.
Bana en az bir oyuncu lazım arkadaÅ?lar, fazla da olabilir.
Oyuncuların Matrix filmini seyretmiÅ? ve beÄ?enmiÅ? olması ayrıca Å?u baÅ?lıkta benim icadım olan oyun sistemini baÅ?tan sona iyice okumuÅ? ve anlamıÅ? olmaları gerekmektedir:
http://www.frpworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8258
AnlaÅ?ılmayan ya da tereddütlü vs noktalar varsa yardımcı olmaya hazır olduÄ?umu söylememe gerek yok herhalde.
Amacımız bir forum frp oyunu yaparak hem sistemi test etmek, hem de oynamak iÅ?te, eÄ?lenmek vs.
Senaryo Matrix filminden araklanıp modifiye edilecek. Neo, Morpheus, Tirinity filan yok; onlar Nabukadnazar gemisinde sizler ise baÅ?ka bir geminin mürettebatı olacaksınız. Ancak amaç aynı: insan ırkını makinelerden kurtarmak.
Ben sistemi çok beÄ?enmiÅ?tim. Yarısınıda okudum. Bu ara tamamen bitiricem ve oynayabilirim. Ã?ok ilgimi çekti. Epey deÄ?iÅ?ik bir sistem.
_________________ Ben gelecek için hiç endiÃ…?e duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Ä°ki feat seçiyoruz ya. Onlar düÅ?ük seviyeliden mi olacak yoksa 1i yüksek seviyeliden mi? Daha doÄ?rusu nasıl?
DüÅ?ük seviyeden olacak tabii ki.
Kurallarda diyor ki: eÄ?er 5 tane düÅ?ük seviye featin varsa artık yüksek seviye feat de seçebilirsin; yani baÃ…?langıçta 2 tane ve pp havuzun her +20 pp artıÅ?ında bir tane daha düÅ?ük feat seçeceksiniz; çaylaklar oyunumuzda 80 ile baÃ…?ladıÄ?ına göre, 140’da beÃ…?inci düÅ?ük seviye featini alırsın ve 160’dan itibaren artık istersen yüksek seviye feat de almaya baÃ…?larsın. Zaten yüksek seviye featler süper hareketler yaparken bonus veriyor; süper hareketler de aÃ…?ırı pp tüketen hareketlerdir, çaylak durumlarında pek fazla süper hareket yapmazsanız sizin için daha iyi olur. O andaki pp miktarınızın aynı zamanda hit pointiniz olduÄ?unu unutmayın.
Aegron Linwelin wrote:
Dwaxer bende tamamını okuamdım ama okuyup katılabilirim...
Evet okuyun bakalım...
Haftaya Pazartesi filan baÅ?larız. BaÅ?ka katılacak oyuncular varsa, kuralları okuyup öÄ?renmek için bol bol vakitleri var. Zaten kurallar göründüÄ?ü kadar fazla deÄ?il.
Dwaxer ben Güç konseptiyle Cleave, Unarmed Dmg featlerini seçiyorum
Tamam karakteri hayalinde iyice canlandır; nasıl biridir, eski hayatında neler yapardı, tipi nasıldır, kiÅ?ilik özellikleri, Matrix'teyken nasıl giyinir, yanında taÅ?ıdıÄ?ı eÅ?yalar vs... Ben karakter baÅ?lıÄ?ı açacaÄ?ım; bir Å?ablon yapacaÄ?ım; oraya karakterlerimizi yazarken sizin de göreceÄ?iniz gibi sayısal deÄ?erler zaten çok az yer kaplayacak, daha çok sosyal konular, tasvirler vs
Dwaxer mesela ben muÅ?ta kullanmayı düÅ?ünüyorum. Onla ilgili sisteme eklemeler yapabilirmiyiz? Hani unarmed yerine geçebilirmi felan gibi? Ama fazladan damaesi olur vb.
_________________ Ben gelecek için hiç endiÃ…?e duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Dwaxer mesela ben muÅ?ta kullanmayı düÅ?ünüyorum. Onla ilgili sisteme eklemeler yapabilirmiyiz? Hani unarmed yerine geçebilirmi felan gibi? Ama fazladan damaesi olur vb.
Olur; ilkel silah kategorisine girer; dmg:+2d6
Hımm sen unarmed attack gibi sayılsın istiyorsun... Mantıklı... muÅ?ta olabilir unarmed attack ama faeat alıp +2d6 daha arttıracaksın deÄ?il mi dmg'ı! Site hepten power playci oldu yahu, sistemi nasıl deleriz diye çalıÅ?ıyo akıl fikir!
Neyse olsun bakalım; ama sadece muÅ?ta için geçerli. Mafya üyesi gibi...
Olur; ilkel silah kategorisine girer; dmg:+2d6
Hımm sen unarmed attack gibi sayılsın istiyorsun... Mantıklı... muÅ?ta olabilir unarmed attack ama faeat alıp +2d6 daha arttıracaksın deÄ?il mi dmg'ı! Site hepten power playci oldu yahu, sistemi nasıl deleriz diye çalıÅ?ıyo akıl fikir!
Neyse olsun bakalım; ama sadece muÅ?ta için geçerli. Mafya üyesi gibi...
.
Sopacı olucam bir nevi. Herneyse oyunu daha erkene sarabilirmiyiz iÅ?in yoksa? Bu arada teÅ?ekkürler. MuÅ?tayla ajan dövmek benim için bir zevk olucak
Albert Einstein
Sopacı olucam bir nevi. Herneyse oyunu daha erkene sarabilirmiyiz iÅ?in yoksa? Bu arada teÅ?ekkürler. MuÅ?tayla ajan dövmek benim için bir zevk olucak
Oyunu erkene Å?öyle sarabiliriz; Matrix'teki görevlere geçmeyiz ama sana ve erkenci arkadaÅ?alara hayati tehlikesi olmayan antreman görevleri ayarlayabiliriz. Hani eÄ?itim programları vardı ya filmde; Morpheus ve Neo eÄ?itim programına girip dövüÅ?üyor, damdan dama atlıyordu filan istersen onu yapabiliriz. Böylece bakalım combat vs dinamikler nasıl çalıÅ?ıyor ilk testimizi yapabiliriz. Ayrıca bunda tecrübe kazanıp pp havuzunu da geniÅ?letebilirsin.
ArkadaÅ?lar Å?unu belirteyim: Bu oyunda seviye ilerleme hızlı olacak, baÅ?ardıÄ?ınız her görev sizi en az 20 pp ileriye götürecek ki bu da yeni bir feat almak demek oluyor. Yalnız önemli olan; en önemli Å?ey kalan pp miktarınızı idareli kullanmak, çünkü bu aynı zamanda hit pointiniz oluyor ve eÄ?er ölürseniz öldünüz. EÄ?er oyuna yeniden baÅ?ka karakterle girerseniz yine max 80 pp ile baÅ?tan çaylak olarak baÅ?larsınız.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum