Posted:
Fri Jan 08, 2010 4:34 am
Bogus wrote:
Bir de genelde önce kitabını okuyup sonra filmi mi seyrediyoruz sanki? Bu yüzden kitabın yeri ayrı oluyor olabilir mi?
Ne dersiniz? Sizde durum nasıl?
evet onun da payı var tabii ki. ama ben mesela monte cristo nun kitabını okumadan önce filmini(2002 yapımı jim caviezel ın oynadıÄ?ı) izlemiÅ?tim ve film hiç fena deÄ?ildi, aynı Å?ekilde LOTR da öyle. ama sonra kitaplarını okuyunca kitapların daha iyi olduÄ?unu gördüm. çünkü 1000 küsür sayfalık kitapları 2-2,5 saatlik filmlere tam olarak sıÄ?dırmak kolay deÄ?il, ister istemez konuda deÄ?iÅ?iklikler oluyor.
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
Posted:
Fri Jan 08, 2010 4:54 am
Bogus söyleceÄ?im seyi aÄ?zımdan almayı bırak, hem alıp hemde siz ne dersiniz diye sormussun
Filmlerle pek içli dıÅ?lı deÄ?ilimdir. Hayatım boyunca izlediÄ?im film sayısı 15'den azdır. Ä°zlediklerim genelde kitabını okuduÄ?um filmlerdir ve kitabını okuduÄ?um filmlerin Å?u ana kadar hiç birisini beÄ?enmedim, büyük hayal kırıklıkları yaÅ?adım fakat istisna olarak sadece LOTR'i beÄ?endim aralarından.
Bogus'un da dediÄ?i gibi sanırım kitapları hepimiz önce okuyoruz. Dünyayı yaÅ?ıyoruz, karakterleri beynimize kazıyoruz, en büyük etken zihnimizde kitapta gecen mekanı canlandırdıÄ?ımızda heyecanlanabiliyoruz. Sonra filmine gittiÄ?imizde zihnimizde olan Å?eyi gercekten de görmek istiyoruz, hakkımız olarak. Sonuçta yazan yazmıÅ? ve bizlere hissettirmiÅ? o dünyayı zihnimizin içinde görmemize neden olmuÅ?. Filmi çekende çekmiÅ?, biz okurlara hissettirmiÅ? de... Ne kadar hissettirmiÅ?... Filmi çeken insan iÅ?in gelirinde. Ha diyelim ki gelir filmi çekene bir ifade etmiyor. DeÄ?isen bir Å?ey yine olmayacak. Bu seferde kitap, filmi çekene ne hissettirdiyse, zihninde ne canlandıysa o adam da bizlere onu sunacak. Biz yine hayal kırıklıÄ?ına uÄ?rayacaÄ?ız. (Basit mantık kurdum, ama sanıyorum yanlıÅ? mantık kurmadım)
Ä°Å?in en kötüsü, bazı zamanlar kitabı okurken gözümde canlanan o güzel diÅ?i elfi özlüyorum. O diÅ?i elf Å?imdi nerede mi? Filmdeki oyuncu onu kovdu zihnimden artık. O kitabı okurken ki gözümde canlanan içimdeki karıncalanmanın sebebi olan güzel diÅ?i elfi özlüyorum. Kitabını okuduÄ?um hiç bir filme gitmeme kararını aldım bu tür sebeplerden dolayı... Yada hata edip filmine gittiysem, kitabını okumayacaÄ?ım. Sonra kötü hissediyorum.
_________________ Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
Posted:
Fri Jan 08, 2010 6:20 am
Liv Tyler LotR'da dehÃ…?etti yahu?!
V for Vendetta'nın çizgiromanının yarısını izlemiÅ?, sonra filmini izlemiÅ?, ardından çizgiromanı bitirmiÅ? biri olarak filminin sonunun daha iyi olduÄ?unu söyleyebilirim. Ã?izgiromandaki çeviri de çok kötüydü, hatta Eve'yle ilk defa konuÅ?tukları sahneden hiç bir Å?ey anlamamıÅ?tım. Ã?izgiromanın bazı kısımlarının filmden daha iyi olduÄ?unu kabul etsem de genel olarak film daha iyiydi diyebilirim.
Neyse, ben baÅ?lıÄ?ın açılma nedenine sadık kalıp Battlefield: Bad Company diyeceÄ?im. OynayamamıÅ? olsam da bazı videolar izledim ve oyun cidden çok komikti (savaÅ?ın ortasında silahla golf oynama sahnesi vs).
Warcraft zaten geliyor, yani umarım.
Stephen King'in Kara Kule serisi gelse dehÃ…?et olur bence.
Buz ve AteÅ?in Å?arkısı'nı da yapsalar gerçekten çok hoÅ? olurdu. Entrikalar, ihanetler, Å?övalyeler, insanüstü varlıkların masalsı anlatımı (öyle ki 2. kitabın ortalarına kadar gerçek mi yoksa kocakarı masalı mı emin olamıyorsun).
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum