Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Göçebe
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Göçebe View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Aug 16, 2009 5:38 am Reply with quoteBack to top

Göçebe (The Host), Alacakaranlık serisinin yazarı Stephenie Meyer'in bir baÅ?ka kitabı.

Göçebe kitabını bu hafta okudum ve 679 sayfa olmasına raÄ?men üç günde bitirdim. Söylemek istediÄ?im çok heyecanlı ve akıcı bir kitap olduÄ?u. Yazım tarzı tıpkı Alacakaranlık'ta olduÄ?u gibi birinci Å?ahıstan anlatım. Ama kitabı bitirip enine boyuna düÅ?ündüÄ?ümde, birinci Å?ahıs anlatım olmasına sevindim, çünkü baÅ?ka türlü belki de bu kadar iyi anlaÅ?ılmazdı. İçeriÄ?i bolca heyecan, iç çekiÅ?meler, macera ve aÅ?k dolu. Bir kere elinizde aldıÄ?ınızda, özellikle yarısından sonrasını okumanız için sabırsızlanmanız normal bir Å?ey olacaktır diye düÅ?ünüyorum...

Gelelim kitabın konusuna (spoiler içermektedir);

Spoiler:
    Ana gezegenleri Origin olan ve ruh olarak adlandırılan varlıklar, yaÅ?amlarını diÄ?er gezegenlerdeki canlı varlıkların bedenine girerek geçirmektedirler. Ä°nsanların mavi yeÅ?il dünyası ruhlar için güzel bir gezegendir, ama insanlar diÄ?er yaratıklar gibi zihinlerinin içinde yaÅ?ayıp bedenlerini kontrol eden ruhlardan memnun deÄ?ildir.
    DiÄ?erlerinden daha fazla gezegende yaÅ?amıÅ? olan ve Göçebe dedikleri ruh, saklanan insan direniÅ?çilerin içinden yakalanan Melanie Styrder isimli bir kızın vücduna yerleÅ?tirilir. Ama Melanie'nin zihni çok kuvvetlidir ve Göçebe'yi red eder...
    Duyguları çok güçlü olan insan vüducunda ilk kez yaÅ?ayan göçebe için her Å?ey çok zordur... DiÄ?er ruhlara yardım etmeyi mi, yoksa içindeki baskın duygulara uyarak insanların tarafına geçmeyimi seçecektir ?

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 2:45 am Reply with quoteBack to top

Bana birinci Å?ahıÅ? ile yazmak hep kolaya kaçmak gelmiÅ?tir, üçüncü Å?ahıÅ? anlatımı her zaman daha çok yeÄ?lemiÅ?imdir. Zaten Twilight yüzünden yazara biraz kılım, bu yazar parçasının hiç bir kitabını hayatta okumam...
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 4:27 am Reply with quoteBack to top

Birici Å?ahıs ile yazmak kolay olsa da ne yapalım yazarın tarzı bu. Bence sen biraz önyargılı yaklaÅ?ıyorsun Meyer'e. Ã?yle deÄ?il mi Cool

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 4:43 am Reply with quoteBack to top

Atomlarımı parçalayabilirsin ama önyargımı asla! Very Happy
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 5:00 am Reply with quoteBack to top

Twilight'ı bilmeyen / okumayan / izlemeyen tek kiÅ?i benim herhalde ya...

Ama bilmemeyi tercih ederim. Harry Potter gibi popüler bir olay, uzak durmak en iyisi. Sonra bütün gününü kitaptan / filmden nefret ederek geçirmek istemiyorum Very Happy

edit: catboya katılıyorum. Harry Potter'a olan, Eragon'a olan ve yavaÅ? yavaÅ? Twilight'a olmaya baÅ?layan önyargımı kimse kıramaz Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 5:13 am Reply with quoteBack to top

Ben de bilmiyorum, okumadım, izlemedim.

edit deÄ?il ama herkes yazmıÅ? ben de yazayım: Aynı önyargı bende de var Very Happy

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 5:50 am Reply with quoteBack to top

Burada anti-popülist tek ben varım sanmıÅ?tım. Gerçi KirasözleÅ?meleri WoW oynuyor, ciddi bir anti-popülist deÄ?il o zaman, Tolkien de anti-popülist birinin çok seveceÄ?i bir yazar deÄ?il aslen. Edmond konusunda emin deÄ?ilim ama!

Ama, eh, Å?imdi bu kadın önce vampir, sonra ruhları yazıp, büyücü, kurtadam (onlar sanırım Twilight'ta vardı?) falan yazarsa tam WoD gibi olur Very Happy

Vampirleri nasıl çizdiÄ?i bir yana, vampirlerle anlattıÄ?ı Å?ey ve onu anlatma yolu, ne bileyim. Ä°lginç Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    middle-earth
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 5:52 am Reply with quoteBack to top

Güzel de olsa kötü de olsa bir takım insanlar sayesinde aynı önyargılar bende de var o film ve kitaplar hakkında Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailMSN Messenger
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 5:54 am Reply with quoteBack to top

Benim konumda emin olmamakta haklı olabilirsin Very Happy Neticesinde bu sitede en aykırı müziÄ?i dinleyen benim Very Happy En aykırı oyunları oynayıp en absürt sporlarla uÄ?raÅ?an da benim Very Happy

Ayrıca Middle-Earth gibi ben de daha filmin adını duymadan önyargı oluÅ?muÅ?tu bende de bazı tiplemeler sayesinde Very Happy Adam yanımda deli dehÅ?et sinir oluyormuÅ? Edward diye birine. "Kim o Å?erefsiz!" diye bir an hıÅ?ımla sordum ben de. MeÄ?er film kahramanıymıÅ? Very Happy Ama sonra Facebook'tan elemanın birkaç resmini atınca ben de sevmemeye baÅ?ladım Very Happy Ve hikayenin.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    CLiCKs
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 7:40 am Reply with quoteBack to top

Eragon hariç diÄ?erlerine katılıyorum. Hatta ara sıra düÅ?manlıÄ?ın ötesine bile geçmiÅ?tik sanırsam. Sınıfımızda bir twilight serüveni baÅ?lamıÅ?tı ki akıllara zarar! Hatta birbirleriyle yarıÅ?ıyorlardı kim önce bitirecek diye Very Happy Onun bilmem kaç kitabı mı ne çıktı baktım sınıftaki 30 kiÅ?iden 10 kiÅ?inin elinde onlar var. Bide çaktırmadan derslerde sıranın altında okuyorlardı. :evillaugh:

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 8:01 am Reply with quoteBack to top

Lydronk wrote:
    Burada anti-popülist tek ben varım sanmıÅ?tım. Gerçi KirasözleÅ?meleri WoW oynuyor, ciddi bir anti-popülist deÄ?il o zaman, Tolkien de anti-popülist birinin çok seveceÄ?i bir yazar deÄ?il aslen. Edmond konusunda emin deÄ?ilim ama!

Ama, eh, Å?imdi bu kadın önce vampir, sonra ruhları yazıp, büyücü, kurtadam (onlar sanırım Twilight'ta vardı?) falan yazarsa tam WoD gibi olur Very Happy

Vampirleri nasıl çizdiÄ?i bir yana, vampirlerle anlattıÄ?ı Å?ey ve onu anlatma yolu, ne bileyim. Ä°lginç Very Happy

In my defense... Razz

Tolkien hiç okumadım aslında, filmini severim ama kitabını okuyamadım, dayanamadım Very Happy

WoW'a gelince, kendini oynatabilen baÅ?ka bir MMO oyunu söyle onu oynayayım Very Happy WoW çıktıÄ?ından beri resimlerine bakıp bakıp aÄ?larım (tamam abarttım). Sonunda oynayabilmiÅ?im çok mu yani! Very Happy

Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 8:06 am Reply with quoteBack to top

Bu kadar tartıÅ?maya önyargıya ne hacet. Açın iki sayfa okuyun Göçebe'den. Hiç deÄ?ilse bilmeden yorum yapmadı denilmez hakkınızda Razz
    Ama öyle deÄ?il mi Rolling Eyes

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 10:15 am Reply with quoteBack to top

Eh, KirasözleÅ?meleri; MMO oyunlar doÄ?aları gereÄ?i popülizmden besleniyorlar. Ã?oÄ?u en azından. MMO oyun oynayan herkes tek bir oyuna odaklanınca o oyuncu kitlesinde bir popülist karadeliÄ?i oluÅ?uyor; geri kalan tüm oyunlar boÅ? kalınca, oyuna yeni baÅ?layanlar istemsiz olarak popüler olana yöneliyorlar yani. Kaçınılmaz olarak popülist oluyor oyunu oynayanlar Very Happy

Bir de, bir daha D&R'a falan gittiÄ?imde bakarım biraz, ama olumlu bir Å?ey beklemeyin Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon Aug 17, 2009 12:00 pm Reply with quoteBack to top

Ya birinci Å?ahıÅ? gerçekten de benim pek haz etmediÄ?im bir yazılıÅ? biçimi, yani yazarın tabi ki direk kendi düÅ?üncelerini aktardıÄ?ı denemeler ve Å?öyleÅ?iler hoÅ?uma gider ama yazarın yazdıÄ?ı öyküde bir karakterin tek bir bakıÅ? açısıyla yazılan öyküler ve romanlara biraz nedense önyargıyla yaklaÅ?ırım...
    darkwizard
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 05, 2009 3:45 am Reply with quoteBack to top

Aslında önyargıyla okumaya baÅ?lasamda sonradan hoÅ?uma gitti baya.Konusu çok ilginç.Ama sevgili Meyer in tarzıyla kitap olabilecek en mutlu sonla bitiyor tıpkı alacakaranlıktaki gibi bu çok sinir bozucu bence nolur sanki birkaç deÄ?erli karakterin baÅ?ına birÅ?eyler gelse Rolling Eyes
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum