Klasiklerden inatla okumadıÄ?ım kitapların aslında oldukça iyi olduÄ?unu, hobim uyuÅ?an kiÅ?ilerden duymak, merakımı cezbettirdi. Tüm mesajları okumama raÄ?men göremedim bu seriyi ama benim en sevdiÄ?im kitap
Isaak Asimov'un "Vakıf" serisi...
benim için çok önemlidir, ki bu seriyi okumanın belli bir sırası olduÄ?unu bilmeden 6 kitap birden okudum. Arada robot serilerinin de okunması gerekirmiÅ? oysa. Bu yazarın hayal gücü ve kurgulama becerisi bence inanılmaz. Yüzüklerin efendisi ortaçaÄ? temalı fantastik için ne demekse, bence, Vakıf serisi de gelecek zaman temalı bilimkurgu için o demektir.
Asimov kim derseniz; Robotların 3 yasasını yazan Å?ahsiyet. Bilimkurgu'nun Tolkien'i ve belki daha da ilerisi. OKumayanlar kesin okusun (Efla kusura bakma...)
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Posted:
Sat Jan 23, 2010 5:32 am
10-12 sene önce astrid lindgren in güneÅ? ülkesi(sunnanang) diye bir kitabını okumuÅ?tum. Å?u anda kitabın konusunu bile tam hatırlamıyorum ama bana çok dokunmuÅ?tu o zamanlar(çocuktuk tabi ). muhtemelen yazılmıÅ? en iyi çocuk kitaplarından biriydi. bulsam da okusam tekrar
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
Posted:
Sat Jan 23, 2010 7:16 am
Dura wrote:
Å?imdi 1 tane deyip kıstırılmaz ki insan böyle köÅ?eye..
sanıyorum en çok güldüÄ?üm, en çok gerildiÄ?im, en çok bilgilendiÄ?im, en çok "vay anasını" dediÄ?im kitabı seçmem gerekecek.. diÄ?erlerine haksızlık etmemeye çalıÅ?arak Puslu Kıtalar Atlası diyorum..
bu öyle bir kitaptır ki anlatılmaz yaÅ?anır..
Uzun İhsan Efendi'ye saygı ve hürmeti bir borç bilirim..
Tebrikler Dura, gerçekten çok güzel bir kitabı beÄ?enmiÅ?sin. Ben bu kitabı askerlik sırasında okumuÅ?tum. Her Å?eyin düm düz bir mantıkla iÅ?lediÄ?i, son derece somut bir yerde bu kitabı okuduÄ?umda o kadar çok etkilenmiÅ?tim ki... Bir de iÅ?in en ilginç yanı bu kitabı Adam Fawler'ın olasılıksız kitabından sonra okumuÅ?tum.
Ä°kisini de okursanız anlarsınız, aslında her iki kitapta aynı Å?eyi bambaÅ?ka bir kurgu ve bakıÅ? açısından anlatıyordu ve bizim yazarımız amerikan best seller karÅ?ısında benim fikrim tam bir zafer ile ayrıldı. Bu kitabı o kadar çok beÄ?endim ki, askerlik bitince ilk iÅ? gidip Amat ve Kitab-ül Hiyel'i satın aldım ve ikisine de bayıldım.
Puslu Kıtalar Atlası'nın sadece arka kapaÄ?ında yazan ve kitabın içinde aslında birebir yer almayan pasaj bile sizi kitaba baÄ?lıyor.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum