Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Powerplay: Macera1: Ã…?eytan kuyusu
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Powerplay: Macera1: Ã…?eytan kuyusu View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jun 25, 2009 8:11 pm Reply with quoteBack to top

Angora köyünün üstünden güneÅ? çekilmiÅ?, dolunay güneÅ?in görevini yıldızlar ile paylaÅ?mıÅ?tı bile. Handan gelen eÄ?lence sesleri artık buna alıÅ?mıÅ? hayvanlar için sorun deÄ?ildi. Sokaklar ise artık boÅ?almıÅ? ve kararmıÅ?tı. Kerpiç evlerden birinin ahÅ?ap kapısı açıldı ve yolu biraz olsun aydınlattı. Ardında içinden çıkan kiÅ?i kapatınca yine dolunayın ıÅ?ına kaldı.

Eklem aÄ?rılarından Å?ikayetçi kadın aÄ?ır aksak adımlarla kuyuya ulaÅ?mayı baÅ?ardı. BuruÅ?uk yüzü hem acılarından hem de etrafa alevler saçan büyücülerin böylesi basit iÅ?lere çözüm bulmamasına lanet ediÅ?inin, dıÅ?a vurumundan olsa gerek daha da buruÅ?muÅ?tu. Å?imdi gençlik zamanlarında olsaydı, 1-2 seviyesini büyücüden alarak bu zorluÄ?un üstesinden gelebilirdi belki ama bu eÄ?itim oldukça pahalı olduÄ?undan ailesi onu sadece commoner olarak yetiÅ?tirdi. OÄ?lu bari rahat etsin diye büyücülük okuluna gönderdiÄ?inde ise oÄ?lu daha güçlü büyüler yapabilmek için maceracı oldu. Adaletsiz bir dünyada yaÅ?ıyordu.

AhÅ?ap kovasını yere koydu ve taÅ? döÅ?eli kuyu duvarı üstündeki kovayı dipteki suya saldı. Gıcırdayarak dönen merdanenin kolunu çevirirken bu sefer kovada oldukça çok su yakaladıÄ?ına memnundu ve yüzünde bir gülümseme oluÅ?ur gibi oldu. Ancak suyun kirliliÄ?i güzelim kovasını mahvetmiÅ?ti. Kızıl toprak gibi bir Å?ey kuyu suyuna bulaÅ?mıÅ?tı anlaÅ?ılan. Ama sanki suyun içinde daha da fazla çözülmüÅ?tü. (Spot check: Success)

Kadın aslında kovanın içinde su deÄ?il de kan olduÄ?unu fark etti.

Ã?ıÄ?lıklarına briaz geç olsada cevap veren sarhoÅ? ahali ve komÅ?uları kuyunun etrafında toparlanmıÅ?lar kuyuya kimin inip, cesedi çıkartacaÄ?ı konusunda tartıÅ?ıyorlardı. Sonunda genç ve 1 seviye barbarian almıÅ? bir gencin aÅ?aÄ?ı inmesinin en iyisi olacaÄ?ına karar verildi. Hayta genç belki de ilk macerasına atılacak olmanın heyacanını yaÅ?ıyordu. Ä°p beline dolandı ve kontrol edildi (Use rope: Success), ardından genç duvardan aÅ?aÄ?ı sarkmaya baÅ?ladı (Climb check: Failure) ama düÅ?ecek gibi oldu. Neyseki bir kaç kiÅ?i ipi tutuyordu (STR check: Success). Sonunda genç aÅ?aÄ?ıya inmeyi baÅ?ardı. Kuyu suyunun kanla dolu olduÄ?unu çıÄ?ırdı ama ancak ahalinin en yaÅ?lısı söylenenleri anlayabildi. (YaÅ?lılar wisdomlarına bonus alırlar ve Listen wisdom arttıkça artar!)

Ardından gelen baÄ?ırıÅ?ları ise kimse anlayamadı ancak ipin ucundaki genç daha çok sallanmaya baÅ?lamıÅ?tı sanki. Bir nara ile (Rage) genç ipe asıldı ve kendini çekmeye çalıÅ?tı. KarÅ?ısındakiler ise STR checlerini tutturamadıklarından bu çekiÅ?e karÅ?ılıÄ?ı veremediler ve genç daha da çok kuyuya salındı.

Sonunda hafiflemiÅ? ipi çektiklerinde kolları ve bacakları kopartılmıÅ? haytanın cesedi vardı. O gece sadece evlerinden çıkmayacak kadar ilgisiz olanlar, çıkamayacak kadar yaÅ?lı olanlar ve evlerine kaçacak kadar hızlı olanlar hayatta kalabildi. Kalan azınlık ise kuyunun etrafındaki lanetli ölüm kokusunun sebepleri olarak can verdiler.

Ertesi gün ihtiyarlar heyeti bu sorunun tahmini ECL'sini hesaplaması ve kendi ceplerini düÅ?ünerek bazı çarpan ve deÄ?erleri aÅ?aÄ?ı yuvarlaması sonucunda bir grubu kiraladı. Ancak grup sadece iyilik için ve kasabanın mutluluÄ?u için bu iÅ?i bedava kabul eden kaybedenlerden oluÅ?uyordu, sonları ise ölüm oldu. Kasaba heyeti mecburen daha düÅ?ük seviye olduÄ?undan daha ucuza gelecek ama daha güçlü karakterler aramaya baÅ?ladı (Power players). Acaba lanetli kuyunun içindeki belayı savuÅ?turabilecek kadar güçlü bu karakterler kim olacaktı?

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 8:42 pm Reply with quoteBack to top

Kasabanın eski bir uygarlıÄ?ın mezarlıÄ?ı üstüne kurulduÄ?u söylentileri sadece köyün deÄ?il aÅ?aÄ?ıdaki düÅ?ük dahi olsa, olası bir hazinenin de çekiciliÄ?iyle pek çok maceracıyı buraya çekmiÅ?ti. Ancak kuyunun çevresini görenler gelir gelmez gitmiÅ?ler, geri kalan kiÅ?ilerden de sadece en saÄ?lamları kalmıÅ?tı.

GüneÅ?in artık tepede deÄ?ildi ve hatta turuncu rengine dönmeye baÅ?lamıÅ?tı bile. Handan ayyaÅ? Å?arkıları yerine, hararetli birt tartıÅ?manın sert konuÅ?maları çıkıyordu, ortamın durumuna göre bazen yükselerek. Ä°ki grup kalmıÅ?tı geriye: "Kızıl kuzgunun (eÅ?siz) liderleri" ve "Yakan güneÅ?in altında dahi saatlerce çarpıÅ?abilenler"

Gruplar bir yandan fiyatlarını indirtmemeye çalıÅ?ırken, diÄ?er taraftan da diÄ?er gruptan daha iyi olduklarını ispatlayarak köyün parasını kapmaya çalıÅ?ıyorlardı. Birbirlerine karÅ?ı yaptıkları diplomasi, sindirme ve ihtiyar heyetince çokca kullanılan blöf ve sezme denemeleri sadece takım çalıÅ?ması artıları ve daha dengeli daÄ?ılmıÅ? büyüsel aletleri sayesinde daha etkili olacaklarını düÅ?ündükleri gruplar etrafında dönüyor, grupsuz gelmiÅ? yalnız kahramanlarımız ise neredeyse yok sayılıyorlardı.

"Bakın isterseniz tek bir grup olarak girelim ve parayı bölüÅ?elim." diye çıktı aralarından yakıÅ?ıklı ve melodik sesli ozan. KarÅ?ı gruptakiler bunu düÅ?ündükleri anda ise (Bluff check: baÅ?arılı) tekrar çıÄ?ırttı aynı kiÅ?i. "Bakın! O kuyuya tek baÅ?larına girmeye korkuyorlar ve yarı parayı dahi almayı kabul ediyorlar. İçerisini temizleyeceklerine nasıl inanırsınız!"

"Geri dur ozan!" diyerek naÄ?raladı cüce baltasını yere sertçe vuruken. Hancının bu durum yüzünden ortamı yatıÅ?tırmayı çalıÅ?tıÄ?ını kimse fark etmedi bile (Diplomacy check: Failure). Ä°htiyar heyeti dahi korkmuÅ?tu bundan çünkü cüce bu sefer pekte tedit etmek isiyormuÅ? gibi durmuyordu.

Ä°ki adım geri atan ozanın önüne, grubun aÄ?ır silahı minator çıktı. Elinde Å?imdiye kadar gördükleri en büyük balyozu tutuyordu ki bu balyozu kapıdan içeri sokmak bile o kadar zorken savurduÄ?unda ne olacaÄ?ını kimse düÅ?ünmek bile istemiyordu.

"İki adım geri at cüce. Yoksa seni fark etmeyip ezebilirim."

"Bacaklarını kesipte aynı boya getirdiÄ?imde, gözlerinle de ilgilenebilirin sarıkız!" ve handan yine sesler çıkmaya baÅ?ladı.

Tüm bu kavgalar devam ederken, bir duvara cezalı öÄ?renciler gibi dizilmiÅ? kahramanlarımız artık sıkılmaya baÅ?lamıÅ?lardı. GüneÅ?in batmasına az kalmıÅ?tı ve acele etmezlerse bu macera, dili keskin iki gruptan birinin olacak gibiydi. Ekonomik kriz sebebiyle de karın doyuracak macera bulmak gittikçe zorlaÅ?ıyordu.

devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 10:28 pm Reply with quoteBack to top

"Hey öküz kafalı cesaretin varsa teke tek karÅ?ıma çık!"
    Birden baÄ?ırdı Bela, sonra Å?aÅ?kınlıkla gözlerini devirip Thorkil'e baktı "Ben ne yaptım?" dercesine. Kendini toparlamaya çalıÅ?tı belki güzel yalanlar uydurabilirse bu beladan kurtulabilirdi.
    "Senin gibi devlerle savaÅ?mak için özel eÄ?itildim ben! Sen beni ıska geçerken toynaklarından kan getiririm." (Size bonus-Size penalty)
    "Ya hepiniz defolup gidin buradan ya da sana Van der Wonder ailesinin kılıcından ölme zevkini tattırayım." (Bluff: 7)
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jun 30, 2009 10:53 pm Reply with quoteBack to top

Genç psiÅ?ik somurttu.

"Bana bak pis cüce! EÄ?er dövüÅ? istiyorsan ozanı bırak da bana gel, ve sana ölümü tattırayım."

Kırmızı gözlerini cüceye dikti ve sırıtmaya baÅ?ladı, Å?eytan gibiydi, (Intimidate)

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 12:07 am Reply with quoteBack to top

.
    "Beyler sakin!" diye arkadaÅ?larına tısladı gnome sorcerer Thorkil. Bu arada yöre insanlarının inandıkları tanrının (artık hangisiyse soruÅ?turmuÅ?tu tabi önceden) bir rahibi gibi gözüküyordu kılık kıyafeti. Tılsımlı Å?apkası sayesinde mükemmel bir Å?ekilde rahip kılıÄ?ındaydı. (Hat of Disguise)

Ã?aktırmadan meÅ?hur canavarlı kuyu tarafında gnome illüzyon yeteneÄ?ini döktürerek bir canavar sesi yaratır. (ghost sound) amacı dikkati daÄ?ıtmak, bir kavgayı önlemekti.

Hemen ardından köyün ileri gelenlerinden en ileri gelene giderek, ermiÅ? bir din adamı edasıyla, "çok dua ettim celestial varlıklarla planes düzeyinde irtibata geçtim; bana gelen vahiy, bu belayı bizim grubun çözeceÄ?i Å?eklinde oldu. DiÄ?er grupları defedin bence, kadere karÅ?ı gelip Tanrıları kızdırdırmak istemeyiz öyle deÄ?il mi?" (Bluff:+10)

.
    CLiCKs
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 1:30 am Reply with quoteBack to top

Sakin olmalarını söyleyen gnome'un celestial varlıklarla irtibata geçmesine bir "Oooo." çakıverdi. Etrafa karÅ?ı ilgisiz gözüküyordu. Bütün ilgisi gnome'un üzerindeymiÅ? gibi Å?aÅ?kın Å?aÅ?kın ona bakıyordu. Ama kulaklarını diÄ?er grubun konuÅ?acaÄ?ı Å?eylere açmıÅ?tı. (Listen+15)

mathius
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 1:35 am Reply with quoteBack to top

"Madem karÅ?ılaÅ?tınız kapıÅ?maktan çekinmeyin, Celestiallerle konuÅ?an baÅ?ka biri olarak ben Caribal'ın bunu istediÄ?ine eminim!"
    mathius
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 1:36 am Reply with quoteBack to top

(diplomacy:+16)
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 1:40 am Reply with quoteBack to top

Quote:
    "Ya hepiniz defolup gidin buradan ya da sana Van der Wonder ailesinin kılıcından ölme zevkini tattırayım." (Bluff: 7)

Minatorun dev baÅ?ı sesin nereden geldiÄ?ini anlamak için etrafında bir süre dolandıktan sonra, Belanın son kelimlerinde dönmesi gereken tarafa döndü. Bir süre boÅ? gözlerle gnom'a baktıktan sonra onun saldırmaya istekli olduÄ?unu anladı. (SM:7 B:16 ;BaÅ?arılı) Bu küçük yaratıÄ?a nasıl boynuzlarıyla vuraracaÄ?ını düÅ?ünürken bard minator'u kolundan tuttu,

"Dur dostum. O sana karÅ?ı bizden daha çevikleÅ?iyor!" (Bardic knowledge)

Quote:
    Bana bak pis cüce! EÄ?er dövüÅ? istiyorsan ozanı bırak da bana gel, ve sana ölümü tattırayım.

Bu sefer bütün gözler, kızıl gözleri parlayan Edmond'a döndü. Hancı ise aÄ?lamaklı bir ifade ile olacakları izliyordu. (SM:13 I:23 BaÅ?arılı) Cüce olduÄ?u yerde kalakalmıÅ?tı. Ne yapacaÄ?ını Å?aÅ?ırmıÅ?a benziyordu.

Quote:
    "Beyler sakin!"

Bard birden kamçısını çıkarttı ve "Ä°Å?te en sakin halim!" diyerek önündeki minator savaÅ?çısına bir kamçı darbesi indirdi.(Att:1; Crit Failure) Herkesin Å?aÅ?kın bakıÅ?ları üstündeyken, "Gördünüz mü? ArkadaÅ?ıma kamçı ile vurdum ama banavmısın bile demedi. Onun gibi biriyle karÅ?ılaÅ?maya hala o kadar istekli misiniz!"

Bir iblisin kükreyiÅ?i holün ortasında yayıldı.

Sanırım yaÅ?lılar heyetinden saçları hala sarı olan en gençleri ayaÄ?a kalktı. Gözleri irileÅ?miÅ? ve elleri titriyordu. "Sanırım gücünüzü dıÅ?arıdaki belalara karÅ?ı kanıtlasanız daha iyi olacak. Bize yardım edecek grubu buna göre seçebiliriz."

Ä°ki gurupta dıÅ?arıya olaÄ?anca gücüyle yarıÅ?ırcasına koÅ?uyordu. Cücenin savaÅ? naraları ve ozanın Å?imdiden baÅ?layan cesaret veren Å?arkıları dıÅ?arısını doldurdu. Büyü kullanıcıları takım arkadaÅ?larını büyülemeye baÅ?lamıÅ?lardı bile.

Torkil yaklaÅ?ırken yaÅ?lılar heyetinden biri hariç hepsi ona saygıyla baktı. Ã?stünden kurabiye kokuları eksik olmayan Å?iÅ?man bir teyzeydi pek oralı olmuyordu. Teninin rengi biraz koyuydu ve elinde bükülmüÅ? bir kaÅ?ık tutuyordu.

Quote:
    çok dua ettim celestial varlıklarla planes düzeyinde irtibata geçtim; bana gelen vahiy, bu belayı bizim grubun çözeceÄ?i Å?eklinde oldu. DiÄ?er grupları defedin bence, kadere karÅ?ı gelip Tanrıları kızdırdırmak istemeyiz öyle deÄ?il mi?

YaÅ?lılar heyeti birbirine bakarken, kurabiye kokulu kadın söze girdi.

"Bırakalım da o yapsın. En azından diÄ?erleri kadar aptal deÄ?il."

En yaÅ?lı olan uyuklarmıÅ? gibi doturduÄ?u sandalyesinden bir kaç kuturdayan kemik eÅ?liÄ?inde kalkarak "Hem o kamçı olayı neydi deÄ?il mi! Hatırlıyor musun Adriel? Sen de böylesi sakalıklarına hep bir bahane bulurdun."

"Neyseki rahip bize yardıma gelmiÅ?." dedi sarı saçlı olan. "Tanrımızın bize bir armaÄ?anı."

Kurabiye kokan kadın ise yüzünde muzip bir gülümsemeyle hepsine baktı. "O aslında bir rahip deÄ?il. Baksanıza, tören kıyafetlerini giymiÅ? böylesi bir zamanda, hemde ayaklarında sandalet yerine ayakkabı var."

"Aaaaa bizi kandırmayı baÅ?ardın küçük adam." dedi en yaÅ?lı olanı. Sonra diÄ?erleri le birlikte aynı kelimeyi bir kaç kere tekrarlarken baÅ?larını olumlu anlamda salladılar. Hatta ellerini Toril'in baÅ?ını okÅ?amaya kalkanlar dahi oldu.

"MaÃ…?Ã…?allah, MaÃ…?Ã…?allah..."

"EÄ?er hepiniz birlikte kabul ederseniz diÄ?erlerinden çok size güveniyorum. Ã?stünüzdeki pahalı eÅ?yalar sizin daha yüksek seviye olduÄ?unuzu düÅ?ündürüyor bana. Ama hepiniz birden kabul etmelisiniz."

Sarı saçlı yaÅ?lı altın kesesini havaya kaldırdı ve "KiÅ?i baÅ?ı tam 100 altın!" diye baÄ?ırdı. Sonra hızlı bir Å?ekilde "Vergi kesintilerinden de muaf."

mathius
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 1:46 am Reply with quoteBack to top

"para - vergi umrumda deÄ?il iyi bir kavga çıkacaÄ?ı belliyse ben orda olmalıyım!"
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 3:29 am Reply with quoteBack to top

"Vallaha mı be?"

Diye Å?aÅ?ırdı genç psiÅ?ik 100 kelimesini duyunca.

Ardından paraya karÅ?ı gözleri, kızıl gözleri ıÅ?ıl ıÅ?ıl oldu ve ateÅ? kırmızısından gül kırmızısına dönüp sevimli bir hâl aldı.

"Ben varım amcacıÄ?ım!"

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 3:35 am Reply with quoteBack to top

.
    Hemen bir parÅ?ömen, mürekkep ve tüylü kalem çıkaran Thorkil, "pekala anlaÅ?tık ama kaÄ?ıda dökmekte fayda var. SözleÅ?memizi yapalım, imzalayalım mühürleyelim. Grubum en kaliteli elemanlardan oluÅ?ur, 7'Å?er EL boru deÄ?il yani. Aslında adam baÅ?ı 100 bizim klasmanımızın çok altında ama maksat ayaÄ?ınız alıÅ?sın bir de iyilik olsun, ilahlar sevap yazsın diye kabul ediyoruz bu serüveni. Tabii canavarlardan çıkan ganimetler -standart uygulama olarak- serüvencilerin, yani bizim olacak."

Thorkil kaÅ?la göz arasında sözleÅ?meyi hazırlar, artık son cümleyi yazmaktadır. "Ä°Å? bu belgeyle; baÅ?ta Thorkil Zanaid olmak üzere ve arkadaÅ?ları Bela Van der Wonder, Edmond Dantes, Tikel Daldırmaldır, Yukarin Fellow, Saint Anger'den oluÅ?an gruba, köyümüz arazileri dahilindeki bütün canavarları öldürme ve ganimetlerini alma, ayrıca her türlü serüvencilik kapsamına giren problemlerin hakkından gelme yetkisini, yukarıda belirtilen ücret ve Å?artlar altında vekaleten teslim ediyoruz... Ä°mza Köy Ä°htiyar Heyeti."

Thorkil belgeyi imzalamaları için köyün liderlerini buyur eder. "Evet imzalarsanız resmen baÅ?layabiliriz iÅ?imize."

.
    CLiCKs
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 4:33 am Reply with quoteBack to top

Altının lafını duyunca hemen gözleri aydınlandı."Oooo. Duuirtte sizinlen." dedi. Sonra ayısı da aklına gelince belgeleri hazırlayan Thorkil'e seslendi. "Toorkil. Ayım içinde altın. Oda savaÅ?çak. Oda yicek içcek." dedi muzafferan edayla.

devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 4:59 am Reply with quoteBack to top

"Yok yeee! PÅ?ııık! Ayıyla kendi paranı bölüÅ?. Hem canavar öldürünce xp'ni bölüÅ?üyor musun ayıyla?" dedi Druide Bela.
    "Å?u rahibin de parada gözü yokmuÅ? ona 20 altın veririz gerisini bölüÅ?ürüz." diye Thorkil'in kulaÄ?ına fısıldadı. Sonra anlaÅ?mayı okuyunca birden baÄ?ırdı:
    "Yahu dikkat etsene ne biçim anlaÅ?ma yapıyorsun? 100 altına buradaki bütün sorunlarla niye uÄ?raÅ?alım? Sadece kuyudaki canavar için 100 altın."
    Kuyu ve canavar sözünü tekrarlayınca içi sıkılmıÅ?tı, kafasını kaÅ?ıyarak devam etti.
    "Ya belki daha tehlikesiz bir iÅ?le uÄ?raÅ?sak daha iyi olmaz mı? Hem canavar ısırır zehirler filan bin bir türlü pislik."
    Sonra aklına deminki minator geldi.
    "Ã?küzbaÅ?ta az daha beni ezecekti haa! Ä°yi paçayı yırttım doÄ?rusu."
    mathius
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 01, 2009 5:02 am Reply with quoteBack to top

Ama ayıp oluyor ya benim arkadaÅ?ım burda sadece hamallık yapmak için durmuyor deÄ?il mi? Diyip arkadaÅ?ına döndü, Onun payı da olmalı,
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum