Adlı linkten indirebilirsiniz! Açıkçası uzun süredir bekliyordum, bilgisayarımda 60 GB'lik alan ayrılı Pardus'e, merak ediyorum 2009 nasılmıÅ?! Ve ilave olarak eÄ?er indirirseniz, karÅ?ılaÅ?tıÄ?ınız sorunları www.pardus.org.tr ye bildirirseniz çok hoÅ? olur
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Aslında doÄ?rudan benim ilgi alanıma giriyor.
Pardus projesi yurt dıÅ?ında da baya ilgi gördü dünyadaki hatrı sayılır linux daÄ?ıtımları arasında yerini aldı.
Edmondun dediÄ?ine eklenecek bir Å?ey varsa bu alfa sürümü. Alfa sürümü sürüm tam olarak yayınlanmadan önce çıkan bir nevi deneme sürümü. Ä°nsanların izlenimlerini almak hataları tespit edip düzeltmek vesaire için.. Yani Kararlı bir masaüstü ortamı sizin için çok önemliyse belki alfa kurmamalısınız
Ama onun dıÅ?ında yeni Å?eyleri denemeyi severim. Arada bir de birkaç hata ile karÅ?ılaÅ?abilme ihtimali canımı da sıkmaz diyorsanız denemelisiniz. Hatta bulduÄ?unuz hataları bildirerek projeye katkı bile saÄ?layabilirsiniz.
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Pardus deÄ?il ama ubuntu denemiÅ?liÄ?im var. Ubuntu Kurulumda sorun verdi. Ä°nternetten araÅ?tırdıÄ?ım kadarıyla ide olan harddiskimin master ya da slave olarak baÄ?lanmasındanmıÅ?. Ne olduÄ?unu tam olarak anlamadıÄ?ım için uÄ?raÅ?maktan vazgeçtim.
_________________ Neden insanlar bu kadar acımasız ? Neden dostum düÃ…?manımdan farksız ? Neden kaybedilince deÄ?erler anlaÃ…?ılır ? Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
Windows Forever!
Bill Gates'in yeÄ?eniyim ben, bana Windows'u emanet etti. Windows 7 denmesinin sebebi de çok basit, 7 benim uÄ?urlu sayım da ondan...
Pardus da neymiÅ?, köle eÄ?il karÅ?ımda....!
Ve evet! Pardus 2009'u indirdim ve yükledim! Nihayet ulaÅ?tım kediciÄ?ime!
İlk önce kurduktan sonra bilgisayar açılmadı (!) yeniden kur dedi, kurdum Açıldı
Sonra ise karÅ?ımda ingilizce bir kaptan menüsü gelince sinirlendim! Fakat daha sonra bunun üÅ?engeçlik yüzünden deÄ?il de bir Bug yüzünden olduÄ?unu ve düzeltileceÄ?ini öÄ?rendim, sorun yok
Ondan sonra ise karÅ?ımda çok karıÅ?ık bir Masaüstü vardı, ve tabii her zaman yaptıÄ?ım gibi yine o masaüstünü bozdum, sonra düzeltemeyince (!) yeniden bir oturum açtım.
Sonra ise Pisi'yi açtım.Paket yöneticisinde çok bir deÄ?iÅ?iklik göremedim açıkçası.Onun dıÅ?ında Sistem ayarları çok karıÅ?tırılmıÅ?
Nedense Pardus bana karıÅ?ık geldi, Å?u an Pardus'teyim, masaüstü çok güzel görünüyor.DıÅ? görünüÅ?ü beÄ?enmeyip Pardus'u almayanları böylece tavlamıÅ? olduk
Az sonra bir resim yollarım.Ondan önce 3-4 kez daha bilgisayarı bozmam lazım, bozmadıkça öÄ?renemiyorum
Ä°lave olarak Dragon_Knight, pek anlamam ama sanırım bilgisayarı açarken Del tuÅ?una basarak Bios ayarlarından onu düzeltebilirsin diye biliyorum.Ama bu iÅ?in üstadı Efla'dır tabi
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
_________________ Neden insanlar bu kadar acımasız ? Neden dostum düÃ…?manımdan farksız ? Neden kaybedilince deÄ?erler anlaÃ…?ılır ? Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
Yok. Harddiskin arkasında, ufacık ufacık yan yana duran bir grup telin üzerine takılmıÅ? ufacık bir parçacık var. Mesela senin alette m/s konumu belirlenmediÄ?ine göre olmayabilir de. O parçacıÄ?a deniyor. O zımbırtı master konumunda baÄ?lanırsa harddisk master, slave konumunda baÄ?lanırsa harddisk slave oluyor. Saçma salak bir iÅ? esasında...
_________________ M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Ortada kocaman bir bölüm LYRÄ°CS diye ayrılmıÅ?tı.Å?arkıyı baÅ?lattıÄ?ımda ise "Founding" yazdı ilk önce, birkaç saniyeye kalmadan Å?arkının sözleri o bölümde yer alıverdi? Ama bunun için Å?arkının isminin, albumünün, Å?arkıcısının vs. doÄ?ru bilgilendirilmiÅ? olması gerekiyor.Yoksa "Not Found " diye bir Å?eyle karÅ?ılaÅ?abiliyorduk.
Å?aÅ?kınlıÄ?ım bununla da kalmadı, altta yine büyük bir parça WÄ°KÄ°PEDÄ°A diye ayrılmıÅ?tı ve Å?arkıcıyla ilgili bilgiler yer alıyordu burada! AÄ?zım açık bakakaldım.
Daha sonra iÅ?lerin sadece görsellikle ve süsle olmadıÄ?ını farkettim, kulaÄ?ı bozan oÅ?arkı geçiÅ?lerinin yumuÅ?atılmıÅ? olduÄ?unu ve sanki bir albüm dinliyormuÅ? gibi Å?arkının kısılıp kapanmasına Å?ahit oldum (isterseniz deÄ?iÅ?tirebiliyorsunuz) Ã?stelik bir müzik ortasında programı kapat dediÄ?imde Å?arkının yine sesinin kısılıp kapandıÄ?ını gördüm.
Bunun dıÅ?ında Türkçe Å?arkıların sözlerinin yer almaması (sanırım Lyrics kaynaÄ?ı yabancı siteden alıyor) beni biraz üzse de Å?u ana kadar gördüÄ?üm en mükemmel program diyebilirim
Songbird tavsiye ederim müzik çalar program olarak. Onun da lyric bulma filan gibi özellikleri var. Ayrıca harici mp3 playerlarınızla (iPod, Zune filan) çok iyi anlaÅ?ıyor. Ve temel olarak FF motoru üzerinden çalıÅ?ıyor. "Sekmeli" kullanılabilen bir müzik çalar diyeyim, siz düÅ?ünün...
Windows, Linux ve Mac OS platformlarında çalıÅ?abiliyor. Å?u da linki:
http://www.getsongbird.com/
_________________ M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Ortada kocaman bir bölüm LYRÄ°CS diye ayrılmıÅ?tı.Å?arkıyı baÅ?lattıÄ?ımda ise "Founding" yazdı ilk önce, birkaç saniyeye kalmadan Å?arkının sözleri o bölümde yer alıverdi? Ama bunun için Å?arkının isminin, albumünün, Å?arkıcısının vs. doÄ?ru bilgilendirilmiÅ? olması gerekiyor.Yoksa "Not Found " diye bir Å?eyle karÅ?ılaÅ?abiliyorduk.
Å?aÅ?kınlıÄ?ım bununla da kalmadı, altta yine büyük bir parça WÄ°KÄ°PEDÄ°A diye ayrılmıÅ?tı ve Å?arkıcıyla ilgili bilgiler yer alıyordu burada! AÄ?zım açık bakakaldım.
Daha sonra iÅ?lerin sadece görsellikle ve süsle olmadıÄ?ını farkettim, kulaÄ?ı bozan oÅ?arkı geçiÅ?lerinin yumuÅ?atılmıÅ? olduÄ?unu ve sanki bir albüm dinliyormuÅ? gibi Å?arkının kısılıp kapanmasına Å?ahit oldum (isterseniz deÄ?iÅ?tirebiliyorsunuz) Ã?stelik bir müzik ortasında programı kapat dediÄ?imde Å?arkının yine sesinin kısılıp kapandıÄ?ını gördüm.
Bunun dıÅ?ında Türkçe Å?arkıların sözlerinin yer almaması (sanırım Lyrics kaynaÄ?ı yabancı siteden alıyor) beni biraz üzse de Å?u ana kadar gördüÄ?üm en mükemmel program diyebilirim
bunlar diÄ?er programlarda da varki
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
Amarok benim de gördüÄ?üm en iyi müzikçalar. Ben de linuxumda Amarok kullanıyorum. Tabi tavsiye ediyoruz ama ben illa ki macrozorf fÅ?ndoze kullanmak istiyorum diyorsanız kde yi windowsa kurarak windowsta da kullanabilirsiniz.
Amaroka internetten eklenti yüklenebiliyor.Å?arkı sözünü nereden alacaÄ?ını seçebiliyorsunuz. Lastfm ve benzeri hizmetleri amaroktan doÄ?rudan kullamabiliyosunuz. DinlediÄ?iniz Å?arkıları bildirmesini saÄ?layabiliyorsunuz. ArÅ?ivinizi indekslemesi ve kolay bi arayüzle arama saÄ?laması da güzel...
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum