Biri Orta Dünya'yı kaç kere felaketinin eÅ?iÄ?ine sürüklemeyi baÅ?armıÅ? bir maia (tanrısal varlık), biri azeroth'u tüm canlı varlıklardan temizlemek gibi bir gayesi olan bir Å?aman ruhuyla birleÅ?miÅ? düÅ?müÅ? bir Å?övalye, biri de ıÅ?ıÄ?ın yolundan ayrılıp sevdiÄ?i kiÅ?iyi kurtarmak adına kötülüÄ?ün oyunlarına gelip karanlıÄ?ın efendisi olan bir jedi!
Evet Sauron, Arthas ve Darth Vader! Hangisi size göre yaptıklarıyla diÄ?er kötülere göre daha karizmatik? Daha fazla eklenebilir buraya ama Å?imdilik bu üçün arasından seçiminizi yapınız nedenlerinizle birlikte!
Madencilik yeteneÄ?iyle orta dünyayı Å?ekillendiren ve cüceleri yaratan Aule'nün çıraÄ?ı olan Sauron, çoÄ?u maia gibi orta dünyayı kendi zihin dünyasına göre Å?ekillendirmeye çalıÅ?an kötü Melkor'un etkisi altına girmiÅ? ve onun baÅ? hizmetkarı olmuÅ?tur. Ä°lk çaÄ?da yakıÅ?ıklı, karizmatik bir vampir kılıÄ?ında dolaÅ?mıÅ? ve kurt adamlarının mesken tuttuÄ?u Melkor'un kalelerinden birinin baÅ?ında geçmiÅ?tir.
Å?ekil deÄ?iÅ?tirme yeteneÄ?i sayesinde savaÅ?larda Melkor'un en önemli komutanlarından biri olmayı baÅ?armıÅ?tır ama Melkor'un deÄ?er verdiÄ?i bir hazineyi koruyamadıÄ?ından Melkor'un gözünden düÅ?müÅ?tür. Ä°lk çaÄ?ın sonunda Melkor yenilince af dilemiÅ?tir ve elflerin arasına karıÅ?mıÅ?tır. Elflere Aule'den öÄ?rendiÄ?i bilgileri aktarmıÅ? ve güç yüzüklerin yapımına baÅ?lamıÅ?tır. Kendisi tek yüzüÄ?ü yaptıktan sonra insanlara verdiÄ?i dokuz yüzük sayesinde insanları kölesi yapmıÅ? ve yüzüÄ?ün etkisi altındaki dokuz insan nazgul adıyla Sauron'un baÅ? hizmetkarları olmuÅ?tur.
Elfler yaptıkları üç yüzüÄ?ü Sauron'un planını anlayınca saklamayı baÅ?armıÅ?tır. Numenor insanları elflerin yardımına gelmiÅ? ve Sauron yakalanıp Numenor adasına götürülmüÅ?tür. Orada Numenorların büyük bir kısmını kandırmıÅ? ve Numenor adasının yıkılmasına sebep olmuÅ?tur. Elendil ve oÄ?ulları kaçmayı baÅ?armıÅ?tır sadece, sonra da elflerle saÄ? kurtaran Numenorlu insanlar güçlerini birleÅ?tirip Sauron'u yenmiÅ?tir.
Sauron tek yüzük yapımı sırasında kendi ruhunu da kattıÄ?ı için artık yüzük ile birleÅ?miÅ?tir, yenilince bir daha kendine bir beden bulamamıÅ?tır, ama ruhu hala Mordor'un tepesinden orta dünyayı izlemektedir. YüzüÄ?ü atmayan Isildur öldükten sonra Sauron tekrar eski günlerine dönmek için Nazguller ve Saruman'ın yardımlarıyla yüzüÄ?ünü aramaya baÅ?lamıÅ?tır ama iyi tarafa yardım beklenmedik birinden gelir ve bir hobbit olan Frodo yüzüÄ?ü Hüküm DaÄ?ı'nın alevlerine bıraktıÄ?ında Sauron'un ruhu da yok edilmiÅ? olur.
GümüÅ? El Å?övalyelerinin lideri Uther'in öÄ?rencisi ve Kral Terenas'ın oÄ?ludur. Aynı zamanda ünlü avcı cüce Muradin'den de eÄ?itim almıÅ?tır. Genç büyücü Jaina ile aralarında bir aÅ?k filizlense de sonradan dost kalmaya karar vermiÅ?lerdir. Uther ile Å?eytan çaÄ?ırma ayini yapan bir grup orku alt ettikten sonra Arthas, Jaina ile beraber insanları zombiye dönüÅ?türen zehiri yayan Kel'thuzad ile savaÅ?mıÅ?tır. Sonradan zehirlenen Å?ehirdeki tüm insanları, zombiye dönüÅ?meden öldürme emri veren Arthas'a karÅ?ı çıkan Uther'in Å?övalye ünvanını geri alınca Jaina, Arthas'a daha fazla yardım edemeyeceÄ?ini belirtip geri dönmüÅ?tür.
Å?eytan Mal'Ganis'in peÅ?ine düÅ?en Arthas Northrend kıtasına yolculuk etmiÅ?tir. Orada Muradin ile karÅ?ılaÅ?an Arthas, efsanevi kılıç Frostmourne'un varlıÄ?ını öÄ?renir. Cüce dostu ile kılıcın yerini bulurlar ama Muradin kılıcın lanetli olduÄ?una fark eder ve Arthas'ı uyarır ama Arthas kılıcın etkisi altına girmiÅ?tir çoktan. Kılıcı aldıÄ?ında etrafa yayılan buzdan kristalleren biri Muradin'in kalbine denk gelir ve ölür.
Aslında kılıcın içinde ork bir Å?amanın ruhu vardır. Kendisi Burning Legion denilen bir grup Å?eytanın köle olarak kullandıÄ?ı orklardan biriydi, ama Å?eytanlara karÅ?ı çıkınca sonu ölüm olmuÅ?tur. Amacı yaÅ?ayan tüm canlıları öldürmek olan bu kötü ruh, Arthas'ı etkisi altına almıÅ?tır. Arthas kılıcın gücüyle Mal'Ganis'i öldürür ve ardından Å?ehrine geri döner, babasını öldürür.
Kel-Thuzad'ı geri getirmek için yüksek elflerin Å?ehrini yaÄ?malar ve Kel-Thuzad ile birlikte Burning Legion'un Azeroth'a ulaÅ?ması için bir geçit açarlar. Artık Azeroth'un iÅ?gali baÅ?lamıÅ?tır.
Asıl adı Anakin Skywalker olan bu gariban çocuk ile ilk karÅ?ılaÅ?tıÄ?ında usta Qui-Gon özel biriyle karÅ?ılaÅ?tıÄ?ının farkındaydı. Annesine göre babası yoktu. Qui-Gon yaptıÄ?ı testlerde çocukta büyük Usta Yoda'dan bile daha fazla güç potansiyeli tespit ettiÄ?inde onu Jedi Konseyine tanıtır. Ã?ıraÄ?ı Obi-Wan bile karÅ?ı çıkmaktadır bu kararına. Yoda da aynı Å?ekilde düÅ?ünmektedir ve çocuÄ?un jedi eÄ?itimi almasına izin verilmez.
Naboo iÅ?galinden sonra ilk sith tehdidi baÅ?göstermiÅ?tir ve Qui-Gon sith çıraÄ?ı tarafından öldürülmüÅ?tür. Obi-Wan ustasının son dileÄ?ini yerine getirmek için Yoda'dan izin ister ve istemese de Anakin'i çıraÄ?ı olarak yanına alır. Zamanla Anakin ile dost olan Obi-Wan ustasının ne kadar da haklı olduÄ?unu düÅ?ünecektir.
Klon SavaÅ?ları baÅ?ladıÄ?ında Anakin evrende herkesin bahsettiÄ?i bir jedi olacaktır. Eski Naboo kraliçesi Padme ile yasak olmasına raÄ?men gizlice evlenen Anakin hem evliliÄ?ini hem de jedilıÄ?ı dengeli bir Å?ekilde sürdümektedir.
Senato baÅ?kanı Palpatine'in en güvendiÄ?i kiÅ?ilerden biri olmuÅ?tur ve Palpatine onu danıÅ?manı yapmıÅ?tır. Ama jedilar Palpatine'e güvenmemektedir ve ondan Palpatine'e casusluk yapmasını isterler. Obi-Wan jedilerın isteÄ?ini Anakin'e iletince ummadıÄ?ı bir tepkiye karÅ?ılaÅ?ır. Anakin yavaÅ?ça jedi konseyinden soÄ?umaya baÅ?lamıÅ?tır ve Palpatine'e daha çok güvenmektedir.
Rüyalarında eÅ?inin öldüÄ?ünü gören Anakin, Palpatine'e sıkıntılarını paylaÅ?ınca onun yıllardan beri aranan sith ustası olduÄ?unu keÅ?feder. Ã?nce jedi konseyine bildirse de son anda vazgeçer ve Palpatine'i tutuklamaya gelen jedilerın elinden kurtarır.
Palpatine kendine Darth Sirious demektedir. Yeni çıraÄ?ı Anakin'e de Darth Vader ismini verir. Darth Vader jedi tapınaÄ?ına girer ve oradaki jedilerı öldürüp jedi arÅ?ivlerini yok eder. Mustafar Å?ehrine gidip ayrılıkçıları da öldüren Anakin, onu gizlice takip eden Padme ile karÅ?ılaÅ?ır. Obi-Wan da Padme'yi takip etmiÅ?tir. Padme ile Obi-Wan arasında bir iliÅ?ki olduÄ?unu sanan Anakin, Padme'yi öldürmeye kalkar. Obi-Wan ile düello yaptıktan sonra Anakin iki bacaÄ?ını kaybeder ve lavlar vücudunun büyük bir kısmını harap eder.
Darth Sirious ona zırh yaptırır. Sonradan Padme'nin öldüÄ?ünü öÄ?renir ve Darh Sirious'a imparatorluk düzeninin gelmesi için yardım eder.
Asiler arasında yer alan Leia ve Luke'un çocukları olduÄ?unu ortaya çıkar. Luke'u karanlık tarafa çekmeye çalıÅ?an Darth Vader, Palpatine'in oÄ?lu Luke'u öldürmeye kalkması üzerine Palpatine'i öldürür, ama kendisi de aÄ?ır yaralanır ve sonunda dayanamaz, o da ölür. Tekrardan güce dengeyi getiren Anakin Skywalker bir jedi olarak ölmüÅ?tür.
Last edited by catboy on Thu Jun 11, 2009 12:05 am; edited 1 time in total
Bunların arasında en en kötü olan Sauron. Adam kötü geldi, kötü yaÅ?adı, kötü öldü. Ha kulenin tepesinde göz olarak kalmıÅ?, bir yüzüÄ?ü yok ettiler diye kendisi de gitmiÅ? ve özellikle filmde kule yıkılırken o alevden gözü mimikleri(!) hafiften komik gelmiÅ? olabilir ama en azından baÅ?kalarının etksi altında kalıp, onları liderliÄ?ini benisememiÅ?. Ayakta ve dik durarak dünyaya meydan okumuÅ?tur. Koçum benim bea!! (Yani okuduklarımdan anladıklarım bunlardır)
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Ya aslında bu kötü adamların hepsinin acıklı bir hayatı oluyor, hepsi de baÅ?kalarının etkisi altına girmiÅ?. Gerçi Sauron bir maia, diÄ?erlerinden daha bir farkı var ve etkisi altına girdiÄ?i kiÅ?i öldükten sonra onun yerini alıyor. Ama diÄ?erleri etkisi altına girdiÄ?i kiÅ?inin yerine geçemiyor, hep onun etkisinde kötülük yapıyor. Bu durumda Sauron daha bir güçlü mü ne?
Å?incik bir dakka? Hangisinin daha kötü veya hangisinin daha güçlü olduÄ?unu tartıÅ?amazsınız ki Ã?ünkü en güçlü olan Sauron'dur, belki bir Maia olduÄ?u için olabilir Gerçi Arthas'ı net tanımıyorum ama o kadar güçlü olamaz herhâlde Warcraft 3'ün oynunda deÄ?ildi en azından, kitabı ise okumadım.
En kötüyü de fazla tartıÅ?amazsınız.Arthas ve Darth Vader, iyilikten kötülüÄ?e saptıklarından, Darth Vader'ın içinde hâlâ iyilik de olduÄ?undan daha sonra tekrar iyi olmuÅ?tur kendilerii.Arthas ise daha hikaye bitmediÄ?inden bence tekrar son anda iyi olacak Ama Sauron kötülüÄ?ün efendisidir (Melkor'u saymazsak )
Ama en karizma diye açılmıÅ? baÅ?lık Ä°Å?te bu güzel bir soru
Bir kere Anakin'i eledik, o karizmatikten çok...Sevecen YakıÅ?ıklı olabilir ama bu karizmatik bir kötü olmaya deÄ?il, sevgilisinin olmasına yarar.
Sauron ise kendi bedenini kullanmıyordu bile! O göze ise karizmatik diyemem ben
Arthas, hemm. Illidan ile kavga ettikten sonra kuleye tırmanıÅ?ı mükemmel derecede karizmatikti.Ä°lave olarak kendisi iyi iken ekstremelli çirkin biri deÄ?ildi, sanırım oyum Arthas'a
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Ã?ncelikle konuyla alakasız olduÄ?unu bilsem de güzel bir geyik malzemesi olduÄ?u için kim döver konusuna Å?öyle bir deÄ?inicem. Aslında farklı dünyalardakileri karÅ?ılaÅ?tırmayı hep saçma bulmuÅ?umdur ama olur da kulpunu uydurursak Maiar olmasına bakmayın bence darth vader'ı hiç hafife almayın. Yani O yüzüÄ?ünü takmıÅ? orduları topmuzuyla daÄ?ıtan haliyle bile ıÅ?ın kılıcı u yüzüÄ?ü parmaktan kesebilir bence. Vurmak içinse çok hızlı sallaması lazım o topuzu. Ha derseniz ki sauronun elinde koca bir ork ordusu var. Eh darth vaderda teknolojinin gücü var. Strorm troperlar o orkları telef eder vallahi Orta dünyanın bulunduÄ?u gezegeni de komple telef eder Ã?lüm yıldızı var onun =)
Neyse bu kadar saçmaladıktan sonra asıl konuya gelelim.
catboy güzel bi baÅ?lık açmıÅ? ama karizmalarını tartıÅ?tıÄ?ımıza göre daha karizma pozlerını bulabileceÄ?imizi düÅ?ünüyorum Ã?zellikle Darth vader kötü adam olarak anakin halinden çok daha karizmatik :
Sonra sauron da daha bir sauron haliyle:
Arthas için de lich king olduktan sonraki The frozen throne oyunun bitiÅ? pozunu koyacaÄ?ım. Ã?ok klasik ama karizma.
Aslında farkettiniz mi bu kötü karakterler birbirine benziyor ister istemez biraz tip olaraktan. Arthasla sauron özellikle.
Ama arth vaderın da benzeyen bir pozunu buldum:D
Aralarında seçim yapmak çok zor aslında ama Ben sauronu eliyorum.DiÄ?erleri daha karizma. Lich kingin de karizmasına hastayımdır ama bir kara vermem gerekirse sanırım Darth Vader olur. Sinema tarihinin en baÅ?arılı kötü adamı ödülünü kazanmıÅ?tı boÅ?una deÄ?il.
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Efla Sauron'un büyü gücünü unuttuÄ?unu söyleme bana Darth Vader her ne kadar "Güc"'e sahip olsa da Sauron'un büyüleri karÅ?ısında bile duramaz bence.Ä°lave olarak ben Anakin'i tutsam tutsam Witch King ile bir tutarım ancak
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
ya ben neydi ne oldular diye göstermek istedim, herkes ne oldular diye biliyor da neydi kısmını bilen daha az. Mesela Darth Vader veya Sauron'un en güçlü olduÄ?u günlerini herkes biliyor diye o kısımları kısa kestim, geçmiÅ?lerini daha uzun anlattım...
ya ben neydi ne oldular diye göstermek istedim, herkes ne oldular diye biliyor da neydi kısmını bilen daha az. Mesela Darth Vader veya Sauron'un en güçlü olduÄ?u günlerini herkes biliyor diye o kısımları kısa kestim, geçmiÅ?lerini daha uzun anlattım...
Ben de o ikisinin neydiler kısmını daha iyi biliyorum Ã?zellikle Sauron'un ki özellikle Silmarillion ve Güç Yüzüklerine dair (özellikle Güç yüzüklerine dair) adlı kitaplarda baya geniÅ? yeri vardı Kurda dönüÅ?mesi vesaire.Zihinler üzerinde oynaması, okuyalı çok oldu ama tek hatırladıÄ?ım güçlü olduÄ?u idi
Dart vader'ın gücü tartıÅ?ılamaz. Ekranda "Grip" yapabilen tek sith lord ve jedi kendisidir. Oysa bizim binbir emekle güçlendirdiÄ?imiz bilgisayar oyunu karakterimiz hala ancak dibindeki adama yapmaktadır.
Sauron'da o güç olsa "I can see you" kısmından sonra grip gelir velhası kuleye kapandıktan hafif ezikleÅ?miÅ? kendisi. SaÄ?lam kafa saÄ?lam vücutta bulunur. Burada laf dartwader'a da gidiyor.
karizma olarak ben hiç birini görmüyorum. Hiç biri bana etkileyici yada tapılası bir hava vermemktedir. Balorda bile daha çok karizma vardır.
Karizma dediÄ?in oturaklı olur. Dünyayı ele geçireceÄ?im derken birilerinin ardından bakmaz ya da bir ziynet eÅ?yası için kendini paralamaz. Zeki olur, oyuna gelmez, öyle kolayca bacaksız kalmaz, sonra hele ardından ezik ezik baÄ?ırmaz aÄ?lamaz!
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
kesinlikle darth vader, siyah zırhı ve dıÅ?tan taÅ? gibi görünen ama içinde oldukça yumuÅ?ak olan kalbi, adam tam bir karizma abidesi öyle diyeyim yani. Sauron'da hoÅ? bir psikopat ama o aÅ?mıÅ? kötü adam olma iÅ?ini o yüzden girmiyorum o iÅ?e, Arthas'ı da doÄ?al olarak Warcraft ve hiç bir karakterini sevmediÄ?im gibi sevmiyorum.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum