Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Alacakaranlık
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Alacakaranlık View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 5:28 pm Reply with quoteBack to top

Stephenie Meyer...

Daha önceden kitapçılar bana hep tavsiye edip durmuÅ?tu ama sırf Epilson'dan çıktıÄ?ı için inatla red etmiÅ?tim almayı. Ta ki filmini izlyene dek ( daha doÄ?rusu filmin yarısını ), ondan sonra içimde bu kitaba karÅ?ı bir merak uyandı ve sonunda aldım. ( Eninde sonunda vampirlerle alakalı - yani fantastik sayılacaÄ?ını düÅ?nüyorum ) Birinci Å?ahıs anlatımdan yazıları sevmem ama; kitap çok akıcı ilerliyor, ayrıca vampirlerin nasıl anlatıldıÄ?ınıda merak ediyorum. Tek bildiÄ?im Stephenie Meyer'in vampirleri gün ıÅ?ıÄ?ından zarar görmüyorlar, ve gayet normal bir Å?ekilde okula gidip gelebiliyorlar. Kitabı bitirdikten sonra tam bir eleÅ?tiride bulunacaÄ?ım.

Ama merak ettiÄ?im, bu kitaplardan okumuÅ? olup yorum yapacak birileri var mı?

Site Ã?izeri

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 9:38 pm Reply with quoteBack to top

Bu yabancı sitelerde falan gördüÄ?üm "Twilight" denen kitap serisi mi? Filmi de mi varmıÅ??! Filmi nasıl buldun, biraz detaylı yorumlayabilir misin? (Gerçi tam izlememiÅ?sin...) Ben de aÅ?ırı merak ediyorum bu Twilight nedir ne deÄ?ildir... Baya fanı var dünyada, ki Türk fanları bile gördüm.

KonudıÅ?ı: Ben de senin aksine birinci kiÅ?inin gözünden anlatımı çok severim, bence olayların içine çok daha iyi sokuyor beni.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 9:55 pm Reply with quoteBack to top

Evet, "Twilight" serisi. Filmini normal cd satan bir yerde buldum, birisi daha alıyordu, bende merak ettim. Filmi gayet güzeldi - izlediÄ?im kadarı, ama tamamını izleyen annem çok beÄ?enmiÅ?. Görsellik güzeldi, oyuncular fena deÄ?ildi ve kitap filmden hatırladıÄ?ım kadarıyla neredeyse aynı gidiyor.

Gün içinde kitabı biraz daha okuma fırsatım oldu, ilk baÅ?larda biraz daha normal bir hayat gibi görünsede insanı sıkmıyor. En azından neler olacaÄ?ını merak ediyorsun. Ä°lk 50 sayfayı geçtikten sonra anlatıma biraz daha alıÅ?tım.
    Konusuna gelince;

Isabella Swan isimli bir genç kız; annesi bir futbolcuyla evlenince Amerika'nın Fork eyaltine, babası Charlie'nin yanına taÅ?ınıyor. Phoneix gibi güneÅ?li bir yerden Fork gibi kasvetlive yaÄ?murlu bir yere geçmek, kendisine acı çektiriyor, ayrıca yeni bir yere alıÅ?mak kaygısını yaÅ?ıyor. Toplum dıÅ?ında olacaÄ?ını düÅ?ünürken bir arkadaÅ? çevresim ediniyor. Tam o sırada "Cullen" ailesinin evlatlıklarını görüyor. HerÅ?ey bundan sonra baÅ?lıyor. Herkesden uzak duran bu beÅ? "Cullen" çocuÄ?undan Edward, Bella'ya öfkemi yoksa merakmı belli olmayan davnarıÅ?larla alt üst ediyor. Tabii ki Edward bir vampir!

Ä°Å?te kısaca konu böyle...

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Apr 07, 2009 10:36 pm Reply with quoteBack to top

Å?imdi anladım, filmi nasıl buldun diye sorarken, beÄ?endinmi anlamında sormuÅ?sun. Bende zannettim nerden buldun, bir de ayrtıntıyla yazmıÅ?ım Sad

Site Ã?izeri

PostPosted: Thu Apr 09, 2009 8:09 am Reply with quoteBack to top

Illyra wrote:
    Å?imdi anladım, filmi nasıl buldun diye sorarken, beÄ?endinmi anlamında sormuÅ?sun. Bende zannettim nerden buldun, bir de ayrtıntıyla yazmıÅ?ım Sad

Hahaha xD Hakikaten amma detaylı yazmıÅ?sın nasıl bulduÄ?unu Very Happy Ã?ok hoÅ? ya, gece gece iyi güldürdün Smile

Annen izledi sen izlemedin mi?! Surprised Annenle konuÅ?mak istiyorum öyleyse Very Happy Annenin zevkine güveniyorum o zaman, arkadaÅ?larıma bir sorayım film elinde olan var mı. Ä°zleyince bir daha dönerim buraya, bu arada filmi izlemiÅ?/kitabı okumuÅ? varsa yorum bekleriz.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Apr 27, 2009 6:30 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi içim gayet rahat yorum yazabilrim, çünkü filmide izledim ( iki kere hem de ), dört kitabıda bitirdim.

Bence okumayı düÅ?ünen varsa kesnlikle alıp okusun, dört kitapta çok iyiydi. Hepsini keyif alarak okudum. Aksiyon, aÅ?k ve kalan her Å?ey kitaplarda çok iyi dengelenmiÅ?. Ayrıca vampir dünyasıda bilinenden deÄ?iÅ?ik olduÄ?u için insanı dikkatini çekiyor. Ã?stelik normal bir insanın nasıl vampir olduÄ?unu birebir okuyabiliyorsunuz. Ayrıca baÅ?ka bir efsane olan kurtadamlarda, vampirler kadar önemli bir tema. Anlatımı çok akıcı. Nasıl bitirdiÄ?imi anlamadım. Dördüncü kitabı bitirdiÄ?imde, keÅ?ke devamı olsa dedim.

Gerçi devamı, vampir Edward'ın aÄ?zından olayların en baÅ?ından anlatıldıÄ?ı Midnight Sun, olarak çıkacakmıÅ? diye bir söylenti var ama henüz kesin deÄ?il. Ã?stelik yazar bunun bir kısmının piyasaya sızdırlmasını saÄ?lamıÅ? bildiÄ?im kadarıyla, ama sadece 12 bölüm olarak ( ve evet o 12 bölümüde okudum )

Kısaca seri için yorumum bu. Elinizde fırsat varsa okuyun Smile

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 27, 2009 7:53 am Reply with quoteBack to top

Elimde 4 kitapta var ama daha okumaya baÅ?lamadım. Stephen King'in Duma Adası adlı kitabını okuyorum. Onu bitirince Alacakaranlık serisine baÅ?lamayı düÅ?ünüyorum. Bu arada Duma Adasını da kesinlikle okuyun diyorum. Smile
    Kitapları okumadıÄ?ım için filmden bahsetmek istiyorum. Vampirler Illyra'nın da söylediÄ?i gibi güneÅ?ten etkilenmiyorlar. Ä°lk gördüÄ?ümde hadi canım deyip afalladım. Hatta biraz soÄ?udum da denilebilir. Ã?zellikle Buffy'den aklımda kalan Angel'la Spike'ın birlikte takıldıkları zamanda geçen, güç gösterisi olarak yaptıkları kollarını güneÅ?e uzatma sahnesinden sonra. Ama film beni bu etkiden bile kurtarak kendine baÄ?ladı. Ä°kincisini bekliyorum Very Happy

Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 27, 2009 3:20 pm Reply with quoteBack to top

Dragon_Knight wrote:
    Elimde 4 kitapta var ama daha okumaya baÅ?lamadım. Stephen King'in Duma Adası adlı kitabını okuyorum. Onu bitirince Alacakaranlık serisine baÅ?lamayı düÅ?ünüyorum. Bu arada Duma Adasını da kesinlikle okuyun diyorum. Smile
    Kitapları okumadıÄ?ım için filmden bahsetmek istiyorum. Vampirler Illyra'nın da söylediÄ?i gibi güneÅ?ten etkilenmiyorlar. Ä°lk gördüÄ?ümde hadi canım deyip afalladım. Hatta biraz soÄ?udum da denilebilir. Ã?zellikle Buffy'den aklımda kalan Angel'la Spike'ın birlikte takıldıkları zamanda geçen, güç gösterisi olarak yaptıkları kollarını güneÅ?e uzatma sahnesinden sonra. Ama film beni bu etkiden bile kurtarak kendine baÄ?ladı. Ä°kincisini bekliyorum Very Happy

Harika bir kitaptı Duma Adası, o kitapla baÅ?ladım Stephen King serisine, öylesine mükemmel bir kitaptı ki, cidden "Acaba doÄ?ru mu" diye düÅ?ünmedim de deÄ?il hani Very Happy

Spoiler:
    Yani kolu olmayan bir adamın kolunu psiÅ?ik olarak kullanabilmesi tarzında Å?eyler, bana hoÅ? gelmiyor da deÄ?il :D

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Apr 29, 2009 9:22 pm Reply with quoteBack to top

Al world of darkness'ı ve underworld'ü, hiç bir özgünlükle oynama sadece vampirler gün ıÅ?ıÄ?ında gezsin... yazanıda okuyanı da kınıyorum demek istiyorum ama neredeyse herkes okuduÄ?u için ikincisini yapmak istemiyorum.
    Back to top View user's profileSend private message
    darkwizard
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 09, 2009 4:08 am Reply with quoteBack to top

bir vampirle normal bir kızın aÅ?k hikayesi...seriyi okudum filmini de izledim oldukça akıcıydı ilk kez vampirlerle ilgili bir seri okudum ama bana kalırsa bu seri vampirliÄ?in vahÅ?iliÄ?inden çok aÅ?kla dolu ilk okuduÄ?umda çok beÄ?endim ama fazla abartıldı Å?imdi herkesin elinde dilinde açıkçası bıktım artık
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum