pardon??
zaten profosyonel olarak üzerinden para kazanılan sistemlerdne bahsediyoruz zaten.
savage worlds
gurps
fate/fudge
burning wheels
gibi sistemlerden halihazırda bu iÅ?ten para kazanarak sürekli oyun çıkaran firmaların ellerinde. Ama Turkiyede bilinmiyor sa o ayrı...
Açıkçası profesyonel çalıÅ?malarla yarıÅ?maları çok zor öyle sistemlerin, en fazla "aa adamlar güzel düÅ?ünmüÅ?ler" diyebiliriz. Ama geri kalanından hepimizin memnun olmayacaÄ?ı daha olası bir durum.
BaÄ?ımsız oyun oynamamıÅ?sın derim Å?u talihsiz açıklamanın üzerine... D&D'yle hiçbir Å?ey yarıÅ?amaz, ona bir Å?ey diyemem. Fakat dehÅ?et beÄ?enilen ve tutulan baÄ?ımsız oyunlar mevcut.
Kaldı ki baÄ?ımsız olmayıp, küçük firmaların elinden çıkmıÅ? ve çok büyük baÅ?arılar kazanmıÅ? oyunlar da mevcut.
Yukarıda Berkay iki kalem için de bir grup isim saymıÅ?. BoÅ? bir zamanında o isimlerden bir iki tanesine bak bence. Hiç belli olmaz, çok memnun olabilirsin...
_________________ M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Posted:
Wed Oct 21, 2009 8:00 am
Yazları o tip oyunlar deniyorum zaten, gerek hikayeleri gerek konseptleri olsun çok baÅ?arılı çalıÅ?malar çıkıyor ama ben bazen istemeden de olsa sistemin içine fazla dalıyorum ve eksikleri arıyorum, bu yüzden tatmin olamıyorum.
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
Valla ilke olarak, en oturmuÅ? sistem içerisinde bile kamyonla sorun ve eksik çıkabileceÄ?ine inanan bir insanım...
Bir de bariz hatalardan öte, insanın oyun Å?ekline uymayan sistemler olabiliyor. Benim var. Bazı narrativist oyunlar aÄ?ır geliyor bana mesela...
_________________ M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum