Galadriel mi? Evet, ama onun karizmatik olmasınd yüzüÄ?ün büyük etkisi var. Elf yüzüklerinden birisi ondaydı.
Hade yaa, doÄ?ru diyosun bak, ben de Gimli gibi gaza geldim deÄ?il mi! Pis cadı beni de tılsımıyla kandırmıÅ?! SaÄ?ol Edmond, gözlerimdeki perdeyi kaldırdın.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Gandalfdanda karizma akar kitapda sözleriyle laflarıyla, görünüÅ?üyle konuÅ?masıyla tam yaÅ?lı bir büyücüdür.
"Evet, Saruman beyaz ıÅ?ık kırılabilir beyaz kaÄ?ıt yazılabilir. Ancak bir Å?eyin mahiyetini anlamak için onu kıran kiÅ?i ariflik yolundan sapmıÅ? demektir."
"AÄ?lamayın demeyeceÄ?im çünkü tüm gözyaÅ?ları sandıÄ?ınız kadar kötü deÄ?ildir."
gibi sözleri...
Ayrıca Kitapta Tom Bombadil de karizmadır. Tom Bombadil yüzüÄ?ü takar ama görünmez olmaz yüzüÄ?ün onun hükmüne bir geçerliliÄ?i yoktur. Frodo yüzüÄ?ü takıp merrye Å?aka yapacaÄ?ı anda. Tom Bombadil onun görünmeyen kolunu tutar
"UÄ?urlar ola ne iÅ? böyle Tom Bombadil daha o kadar körleÅ?medi." diye de Frodaya lafı koyar.
Sonra Aragorn ve onun adına yazılmıÅ? mısralar gelir akla...
"Altın olan herÅ?ey parlamaz her gezgin yitirmemiÅ?tir yolunu."
Son olarak Boromir derim lafını ve sözünü sakınmayan adam gibi davranan adama filmden farklıdır kitaptaki Boromir o yüzden karizmadır.
"KulaÄ?ın duyduÄ?u kurt yüreÄ?in korktuÄ?u orktan daha kötüdür."
Filme gelirsek Gandalfın çok güzel yansıtılmıÅ? olması hele ilk göründüÄ?ü sahne tekrar tekrar beni benden alan sahnedir Gandalf iÅ?te budur demiÅ?tim.
"Büyücüler asla geç kalmaz Frodo Baggins, onlar erkende gelmezler..." denilen sahnedir iÅ?te...
Ayrıca Filmdeki Saruman, o ne sestir nasıl bir duruÅ?tur nasıl oynadıÄ?ı karakteri karizma yapmaktır. Orjinal sesindeki akan karizma korkutur insanı, Hele kuleden ordusuna seslendiÄ?i yer çok etkileyicidir bir açıp dinleyin bence...Uruk Hailerle konuÅ?tuÄ?u sahnede çok etkileyicidir ilk filmde.
"Sizler güçlü ve yenilmezsiniz, Acı korku nedir hiç bilmediniz İnsan eti tadacaksınız !"
Filmdeki ve kitaptaki karizma karakterler bence bunlar. Böyle anlatınca gecenin bu saatinde izleyesim geldi filmlerin o sahnelerini iyi mi neyse biraz bakarız artık =)
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum