Bazı serüvenciler sarayda toplanmıÅ?tı. Bir süredir baÅ?latılan psionic hareketi anlaÅ?ılan hız kesmeden devam edecekti; askerlerin sürek avına ek olarak baÄ?ımsız çalıÅ?an gönüllü serüvencilere de ödül ve itibar vadedilerek ava katılmaları doÄ?rultusunda çaÄ?rıda bulunuluyordu.
Bir salonda toplanmıÅ?sınız; sizden baÃ…?ka 25 kadar serüvenci var. Yüksek tavanlı büyük salonun bir duvarında 15 metre kadar yukarıda balkon gibi bir geçiÃ…? var. Oradan kendisini gösterip arada sırada bakan bir kiÃ…?i parmaÄ?ıyla, “sen sen sen!” diye serüvencilerden 4-5 tanesini çaÄ?ırıyor ve balkonun altındaki kapıdan giren serüvenciler bir süre sonra neÃ…?eli bir Ã…?ekilde çıkıyorlar. Bazıları ellerindeki keselerin içindeki altınları sayıyor. Ã?ıkan serüvencilerin hepsi de bir grup gibi davranıyor, birlikte ayrılıyorlar, konuÃ…?a konuÃ…?a gidiyorlar.
Bu balkondan bakıp bakıp serüvencileri çaÄ?ıran adam, herkesi çaÄ?ırıp görüÅ?üyor, artık en sona sizler kalıyorsunuz. Sizden önceki en son grubu da gönderince, seslenerek, “böyle buyrun serüvenciler!” diye sizi de odasına çaÄ?ırıyor. Siz de öbür odaya gidiyorsunuz. Burada sözkonusu adamdan baÃ…?ka birkaç kiÃ…?i daha var.
Siz kendinizi tanıtıyorsunuz, adam kendini tanıtıyor ve ardından hızlı hızlı konuÃ…?maya baÃ…?lıyor: “Ben Theodor Hoodret; kralın baÃ…?yardımcısıyım. Belki bazılarınız beni tanıyordur ve eminim ki hepiniz buraya çaÄ?rılma sebeplerinizi biliyorsunuz. Hemen konuya gireceÄ?im çünkü devlet iÃ…?leri beni bekliyor. Bir psionic yakalayıp Akabat kalesine getirene 500 altın veriyoruz ama eÄ?er saraydan çalınan kutsal emanet warhammer’i geri getirebilirseniz adambaÃ…?ı 100 bin altın alacaksınız, ayrıca hırsızı da canlı olarak getirebilirseniz, gerçi ölüsünü getirseniz de olur, biz onu canlandırmasını biliriz; öldürüp öldürüp canlandıracaÄ?ız, hele bir elimize geçsin... pardon ne diyordum; evet hırsızı da yakalarsanız para ödülünün yanısıra kralın sadık hizmetkarları olduÄ?unuz için verimli arazi parçalarından oluÃ…?an birer tımar verilecek size, 10 sene vergiden muaf olacaksınız ve Ã…?övalye ilan edileceksiniz... Ben biraz insan sarrafıyımdır; sizi en sona bıraktım çünkü diÄ?er serüvenciler ancak birkaç psionic yakalarsa yakalar, hazineyi geri getirebilecek güçte bir grup varsa, bence bu siz olabilirsiniz; sıradıÅ?ı yeteneklerinizi hissedebiliyorum.”
Salonun diÄ?er ucundaki kiÃ…?ilerden birini çaÄ?ırdı: “Naome buraya gelir misin!”
HoÅ? bir kadın yanınıza gelir. Zırhlar kuÅ?anmıÅ?tı, kemerinde de rahiplerin taktıÄ?ına benzer zincirli dini bir sembol asılıydı. Hepinize tek tek baÅ?ıyla selam verir.
Theodor yine söz alır: “Naome sarayda yetiÃ…?miÃ…?, yetenekli ve serüvencilik ruhuna sahip biridir. O da sizinle gelecek; grubunuza oldukça faydalı olacaÄ?ına ben Ã…?ahsen kefilim!” der.
Theodor cebinden mavi kristalimsi, baÃ…?parmak küçüklüÄ?ünde bir taÃ…? çıkarır. “Ä°Å?te hırsızlar hazineyi soyarlarken bunu düÅ?ürmüÅ?ler. Ä°ncelediÄ?imde psionic eÃ…?yası olduÄ?unu anladım. Elimizdeki tek ip ucu bu.” Bir de büyüteç çıkaran Theodor taÃ…?a tutarak, “yakından baktıÄ?ınızda üzerine kazınmıÅ? minicik harfler gözüküyor: A. L. Belki sahibinin belki de yapan kiÃ…?inin adının baÃ…? harfleri olmalı.”
Tam bu sırada Theodor’un yardımcılarından biri gelerek, adamın kulaÄ?ına, “kral, vergi, faiz, acil, çaÄ?ırıyor,” gibilerinden bir Ã…?eyler fısıldar. Theodor bıkkın bir ifade takınarak, “tamam geliyorum,” der yardımcısına. Gruba dönerek, “yardımcılarım her birinize 100’er altın verecek avans olarak. Sanırım burada vedalaÃ…?ıyoruz, umarım iyi haberlerle dönersiniz. Bu psionic taÃ…?ı da sizde kalsın, belki ipucu olarak bir iÃ…?inize yarar,” diyerek taÃ…?ı Naome’ye verir ve aceleyle salondan çıkar.
Yardımcılardan biri hemen yanınıza gelip size içinde 10 pp olan birer kesecik verdi.
diyerek baÅ?ını öne eÄ?di ve kendi çapında selam verdi.
Berilac ise grubundaki elemanlara kibirli kibirli bakarak somurttu.Bu kadar kazma (Lütfen millet alınmayın ben demedim karakterim dedi) ile birlikte olmak kötüydü.Allah bilir çoÄ?u para için deÄ?il de krala hizmet için buradaydı.
Sonra Nazarullah ekledi.
"Sanırım bir grup olmak ZORUNDAYIZ.Dolayısıyla hepimiz için iyi anlaÅ?mamız çok kârlı olacaktır."
Berilac da diÄ?erlerine -biraz alçaktan- bakarak:
"Ben Berilac, Nazarullah haklı, grupta ayrılıklar çıkması hiçbirimiz için iyi olmaz. Ama çok konuÅ?mayacaÄ?ım için fazla da tartıÅ?acaÄ?ımızı sanmam. Herkes payına düÅ?eni yaparsa da fazla tartıÅ?acaÄ?ımızı sanmam."
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Gedin Ripper "Ben bir an önce atıma eÅ?yalarımı yükleme taraftarıyım, sonra eÅ?imi yalnız bırakmak istemiyorum yalnız baÅ?ına sıkılır.EÅ?yalarım atıma baÄ?lıyken onlara göz-kulak olursun deÄ?il mi kardeÅ?im Timan?Biliyorsun eÅ?imi çok seviyorum, seni de seviyorum ama senin en azından yanında arkadaÅ?ların olacak onun olamayacak." Barbarın sesi oldukça kalın ve gürdü. Sarı gözü kır saçı hafif uzunca burnu ve bembeyaz yüzüyle bir sabırsızlık hakimdi.
Hafifçe gülümsedi. "Tabii ki." dedi kardeÅ?ine. Sonra yeni gelen Naome'ye döndü.
"Ä°yi günler madam. HoÅ?geldiniz. Bizimle birlikte bu görevde bulunmanız bizim için bir onurdur." dedi ve eÄ?ilerek hafifçe reverans yaptı.
_________________ Ben gelecek için hiç endiÃ…?e duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
"Ä°yi günler madam. HoÅ?geldiniz. Bizimle birlikte bu görevde bulunmanız bizim için bir onurdur." dedi ve eÄ?ilerek hafifçe reverans yaptı.
"Ben de memnun oldum; adım Naome Sunshadow. Umarım hep beraber bir an önce Å?u hırsızları bulabiliriz. Siz gelmeden önce soyulan hazine dairesi hakkında bilgi topladım; hırsızlar tam 4 tane yüksek seviyeli tılsımlı tuzaÄ?ı etkisiz hale getirmiÅ?ler; kim bu kadar yetenekli olabilir ki!" diye Å?aÅ?kınlıÄ?ını dile getirir Naome.
"Nası yani ya! Birisinin böyle bir iÅ?i yapabilmesi için en az onlarca pp'lik araçları ve yılların birikimi lazım.Ve muhtemelen büyü de yardım etmiÅ?tir."
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
Gedin ahıra,atının yanına yöneldi ve Lupus'da onunla gidiyordu. Ayrılmadan önce "KArdeÅ?im atıma erzaklarımı yüklüyorum gelmeni bekleyeceÄ?im" dedi ve doÄ?ası gereÄ?i sert olan sesiyle aÄ?zından çıkarken aslında kötü bir Å?ey ima etmediÄ?i ama sabırsız olduÄ?u açıktı.
Gitmeden önce bir reverans daha yaptı ve Naome'ye yönelik "Ä°zninizle." dedi. Bu bayanın asil bir kiÅ?iliÄ?e sahip olduÄ?unu düÅ?ündüÄ?ünden 'savaÅ? dıÅ?ında' ona nazik gözükmeliydi.
KardeÅ?inin yanına gitti. "Geç kalmazsın umarım. Belki senin gibi sabırsız birileride çıkabilir gruptan." dedi gülümseyip.
_________________ Ben gelecek için hiç endiÃ…?e duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
"TeÅ?ekkürler Timan,yardımın gerçekten iÅ?e yarayacak ve evet biraz sabırsızım sevdiÄ?imle konuÅ?amadıÄ?ım her dakika sanki beni öldürüyor."
Naome Gedin ile Heman’ın peÃ…?inden tereddütlü bir iki adım atar. “Durun bir dakika!.. Nereye gidiyorsunuz; bir ekip gibi birlikte hareket etmemiz gerekmez mi?” dedi.
Güzel rahibenin güzelliÄ?inin yanısıra güçlü olduÄ?u da belli oluyordu. Ã?zerindeki ful zırhın parlaklıÄ?ı ve esnekliÄ?i gören ve iÅ?i bilen bir kiÅ?i mithral madeninden yapıldıÄ?ını anlardı. Buna tezat olarak elindeki iri kalkan deÄ?iÅ?ik bir ahÅ?aptan yapılmıÅ?tı. Kenarlarında iki minik kuÄ?u kanadı Å?ekli bulunan kaliteli ve Å?ık çizmelerinden tutun da güzel yüzüne kadar üstündeki bütün eÅ?yalar tılsımın aurasını yayar gibi hafif hafif ıÅ?ıldıyorlardı sanki.
“Bence beraber ve planlı hareket etmeliyiz; nereye gideceÄ?imize, ne yapacaÄ?ımıza karar verelim önce... Ayrıca eÄ?er ayrı düÅ?ersek, buluÃ…?acaÄ?ımız bir nokta belirleyelim. Benim bildiÄ?im bir han var: Beyaz Ä°nci Hanı. Ã…?ehrin merkezinde, saraya çok yakındır, kaliteli bir yerdir. Oradan birer oda tutalım; hem de bizim geçici merkezimiz olur orası. Ne dersiniz?”
KeÅ?iÅ? "Tamam, bana uyar." dedi handa kalma fikrini duyunca. Zaten krala karÅ?ı çıkanları cezalandırmak (ve kendisine itiraf edemese de gücünü kanıtlamak) için bir an önce göreve çıkmak istiyordu.
Berilac ise rahibenin güzelliÄ?inin yanında etkileyiciliÄ?inin de farkına varmıÅ?tı ama eÄ?er fazla yaklaÅ?ırsa suratına yiyeceÄ?i kalkanı hissettiÄ?inden fazla çaktırmamaya çalıÅ?tı.
"Sanırım kaliteli yerler Å?u anda iÅ?imize hiç yaramaz.Neticesinde eÄ?er dediÄ?in kadar kaliteliyse oraya yalnızca zenginler geliyordur, kraliyet ile baÄ?ı olanlar geliyordur.Ve böyle bir yere bizim aradıÄ?ımız kiÅ?ilerin geleceÄ?ini sanmam ben.Ve bu handakilerin Psionic'lerle bir alakası da olamaz, hepsi kendi arkasının derdinde tiplerdir muhtemelen onlar.Ve eÄ?er biz Psionic'leri aramaya koyulacaksak, daha halkın içinde bir yerlerde bulunmalıyız.
Tozlu Kervan Hanı'na ne dersiniz? Hem de kervanlarda fazlasıyla olay ve dedikodu bulabiliriz?"
"Sizi kolayca bulabilirim sorun deÄ?il, Sizden ayrılmıyorum sadece ahırda atıma eÅ?yaları yükleyeceÄ?im ve ayrıca çok sevgili eÅ?im kendini yalnız hissediyordur. Onunla konuÅ?abilmek istiyorum.Daha önce dediÄ?im gibi sevdiÄ?imle konuÅ?amadıÄ?ım her dakika beni öldürüyor.Å?imdi izninizle artık ahıra gitmek istiyorum"
"Timan kardeÅ?im, sana ihtiyacım var. Etrafta karmaÅ?ık bir sürü koku olduÄ?unda yerlerini tam algılayamayabilirim ama bulurum.Ama hana girebilmek için sana ihtiyacım var biliyorsun. Biliyorum senden çok Å?ey istiyorum ama emin ol bunu bir Å?ekilde ödeyeceÄ?im."
BaÅ?ını hafifçe öne eÄ?di bir elini hafifçe öne çıkardı. Ama yine de tam bir soylu selamından çok barbar kabilelerinin Å?aman selamlarından birine benziyordu ve sonra arkasını döndü.Yürümeye baÅ?ladı.
Saraydan çıktınız. Vakit öÄ?lene geliyor. Buradan Kuzey Kapısına yakın Tozlu Kervan Hanı’na doÄ?ru gidiyorsunuz. Yol yürüyerek 2 saat kadar sürebilir ama neyse ki herkesin atı var. Hatta atların biri binicisiz. Kurta dönüÅ?müÅ? olan Gedin, kurt-eÃ…?i ve yoldaÃ…?ı Lupus ile yanyana ilerliyorlar. Gedin ahırların orda yarı çıplak soyunup kurta dönüÅ?tüÄ?ünde üvey kardeÃ…?i Jouleah haricinde herkes Ã…?aÃ…?ırdı. Ama inanılmaz yeteneklere Ã…?ahit olmaya alıÅ?kın olan serüvenciler olarak çabuk toparladınız; hepinizin daha kimbilir ne ilginç yetenekleri vardı.
Yolda atlarınızın üzerinde ilerlerken, sizi gören çevre halkı da durup, ilgili bakıÅ?larla süzüyorlardı. Hepsi birbirinden ilginç bu tiplerin cesur serüvenciler olduklarını anlamak için uzman olmalarına gerek yoktu.
Bir ara yolunuz bir sokak devriyesiyle kesiÃ…?ince durmak zorunda kaldınız. 6 askerin komutanları kurtlara Ã…?öyle bir bakıÅ? atarak size, “bu vahÃ…?i hayvanları caddelerde dolaÃ…?tırmayın; insanlara filan saldırırlarsa görürsünüz o zaman!” dedi.
Daha kimse tepki gösteremeden Naome atılır: “Merak etmeyin onlar kime saldıracaÄ?ını bilirler. Biz kral adına görevli kiÃ…?ileriz; iÃ…?te yetki belgemiz,” diyerek mühürlü bir belge uzatır subaya. Adam belgeyi Ã…?öyle bir inceleyerek geri verir, “afedersiniz hanımefendi bilemedim, lütfen devam edin yolunuza, saygılar!” der ve kenara çekilirler.
Sonunda Tozlu Kervan Hanı’na vardınız ve 1’er altın vererek, her birinize birer odayı 15 günlüÄ?üne kiraladınız. Burası büyük bir yemek ve bar salonu, yukarılardaki 2 katında da sade ama temiz odaları olan güzel bir han. Arkada büyük bir avlusu var; ahır, tuvaletler ve banyolar burada; hepsi düzenli ve olabildiÄ?ince temiz.
Atları ahıra teslim ettiniz, karınlarını doyurup bakımlarını yapan seyisler var. Sizler de odalarınızı kontrol ettiniz eÅ?yalarınızı yerleÅ?tirdiniz. Her odada sokaÄ?a bakan bir panjurlu pencere (2 kat yukardasınız; yaklaÅ?ık 20 ft) var. Yatak, dolap, masa sandalye; oldukça basit ama sevimli odalar. Kapılar orta saÄ?lamlıkta ve anahtarları size verildi.
YerleÅ?tikten sonra aÅ?aÄ?ıya indiniz; büyük salonun tenha bir köÅ?esinde bir masaya oturdunuz. Ã?Ä?len yemeÄ?i yiyeceksiniz ve bir yandan da sohbet edebilirsiniz.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum