Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Dragonvarld
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Dragonvarld View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    MG
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Oct 29, 2009 4:00 am Reply with quoteBack to top

Bu seriye baÅ?lamayı düÅ?ünüyorum. Bir de ejderha mızraÄ?ı destanı üçlemesine.

bu 2 seri hakkında okumuÅ? olanlar biraz yardımcı olursa sevinirim.
    Back to top View user's profileSend private message
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Oct 29, 2009 5:49 am Reply with quoteBack to top

EjderhamızraÄ?ı destanlarını okudum. Okumayan da zaten az bulunur. FRP oyuncularından eskiler bayılır bu seriye ama Drizzt'e bayılan niÅ?anlım, bu seriyi ilk kitabında bırakmıÅ?tır. Bence güzel bir seri. Ä°lk kitabının çizgifilmiÅ? de yapıldı. Sonrası gelecek mi bilemiyorum.

Tanrılarını kaybetmiÅ? Kryn kıtasında, eskiden yaptıkları bir anlaÅ?ma uyarınca tanıdık bir handa belirlenen tarihte toplanan bir maceracı grubu kıtada iÅ?lerin ters gittiÄ?ini anlamaya baÅ?lar. Ä°nsanların kaldıÄ?ı kasabalarda goblinler cirit atmakta, yönetimi elde etmiÅ? durumdadır. Onlar bilmese de ejderha orduları Å?ehirleri yakıp yıkmakta, yeni ve öok güçlü bir ırk ise bu ejderhalara uÅ?aklık etmektedir. Ancak en karmaÅ?ık zamanda bu kahramanlarımızın yanında bir umut ıÅ?ıÄ?ı belirmiÅ?tir. Hepsini cesaretleniderecek ve dünyanın kaderini tayin edecek kahramanlara dönüÅ?melerine yol açacak ilahi bir mucize.

EjderhamızraÄ?ı güçsüz kahramanların destansı mücadelelerini ve kendilerini feda edercesine mücadelelerini iÅ?leyen bir eser. Karakterlerin derinliÄ?i benim en çok hoÅ?uma giden yanı. Grup sanki masa baÅ?ına oturmuÅ? bir oyuncu topluluÄ?unun karakterleri kadar renkli, monotonluktan uzak ve ayrı ayrı ele alınmıÅ?. BaÅ?ka hiç bir kitapta bu havayı elde edemedim.

Bu seri hakkında daha fazla bilgiyi forumu karıÅ?tırrak bulabilirsin. Ã?stüne çok sohbet açılmÅ? bir seridir.

MG
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Oct 29, 2009 5:25 pm Reply with quoteBack to top

Ã?ok saÄ?olun. Ejderha mızraÄ?ı serisine baÅ?lamayı düÅ?ünüyorum artık. Bu üçlemeyle baÅ?layacaÄ?ım deÄ?il mi?
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 2:07 am Reply with quoteBack to top

Ä°lk olarak ejderha mızraÄ?ı destanı ile baÅ?larsın. Sonra Ejderha mızraÄ?ı efsaneleri, ruh döveni gibi devam edebilirsin. Ben sadece destan ve efsanelerde bırakıp karakterlerin özel hikayelerine pek kapılmadım.

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 4:03 am Reply with quoteBack to top

"EjderhamızraÄ?ı Destanı", "Yaz Alevi Ejderhaları" ve "Ä°kinci Nesil"i okuduktan sonra "Ruhlar SavaÅ?ı" üçlemesi ve "Kaos SavaÅ?ı Serisi" geliyor. Yalnız "Ruhlar SavaÅ?ı"ndan sonra yeni karakterler, farklı hikayeler baÅ?lıyor. Pek tavsiye etmem. Eski havasını yitiriyor gibi.

"EjderhamızraÄ?ı Destanı" ve "Yaz Alevi Ejderhaları"nın arasındaki ikizlerin üçlemesini okumadım (adını hatırlayamadım Å?imdi). Ama güzeldir eminim.
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 4:22 am Reply with quoteBack to top

Ejderha mızraÄ?ı serisini yeni okumaya fırsat bulmuÅ? biri olarak dün akÅ?am sonunda oturup kalan 100 sayfamı bir çırpıda bitirdiÄ?im Güz Alaca KaranlıÄ?ının Ejderhaları(1.kitap)nı çok beÄ?endim. Bugün pek fırsat bulamasamda KıÅ? Gecesi Ejderhaları(2.kitap) na baÅ?ladım ve 60 sayfa kadar okudum ve gerçekten sürükleyici. Å?iddetle tavsiye ediyorum..

Bu yazıyı yazdıktan sonra da kalkıp okusam mı diye düÅ?ünüyorum Mr. Green

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 4:48 am Reply with quoteBack to top

Ejderha MızraÄ?ı Efsaneleri ana seri ve ilk yaızlan seri. sonra efsaneler geliyor (ikizler olarak da bilinir.) bir de ikinci nesil ile yaz alevi ejderhaları vardır ki ana seriyi tamamlayan bir nevi geçiÅ? kitaplarıdır.

sonra asıl yazarlar raistlin tarihçeleri ile kayıp efsaneleri yazdılar. tarihçeler ana serinin öncesine, kayıp efsaneler de ana seride bir iki Å?iir ile geçiÅ?tirilen bazı mühim olaylara deÄ?inir.

bir de baÅ?ka yazarların yazdıÄ?ı kitaplar vardır. en bilinenler baÅ?langıçlar serisi raistlin tarihçeleri ile ana seri arasında geçen olayları anlatır. tanıÅ?malar serisi raistlin tarihçelerinin de öncesini anlatır. bir de tavsiye edebileceÄ?im Huma destanı vardır, o da ana seride sıklıkla bahsedilen kahraman humanın hayatını anlatır.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 5:12 am Reply with quoteBack to top

Hadi ya merak ettim bak cidden Huma destanını bu seriyi bitirdikten sonra onu alayım o zaman saÄ?ol catboy Smile

Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 8:56 pm Reply with quoteBack to top

EjderhamızraÄ?ı destanı koskoca bir kurulumun öncüsüdür. Bu kurulum ben daha FRP nedir bilmezken, bu hobi hakkında dergi çıkartan FRP&MAGIC dergÅ?sÅ?ndeki pek çok yazarın favori diyarı olan çok saÄ?lam ve belki de D&D'nin çıkmıÅ? en romantik akım kurulumudur.

Aynı Drizzt ve "buz yeli vadisi"nde olduÄ?u gibi olayların en can alıcı noktası olan ama geçmiÅ?inin de olduÄ?u bariz bir noktadan baÅ?lar ilk yazılan kitapları. Yani birbirini önceden bilen grubun tekrara bir araya geliÅ?i ve dünyanın kaderini gerçekten deÄ?iÅ?tirmelerinin baÅ?langıcına. Bu kitap masabaÅ?ında oynanan bir oyundan esinlenerek yazılmıÅ?tır. Bir masa baÅ?ı oyunundan, arkası gelecek bir üçleme, binlerce hayran ve koskoca bir dünya meydana gelmiÅ?tir.

TanıdıÄ?ım, ejderha mızraÄ?ı dünyasını bilen, tüm FRP'ciler üç noktada birleÅ?tirler.
    1. Ejderha mızraÄ?ı dünyası D&D'nin en romantik dünyasıdır.
    2. Ejderha mızraÄ?ı rol yapmak isteyenlerin dünyasıdır. En güçlü yaratık ejderhadır ve orta seviye bir grubun pek çok zorluÄ?u güçlenmeden keser. Asıl eÄ?lencesi düÅ?ük seviyede ölüm korkusuyla yaÅ?anınca çıkar.
    3. Her taÅ?ın, nehrin ve kiÅ?inin hikayesi vardır.

BaÅ?ka hiç bir kitapta alamadıÄ?ım grup havasını bu hikayede almamın nedeni ise bu hikayede kesinlikle bir favori yoktur. Hiç bir karakter diÄ?erinden öne çıkartılacak diye uÄ?raÅ?ılmamıÅ?tır ve en öne çıkan ve hayran kitleleri sayılamayan, Dartvader'a kafa tutan Raistlin Majere dahi hasta, güçsüz, sinsi ve aslında oldukça niteliksizdir.

Buzyeli vadisinin Drizzt'i, Elenium üçlemesinin Sparhawk'ı ya da baÅ?ka hiç bir kitaptaki gibi bir kahraman öne çıkmaz ve birbirlerinden hoÅ?lanmasalar dahi birbirlerine hem muhtaçtırlar hem de bir geçmiÅ?leri vardır.

DiÄ?er kitaplarada alamadıÄ?ım havanın kaynaÄ?ına örnek olarak
    Spoiler:
    Ä°ki küçük çocuk Taslehof'a nasıl oluyorda bu kadar kısa olduÄ?unu sorurlar.
    Tasslehof: �ünkü bu sayede ejderhalar, canavarlar ve kötü büyücülerden daha kolay gizlenirsin.
    Ã?ocuklar: Kötü büyücüler mi? Onlardan birini hiç görmemiÅ?tim.
    Sturm: Sanırım Å?anslı günleri. Bizim bir tane var!
    Diyerek Raistlin'i iÃ…?aret eder.

Kitabı okuyalı çok oldu. Kender karakterin adının yazılıÅ?ını dahi unuttum. Hatta hikayede can alıcı pek çok yeri de unutmuÅ?umdur. Ama hikayesinin tadını hala alırım ve bana eski üniversite günlerimdeki oyunlarımı hatırlatır.

Dargnome'nin gözünden bir damla yaÅ? süzülür ve boynunda kururken tuzlu bir iz bırakır yanaklarında. Fark edilmeyecek kadar silik ama Dargnome için çok anlamlı bir iz, aynı arkadaÅ?larıyla toplanıp sabaha kadar FRP oynadıÄ?ı o günlerin anıları gibi. Sad

MG
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 10:36 pm Reply with quoteBack to top

Peki Vlad Taltos serisine ne diyorsunuz. Ä°lk olarak bundan baÅ?lamayı düÅ?ünüyorum. Okunması gereken bir seri mi?
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Oct 31, 2009 3:48 am Reply with quoteBack to top

Darkgnome wrote:
    EjderhamızraÄ?ı destanı koskoca bir kurulumun öncüsüdür. Bu kurulum ben daha FRP nedir bilmezken, bu hobi hakkında dergi çıkartan FRP&MAGIC dergÅ?sÅ?ndeki pek çok yazarın favori diyarı olan çok saÄ?lam ve belki de D&D'nin çıkmıÅ? en romantik akım kurulumudur.

Aynı Drizzt ve "buz yeli vadisi"nde olduÄ?u gibi olayların en can alıcı noktası olan ama geçmiÅ?inin de olduÄ?u bariz bir noktadan baÅ?lar ilk yazılan kitapları. Yani birbirini önceden bilen grubun tekrara bir araya geliÅ?i ve dünyanın kaderini gerçekten deÄ?iÅ?tirmelerinin baÅ?langıcına. Bu kitap masabaÅ?ında oynanan bir oyundan esinlenerek yazılmıÅ?tır. Bir masa baÅ?ı oyunundan, arkası gelecek bir üçleme, binlerce hayran ve koskoca bir dünya meydana gelmiÅ?tir.

TanıdıÄ?ım, ejderha mızraÄ?ı dünyasını bilen, tüm FRP'ciler üç noktada birleÅ?tirler.
    1. Ejderha mızraÄ?ı dünyası D&D'nin en romantik dünyasıdır.
    2. Ejderha mızraÄ?ı rol yapmak isteyenlerin dünyasıdır. En güçlü yaratık ejderhadır ve orta seviye bir grubun pek çok zorluÄ?u güçlenmeden keser. Asıl eÄ?lencesi düÅ?ük seviyede ölüm korkusuyla yaÅ?anınca çıkar.
    3. Her taÅ?ın, nehrin ve kiÅ?inin hikayesi vardır.

BaÅ?ka hiç bir kitapta alamadıÄ?ım grup havasını bu hikayede almamın nedeni ise bu hikayede kesinlikle bir favori yoktur. Hiç bir karakter diÄ?erinden öne çıkartılacak diye uÄ?raÅ?ılmamıÅ?tır ve en öne çıkan ve hayran kitleleri sayılamayan, Dartvader'a kafa tutan Raistlin Majere dahi hasta, güçsüz, sinsi ve aslında oldukça niteliksizdir.

Buzyeli vadisinin Drizzt'i, Elenium üçlemesinin Sparhawk'ı ya da baÅ?ka hiç bir kitaptaki gibi bir kahraman öne çıkmaz ve birbirlerinden hoÅ?lanmasalar dahi birbirlerine hem muhtaçtırlar hem de bir geçmiÅ?leri vardır.

DiÄ?er kitaplarada alamadıÄ?ım havanın kaynaÄ?ına örnek olarak
    Spoiler:
    Ä°ki küçük çocuk Taslehof'a nasıl oluyorda bu kadar kısa olduÄ?unu sorurlar.
    Tasslehof: �ünkü bu sayede ejderhalar, canavarlar ve kötü büyücülerden daha kolay gizlenirsin.
    Ã?ocuklar: Kötü büyücüler mi? Onlardan birini hiç görmemiÅ?tim.
    Sturm: Sanırım Å?anslı günleri. Bizim bir tane var!
    Diyerek Raistlin'i iÃ…?aret eder.

Kitabı okuyalı çok oldu. Kender karakterin adının yazılıÅ?ını dahi unuttum. Hatta hikayede can alıcı pek çok yeri de unutmuÅ?umdur. Ama hikayesinin tadını hala alırım ve bana eski üniversite günlerimdeki oyunlarımı hatırlatır.

Dargnome'nin gözünden bir damla yaÅ? süzülür ve boynunda kururken tuzlu bir iz bırakır yanaklarında. Fark edilmeyecek kadar silik ama Dargnome için çok anlamlı bir iz, aynı arkadaÅ?larıyla toplanıp sabaha kadar FRP oynadıÄ?ı o günlerin anıları gibi. Sad

EjderhamızraÄ?ını hiç o açıdan görmemiÅ?tim Surprised
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum