Sopanın kardeÅ?liÄ?i: DoÄ?ru çevirdiÄ?imden emin deÄ?ilim. Hmdük kardeÅ?lik, Å?apÅ?al kardeÅ?lik, baÄ?lılıÄ?ın kardeÅ?liÄ?i, YapıÅ?ık kardeÅ?lik yada deÄ?neÄ?in kardeÅ?liÄ?i gibi daha pek çok anlama gelen Order of the Stick'in Türkçesini yazmak istedim.
Son oyunumdaki fiyaskodan sonra yinede yılmıyorum ve bir oyun daha açıyorum. D&D üstünden powerplay tabanlı bir oyun. Hack and Slash deÄ?il, power play diyorum.
Spoiler:
power play: Kurallardaki boÅ?lukları ve Dm'nin zayıf yanlarını kullanarak kendi seviyesine göre daha güçlü karakter yaratma uÄ?raÅ?ısıdır. Baldursgate oynarken power play yapmıÅ?sınızdır. Yani en iyi zarlar gelene kadar bir kaç defa zar atmıÅ?sınızdır. Ä°leride çıkacak bazı büyülü eÅ?yaları biliyorsanız, ona göre karakter yaratmıÅ?sınızdır. Tehlikeli bir yere girerken save etmiÅ?sinizdir. Bunları yapmıÅ?sınızdır çünkü buna izin vardır. Power play de iÅ?te budur.
Hack & Slash: Her çözümün kılıcın keskin tarafıyla çözülebileceÄ?ine inanan oyun tarzıdır. Diablo Hakc and Slash için iyi bir örnektir. Kuyudaki zehirlenmeyi zehirleyenleri öldürerek halledersiniz. Bir kitabı bulmak için indiÄ?iniz mahzende saklanmaz tüm yaratıkları keser kitabı alır onra kalan yaratıkları keserek dıÅ?arı çıkarsınız. Bunarı yapmıÅ?sınızdır çünkü oyun sizi bu Å?ekilde oynamaya yönlendirmiÅ?tir.
Ä°lk paragraf ile ikinci paragraf arasındaki baÄ?lantıyı çözemediyseniz, Å?öyle diyeyim, oyunum aynı Order of the Stick gibi olacaktır. Yani fizik kanunlarından önce D&D kanunları geçerlidir ve herkes tarafından biliniz. Birisi ile kavga edeceÄ?iniz zaman nereden çıktıÄ?ını bilmediÄ?iniz kareler içinde kalırsınız ve herkesin hareket etmesini beklersiniz.
Bu sefer karakterler siz olacaksınız. Dünya Aynı o dünya gibi benim hayalimdeki dünya olacak. Oyun içerisinde terimler ile konuÅ?abileceksiniz ancak çok ileriye gitmemenizi rica edeceÄ?im.
Ã?arpıÅ?malara biraz daha heyecan katmak için biraz farklı bir sistem kullanmayı düÅ?ünüyorum. Yani Herkesin insiyatfine göre hareket önceliÄ?i olacak ama herkes aynı anda mesajlarını atacak ve her döngüde insayitifler bir kere daha atılacak. en düÅ?ük atanın insiyatifi "0" sayılarak diÄ?erlerine insifatifteki önceliklerine göre artı verilecek. Neyse siz çok kafanıza takmayın bunlarla ben ilgileneceÄ?im.
Katılmak isteyen lütfen bu baÅ?lık altında belirtsinler.
Order of the Stick'i bilmeyenler de var ise aÅ?aÄ?ıda baÄ?lantısını veriyorum.
NOT: Tek seferde okumaya çalıÅ?mayın 663. sayfasına geldi.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Mon Jun 22, 2009 7:01 am
Bende anlamadım ama hayırı iÅ?aretleyien benim oÄ?uzzzzzzzzzzz sensin dimi o , okumadım diyen:D
_________________ Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir.
Lean kim okumadı! Yıkılsın karÅ?ımdan. Ama ben bulmasını bilirim onu.
Sistem: D&D 3,5 E (d20)
Dünya: Forgotten realmsden kırma benim egoma göre Å?ekillenen dünya.
Oyun stili: Komedi, Powerplay, Bol skill denemeli, bol kafa kesmeli macera.
Yasaklar:
1. Dungeon magazine ve Dragon magazineden bir Å?ey almak için bana danıÅ?malısınız.
2. Book of the nine swords, Draconomicon ve Races of Dragon için de yukarısı geçerlidir.
Karakterler: 6. seviye olarak yaratılacak. 7. seviye için planlarınızı da belirtmeniz gerekmektedir. Karakterlere iyi geçmiÅ? yaratmak gereklidir.
Spoiler:
Babam kensaiymiÅ?, annemde sorcerer. Bu yüzden duskblade olarak büyümüÅ?üm. Sonra ikisi de öldürülmüÅ?. Warlock amcam ile dragon yengem beni evlat edinmiÅ?. Ã?ok güçlü olup çıkmıÅ?ım.
Gibi hikayeler olmasın. Uzun uzun ve duygu dolu olsun ki bende size ona göre artılar vereyim.
Karakter yaratımında yardım isteyen olursa yardım edeceÄ?im.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Last edited by Darkgnome on Mon Jun 22, 2009 4:08 pm; edited 2 times in total
Ya ben oyunlara uÄ?ursuzluk getirmeyeyim diye katılmıyorum, bu yüzden sadece meraktan girdim ve Darkgnome'un emek vererek yazdıÄ?ı yazılara sadece göz gezdirdim ama ben katılmayacaÄ?ım için bana en mantıklı gelen seçeneÄ?i madem o seçeneÄ?i eklemiÅ? iÅ?aretleyiverdim. O kadar Å?ık eklersen istediÄ?imizi seçme hakkını da vermiÅ? oluyorsun deÄ?il mi? Ben de yanlıÅ?lıkla girdim yerine sadece göz attım, ama katılmayacaÄ?ım Å?ıkkı olsaydı onu iÅ?aretlerdim...
Zaten oyun diyelim bir yerde tıkandı ve artık ilerlemiyor. Ä°nsanlar da girmiyor. O zaman seni suçlayamayız. Benim hiç bir oyunum bitmemiÅ?tir. Bunda da farklı bir Å?ey olacaÄ?ını sanmıyorum. Ama en azından bir süre ilerlerse eÄ?leniriz. Hem bu sefer power play. Karakterlerinizi daha çok sevebilirsiniz.
PHB2'deki retrain ve gibi özelliklere bakmanızı tavsiye ederim. Ayrıca oradaki skill traits ve bazı grup taktiklerine de bakanız. Grup olarak girenler için bu grup taktiklerinden gereksinimlerini baÅ?armıÅ? olanlara istediklerini vereceÄ?im.
Eskisi ka
_________________ Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir.
Aegron: Aslında sanılanın aksine power play'in babası 4E de deÄ?il 3,5E de olur. Pek çok kiÅ?i Hack&Slash ile Powerplay'i karıÅ?tırdıÄ?ından bu yanlıÅ? anlama ortaya çıkyor.
Mark: Sanırım artık 3,5E den sıkıldın.
Dwaxer: OotS diÄ?erlerine göre bu kural sistemi ile dalga geçmesi ile biliniyor. Dünyada normalmiÅ? gibi kural sistemi terimlerinden bahsediliyor. Zaten deli gibi rol kasmanız gerekecek. Ä°yi role benden ödül olacaktır. Hatta ben ödülleri tecrübe puanı olarak vermektense, karakterinize renk katacak baÅ?ka Å?ekillerde vermeyi tercih ederim. Kötü, rolüde aynı Å?ekilde cezalandırırım.
Edmond: YaÅ?a sen, diÄ?eride bendim Sana helalinden +1 bonus. Neye dersen onu sen karakterini attıÄ?ında ben kararlaÅ?tırcaÄ?ım. (Ayrıca iyi bir powerplay örneÄ?iydi. DoÄ?rudan DM'ye oynama )
Eskisi ka
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum