"Alaaamos!" kuyuda yankılandı ses. Atreun baÅ?ını eÄ?di. Ses yavaÅ? yavaÅ? soldu ve karanlıkta kaybolup gitti. Atreun tekrar seslendi.
Satirleri anlat bana Truja;
Å?imdi pek kalmadı hatırlayan.
Anlat bana Truja, Alamos’u anlat
O deÄ?il miydi Muhafız Ã…?ehri’ni yıkan
DeÄ?il miydi Tanrılara kafa tutan.
Bir süre bekledi ama hiçbir ses duymadı. Yerden bir taÅ? alarak kuyuya fırlattı. Suya çarpan taÅ?ın sesi kuyuda yankılandı. Yorgun satir kuyunun taÅ?larına sırtını verdi ve batan güneÅ?e yüzünü çevirdi. Gözleri sulanmıÅ?tı.YavaÅ?ça bir Å?eyler mırıldandı.
DoÄ?unun batan güneÅ?i hayal gibisin,
Bu uçsuz bucaksız çayırlarda.
Kara ormanlar ve sıcak çöllerden geldim,
Ama beyhudeymiÅ? ümitler, Ah Zamansız DoÄ?an,
Yol göster Kralım!
ve iç geçirdi satir."Buralara kadar boÅ?unaymıÅ?" diye düÅ?ündü. Efsunlu bir kuyuya ümit baÄ?layanlar ne çaresizmiÅ?."Truja" demiÅ?ti Degart."O dünya daha oluÅ?madan buradaydı.O en yaÅ?lıdır ve evrenin merkezidir. Ancak o bilebilir Alamos' un akıbetini".
Yıllar olmuÅ?tu yola koyulalı. Belki halkı yoktu artık. Alamos'u bulma ümidi de kalmamıÅ?tı. "Dönmek" diye düÅ?ündü. Bu kadar yolu nasıl dönerim. Eskisi kadar güçlü de deÄ?ildi. Yol onu yıpratmıÅ?, genç yaÅ?ına raÄ?men yaÅ?lı bir bedene bürünmüÅ?tü.SadaÄ?ını çıkarıp kenara koydu ve yere uzandı. Havanın kararmasıyla ortaya çıkan soluk yıldızları seyre daldı.Bir süre bir Å?ey düÅ?ünmeden seyretti. Sonra göz kapakları yavaÅ?ça kapandı.
O gece rüyasında baÅ?langıcı gördü. HerÅ?eyin nasıl baÅ?ladıÄ?ını. Ekserum'u gördü. HatırladıÄ?ından daha karanlıktı. Düzenbazlar loncasından Kant'ı gördü. Uzun süre yoldaÅ?ıydı ve Å?imdi cansız yüzünde tebessüm vardı. Beren'i de gördü büyülü güzelliÄ?iyle. Å?imdi yoktu ikiside. Fersahlarca geride bırakmıÅ?tı onları, güneÅ?in battıÄ?ı yerde. Å?imdi yalnızdı , yapayalnız.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum