Ya bu familiarlar neden karakter sınıfı almıyolar? Zekiler, irfan sahibiler, bir karizmaları düÅ?ük ama bu sebep olabilir mi? Yani neden ben benim zeki familiar'ım ile anlaÅ?ıp onu fighter olması konusunda ikna edemiyorum?
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Sat Jul 18, 2009 12:52 am
Ã?ünkü kendi insiyatifini kullanma hakkı olmayan bir yaratık. Yani senin dediklerini yapma dıÅ?ında baÅ?ka bir hakları yok, hem ayrıca karakter sınıfı almak için çalıÅ?mak gerekli o sınıfla ilgili, o zaman sana familiarlık yapamaz, sen azad etmiÅ? olursun onu.
Benim fikrim bu.
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
çok saçma olurdu, sonuçta o emir alan bir yan karakter, oynanabilirliÄ?i yok, birde geliÅ?se iyice zıvanadan çıkardı. Bence familiar gereksiz bir olay, yani psionlarda psycristal kullanıÅ?lı mesela çünkü dezavantajları yok bu türden, ama 2nd Editionda falan hatırlıyorum, zaten canı az olan mage karateri, familiar ölünce 1 puan constitution kaybediyordu ki zaten bu 10 hp falan demek en iyi ihtimalle. Onun yerine düzgün bir kaç baÅ?ka bir büyüyle familiarın saÄ?ladıkları ve daha fazlası saÄ?lanabiliyor.
Familiarların faydaları konusuna baÅ?ka bir baÅ?lıkta da deÄ?indim.
Mantıken dediÄ?in gibi Sacokhan. Yani kendilerine ait karar alma mekanizmaları yok. Karizmaları düÅ?üklüÄ?ü de buradan geliyor anladıÄ?ım kadarıyla. Ã?alıÅ?ma konusunun ise çözümü kolay. Familiar'a artık bir savaÅ?çı olarak çalıÅ?manı istiyorum dersin olur biter bu durumda. Ondan sonra senden azat oluyorsa eÄ?er bu durumda bir acaiplik olur tabee
Bir baÅ?ka düÅ?ünce de senin bir parçan olduÄ?undan senin sınıfına ancak ilgili olması olabilir. Ancak onu da wizard sınıfı bir familiar'ın 15 int'ye kadar gitmesi çürütüyor. Familiarlar sınıf alamasa dahi bir marifet ile 9 seviye üstü familiarlar, 2. seviyeye kadar büyü yapma yetisi kazanıyor.
Yan karakter olayında ise leadership marifetine dikkat çekmek gerek. Senin yanında sürekli seviye atlayan bir destekçin oluyor.
Sanırım en iyisi Sacokhan'ın dediÄ?i gibi familiar'ı senin ruhunun ve zihninin bir uzantısı ile ele geçmiÅ? ve büyüsel bir yaratıÄ?a dönüÅ?müÅ? bir hayvan olarak düÅ?ünmek.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum