Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Bartimaeus üçlemesi
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Bartimaeus üçlemesi View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Wed Oct 01, 2008 8:56 pm Reply with quoteBack to top

En son okuduÄ?unuz kitaplar baÅ?lıÄ?ına yazacaktım ki baktım az yazmamıÅ?ım biraz daha biÅ?eyeklesem kitap tanıtımı gibi biÅ?ey olur dedim.

Adından anlaÅ?ılacaÄ?ı üzere seri 3 kitaptan oluÅ?uyor. Yazarı Jonathan Stroud.

Semerkant Tılsımı
    Image

Golemin Gözü
    Image

Batlamyus'un Kapısı
    Image

Olaylar genellikle günümüz londrası gibi biyerde geçiyor Londra olmasına Londra da durumları biraz deÄ?iÅ?ik bulabilirsiniz.

Ä°ngiltere bir Ä°mparatorluk Å?eklinde ve büyücüler tarafından yönetiliyor. Büyücülerin en büyük kozları ise farklı boyuttan çaÄ?ırabildikleri çeÅ?itli demonlar. (Demon kavramı tam olarak bizim kafamızdaki demonlara uymuyor farkl ıboyuttan gelen yaratık anlamında daha çok Cinler ifritler daha üst düzey ve alt düzey yaratıklar da var)

Büyücülerle bu demonlar arasında garip bir iliÅ?ki var demonlar güçlü fakat çaÄ?ırıldıklarında büyücülerin verdiÄ?i emirleri uygulamak zorundalar. Ä°Å?in eÄ?lencesi de biraz burda büyücüler de emirleri çok dikkatli vermek zorundalar her an çarpıtabilirler çünkü.

Kitapta .oÄ?u romandaki gibi hikaye farklı kollardan ilerleyebildiÄ?i gibi bu kolların farklı karakterlerin bakıÅ? açısıyla yazılmıÅ? olması ilgi çekici. Ã?rneÄ?in kitabın yarısını mizah duygusu geliÅ?miÅ?.kendine fazla güvenen ukala bir cin olan Bartimaeus'un gözünden izliyorsunuz. Kitabı güzel yapan da sanırım onun yorumları ve dipnotları. DoÄ?rudan okuyucuyla konuÅ?up birçok bilgilendirme yapıyor. Seriyi okumayı düÅ?ünmeseniz bile ilkini tavsiye ederim.[/img]

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Oct 02, 2008 12:21 pm Reply with quoteBack to top

Benim fanatiÄ?i olduÄ?um kitaplardan biri idi. Yüzüklerin Efendisi de dahil tanınmıÅ? fantastik kitapların içinde en çok hoÅ?uma giden buydu.... Kendine özgü büyü anlayıÅ?ı deÄ?il yalnızca... Hikayenin içinde kendine özgü bir fikir de var ve bu fikri de vermeyi baÅ?arıyor öykü... Bartimeus da Nataniel de çok muazzam karakterler. Bu karakterlere ikinci kitapta bir üçüncü karakter katılıyor...

Fantastik kurgunun o ah bir filme çekilseydi de doyasıya izleseydim denilen sahnelerinden üç kitapta da bol bol var. Sonu beni bir parça hayal kırıklıÄ?ına uÄ?ratmıÅ? olsa da kesinlikle öneriyorum.

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Thu Oct 02, 2008 6:27 pm Reply with quoteBack to top

O zaman güzel haberler 2009da filmi çıkıyor sanırım Semerkant Tılsımının.

pek bir bilgi yok ama http://www.imdb.com/title/tt0976226/

Haa bir de belirtmeliyim ki bu seriye baÅ?lamamda Firble'ın da oldukça etkisi vardı =)

darkwizard
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Aug 08, 2009 9:37 pm Reply with quoteBack to top

sevdiÄ?im bir seri oldukça ilginç bir büyü anlayıÅ?ı olması etkilemiÅ?ti beni bilinenin dıÅ?ında baya da ilgi çekiciydi
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum