Bir kaç farklı baÅ?lık var, son yıllarda bir çok çizgi roman uyarlaması film çekiliyor.
Bir çizgi roman sever olarak aklıma gelen çizgi roman uyarlamalarını liste haline getiriyorum. YetmiÅ? sonrası filimleri listeleyeceÄ?im, daha önceden de çizgi roman sinema birlikteliÄ?i olsa da çoÄ?u kiÅ?iye hitap etmeyeceÄ?ini düÅ?ünüyorum.
Görsel efektler, dijital dövüÅ?lerden önce Lou Ferrigno vardı. 1.95 boyunda 130 kilogram aÄ?ırlıÄ?ındaki ünlü vücutcu bu televizyon filminden sonra dizisinde de uzun yıllar oynadı. Stan Lee'nin piÅ?man olmadıÄ?ı uyarlamalardandır. Ä°kibinli yıllarda çekilen iki Hulk filminde de güvenlik görevlisi olarak Stan Lee ile birlikte gözükmektedir.
Darkgnome wrote:
Burada HUlk'u oynayan kiÅ?i, Lou Ferrigno, zamanında dünyada bilinen en büyük bisepsli adamdı. Kendisi yeni çekilen Hulk'un birinci ve ikinci filminde koruma görevlisi olarak filmlerde gösterilerek bir kere daha onore edilmiÅ?tir.
Evet taa 78 yılında Ã?rümcek adam filmi çekmeye çalıÅ?mıÅ?lar. TV filmi olarak çekilmiÅ? o zaman ki "Altı milyon dolarlık adam" dizisi kalitesinde bir film. AfiÅ? kendini anlatıyor zaten fazla söze gerek yok.
YetmiÅ?lere ait en güzel çizgi roman uyarlaması. Superman rolüyle artık kafamızda özdeÅ?leÅ?miÅ? Christopher Reeve, babası Kal-El rolünde en az gözükerek en fazla para kazanan Marlon Brando, Lex Luthor rolüne hafif komedi katarak oynamıÅ? Gene Hackman ve Süpermen'in dünyalı babası Jonathan Kent rolünde 50'lerin jönü Glenn Ford. Bunun üzerine o yıllarda yıldızı parlamaya baÅ?layan ünlü yönetmen Richard Donner'ı koyunca sonuç gerçekten güzel oluyor.
Aynı toplulukla çekilmiÅ? devam filmi, devam filmlerinden ayrı olarak bu filmin çekileceÄ?i zaten düÅ?ünülmüÅ?, ilk filmde ikinci filmdeki kötü adamlar (General Zod ve arkadaÅ?ları) tanıtılmıÅ?tı. Bu filmi bu yüzden baÅ?arılı devam filmi sınıfına sokabiliriz.
Ã?çüncü filmde seri düÅ?üÅ?e geçmeye baÅ?lıyor, "Süpermen Süpermene karÅ?ı" mantıÄ?ıyla çevrilen, Richard Pryor'u kadroya katmasıyla iyice komedi aÄ?ırlıÄ?ı kazanan bir Süpermen filmi.
Dördüncü film herkesin unutmak istediÄ?i seride yok sayılan bir film. Gerek konusu, gerek efektleri ile diÄ?er filmlerden çok geride kalan bir film.
Max von Sydow Ming, Timothy Dalton Prens Barin, Topol Dr. Zarkof rolünde. Gordon rolündeki Sam J. Jones sonrasında genelde kötü adam karakterlerini canlandırmıÅ? baÅ?arısız bir oyuncu. Müzikleri Queen'in yapmıÅ? olması filmin bir diÄ?er avantajı.
Arnold Schwarzenegger'i üne kavuÅ?turan film. John Milius gibi ortalamanın üzerinde bir yönetmenin çizgi-romandan neler çıkarabileceÄ?ine güzel bir örnek. Seksenlere ait en iyi uyarlama olduÄ?unu yazarsam yanlıÅ? olmaz. Oliver Stone'un da yardımcı yönetmen olarak çalıÅ?tıÄ?ı bu filmin müzikleri Hollywood filmlerine müzik yapan bu iÅ?in görünmez kahramanlarından Basil Poledouris'a ait.
Ä°lk filmin popülerliÄ?inden yararlanmaya çalıÅ?an bir devam filmi, sinemasal anlamda ne yazık ki ilkinin yanına bile yaklaÅ?amıyor.
Süpermen Dünya'ya gelir de Süperkız boÅ? durur mu? Filmlerin baÅ?arısını duymuÅ? olacak ki ilk taksiye atlayıp o da soluÄ?u Dünya'da alıyor: Sonuç hüsran.
Conan'ın baÅ?arısından sonra onun çaÄ?daÅ?ı kılıçlı diÅ?i Å?eytan Kızıl Sonja'nın da filmi çekildi. Arnold Schwarzenegger bu filmde Conan deÄ?il de Kalidor isminde bir savaÅ?çıyı canlandırıyordu. BaÅ? rolde o yıllarda ünlenmeye baÅ?layan Brigitte Nielsen vardı. Bunun üçlemedeki en kötü film olduÄ?unu söyleyebiliriz.
Tim Burton ve Batman muhteÅ?em bir birliktelik, Burton'un yarattıÄ?ı Gotham'ı bir daha kimse yaratamadı. Jack Nicholson'un yaÅ?ına ve göbeÄ?ine raÄ?men canlandırdıÄ?ı Joker çok iyiydi. Filmin en zayıf halkası aslında iyi bir oyuncu olan Michael Keaton'dı, Bruce Wayne - Clark Kent karakterleri çok farklı kiÅ?ilerken, Keaton Clark Kent gibi davranıyordu.
Rocky IV'den tanıdıÄ?ımız Dolph Lundgren'in baÅ?rolünü aldıÄ?ı bu film zamanımız için aÄ?ır aksak gelsede çekildiÄ?i yıllara göre iyi bir macera filmi sayılabilir.
Last edited by devrimk on Sun Sep 13, 2009 7:20 pm; edited 10 times in total
Doksanlı yıllara da bir TV filmi olmanın ötesine gitmeyen bir filmle baÅ?lıyoruz. DüÅ?ük prodüksiyon, kötü oyunculuk sonunda çizgi roman severlerin bile dayanamayacaÄ?ı bir film çıkmıÅ?.
Batman Burton'la ikinci kez çekildi, Kedi kadın rolünde Michelle Pfeiffer, Penguen rolünde en iyi performanslarından birini gösteren Danny DeVito bu filmde en az ilki kadar baÅ?arılıydı.
Yönetmen koltuÄ?una Joel Schumacher geçerken Batman rolüne Val Kilmer geçti. Chris O'Donnell 'ın canlandırdıÄ?ı yardımcısı Robin seride ilk kez gözüktü. Tommy Lee Jones Ã?ift surat, Jim Carrey Bilmececi rolündeydiler. Dünyadan kopuk karakterleri oynamanın etkisiyle olsa gerek Jim Carrey hariç kimse rolüne tam ısınamamıÅ?tı. ToplanmıÅ? bunca insan ancak B filmi kalitesinde bir film oluÅ?turmuÅ?tu.
Bu sefer ingiliz kaynaklı (2000 AD) bir çizgiromandan uyarlama. Ã?izgi romanda yüzü hiç çizilmeyen sert mizaçlı Yargıç Dredd'in filmde yüzünün gözükmesi karakterin fanatiklerini kızdırmıÅ?tı. Ä°yi bir savaÅ? sonrası macera filmi diyebiliriz.
BaÅ?ka bir ingiliz çizgi roman uyarlaması daha. SavaÅ? sonrası Avustralya'da geçen kangruinsan bir arkadaÅ?ı olan ve tabii ki bir de tankı olan punk kızın maceraları. Filmde
Malcolm McDowell ve Ice-T var. Bir de o yıllarda ünlenmemiÅ? Naomi Watts. Komedi unsurları yüksek videoklip tadında bir film.
Dark Horse çizgi roman firmasının pek tutmamıÅ? bir çizgi romanın pek tutmamıÅ? film uyarlaması, tahminen Pamela Anderson'un hatırına çekilmiÅ? bir film.
Serinin bu filminde yönetmen ve Robin kaldı Batman deÄ?iÅ?ti. George Clooney aslında fiziksel olarak o zamana kadarki en iyi Bruce Wayne olabilirdi. Rolüne adapte olamaması üstelik Robin'le Batman'in eÅ?cinsel iliÅ?kilerinin olduÄ?unu düÅ?ünmesi bu filmi en baÅ?arısız film yaptı. Arnold Schwarzenegger kendine uygun olmayan Bay Dondurucu rolünde, o yıllarda yıldızı parlayıp sönen Alicia Silverstone Batgirl rölünde kötüydü. Ã?izgi romanda zeki kurnaz Bane aptal bir yaratık olarak harcanmıÅ?tı. Filmin tek olumlu yanı Zehirli sarmaÅ?ık rolündeki Uma Thurmandı.
Todd McFarlane'in Marvel'den ayrılıp Image firmasını kurduktan sonraki firmayı götüren dinamo karakteri. O yıllarda çizgi romanlara hakim olan karanlık çaÄ? (Dark age) pek filme yansıyamamıÅ?tı. Yönetmen ve efektler de tökezleyince ortaya kayda deÄ?er bir film çıkamadı.
Yarı Vampir Vampir avcısı Blade gayet baÅ?arılı oldu ve (Å?imdilik üç) devam filmleri çekildi. Macera filmleriyle çizgi-roman evreninin çok iy oturtulduÄ?u ilk filmlerden biri. Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson gibi çok iyi olmasa da kalbur üstü oyuncuların rol alması da bunda büyük etken.
Last edited by devrimk on Sun Sep 13, 2009 7:08 pm; edited 2 times in total
2000-2009
Ã?izgi roman uyarlamalarının en verimli yıllarına geldik. Artık bilgisayar efektleri süper kahramanların yaptıÄ?ı olaÄ?anüstü hareketleri bize göstermeye muktedir, bunun da etkisi büyük.
2000 yılında bir süper kahraman deÄ?il süper kahramanlar topluluÄ?uyla girdik. Nam-ı diÄ?er X-adamlar. Ian McKellen, Patrick Stewart gibi tecrübeli oyuncular, Hugh Jackman, Halle Berry, Anna Paquin gibi genç ümit vaadeden oyunculardan oluÅ?an bu seri bir deÄ?iÅ?ikliÄ?e giderek süper kahraman kostümünü kullanmadı. Deri ceket ve pantalonlarla daha havalı duran süper kahramanlarımız Bryan Singer'ın yönetiminde oldukça baÅ?arılıydı.
Ä°kinci filmde kadroya Nightcrawler'da katıldı, Mutant-Irkçılık benzemesinden yola çıkarak kurgulanmıÅ? bir hikayesi vardı. Serinin son filminde yönetmenlik koltuÄ?u Brett Ratner'e devredildi, kahramanlarımızın arasına Beast'de katıldı. Filmin sonunda yüzlerce mutantın savaÅ?tıÄ?ı tam bir acaiplikler Å?ovuna dönüÅ?en filmde çoÄ?u karakter öldürüldü. Ama bildiÄ?iniz gibi çizgi roman karakterleri asla ölmez.
Ä°mage firmasının 90'lı yıllarda çıkardıÄ?ı süper kadın kahraman Cadı kılıcı ülkemizde de basılmıÅ?tı. TV için çekilen bu film ancak dizi kalitesindeydi zaten sonrasında dizi olarakta devem etti.
2000'li yıllarda Hollywood Alan Moore'u keÅ?fetti. Tek kitaplık çizgi romanlar yazan Moore'un filmleri çekilmeye baÅ?landı fakat From Hell ve The League of Extraordinary Gentlemen filmlerini hiç beÄ?enmediÄ?i için sonrasında filmlerde isminin yazılmamasını istedi. From Hell kendi içinde baÅ?arılı bir filmdi beni tek rahatsız eden o yıllarda kullanılan hızlı kamera çekimlerinin 1880 Londrasında kullanılması oldu. Johnny Depp ve Ian Holm baÅ?rollerdeydi.
11 Eylül saldırısından sonra Amerika yıkılan gururunu vücuda getirecek bir kahraman arıyordu bu kahraman da Ã?rümcek adam oldu. Korku filmlerinden tanıdıÄ?ımız Sam Raimi halka da güvenen ve onunla bütünleÅ?miÅ? hatta onlardan biri olarak ele aldıÄ?ı Ã?rümcek adam filmiyle büyük bir baÅ?arı kazandı, devam filmleri hala sürmekte.
Ä°lk filmde kötü karakter YeÅ?il Cin'i Willem Dafoe ikincisinde Dr. Ahtapot'u Alfred Molina canlandırıyordu. Ä°ki oyuncunun da filme büyük katkısı olduÄ?u üçüncü filmde belli oldu. Kum adam, Venom gibi Ã?rümcek adamın ezeli düÅ?manlarının olduÄ?u üçüncü film ilk ikisi kadar baÅ?arılı olamadı.
SarıÅ?ın kör avukat Matt Murdock'u esmer Ben Affleck canlandırdı bu filmde. Jennifer Garner Elektra rolünde beÄ?enilmiÅ? olmalı ki Ekektra için de hemen bir film çekildi. Colin Farrell Bullseye, zenci dev Michael Clarke Duncan ise beyaz Wilson Fisk (Kingpin)i canlandırmıÅ?tı. Bu ufak detaylar haricinde Ben Affleck'in sakin ve soÄ?ukkanlı Daredevil'i yeterince canlandıramaması bu filmin dezavantajı oldu.
1990 baÅ?ından beri dijital efeklerle oluÅ?turulmuÅ? Hulk çekilmesi tasarlanıyordu, efektlerin fikre yetiÅ?tiÄ?i zaman yıl 2003 olmuÅ? yönetmenlik koltuÄ?una Ang Lee oturmuÅ?tu. Eric Bana rolüne derinlik katmaya çabalıyordu. Bety Ross rolünde Jennifer Connelly, General Ross rolünde Sam Elliott vardı. Banner'ın babası rolündeki Nick Nolte çizgi romanlardaki Absorbing Man'e benzer bir kötü karakterdi.
Ben film olarak beÄ?ensem de "Hulk Ezer!" mantıÄ?ındaki takipçilerinin hoÅ?una gitmeyen bir filmdi.
Allan Quatermain, Kaptan Nemo, Dr. Henry Jekyll, Dorian Gray, Görünmez adam ve Mina Harker bir araya gelirse ne olur? Ä°lginç konusuna raÄ?men Sean Connery hatırına izlenebilecek bir film olur. Alan Moore'u pes ettiren film.
Jennifer Garner'ın Elektra filmi Daredevil'den tamamen baÄ?ımsızdı, çizgi romanla da pek alakası yoktu, sonuç süper kuvvettli insanların dövüÅ?tüÄ?ü bir B filmi.
Jessica Alba hariç tanınmamıÅ? yönetmen ve oyuncularla uyarlama stratejisi bu filmde de devam etti. Fantastik dörtlü filmleri aslında bu tipler içinde en baÅ?arılısı sayılabilir, çizgi roman mantıÄ?ında eÄ?lencelik güzel filmler olmuÅ?tu.
Günah Å?ehri siyah beyaz baskılarıyla 60'ların detektif hikayeleri anlatımıyla zaten ilginç bir çizgi roman serisiydi. Filmi de en az bu seri kadar ilginçti. AbartılmıÅ? kontrast deÄ?erleriyle arasıra çizgi film seyrettiÄ?iniz hissine kapılıyordunuz. Ã?izgi roman uyarlaması olarak bire bir diyebileceÄ?imiz Å?ekilde çekilmiÅ?ti. Yaratıcı Frank Miller'ın da iÅ?in içinde olmasının bunda katkı payı var muhakkak fakat asıl baÅ?arı Roberto Rodrigez'in. Miller'ın tek baÅ?ına 2008'de çektiÄ?i Spirit gerçekten kötü bir filmdi. Günah Å?ehrine dönecek olursak bir çok ünlünün de rol aldıÄ?ını yazabiliriz. Clive Owen, Bruce Willis, Mickey Rourke, Rutger Hauer, Josh Hartnett, Michael Clarke Duncan, Benicio Del Toro, Jessica Alba, Elijah Wood.
Alan Moore'un yazdıÄ?ı fakat isminin filmde gözükmediÄ?i film. Film çizgi romana göre oldukça yumuÅ?atılmıÅ? uyuÅ?turucu ve anarÅ?ist düÅ?ünce yapısı makaslanmıÅ?tır. Onun dıÅ?ında güzel pek deÄ?eri anlaÅ?ılamamıÅ? bir film olduÄ?unu yazabiliriz.
DC'nin yıllardır çekmek istediÄ?i Superman için daha önce kimler düÅ?ünülmedi ki? 1994 yılında çekim için çalıÅ?malara baÅ?landı, yönetmen olarak ilk iki Batman'i çeken Tim Burton, Superman rolünde Nicholas Cage düÅ?ünülüyordu. Burton yazılan senaryoyu beÄ?enmedi ve müdahale etmek istedi, anlaÅ?mazlıklar baÅ? göstermeye baÅ?ladı. Bir çok yönetmenin ve oyuncunun adı geçtikten sonra X-men ile beÄ?enilen bir iÅ? çıkaran Bryan Singer'da karar kılındı. Bryan Singer bu yüzden X-man'in üçüncü filmini çekmedi. Film Donner'ın ilk iki filmini varsayıp ondan sonra baÅ?ladıÄ?ını iddia ediyordu. Oyuncular genellikle oldukça gençti Superman Brandon Routh kötü bir Christopher Reeve taklidi olmaktan öteye gidemedi. Senaryo 78'deki ilk filmle çok benzeÅ?iyordu, Kevin Spacey Gene Hackman'ın gölgesinden kurtulamamıÅ?tı. Ã?stüne üstlük benim gibi Süpermen'in doÄ?ruluÄ?una ve dürüstlüÄ?üne inanan eski toprakların Süpermen'in insan gözetlemesi, gizlice özel konuÅ?maları dinlemesi yeni özellikleri hiç hoÅ?una gitmedi. Sonuç büyük bir hayal kırıklıÄ?ı oldu, çekilecek Süpermen devamları ve hatta ortak Batman-Süpermen filmi rafa kaldırıldı.
Nicholas Cage Supermen'i oynayamadı ama Hayalet sürücüyü oynadı. Yanında yeni yeni popüler olan Eva Mendes vardı. Cage'in abartılı oyunculuÄ?u ve takma saçlarına bakmaktan filme pek odaklanamadım. Kötü uyarlamalardan biri daha yazıp geçelim çekilmesi düÅ?ünülen ikincisi daha iyi olur umarım. Å?unu da belirtelim ki Cage aslında bir çizgi roman sever. Cage soyadını Luke Cage'den (Power man) almıÅ?tır. Asıl soyadı Coppola'dır ve Francis Ford Coppola'nın akrabasıdır.
Ä°lkini tam dıÅ?lamadan çekilen bir devam filmi gibiydi Ä°nanılmaz Hulk. Marvel strateji deÄ?iÅ?tirmiÅ? tıpkı aynı yıl çekilen Demir Adam'daki gibi çok ünlü olmayan sözünün geçebileceÄ?i türden bir yöntem seçmiÅ?ti bu sefer. Bu sefer de Bruce Banner rolündeki Edward Norton'un kaprislerine maruz kalınmıÅ?, film çekimi uzadıkça uzamıÅ?tı. Tim Roth kötü süper kahraman Abomination rolünde, William Hurt'de General Ross rolündeydi. Betty Ross rolünü baÅ? ka bir güzel olan Liv Tyler almıÅ?tı bu sefer. Son yirmi dakikası filmde de çok aÅ?ikar hissedildiÄ?i üzere dijital yaratıkların dövüÅ?mesi Å?eklinde geçti, doÄ?rusu ben bir bilgisayar oyunu seyrediyormuÅ?um gibi hissetsem de film gayet beÄ?enildi.
Filmle ilgili baÅ?lıÄ?ımız:
http://www.frpworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7646
Bu yıllara ait en baÅ?arılı çizgi roman uyarlaması, çok popüler olmayan bir karakterin sinemada devleÅ?tiÄ?ine tanık olduk. Tabii bunda çok iyi bir oyuncu olan Robert Downey Jr. yanında gerçek bir kötüyü canlandırabilen Jeff Bridges ve rolüne tam oturmuÅ? sadık sekreter Gwyneth Paltrow'un da büyük katkısı var. Suya sabuna dokunmayan süper kahraman yerine günümüz olaylarıyla içiçe yaÅ?ayan ve kahramanlıÄ?ın nasıl olması gerektiÄ?ini gösteren bir film ayrıca. Filmin sonunda Ozzy'nin sesinden olmasa bile Iron Man'i dinlemekte ayrı bir zevk.
Ä°yi senaryo ve görsel efektlerle iyi film çekilemeyeceÄ?inin ispatı. Frank Miller Günah Å?ehrinin baÅ?arısından sonra kendi de film yönetebileceÄ?ine karar vermiÅ? ki Spirit'i çekti. Türün sevenlerinin bile katlanamayacaÄ?ı sıkıcı bir film yarattı.
Ã?izgi romanın yazarı Alan Moore hikayenin filme çekilmesini istememiÅ? ve isminin yazılmasını kabul etmemiÅ?ti. Aslında hikayesi çizgi romanın birebir uyarlaması diyebileceÄ?imiz bir filmdi bu da. MüziÄ?i, görselliÄ?i, efektleri hatta oyuncuları iyi olduÄ?u halde garip bir Å?ekilde toplamında iyi bir film çıkmamıÅ?tı ortaya.
Filmle ilgili baÅ?lıÄ?ımız:
http://www.frpworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8003
X-men serisinin tutması ve Hugh Jackman'ın en sevilen karakterlerden Wolverini baÅ?arıyla canlandırması kaçınılmaz sonucu ortaya çıkardı. Wolverin'in geçmiÅ?ini öÄ?rendiÄ?imiz bu film artık bu tip filmlerin çekiminin rayına oturduÄ?unu gösteriyor. Wolverine'in baÅ?düÅ?manı Sabretooth rolünde ise fiziksel olarak hiç karÅ?ılamayan fakat oyunculuk olarak iÅ?in altından baÅ?arıyla kalkan Liev Schreiber var. BaÅ?arılı bir macera filmi sayılabilir.
Küçükken bir örümceadam uyarlaması izlediÄ?imi hatıraldıÄ?ımdan IMDB'ye bir bakıÅ? attım. 1990 yılında bir örümcek adam filmi daha çekilmiÅ?. HatırladıÄ?ım iÄ?renç bir filimdi ve aldıÄ?ı opuan da öyle diyor. Ama gördüÄ?üm 1978 de çekilmiÅ? olan spiderman strikes back de olabilir. DüÅ?ündükçe kötü oluyorum.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
BaÅ?ka bir ingiliz çizgi roman uyarlaması daha. SavaÅ? sonrası Avustralya'da geçen kangruinsan bir arkadaÅ?ı olan ve tabii ki bir de tankı olan punk kızın maceraları. Filmde
Malcolm McDowell ve Ice-T var. Bir de o yıllarda ünlenmemiÅ? Naomi Watts. Komedi unsurları yüksek videoklip tadında bir film.
Vay canına, Tank Girl'ün filmi çekilmiÅ? mi Hem de 95 yapımıymıÅ?, nasıl duymamıÅ?ım! Süper, bir Å?ekilde bulup izlemek lazım.
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Hulk ve Ghostrider yetim kalmıÅ?. BaÅ?lıÄ?ı kirletmemek adına buraya ben yerleÅ?tirmiyorum ama biraz yardım edeyim.
"The increadible Hulk" (1978): http://www.imdb.com/title/tt0077031/
Burada HUlk'u oynayan kiÅ?i, Lou Ferrigno, zamanında dünyada bilinen en büyük bisepsli adamdı. Kendisi yeni çekilen Hulk'un birinci ve ikinci filminde koruma görevlisi olarak filmlerde gösterilerek bir kere daha onore edilmiÅ?tir.
Hepsi içinde bana göre en baÅ?arılısı Redsonya idi. Conan'da güzeldi ama ne çizgiromana Redsonya kadar yaklaÅ?abilmiÅ?ti, ne de Arnold Conan'ın çevikiliÄ?ini verebilmiÅ?ti. O cüssede birinin o kadar çevik olması da oldukça güöçtür zaten. Herhalde Conan'ı oynayabilecek insanlar sınırlıdır ya da yeni teknolojinin nimetlerinden yararlanılması gerekecek. Bu da filmi doÄ?allıÄ?ıdan uzaklaÅ?tıracak gibi geliyor bana.
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Spirit: Bunu da bulamadım IMDB'de. Filmi pek baÅ?arılı deÄ?ildi zaten bana göre.
300 spartalı filan da çizgiroman'dan çevirme ama uyarlama deÄ?ilde aynen kullnımı denebileceÄ?i için baÄ?lantılarını vermiyorum. BaÅ?lıkta sanırım daha çok süper kahraman tarzı çizgiromnlardan uyarlamalar veirlecek(?)
Eskisi ka
Hulk ve Ghostrider yetim kalmıÅ?. :roll: BaÅ?lıÄ?ı kirletmemek adına buraya ben yerleÅ?tirmiyorum ama biraz yardım edeyim.
"The increadible Hulk" (1978): http://www.imdb.com/title/tt0077031/
Hepsi içinde bana göre en baÅ?arılısı Redsonya idi. Conan'da güzeldi ama ne çizgiromana Redsonya kadar yaklaÅ?abilmiÅ?ti, ne de Arnold Conan'ın çevikiliÄ?ini verebilmiÅ?ti. O cüssede birinin o kadar çevik olması da oldukça güöçtür zaten. Herhalde Conan'ı oynayabilecek insanlar sınırlıdır ya da yeni teknolojinin nimetlerinden yararlanılması gerekecek. Bu da filmi doÄ?allıÄ?ıdan uzaklaÅ?tıracak gibi geliyor bana.
Darkgnome ben de zaman buldukça filmleri ekliyorum, bu yazdıkların da iyi olmuÅ?, senin yorumlarını da baÅ?taki mesajlara ekleyeceÄ?im.
Posted:
Sun Sep 13, 2009 7:48 pm
Darkgnome wrote:
Küçükken bir örümceadam uyarlaması izlediÄ?imi hatıraldıÄ?ımdan IMDB'ye bir bakıÅ? attım. 1990 yılında bir örümcek adam filmi daha çekilmiÅ?. HatırladıÄ?ım iÄ?renç bir filimdi ve aldıÄ?ı opuan da öyle diyor. Ama gördüÄ?üm 1978 de çekilmiÅ? olan spiderman strikes back de olabilir. DüÅ?ündükçe kötü oluyorum.
Darkgnome bahsettiÄ?in filmleri ekledim, ayrıca Alan Moore hikayelerini de ekledim. Yeni batmanler ve punisherlar kaldı eklemediÄ?im.
300'ü eklemeyeceÄ?im çünkü aslında daha eski bir filmden alınma hikayesi.
1962 yapımı 300 Ispartalı:
http://www.imdb.com/title/tt0055719/
Posted:
Sun Sep 13, 2009 11:26 pm
AlenthasLeasess wrote:
Darkgnome wrote:
kavga sahnelerine bakacak olursak eski Türk filmlerinin nerden geldiÄ?ini anlayabiliriz
Haha çok iyiymiÅ? Sonra trailerını izledim, oraya tabii en can alıcı(!) sahnelerini koymuÅ?lar, izle derim. NeymiÅ? ne olmuÅ? Amerikan sineması, çok iyi anlaÅ?ılıyor
Ama koskoca Amerikan sineması Türk uyarlamasını geçememiÅ?. Türk örümcek adam tüm karakterlere bin basar. Ä°roni olsun diye demiyorum, ciddiyim. Ã?rümcek adamı yorumlamıÅ?lar ve Heath Ledger'ın Jokeri gibi aÅ?mıÅ? bir karakter çıkarmıÅ?lar. Ã?rümcek adam Å?imdi kötü tarafta ve çok sadist! Hele o gülüÅ?üne yarıldım ya, yüzyılın en iyi kötü adam gülüÅ?ü Neyse, kendiniz bakınız:
kiÅ?isel tercihim tüm bu seriler içinde KaraoÄ?lan'dan yanadır.. Cüneyt Arkın saçmalıklarını bir kenara koyun.. Tarkan da çok birÅ?ey ifade etmez benim için.. ama KaraoÄ?lan serisi hakikaten hem senaryo hem de film teknikleri açısından o dönem Türk filmlerinin kat kat üstündedir..
son olarak da "Yandım Ali" gayet iyi bir filmdi.. onu da ayrıca tebrik etmek gerek..
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum