Author |
Message |
Lydronk
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 11, 2009 2:27 am |
|
*Ihm*
�ıktı yalnız. The Gathering Storm yani. Hatta ben D&R'da gördüm; almadım. Daha 7. kitapta olunca 12. kitabı almak içinden gelmiyor insanın.
Å?imdi Å?u olayları bir toparlayalım, bilmeyenler için;
Robert Jordan öldü, baÅ?ımız saÄ?olsun. Kendisi yhala hayattayken "yeni basım yöntemleri icat etmek durumunda kalsak bile 12. kitap tek cilt halinde piyasaya çıkacak" demiÅ?ti. Ama Daha sonra arkasından gelen Brandon Sanderson düÅ?ündü, yeni basım yöntemleri icat etmek zaman alırdı, hayranlar sabırsızdı, dolayısıyla A Memory Of Light'ı üç ayrı cilt halinde yazıp bastırmaya karar verdi. Yani 12 kitaplık seri oldu mu size 15 kitaplık. the Gathering Storm da 12 kitap olarak çıktı, daha çevrilmedi.
Robert Jordan aynı zamanda üç tane geçmiÅ?e yönelik kitap yazacaktı, Siuan'la Moirane'in Beyaz KUle'deki gençliklerinin anlatıldıÄ?ı Yeni Bahar da bunların ilkiydi. diÄ?er ikisi büyük ihtimalle çıkmaz, ama çıkarsa hoÅ? olur.
Evet, son durum bu. The Gathering Storm'u alıp okuma fırsatı bulanlar varsa Å?öylecene, spoiler vermeden bir yorum yapsa hoÅ? olurdu |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Fri Dec 11, 2009 2:55 am |
|
ben hiç bir kitabını okuyamadım, zamanım yok çarkı çevirmek için... çok kitap ama ya Å?öyle özet yok mu baÅ?ında direk son kitabını okusam? |
|
|
Back to top |
|
|
Lydronk
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 11, 2009 4:52 am |
|
catboy wrote: |
...zamanım yok çarkı çevirmek için... |
*Bu esprimsiyi duyduktan sonra "Sen de mi Catboyütüs" diye mırıldanır, zemin kata iner ve camdan atlar*(yok o kadar da kötü deÄ?ildi )
KeÅ?ke be Catboy. Ama böyle tanıdık karakterler hakkında tonlarca sayfa okuyunca tadı ayrı oluyor. Tabii zaman dediÄ?in buzdolabı dolusu gelmiyor cidden, o yüzden okuma fırsatı yakalamak zor. Ama n'apalım, elimizden bir Å?ey gelmez
Tabii Zaman Ã?arkı'na ortadan/sondan baÅ?lamak yapılabilecek en ölümcül hata olsa gerek. Hani ortadan girince çünkü Zaman Ã?arkı'na özgü kavramlardan hiçbirini anlamıyorsun. Gerçi kitabın sonunda sözlük var da, her seferinde gidip sözlüÄ?e bakmak acı verici bir deneyim olur herhalde En iyisi baÅ?tan, yavaÅ? yavaÅ?, sindire sindire okumak... Zamanı olanlar için yani |
|
|
Lysana
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 12, 2009 11:07 am |
|
ben yeni baÅ?ladım bu kitaba ama çevremdeki herkesi soruÅ?turdum düÅ?ünceleri nelerdir diye ve hiçbirinden olumsuz yanıt almamıÅ?tım) iyiki baÅ?lamıÅ?ım bu kitaba kesinlike piÅ?man olmassınız |
_________________ Bir Ã…?ehir,kalesini asla kaybetmez;
eÄ?er onu taçlandıran duvarlar tuÄ?ladan
deÄ?il de insandan ise.. |
|
Back to top |
|
|
Lydronk
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Dec 12, 2009 9:26 pm |
|
Hayırlı olsun o zaman Lysana madem Raporları bekliyoruz. Ben bekliyorum en azından |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 13, 2009 3:08 am |
|
12. Kitabı okumaya baÅ?ladım 760 sayfa tosun gibi kitap 310. sayfadayım ve iyi ki devam etmiÅ? seri diyorum. Bence harika. Yazarın deÄ?iÅ?mesinin beni kötü etkileyeceÄ?ini düÅ?ünüyodum ama hiç öyle olmadı. Karakterler vs vs.. aynı tarzda ve kiÅ?ililkte.
Sevdim kitabı baya. Mat ile ilgili kısımlara henüz gelemedim ve buna çok üzülüyorum ama takipçilerine söyleyebiliyorum. Okumaya deÄ?er bir kitap çıktı karÅ?ımıza. Å?imdiden 13. kitabı nasıl bekleyeceÄ?imi düÅ?ünüyorum.
Robert Jordan büyük bir yazardı EmeÄ?inin böyle güzel devam ettirildiÄ?ini görse eminim mutlu olurdu.
Sitede de fazla kalamıyorum, kitaba ara vermek çok canımı sıkıyor |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 18, 2009 12:34 am |
|
Bitti, harika bi kitap Okuyun okutun |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
Lydronk
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Dec 18, 2009 12:54 am |
|
Madem öyle diyorsun... O zaman okumak lazım |
|
|
BogacErkan
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Nov 05, 2010 9:35 pm |
|
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri Nov 05, 2010 10:14 pm |
|
Bir tek ben beÄ?enmedim sanırım ya Gerçi benimki de pek beÄ?enmemezlik deÄ?il de biraz hayal kırıklıÄ?ı iÅ?te. Ä°Å?in içine çocuk girince hikaye de biraz çocuksulaÅ?ıyor nedense. Ä°lk cildi okudum daha da okumam Sanırım fantastik edebiyattan soÄ?uyorum yavaÅ? yavaÅ?. |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Sat Nov 06, 2010 2:19 am |
|
Alenthas wrote: |
Bir tek ben beÄ?enmedim sanırım ya Gerçi benimki de pek beÄ?enmemezlik deÄ?il de biraz hayal kırıklıÄ?ı iÅ?te. Ä°Å?in içine çocuk girince hikaye de biraz çocuksulaÅ?ıyor nedense. Ä°lk cildi okudum daha da okumam Sanırım fantastik edebiyattan soÄ?uyorum yavaÅ? yavaÅ?. |
sen önce benim öykümü oku |
|
|
Back to top |
|
|
|
|