Ã?nlü fantezi yazarı David Eddings dün gece 77 yaÅ?ında hayatını kaybetti.
Yazarın eÅ?i Leigh Eddings de 2007'de ölmüÅ?tü...
Hüzünlü bir haber, arkadaÅ?lar. Sevenlerinin baÅ?ı saÄ?olsun.
_________________ M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Posted:
Wed Jun 03, 2009 10:08 pm
inanmıyorum, çok üzüldüm, en sevdiÄ?im yazar... bana bütün yazılarımda ve hayatımda ilham veren en büyük kiÅ?i... yazmaya baÅ?lamam için kitaplarından cesaret aldıÄ?ım yazar.... söyleyecek kelime bulamıyorum. huzur içinde uyu sevgili david. anın daima bizim kalbimizde yaÅ?ayacak, artık kitaplarını okurken gülümsemek pek mümkün olmayacak olsada.
_________________ Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASÄ°L GELÄ°RSE GELSÄ°N!!! Savas NaÄ?ralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDÄ° SEF
Hayal gücünün kuytu dehlizlerindeki ilk meÅ?alemdi David Eddings... Kimi zaman Riva, kimi zaman Murgos, kimi zaman Elenia ediverirdi odamın duvarlarını küçüklükten beri David'in sözcükleri...
Fantastik Edebiyat sana çok Å?ey borçlu büyük usta. Sözcükler, satırlar, diyarlar ve düÅ?ler seni asla unutmayacak! Cümlelerin çaÄ?lar sonra bile hayal edenlerin zihinlerinde yankılanacak!
_________________ Ve sonbahar gelmeden topraÄ?a düÅ?tü yeÅ?il renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
SöyleyeceÄ?im kelimeler üzüntümü ifade etmeye yetmez.KarÅ?ılıklı hiç konuÅ?amadıÄ?ım ama kitaplarıyla yakından tanıdıÄ?ım,beni Å?u dünyada ki koÅ?turmacadan çekip baÅ?ka diyarlara daldıran ve en önemlisi kahkaha ile güldürmeyi insana anımsatan bir yazardı Eddings...
Sevenlerinin ve yakınlarının baÅ?ı saÄ?olsun
David Eddings deyince aklıma Å?u anım geldi birden. Lise 2'de dersaneye giderken yolun üstünde bulduÄ?um bir kitapçıya girivermiÅ?tim. Aklımda hiç bildiÄ?im yeni bir fantastik seriye baÅ?lama düÅ?üncesi vardı, belli bir seri yoktu aklımda. Ben de uygun bulduÄ?um bir kitabı aldım hemen ve otobüste okumaya baÅ?ladıÄ?ımda fark ettim ki bu seriden önce okumam gereken baÅ?ka bir seri varmıÅ?. Evet, David Eddings'in Malloreon serisinin ilk kitabını almıÅ?ım meÄ?ersem ama ilk baÅ?ta Belgariad'ı okumam gerekiyormuÅ?. Ben de bu kitabı okumadım, ilk serden okumaya baÅ?lamıÅ?tım.
Tüm kitapları aynı kitapçıdan alıyordum, ama bir gün o kitapçıdan aldıÄ?ım ilk kitap olan Malloreon serisinin ilk kitabı yani çantamda kalmıÅ?, ben de öyle kitapçıya girmiÅ?tim. MeÄ?ersem kitabı aldıktan sonra üstünden adamlar barkodunu sökmeyi unutmuÅ?lar, ben de hiç fark etmemiÅ?tim, daha yeni o kitabı okumaya baÅ?lamıÅ?tım. Kitapçıdan çıkarken alarm bir öttü, kitaba el koydular ve beni hırsız sanıp bir güzel sandalyeye oturtturdular. Ben de kendimi ifade etmeye çalıÅ?tım tabi beceremedim ve Å?ansıma her seferinde orada olan ve beni tanıyan görevli yoktu.
Sistemi taradılar ve kitap eksiÄ?i bulamadılar. Sonunda ikna olup beni gönderdiler, tabi kitabıma da kavuÅ?abildim. Ama bir daha o kitapçıya hiç uÄ?ramadım, kalan kitapları da baÅ?ka yerlerden temin etmiÅ?tim.
Lise 3'te fantastik kitaplardan hoÅ?lanan bir arkadaÅ?ıma vermiÅ?tim seriyi ve kendisi bir daha getirme zahmetinde bulunmadı. Liseden sonra da msn dıÅ?ında görüÅ?me fırsatım olmadıÄ?ından güzelim seri arkadaÅ? da kalmıÅ?tı.
Neyse David Eddings sayende hırsız da olduk ya, ne diyeyim artık? TopraÄ?ın bol olsun...
David Eddings deyince aklıma Å?u anım geldi birden. Lise 2'de dersaneye giderken yolun üstünde bulduÄ?um bir kitapçıya girivermiÅ?tim. Aklımda hiç bildiÄ?im yeni bir fantastik seriye baÅ?lama düÅ?üncesi vardı, belli bir seri yoktu aklımda. Ben de uygun bulduÄ?um bir kitabı aldım hemen ve otobüste okumaya baÅ?ladıÄ?ımda fark ettim ki bu seriden önce okumam gereken baÅ?ka bir seri varmıÅ?. Evet, David Eddings'in Malloreon serisinin ilk kitabını almıÅ?ım meÄ?ersem ama ilk baÅ?ta Belgariad'ı okumam gerekiyormuÅ?. Ben de bu kitabı okumadım, ilk serden okumaya baÅ?lamıÅ?tım.
Tüm kitapları aynı kitapçıdan alıyordum, ama bir gün o kitapçıdan aldıÄ?ım ilk kitap olan Malloreon serisinin ilk kitabı yani çantamda kalmıÅ?, ben de öyle kitapçıya girmiÅ?tim. MeÄ?ersem kitabı aldıktan sonra üstünden adamlar barkodunu sökmeyi unutmuÅ?lar, ben de hiç fark etmemiÅ?tim, daha yeni o kitabı okumaya baÅ?lamıÅ?tım. Kitapçıdan çıkarken alarm bir öttü, kitaba el koydular ve beni hırsız sanıp bir güzel sandalyeye oturtturdular. Ben de kendimi ifade etmeye çalıÅ?tım tabi beceremedim ve Å?ansıma her seferinde orada olan ve beni tanıyan görevli yoktu.
Sistemi taradılar ve kitap eksiÄ?i bulamadılar. Sonunda ikna olup beni gönderdiler, tabi kitabıma da kavuÅ?abildim. Ama bir daha o kitapçıya hiç uÄ?ramadım, kalan kitapları da baÅ?ka yerlerden temin etmiÅ?tim.
Lise 3'te fantastik kitaplardan hoÅ?lanan bir arkadaÅ?ıma vermiÅ?tim seriyi ve kendisi bir daha getirme zahmetinde bulunmadı. Liseden sonra da msn dıÅ?ında görüÅ?me fırsatım olmadıÄ?ından güzelim seri arkadaÅ? da kalmıÅ?tı.
Neyse David Eddings sayende hırsız da olduk ya, ne diyeyim artık? TopraÄ?ın bol olsun...
David Eddings'in Elenium ve Tamuli serilerinde tek baÅ?karakter olmasına raÄ?men, baÅ?karakter her Å?eyi yapacak kadar güçlü deÄ?ildir ve ilk seride hırsızlardan kendisine dost edinir.Daha sonra gruplarda tamamen hırsızlar dolaÅ?ır ve onları saraya taÅ?ır, ve TALEN büyük üstad hırsızımız!
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum