Author |
Message |
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jun 21, 2009 6:05 am |
|
Evet arkadaÅ?lar özellikle 4E minyatÄ?rsÄ?z oynanamayacak oyun tiplerinden biri bunun için kendi ürettiÄ?imiz bazı Å?eyleri kullanmak zorundayız. Herkesden önerileri bekliyorum.
Tavla pullarına yapıÅ?tırılan monster yada player resimleri gibi.... |
|
|
Back to top |
|
|
Starfell
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jun 21, 2009 5:19 pm |
|
gerek yok Aegron. Frp oynarken önemli olan o atmosferi hissedebilmek gerisi yalan zaten.
Ben Å?ahsen ne minyatüre ne de kural kitabına ihtiyaç duyuyorum oynarken. |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jun 21, 2009 6:33 pm |
|
Starfell 4E den bahsediyoruz ama 4E war game olarak tasarlanmıÅ? bir oyun tarzı ve minyatürsüz encounterlar cidden çok zor oluyor ve minyatürler daha iyi o ortamı hissetmemizi saglıyor... |
|
|
Back to top |
|
|
middle-earth
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jun 21, 2009 10:15 pm |
|
Minyatür olsa daha zevkli olur evet ama minyatürsüzde oynanabilir bence 4E. |
|
|
Back to top |
|
|
Dura
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 7:07 pm |
|
minyatür Å?art deÄ?il elbet ama çoÄ?u zaman (özellikle combatlarda) faydası olur.. yerleÅ?imleri, mizansenleri problemsiz canlandırmak için.. çünkü DM in anlattıÄ?ı herkes tarafından farklı yorumlanır.. tecrübeyle sabittir..
DM: evet napıyorsunuz..?
P1: uçuyorum
P2: kaçıyorum
P3: bıdı bıdı
Dura: abi yakaladım elemanı (zaten arkasındayım ya bakıÅ?ı) dayadım mendeburun gırtlaÄ?ına degırı.. (pis pis sırıtır)
DM: abi kaç kere anlatıcam P1 uçamazsın çünkü önünde P2 ve onun yanında da kocaman bi kütük var devrilmiÅ?, P2 kaçamazsın çünkü P1le duvar arasındasın, anca ileri gidebilirsin, P3 bıdıbıdıbıdı, Dura olm ben adamın arkasındasın demedim, kaat kalem versenize yaa.. (bu böyle gider)
bu karmaÅ?anın sebebi ne DM in tasvir eksikliÄ?i ne de player çakallıÄ?ıdır.. combat mizanseni en hızlı deÄ?iÅ?en ve en çok yanlıÅ? anlaÅ?ılan tasvirlerin önde gidenidir..
o yüzden kendinize ya gidip minyatür satın alacaksınız.. ya da bizim ara ara yaptıÄ?ımız gibi mevcut karelere uygun minyatürler yapıcaksınız.. tabanı yuvarlak karton (ya da 2-3 kat yapıÅ?tırılmıÅ? kaÄ?ıt) üzerine minyatür yapma tekniÄ?ini arzu edene öÄ?retebilirim..
yoksa tavla pulu, çakmak, zar..vs gibi güzide eserlerle de idare edilebilir.. olmayacak iÅ? deÄ?il ;) |
_________________ Aurë entuluva...!! |
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 24, 2009 11:06 pm |
|
çizerek yeterince zevkli oluyor, hatta internet üzerinden chat Å?eklinde gidenler daha da iyi, ben daha çok seviyorum onları, gerçek ortamda bir Å?amata, dalga dubara oluyor, oyunun havası kaçıyor. Gerçi gülüyorsunuz bayaÄ?ı bir ama ben frp'yi gülmek için oynamıyorum yani. Gülmek için toplarım arkadaÅ?larımı eve içeriz eÄ?leniriz yani Zaten tanıdıÄ?ım insanların %99'u falan frp ile alakasız. |
|
|
Back to top |
|
|
mathius
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jul 25, 2009 5:59 am |
|
minyatürlü iyidir. Hatta ben alıcaktım da bir anlaÅ?mazlık olmuÅ? (istemedim sanmıÅ?) ben alamadım Aegron aldı Ama bulucam AÄ?ustos sonunda, |
|
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jul 25, 2009 6:31 am |
|
.
Minyatürler çok para tutar. Onun yerine renkli yazıcıdan resimleri küçük boyutta çıkarıp kalın kartonların üzerine yapıÅ?tırıp kullanın; hem daha hesaplı olur hem de resimli olduÄ?u için güzel oluyor.
. |
|
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jul 25, 2009 7:15 am |
|
Gazoz kapaklarının cılkı mı çıktı? Bizim grupta herkes kendine göre küçük bir nesne seçer "Bu ben olayım derdi." Halının üstünde kimin ne durumda olduÄ?u da belli olurdu. Cicili Å?eylere o kadar gerek yok ki. Ama illaki istiyorsanız bence de resimler çizip bunları sert bir zemine yapıÅ?tırarak kullanmak mantıklı.
Minyatür dediniz de. Benim de EskiÅ?ehirede minyatürlerim vardı. Onları da kullnırdık biz. e ben onları EskiÅ?ehirden geitrmedim.... E o zaman kim aldı benim minyatürlerimi! Leeem! |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sat Jul 25, 2009 7:23 am |
|
dwaxer wrote: |
.
Minyatürler çok para tutar. Onun yerine renkli yazıcıdan resimleri küçük boyutta çıkarıp kalın kartonların üzerine yapıÅ?tırıp kullanın; hem daha hesaplı olur hem de resimli olduÄ?u için güzel oluyor.
. |
Tam buna benzer bir Å?ey demek üzereydim. Zaten esin kaynaÄ?ım da dwaxerın oyunlar. Nasıl ki forum oyunlarında bilgisayarda gösteriyor aynısı kaÄ?ıt olarak neden yapılmasın. Hatta belki
. . . .l
. . . .l
. . . .l
. . . .l
___ l____
.ları kok sayın hizalamak için koydum
Å?eklinde biÅ?ey blursanız iki resmi yapıÅ?tırırsınız iki boyutlu olsa da minyatür gibi durur.kaÄ?ıt gibi oynatması da zor olmaz. Ya da tavla pulu falan kullanabilirsiniz üstüne bantlayıp rahatça oynatın =)
Ama 4th editionda özellikle bu kare kare oynama olayına çok yönelmiÅ?ler biraz fazla kısıtlıyor gibi geldi bana karelerden baÄ?ımsız olunca daha çok hoÅ?uma gidiyor. Ã?ünkü epey kısıtlayıcı. Bir de matematiksel olarak tutarsız. KöÅ?eleri kullandıÄ?ınızda bir turn içinde kenarları kullandıÄ?ınızdan daha uzaÄ?a gidebiliyorsunuz |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
mathius
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Jul 29, 2009 11:26 pm |
|
dwaxer wrote: |
.
. |
Aslında internetten baktım dıÅ?arıda 1-2 dolar birÅ?eyler. Sadece Türkiye'ye getirmesi 50 dolar civarı tutuyor bir de üzerine lüks vergisi...Harbuki plastikten yapılma senin benim bile boyayabileceÄ?iniz basti maketler. |
|
|
Back to top |
|
|
Androner
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Jul 29, 2009 11:35 pm |
|
4th edition ne yazık ki mintayür ya da minyatür yerine geçecek nesneler olmadan oynanabilir deÄ?il.
çünkü powerlerın çok ciddi bir bölümünde Å?unu 3 kare it, bunu 5 kare çek, 3 kare sola kay, sana en yakın düÅ?manı 4 kare kendine çek vsvsvs var.
karesiz ve minyatürsüz olacak iÅ? deÄ?il. |
_________________ [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img] |
|
Back to top |
|
|
devrimk
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Jul 30, 2009 12:03 am |
|
Fallout PnP oyunu için kaÄ?ıttan minyatürler tasarlanmıÅ?tı.
http://fallout-rpg.narod.ru/Warfare.html
Karakterin önü ve arkası resim olarak konulmuÅ?. Tabii bu tip çizim bulmak zor. |
|
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Jul 30, 2009 1:01 am |
|
mathius wrote: |
Aslında internetten baktım dıÅ?arıda 1-2 dolar birÅ?eyler. Sadece Türkiye'ye getirmesi 50 dolar civarı tutuyor bir de üzerine lüks vergisi...Harbuki plastikten yapılma senin benim bile boyayabileceÄ?iniz basti maketler. |
Ben mühendisim azcık anlarım bu iÅ?lerden; Plastik minyatürleri seri üretim yaparsan sudan ucuza üretebilirsin! Ama bir seferde binlerce birden basman lazım. Yani kayda deÄ?er bir tüketici profili olması lazım ki sanayide ucuza minyatür üretilebilsin. Ah elimde imkanlar olsa FRP manyaÄ?ı yaparım bu ülkeyi.
. |
|
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Jul 30, 2009 5:45 am |
|
Sanırım ona çözüm mum tekniÄ?i ile oluyordu. Mumdan istediÄ?in Å?ekli yapıp, ayrı ayrı iki tane eritilmiÅ? bir kalıba basıyorsun. En sonnda figürün her iki tarafı içinde bir kalıbın oluyor. Bunlara plastiÄ?i döküyorsun ve son olarak çıkan iki parçayı birbirne yapıÅ?tırıyorsun. Tek tek yapımlar için kullnılan bir sistem.
Bunun dıÅ?ında mumun etrafını çamur ile tamamen kaplamak ve olabildiÄ?ince sıkmak. Ardınıdan fırında eriterek mumun gitmesini saplamak ve yerini istediÄ?in malzeme ile doldurmak ta bir yöntem ama figür gibi ince iÅ?çiliklere gelebilceÄ?ini sanmıyorum bu yöntemin.
Ä°lk yöntem ile yapan birisi vardı oradan olabileceÄ?ine inanıyorum.
Bunların tamamı döküm tekniÄ?idir aslında. Yani o kadar da ahım Å?ahım deÄ?il ama kaÄ?ıttan figürlerin kolaylıÄ?ı varken neden kendimi yorayım deÄ?il mi |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
|
|