Evin kapısından henüz çıkmıÅ?tım ki onu evde unuttuÄ?umu hatırlayıp geri döndüm. Tanrım nasıl böyle önemli bir Å?eyi evde unutmayı becerebiliyordum. Kendimle gurur duymam gerekirdi sanırım. Bugün sevgilimin doÄ?um günüydü ve ben evet o salak kiÅ?i olan ben ona almıÅ? olduÄ?um güzel peluÅ? ayıcıÄ?ı evde unutuyordum. Å?aÅ?ırdınız demi. Evet sevgilim bir peluÅ? hayvan manyaÄ?ı diye bilirim. Geçen televizyonda gördüÄ?ünde çok beÄ?enmiÅ?ti ve gözlerinin nasıl parladıÄ?ını hala hatırlayabiliyorum. DoÄ?um gününün hemen bunun üzerine gelmesi de hediye seçimimde bana çok yardımcı olmuÅ?tu doÄ?rusu. Bu kadar hevesli hediye almam beni çok Å?aÅ?ırtmıÅ?tı. TanıÅ?alı sadece bir ay olmuÅ?tu ve sadece iki haftadır çıkıyorduk. Bu imkansızdı. Hep oyuncak gibi gördüÄ?üm kızlara Å?imdi aÅ?ık mı oluyordum? Yok artık daha neler sadece ona ayıp olmasın diye almıÅ?tım bu hediyeyi. Evet aynen böyle olmuÅ?tu. Belki yüzünde ki gülümsemeyi görmek için de bu kadar heyecanlı olabilirim. Hayır yine oldu bak. Sevmiyorum dedim sana. İçimde biri var sanki ve evet ben ona her seferinde hesap vermek zorundayım ve bunu sesli olarak yapmam cidden çok kötü bir alıÅ?kanlık halini aldı bende.
Annemin yine çok fazla iÃ…?i olduÄ?unu anlamak çok zor deÄ?il gerçekten. Eve geri döndüÄ?ümde salonda gördüÄ?üm bir yıÄ?ın dosya ve derin kahve kokusu bunu en güzel Ã…?ekilde açıklıyordu. PeluÃ…? oyuncaÄ?ımızıda aldıktan sonra evet gitmeye hazırım. Okul otobüsüne kaçırmak istemezdim ve bunun için hızlı adımlarla bir sokak aÃ…?aÄ?ıdaki duraÄ?a yöneldim. Bahçe kapısından henüz çıkmıÅ?tım ki Bay Gerintson’a yakalandım. Yemin ederim hayatta bir Ã…?ansım olsa il bu adamı öldürürdüm. Gerintson kapa çeneni ve çekil önümden dememek için kendimi tuttum. Yine bana bir anısını anlatmaya baÃ…?lamadan buradan uzaklaÃ…?mam gerekiyordu. Gerintsonlar bizim yan komsularımızdı. Kızı Katty severdim. Küçüklükten beri arkadaÃ…?ımdı ama babası… Tam anlatmaya baÃ…?lıyordu ki aniden ve biraz sert bir ses tonuyla:
‘’ Kusura bakmayın Bay Gerintson buna akÃ…?am devam etsek hiç fena olmayacak. Bugün benim için özel bir günde kaçırmak istemem. Müsadenizle ‘’ dedim ve hızlı adımlarla arkama bakmadan ilk aradan döndüm ve otobüsün ilerde olduÄ?unu fark ettim. YetiÃ…?mek için pek zamanım yoktu ve evet lanet olsun gitmiÃ…?ti bile. Tek geç kalan ben deÄ?ildim sanırım. Katty de Bay Gerintson la birlikte Ã…?imdi çıkmıÅ?lardı. Ä°nanamıyorum ille bu adamın arabasına binip o iÄ?renç anılarını dinlemek zorunda kalacaktım ama baÃ…?ka çarem yoktu. Bay Gerintson un atla demesi için aÄ?zını açtıÄ?ında ben arabaya çoktan binmiÃ…?tim. Katty arka tarafa dönerek:
‘’ Nasılsın bakalım bugün?’’ dedi gülünç bir edayla. Yüzümdeki kaygı birden mutluluÄ?a dönüÅ?müÅ?tü.
‘’ Ä°yiyim tabi ki de bugün kötü olunur mu ?’’ dedim hafif sırıtarak. Katty anlamamıÅ? gibi baktı. Sonradan aklına geldi sanırım yada elimdeki büyük hediyeden bunu anlamak pek zor olmuyordu.
‘’ Erin’in doÄ?um günü.. Evet Ã…?imdi hatırladım. Buna çok sevindim. AnlaÃ…?ılan yine peluÃ…? bir oyuncak’’ dedi kıkırdayarak..
‘’ Elbette ki baÃ…?ka ne olabilir?’’dedim hafifçe gülümseyerek. Katty i severdim ama bazen çok fazla gülmemi ister gibi konuÃ…?ması beni her zaman sinir etmiÃ…?ti. Kaç yıl geçtiyse de buna bir türlü alıÅ?amamıÅ?tım.
Bir süre sessizlik oldu. Bu beni aslında mutlu etmiÃ…?ti. Radyoda çalan Ã…?arkıyı ilk defa duyuyordum. Ä°lgimide çekmemiÃ…?ti. Canımın sıkıldıÄ?ını hissettiÄ?imde okula gelmiÃ…?tik bile. Ama dur o da neydi? Okulun önünde bir sürü kiÃ…?i toplanmıÅ?tı. Okul kapısı kalabalıktan gözükmüyordu bile. Normalde her sabah böyle olurdu ama bu kalabalıktan yüksek kahkaha sesleri çıkmıyordu ve bu bile insanı tedirgin eden bir Ã…?eyin olduÄ?una iÃ…?aretti. Ã?antamı kaptıÄ?ım gibi arabadan fırlayıp okulun önündeki kalabalıÄ?a doÄ?ru koÃ…?tum. Arkamdan gelen Katty’nin sesini duymama raÄ?men ne dediÄ?ini algılayacak durumda deÄ?ildim. Ã…?u anda tek merak ettiÄ?im orada ne olduÄ?uydu. KalabalıÄ?ı delerek ortaya kadar zor ilerleyebildim.Yerde yatanın bir ceset olduÄ?unu kalabalıÄ?a girdiÄ?imdeki konuÃ…?malardan tahmin etmek mümkündü ama ölü bir insan yüzüyle karÃ…?ılaÃ…?mak hiç hoÃ…? deÄ?ildi. Kızı tanımıyordum ama alnındaki yanık izinin yeni olduÄ?u belliydi. Bir yuvarlaÄ?ın içindeki üçgen bariz alnının tam ortasına basılmıÅ?tı ve bu acı vermiÃ…? olmalıydı. İçim ürpermiÃ…?ti. Herkes kıza ne olduÄ?unu konuÃ…?uyordu. Tanrı aÃ…?kına bu kıza ne olduÄ?unu kimse mi görmedi dedim kendi kendime.
Ambulansın acı sesini duyduÄ?umda birden kenara çekildim. Ambulans tam kalabalıÄ?ın üzerine doÄ?ru gelmiÅ?ti. Buranın ambulansdan önce polis arabalarıyla dolması gerekmezmiydi. Sonra bu sorunun Å?u anda gereksiz olduÄ?unu fark ettim. Siyah saçlarım gözümün önünü kapatıyor ve yatan kızı ambulansa koyarken onu tam olarak görmemi engelliyordu. Ne kadar üflesemde bir faydası yoktu ve en sonunda elimle düzelttim. Tam bu sırada okul servisinden önce geldiÄ?imizi fark ettim. Okul servisi yeni gelmiÅ?ti daha. Sırasıyla tanıdıÄ?ım kiÅ?iler inmeye baÅ?ladı ve en son sevgili dostum Tim indi otobüsten. Bana kalabalıÄ?ın niye olduÄ?unu soracaÄ?ından emin olduÄ?um için direk cevabımı verdim:
‘’ Bir kız.. Ã?lü bir kız’’ nefesimin titrediÄ?ini hissedebiliyordum. ‘’ Kimse ne olduÄ?unu bilmiyor birden buraya gökten düÅ?müÅ? gibi sanki ve alnında bir Ã…?ey vardı’’cümleleri ne kadar saçma sıraladıÄ?ımı fark etmiyordum bile. Tim bana Ã…?aÃ…?ırmıÅ? bir eda ile baktı ve:
‘’ Alnındaki iÃ…?aret yuvarlak içinde bir üçgen damgası deÄ?ildi demi? Ne olur olmadıÄ?ını söyle..’’ dedi. Ã…?aÃ…?ırmıÅ?tım. Bunu nereden biliyor olabilirdi ki.
‘’ Ã…?eyyy.. Evet öyleydi ama bunu sen nerden biliyorsun’’
‘’ Dostum sen uyuyorsun herhalde. Haberlere hiç bakmıyor musun? Son iki haftada üçünçü cinayet bu ve hep aynı damga. Tanrım bunu neden yapıyor ki her kim yapıyorsa..’’ sesi ürkmüÅ? gibiydi. Son zamanlarda kendimi bilgisayara o kadar kaptırmıÅ?tım ki haberim bile yoktu olanlardan. Kendimi kısa bir süreliÄ?ine önemli olayı bilmeyen salak kiÃ…?i gibi hissettim. Bana kalsa bunu devam ettirebilirdim ama Bayan Temprit’in kulakları tırmalayan o tiz sesi bunu yapmama kesinlikle olanak saÄ?lamıyordu. Bayan Temprit okul müdürümüz ve benim baÃ…? düÅ?manımdı. Okulda haylaz olunca böyle olması normal oluyor sanırım..
Okul öÄ?rencilerine bir duyuru yapar gibi kapıda durdu ve:
‘’Bugün okul tatil çocuklar keyfini çıkarın’’ dedi ve arkasında bir sürü ses yükseldi. Sonra okul görevlilerinden birine iÃ…?aret ederek okulun kapısını kapatmasını emretti. Tim hala bana bakıyordu.
‘’ Evet ne yapıyoruz ‘’ dediÄ?inde hala o kızı düÅ?ünüyordum. Bu kızı daha önce hiç görmüÅ?müydüm onu hatırlamaya çalıÅ?ıyordum. Sonra bunun önemsiz olduÄ?unu düÅ?ünerek,
‘’ Ben eve gidiyorum Tim pek iyi deÄ?ilim yarın görüÅ?ürüz’’ dedim ve arkama bile bakmadan eve doÄ?ru yürümeye baÃ…?ladım. Okuldan eve yürümeyeli hayli olmuÃ…?tu ve bunu tek baÃ…?ıma yapmayalı da. Eve gittiÄ?imde ilk bakmam gereken Ã…?u kız ile ilgili bilgi toplamak olacaktı. Alnındaki iÃ…?aretin anlamı neydi acaba? Meraktan ölebilirdim…
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum