Ruhsal dünya maddesel düzlemden görülemez ama maddesel dünya ruhsal dünyadan görülebilir.
    ... Yer çekimsiz
    DeÄ?iÅ?ken Å?ekilli. Düzlemde deÄ?iÅ?ecek çok az Å?ey vardır
    Orta derecede nötr yönelimli
    Normal büyü. Büyüler tam normal Å?ekilde çalıÅ?ırlar ancak yapılan büyüler maddesel düzleme geçemezler. (Force ve ruhsal düzelmi etkileyen büyüler dıÅ?ında.)

Avatar of Bhaal: TSR tarafından 1989 yılında çıkatılan hali.

HD 12; THAC0 as body ( + 5 to hit due to Strength); Sp[ell]A[ability] W[izard]12, P[riest]14; MV 12; AC 0; hp 84; #AT 1; Dmg 1d6 or by weapon type (+11 due to Strength); MR 45%; SZ as body (usually M); Str 23, Int 17, Wis 19, Dex as body (no AC change), Con 25, Cha as body; regenerates 2 hp/round.

THACO: To hit armor class 0 (Advanced dungeons and dragons zamanından kalma bir ibaredir. 3E ile baÅ?layanlar tarafından bilinmeme imkanı vardır.)

D&D dünyalarının kuralı olarak tanrılar her yeni gelen addition ile güçlenir. Ä°lk mesajın atılma tarihine bakacak olursak yazan kiÅ?iler de AD&D zamanında oynuyorlarmıÅ?. Ancak yine de... AD&D zamanında dahi 12. seviye wizard ve 14. seviye clerik olan biri 3E de daha da güÅ?lüdür herhalde. etherial hiç bir boyutunda bu seviye büyüleri yapan bir karakteri tutabileceÄ?ini sanmıyorum.

Yani...

BoH'in aslında anti madde tarzı bir ruhani boyuta açıldıÄ?ını ve bu boyutta seyahat etmenin büyücüler ve rahipler için hiçte garip olmadıÄ?ını düÅ?ünecek olursak bence 10 dakika içinde ölmemesi için bazı büyüsellleri kullanması ya da büyüleri ile hayatta kalması normal olacaktır. Ancak bunları yapamayan biri demekki orada bir süre sonra ölecektir ve hatta deÄ?iÅ?ime uÄ?rayabilecektir.

Bhall'ın avatarı konusuna gelecek olursak. Evet kendisi gayet rahatlıkla bag of holding içine koyulabilir. Ancak orada tutulabileceÄ?ini hiç sanmıyorum. Artık nereden çıkar, size neler yapar... DM bilir.

Dilbao
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun Jun 07, 2009 6:35 am Reply with quoteBack to top

Az önce baÅ?ımdan geçen olay:
    "Dur Å?u baÅ?lıÄ?a cevap yazayım, okuyalım ne demiÅ?ler...O da ne benim avatarı çalmıÅ? biri...kim lan bu densiz!!...Aaa benim la bu...yuh 2004! Hiç de hatırlamıyorum..."

Neyse...
    Bag of Holding her açılıp kapatılıÅ?ından sonra içerisinde 10dk yaÅ?anacak kadar hava barındırır. Yani 9dk sonra açıp çıkarmasak da içindene hava verebiliriz. 9dk sonra baÅ?ka birini koymak ikinci kiÅ?iyi de ilk kiÅ?i durumuna sokar, yani kapandıktan sonra 10dk dayanacak havası olur. Ha eÄ?er mucizevi bir Å?ekilde 9dkda açmadan içine ikinci birini koyarsan mantıken 1dk havası kalmıÅ? olabilir. Yani sonuçta burada yazılanlar da mantık temel yürütme sonucu varılmıÅ? sonuçlar.

Bag of Holding içindekiler kaybolmaz, el deÄ?iÅ?tirse de içine elini bildiÄ?i Å?eyleri çıkarabilir, bilmediÄ?i Å?eyleri çıkarmak için de çok güzel bir resetleme yönemimiz var: EÄ?er ki bag of holding ters yüz edilirse içindeki herÅ?ey dıÅ?arı çıkar, yani bilsen de bilmesen de içindekileri bir Å?ekilde çıkarabilirsin.

Bag of Holding kapasitesi dıÅ?ında doldurulursa çantanın baÄ?lı olduÄ?u extradimensional space yok olur, yani patlar da diyebiliriz. Ve içindekiler ethereal boyuta savrulur. Elimizdeki çanta da kullanılamaz hale gelir, magical özellikleri yok olur, dikiÅ?leri fazla kullanılmuÅ? gibi gevÅ?ek, patlak hale gelir.

Extradimensional space, yani türkçe boyutdıÅ?ı boÅ?luk, adı üstünde hiçbir boyuta baÄ?lı deÄ?ildir, ama çıkılması imkansız da deÄ?ildir. Canlı bir kiÅ?i rahat bir Å?ekilde planeshift yada gate gibi çok temel büyüleri kullanarak çıkabilir içinden. Yani birini hapsetmek için güzel bir yöntem deÄ?ildir. Ama dıÅ?ardan eriÅ?ilmesi neredeyse imkansız olduÄ?undan mesela Lichlerin phylactery saklamak isteyeceÄ?i bir yer olabilir. Bu sayede istemediÄ?i kiÅ?ilerin patküt diye mekana girip çok deÄ?erli phylacterysini çalmasını yada yok etmesini engelleyebilir.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Jun 07, 2009 7:34 am Reply with quoteBack to top

Bana göre her içine konulan kiÅ?i için açılan space'de 10 dklık hava var.
    yani ikinci biri girse onun da 10 dklık havası olacak

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:49 am Reply with quoteBack to top

İçine her el attıÄ?ında istediÄ?inin eline gelmesi demek, her bir koyuulan için baÅ?ka bir extra dimension olayının açılması anlamına gelmeyecek midir? O zaman ikinci kiÅ?inin de 10 dakika hayatta kalması normal olur bence.

SacoKhan
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:53 am Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:
    İçine her el attıÄ?ında istediÄ?inin eline gelmesi demek, her bir koyuulan için baÅ?ka bir extra dimension olayının açılması anlamına gelmeyecek midir? O zaman ikinci kiÅ?inin de 10 dakika hayatta kalması normal olur bence.

katılıyorum, sanırım ben de öyle yazmıÅ?tım

BaÅ?büyücü

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 12:55 am Reply with quoteBack to top

Hepsi için farklı bir boyut olduÄ?unu düÅ?ünmüyorum. Ã?yle olsa bir limiti olmazdı hacim cinsinden, adet cinsinden bir limit olurdu mantıken.

Ã?antanın aÄ?zı açıldıÄ?ında bu boyuta giriÅ? çıkıÅ? imkanlı oluyor, yani bence içerideki canlı ve çıkmak isteyen birisi kendi isteÄ?i ile çıkabilmeli mesela. Tabiki canlı olmayanları dıÅ?arıdaki kiÅ?i çıkarabiliyor dolaysıyla.

Hava konusunu da kapı açılınca hava girer, açmazsan girmez mantıÄ?ı ile düÅ?ünün iÅ?te.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 1:48 am Reply with quoteBack to top

Belki de hacmini küçülttüÄ?ü gibi aÄ?ırlıÄ?ınıda küçültmek için çanta içindeki negatif aÄ?ırlıklar kullanılıyordur. Gerekli olan boyut'un geniÅ?liÄ?i bu negatif aÄ?ırlıkların toplamı ile belli oluyordur. Bu durumda ....

Off neyse iÅ?te. Fazla fantazik bilimsel düÅ?ünmemek gerek. Bag of holding D&D'nin en baba büyülülerinden biridir. Tam anlamıyla açıklanamaması ve iÅ?te yaraması muhteÅ?emdir. Bir yerden sonra DM kendisi karar verir. Ancak illaki kurallar genelinde deniyorsa Dilbao ne dediyse onun etrafında dönecektir olay. Gerisi sadece fantazik bilimkurgumsudur, beyin cimlastiÄ?idir. Very Happy

Yalnız ben hala bu her elini attıÄ?ında eline istediÄ?inin gelmesi olayına pek anlam veremiyorum. Acaba, BoH'un yapılıÅ? büyülerine bir de "Unseen Servant" büyüsü eklense daha mı iyi olacak? Very Happy

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 3:33 am Reply with quoteBack to top

.
    Ã?antanın içine nasıl adam sokuyorsunuz ki, ufak bir Å?ey deÄ?il mi o? Büyük olmasının bir anlamı yok zaten, kapasitesi geniÅ?liÄ?inden baÄ?ımsız. Razz Ã?antanın aÄ?zı da ufaktır bence.

.
    Back to top View user's profileSend private message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 4:07 am Reply with quoteBack to top

ne çantaymıÅ? yahu? Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Dilbao
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 10:47 pm Reply with quoteBack to top

Ã?antanın aÄ?zı esneyebiliyor, boyuna göre bir limiti var fakat büyük Å?eyleri içine koymanda bir engel yok.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum